Media: Pauze in het tegenoffensief van de Oekraïne terug te voeren op zware materiaalverliezen

Oekraïense soldaten, 15 juli 2023.

(Vertaling: E.J. Bron)

De “New York Times” bericht dat de Oekraïne in de eerste twee weken van het tegenoffensief tot 20% van zijn wapens en uitrusting is verloren. De verandering van tactiek en de vertraging van het offensief zouden er aan bijgedragen hebben het aantal verliezen te verminderen, aldus de krant.

Tot 20% van de door Kiev in de eerste twee weken van het tegenoffensief ingezette wapens en uitrustingen zouden beschadigd of vernietigd zijn, waaronder ook westerse tanks en gepantserde infanterievoertuigen. Dit berichtte de “New York Times” (NYT) onder verwijzing naar bronnen in Amerikaanse en Europese autoriteiten.

Volgens de gesprekspartners van de krant daalde het percentage verliezen de weken daarna tot 10%. Dit zou terug te voeren zijn op een verandering van de Oekraïense tactiek, die zich op de inzet van artillerie en langeafstandsraketten in plaats van op aanvallen door mijnenvelden zou concentreren, zei men.

Tegelijkertijd wees de NYT er op dat de verliezen afgenomen zijn, omdat het tegenoffensief vertraagd is en op enkele plaatsen zelfs werd gestaakt. Ondanks de verliezen zou het het Oekraïense leger gelukt zijn om van de bijna 100 kilometer, die het wil afleggen, slechts 8 kilometer te marcheren, aldus de krant.

Rusland zou vele maanden de tijd gehad hebben om zich op het Oekraïense tegenoffensief voor te bereiden, en het front zou doorspekt zijn met mijnen, antitankvallen en versterkingen, aldus het blad. In dit verband noemden experts het niet verrassend dat de Oekraïne relatief hoger verliezen heeft geleden.

De NYT schreef over vallen, waarin de Bradley pantservoertuigen zwaar beschadigd werden bij de ontploffingen van mijnen. Het project Oryx, dat de verliezen aan Oekraïense zijde volgt die visueel bevestigd kunnen worden, stelde vast dat er minstens 28 van zulke voertuigen opgegeven, beschadigd of vernietigd werden.

Analisten bevestigden ook dat de Oekraïne minstens 24 tanks verloren zou zijn, waaronder uit het eigen arsenaal van Kiev en die door westerse landen geleverd werden. Bij tien van hen ging het om Leopard-tanks en Duitse voertuigen om mijnen op te ruimen.

De Russische minister van Defensie, Sergej Sjoigoe, verklaarde midden juli dat het Russische leger sinds het begin van het offensief van Kiev meer dan 26.000 Oekraïense soldaten gedood, 17 Leopard-tanks, vijf Franse AMX-rupsvoertuigen en 12 Amerikaanse Bradley gepantserde infanterievoertuigen verwoest zou hebben in totaal meer dan 1200 stuks verschillende gepantserde voertuigen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had de korte pauze in het tegenoffensief toegegeven en deze met een tekort aan uitrusting en munitie in verband gebracht en de westerse bondgenoten ertoe op te roepen de leveringen te versnellen. De Oekraïense strijdkrachten zijn ermee begonnen in beweging te komen, maar op een meer bewust manier, zeggen niet nader genoemde Amerikaanse functionarissen. Zij denken dat het tempo van het tegenoffensief met de levering van clustermunitie door de VS aan Kiev zou kunnen toenemen.

