Voedselbank in Thüringen bevoordeelt landgenoten: “Duitsers eerst!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat in het eertijds “rijke” Duitsland steeds meer mensen op hun financiële grenzen stuiten, merken niet in de laatste de voedselbanken. Zij registreren uiterlijk sinds het begin van de Oekraïne-oorlog vorig jaar een enorme stijging van het aantal cliënten. Veel voedselbanken hebben inmiddels problemen om de gestegen vraag bij te kunnen houden.

In de kleine stad Kahla in de deelstaat Thüringen heeft men daarom nu aan de noodrem getrokken. “We hebben niet genoeg spullen om alle huishoudingen gelijkmatig en tegelijk rechtvaardig te verzorgen. Vanaf het midden van de maand wordt het gewoon moeilijk dat iedereen eerlijk evenveel krijgt”, wordt Mary Stoll, het hoofd van de voedselbank, geciteerd.

Dan spreekt ze duidelijke taal: “De Duitsers waren er voordien, en ze zullen er nog steeds zijn als de Oekraïners op een gegeven moment weer weg zijn. Wij zijn op onze Duitse klanten aangewezen.” Daarom zou men besloten hebben om eerst behoeftige Duitsers in Kahla te helpen. Pas daarna zouden ook Oekraïense vluchtelingen de mogelijkheid hebben om spullen uit de winkel te halen.

Natuurlijk heeft het hoofd van de voedselbank, Mary Stoll, met haar uitspraak de gebalde immigratielobby tegen zich in het harnas gejaagd. Zo voelde de SPD-politica Sawsan Chebli op de sociale netwerken de noodzaak om te beleren: “Duitsers eerst? Beste voedselbank, dat kan toch helemaal niet.” Maar het voorbeeld van Kahla laat zien: het kan wel.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Voedselbank in Thüringen bevoordeelt landgenoten: “Duitsers eerst!”

  1. Marijke zegt:

    Oekraïeners zullen terug gaan? Vergeet het maar! In Oostenrijk is onderzoek gedaan en slechts 13% gaat terug naar Oekraïne. Hier hebben ook veel Oekraïners te kennen gegeven dat ze niks meer hebben in de Oekraïne en hier blijven.

    Geliked door 5 people

  2. Ravian zegt:

    “Zo voelde de SPD-politica Sawsan Chebli op de sociale netwerken de noodzaak om te beleren: “Duitsers eerst? Beste voedselbank, dat kan toch helemaal niet.” ”

    Typisch, de enige vraag die hier werkelijk belangrijk is, namelijk waarom er blijkbaar zoveel Duitsers van de voedselbank afhankelijk zijn, komt geeneens in ze op.

    Geliked door 5 people

  3. bezigebij63 zegt:

    Zo hoort het ook. Eigen volk eerst !!!

    Geliked door 5 people

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    Correct! Eigen volk eerst, dus HIER ook…!!!!
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/671506031/aantal-asielaanvragen-loopt-op
    Dat “ze” hiernaartoe komen vanwege asiel is nonsens.
    Het gaat “ze” enkel om gratis geld en overlast veroorzaken.

    Like

Plaats een reactie