Rusland: Wet over verbod op geslachtsveranderingen aangenomen

(Vertaling: E.J. Bron)

De wet over het verbod op geslachtsverandering, die in mei in het parlement werd ingediend, heeft zijn laatste lezing achter zich. Het Russische ministerie van Gezondheid verklaarde dat alle eerdere wetten over geslachtsveranderingen zijn opgeheven.

In derde en laatste lezing hebben de Russische parlementariërs een wet over het verbod op geslachtsveranderingen aangenomen. De voorzitter van het Russische parlement, Vjatsjeslav Volodin, schrijft op Telegram:

De wet over het verbod op geslachtsveranderingen werd aangenomen. Deze beslissing beschermt onze burgers en kinderen.”

Op de website van het parlement is te lezen dat de parlementariërs het initiatief unaniem ondersteunden.

Het document had de dag daarvoor zijn tweede lezing doorlopen. In de laatste lezing werd een serie veranderingen aan het ontwerp uitgevoerd, waaronder de ontbinding van het huwelijk in geval van een geslachtsverandering van een van de huwelijkspartners, een verbod op de adoptie van kinderen en de overname van voogdijschappen.

Medische ingrepen in verband met de behandeling van aangeboren anomalieën of fouten evenals genetische of endocriene ziektes, die gepaard gaan met een verstoring bij de vorming van de geslachtsorganen bij kinderen, zullen niet als geslachtsverandering gelden. In dit geval kunnen medische ingrepen worden uitgevoerd wanneer de beslissing door een medische commissie van een aan het ministerie van Gezondheid ondergeschikte instelling wordt genomen.

Diezelfde commissie stelt na de ingrepen een medische expertise over de overeenstemming van de geslachtskenmerken met de kenmerken van een bepaald geslacht op. Deze expertise is nodig om desnoods veranderingen in de persoonsgegevens aan te brengen.

In mei werd het initiatief ingebracht in het parlement. Het wetsontwerp werd door meer dan 350 parlementariërs geschreven, waaronder Volodin zelf en zijn plaatsvervanger. Het ontwerp werd op 14 juni in eerste lezing aangenomen. Volodin beloofde dat de beslissing over het verbod op geslachtsveranderingen in juli zou worden genomen.

Vorig jaar december ondertekende de Russische president Vladimir Poetin een wet die LGBT-propaganda, pedofilie en geslachtsveranderingen in het land verbiedt. Natuurlijke personen kunnen met tot 200.000 roebel (ongeveer € 2000,-) en juridische personen met tot 4 miljoen roebel (ongeveer € 40.000,-) bestraft worden wanneer zij informatie verbreiden die minderjarigen tot een geslachtsverandering zou kunnen aanmoedigen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Rusland: Wet over verbod op geslachtsveranderingen aangenomen

  1. Olie bol zegt:

    Nu de rest van de wereld nog.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Triest dat we inmiddels in een wereld leven waar dit soort wetgeving noodzakelijk is…

    Geliked door 1 persoon

  3. koddebeier zegt:

    Chapeau Rusland !

    Like

  4. Julia zegt:

    Te triest voor woorden dat voor deze doorgeslagen krankzinnigheid een wetgeving nodig is. De Russen blijken meer normaal dan de doorgeslagen bende in ons land. Prima een ieder mag zijn wie of wat hij of zij is maar het loopt nu werkelijk de spuigaten uit en grenst aan totale waanzin. Onze algehele samenleving wordt ontwricht door de woke cultuur. We hebben weer gezien waartoe het leidt een omgebouwde kerel wordt Miss Nederland een regelrechte belediging voor de vrouw.

    Geliked door 1 persoon

  5. stradivotsi zegt:

    👍👍

    Like

  6. stradivotsi zegt:

    👍👍👊

    Like

  7. Yvonne zegt:

    Dan gaan ze wel naar andere landen waar ze zich wel kunnen laten ombouwen

    Like

Plaats een reactie