Het Oekraïense offensief is sinds begin juni aan de gang. Dit werd zowel door Kiev als door Moskou bevestigd. De Oekraïne en de NAVO hebben van serieuze tegenstand van de Russische strijdkrachten gesproken. Het Russische ministerie van Defensie heeft herhaaldelijk verklaard dat de Russische strijdkrachten Oekraïense aanvallen uit alle richtingen succesvol hebben afgeweerd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Media: Pauze in het tegenoffensief van de Oekraïne terug te voeren op zware materiaalverliezen

  1. Niek zegt:

    Vandaar dat Zelenski zo agressief om wapens vroeg bij de westerse leiders? Dat vonden zij erg hinderlijk want ze willen op vakantie met het gezinnetje, het is zomerreces en hebben het jaar hard gewerkt hiervoor. In augustus gaan we wel weer door als we uitgerust zijn!
    Vladimir weet dat dondersgoed en als zij ff niet opletten na de vakantie de halve Ukraine kwijt. Politici kunnen geen oorlog voeren en dat zullen ze weten ook en tegen de tijd dat ze bij zinne komen en de hopeloze situatie aanschouwen zullen ze willen onderhandelen. Laat oom Vladimir dan ook ff op vakantie zijn en geen tijd hebben, of gewoon ff niet belangrijk genoeg vinden omdat hij met z’n Brics vrienden aan het knikkeren is?

    Geliked door 3 people

  2. De VS zouden het conflict in Oekraïne onmiddellijk kunnen stoppen
    Kevin Nijland Kevin Nijland15 juli 2023

    Je bent tegen de oorlog? Dan ben je een probleem voor “de Democratie”

    De van overheidswege georganiseerde gewetenloze ,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER vaccinazi’s zijn wederom springlevend in de VS en Europa!!

    De VS en Europa hebben waarschijnlijk de dwaas Adolf Hitler als voorbeeld,”
    Je bent tegen de oorlog? Dan ben je een probleem voor “de Democratie”
    “Der Untergang”

    Het zijn gewetenloze WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s die zoveel lijden op hun geweten hebben!! Zie de demissionaire gewetenloze,schaamteloze ,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers van het psychopaten kabinet van pathologische beroepsleugenaar Mark R,en z’n eveneens zeer onbetrouwbare entourage!!

    R.F.K. Jr. is tegen de oorlog in Oekraïne en wordt staatsvijand gemaakt door de media en genegeerd door zijn eigen partij. Niemand wil met hem debatteren en CNN wil geen Townhall met hem houden. Dat deden ze 2 maanden geleden met Donald Trump wel. R.F.K. Jr. is dus nóg gevaarlijker voor de gevestigde psycho´s?

    Donald Trump? Hij is tegen de oorlog in Oekraïne en wordt staatsvijand gemaakt. Toen hij tijdens de “primaries” in 2016 zei dat de grootste fout van Amerika het binnenvallen van Irak was na 9/11 omdat ze wisten dat het land geen massa-vernietigingswapens bezat.

    Alleen gewetenloze van overheidswege georganiseerde geïnstitutionaliseerde psychopaten zijn voor deze uitgelokte verschrikkelijke onnodige bloedige Oekraïne oorlog!!

    De goed gesubsidieerde Nederlandse (leugen)denktanks promoten deze afschuwelijke oorlog !!

    Nederlandse oud-militairen zijn zich schijnbaar niet bewust hoeveel ellende zij in naam van de oorlogshitsende NAVO Irak ,Libië,Afghanistan hebben aangericht!!

    Tucker Carlson, Elon Musk, Joe Rogan… Links of rechts maakt niet meer uit. Je moet voor de oorlog zijn of je hoort niet bij de club en kunt je voordeeltjes vergeten.

    Zodra je tegen dit bloedvergieten bent en vindt dat dit moet stoppen in een hot war met Rusland waarin alle partijen over nucleaire wapens beschikken die zo vernietigend zijn dat wij er ons geen voorstelling van kunnen maken, dan ben jij de extremist en de gevaarlijke.

    Orban zegt dat de VS het conflict per direct zou kunnen stoppen.

    Probleem is alleen dat de VS deze oorlog juist willen.

    “Washington heeft zijn bondgenoten niet uitgelegd waarom het wil dat de vijandelijkheden met Rusland doorgaan”, zei Victor Orban. (bron)

    De VS willen dat het conflict in Oekraïne voortduurt en hebben de redenen daarvoor niet uitgelegd aan de NAVO-bondgenoten, zei de Hongaarse premier Viktor Orban, schrijft RT.

