Dit is hoeveel Nederland netto betaalt aan de EU

(Door: Serre Verweij)

Hoeveel betaalt Nederland precies netto aan de EU? In 2021 was het zeven miljard per jaar. In 2022 werd het volgens de Algemene Rekenkamer zelfs tien miljard. Dat is veel meer dan dat Nederland krijgt van de Europese Unie.

De enige landen die meer bijdragen zijn Duitsland en Frankrijk. In het totaal dragen acht landen meer bij dan dat ze ontvangen, waaronder Italië, Ierland, Zweden, Oostenrijk en Finland. Alle andere EU-landen krijgen meer dan dat ze weggeven. Landen als België, Spanje, Tsjechië, Polen en Portugal krijgen jaarlijks miljarden van de EU. Onvrede over deze ongelijke situatie was één van de redenen voor de Brexit. 

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Dit is hoeveel Nederland netto betaalt aan de EU

  1. Oliedom zegt:

    Elke cent die aan dit corrupte zooi Eu betaald wordt is er één teveel, NEXIT!!!

    Geliked door 3 people

  2. wim bierman zegt:

    Genoeg voor goede zorg, huisvesting, grenzen, opleidingen, politie, pensioenen en een mooie toekomt. Weggegooid door criminelen die nu verdwenen blijken te zijn. Waar werken wij voor ?

    Geliked door 3 people

    • Julia zegt:

      wim bierman Wij werken en betalen belasting voor de tot heilig verklaarde Oekraïne en de invasie van kansparels. Beter is blijkbaar niet meer te werken zeer zeker als men een mager loontje heeft dat net boven het minimum zit dan kun je net als zovelen beter thuis op de bank hangen, af en toe een zwart klusje doen maar bovendien profiteren van zorgtoeslag, huurtoeslag, extra toeslag voor energie en nog eens geld extra krijgen wat je niet hoeft te verantwoorden. Kortom men verdient meer met niets doen dan überhaupt nog het vuile werk te doen. Ook nog eens veel kindertjes op de wereld zetten dan nog eens boven alles een flinke duit kinderbijslag.

      Geliked door 1 persoon

      • wim bierman zegt:

        Het is water naar de zee dragen, zand naar de woestijn. Het houdt niet op. Ze pakken het toch wel af. Doe wat je leuk vind en geniet met je vrienden. Je hebt gelijk.

        Geliked door 1 persoon

  3. Andre zegt:

    Het meest failliete land in de EU is Duitsland maar betaalt wel 21 miljard. Waarvan? Geen idee en Polen vangt 14 miljard.

    Geliked door 1 persoon

  4. Blaffertje zegt:

    NEXIT

    Geliked door 2 people

  5. Ravian zegt:

    “De enige landen die meer bijdragen zijn Duitsland en Frankrijk.”

    Afgemeten aan het aatal inwoners betaald de werkende Nederlander veel meer dan wie dan ook in de EU…

    Geliked door 3 people

  6. saddy zegt:

    Maar duitsland heeft ietsjes meer inwoners, dus per blanke slaaf betalen ze een stuk minder.

    Frankrijk kreeg altijd net zoveel als dat ze bijdroegen, waar dat netto vandaan komt?

    Ook gek dat het cojona-fonds van ruim 700 miljard niet meegerekend is.
    En die extra storting van 44 miljard?

    Geliked door 1 persoon

  7. BigLJohn zegt:

    Wij zijn de melkkoeien van dat tuig van de richel uit den Haag. En ze blijven maar door-melken, ook als wij uitgemergeld rondlopen. Ze zullen ons zelfs dood laten gaan en het interesseert hen niets. Hoe lang gaan we dat nog volhouden. Miljarden naar Brussel, miljarden voor ontwikkelingshulp, mogelijk je huis in box 3, vele miljarden voor het klimaat en stikstof. Opknopen dat crimineel gespuis uit den Haag….

    Like

Plaats een reactie