    Op dit punt “heeft Oekraïne elke echte soevereiniteit verloren”, beweerde Orban, daarbij verwijzend naar de verwoeste economie van Kiev en de sterke afhankelijkheid van westerse bondgenoten voor financiering en wapens.

    Om zijn steun aan Oekraïne te rechtvaardigen, heeft Washington Rusland beschuldigd van het lanceren van een “niet-uitgelokte aanvalsoorlog” tegen Kiev. Amerikaanse functionarissen hebben gezegd dat het toebrengen van een “strategische nederlaag” aan Moskou een primair doel is.

    Een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal is nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde, terroristische ,corrupte ,collaborerende, klimaatfascistische ,oorlogshitsende, WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers-vaccinazi’s-veelplegers-psychopaten wereldwijd te kunnen berechten wegens zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!!

    Alleen de satanische geïnspireerde,gewetenloze ,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers-vaccinazi’s-veelplegers-psychopaten willen het zinloze bloedvergieten continueren in de corrupte Oekraïne!!

    Wie zwijgt stemt toe met de oorlogshitsende demissionaire oorlogsmisdadigers van de pathologische beroepsleugenaar Mark R.,en z’n eveneens zeer onbetrouwbare neonazistische,fascistische WEF-BILDERBERGER entourage!!

    Zalig zijn de vredestichters!!

    Vervloekt zijn de demissionaire psychopaten van het gewetenloze oorlogsmisdadigers-kabinet onder leiding van de destabiliserende,pathologische beroepsleugenaar Mark R., en hun medeplichtige geïnstitutionaliseerde trawanten!

    Geliked door 3 people

    • karton zegt:

      @Léon van Duren op 16-7-2023 om 07.01 u.
      “Zalig zijn de vredestichters” ? Hoe komt u dáár nou weer bij ?
      Weet u wat pas zalig is ?? Nou nou…………..?
      De vers gebakken appelflapjes van m’n warme bakker !!!

      Geliked door 3 people

  3. Alleen criminele, geïnstitutionaliseerde oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers-vaccinazi’s-veelplegers-psychopaten willen deze zinloze Oekraïne oorlog voortzetten!!

    Kees van der Pijl over de tragedie van Oekraïne en de post-militaire samenleving
    32.604 weergaven · 5 dagen geledenAMSTERDAM
    …meer

    De huidige WEF-BILDERBERGER oorlogsmisdadigers-vaccinazi’s zijn veel slechter allooi,dan de eveneens gewetenloze bommenleggers in Rotterdam en andere Nederlandse steden !!

    106
    
    Twee keer meer explosies dan 2022

    
     De politie telt dit jaar al bijna 250
    aanslagen op huizen en andere doelen,
    met name in Amsterdam en Rotterdam maar
    ook elders.Dat zijn al meer explosies
    dan in heel vorig jaar.De aanslagen
    hebben vaak te maken met drugshandel,
    maar ook bijvoorbeeld met afpersing.

    Uit politiegegevens die aan de NOS zijn
    verstrekt blijkt dat er tot juli 162
    woningen doelwit waren.De politie denkt
    dat het totaal aantal aanslagen dit
    jaar twee keer meer wordt dan in 2022.

    Verdachten zijn vaak jong.Twee derde
    was jonger dan 23 jaar.De politie zegt
    dat er ook steeds zwaardere explosies
    zijn,met meer schade.
    
    volgende nieuws weer&verkeer sport

    Voorbeeld doet volgen!!

    Wie zwijgt stemt toe met de huidige neonazistische,fascistische,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia FAILED State Nederland!!

    Like

  4. bobzelf zegt:

    in goed rotterdams heet dat ….

    dus ….

    DAT JE ONTIEGELIJK OP JE KLOTEN KRIJGT …..

    DUS NOG MINDER VERLIEZEN .. ??

    RIJ LEKKER TERUG NAAR KIEV .,

    WHAHAHAHAHA

    OOM VLADYBOB

    Geliked door 5 people

Plaats een reactie