“We maken onszelf te schande” – Musk bekritiseert de levering van clustermunitie aan de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

De Verenigde Staten van Amerika hebben begin juli besloten om clustermunitie aan de Oekraïne te leveren. Volgens de motivering van de Amerikaanse president Joe Biden zou dit een “overbruggingsmaatregel” zijn, omdat de andere munitie op dit moment schaars geworden is. Volgens Elon Musk (foto) is het eerder een “wanhoopsdaad”.

De VS zouden zichzelf “te schande gemaakt hebben” door aan de Oekraïne door velen veroordeelde clustermunitie te leveren, oordeelde Elon Musk, de CEO van o.a. Twitter, Tesla en SpaceX, op Twitter. Hij voegde er aan toe dat volgens hem deze wapens geen noemenswaardige effecten op het conflict zullen hebben.

De miljardair schreef zaterdag op Twitter:

We hebben geen normale munitie meer die we naar de Oekraïne kunnen sturen, dus sturen we hen nu wanhopig clusterbommen en maken onszelf te schande, zonder het resultaat te veranderen.”

Musk prees de inspanningen van die afgevaardigden in het Amerikaanse Congres, 98 Republikeinen en 49 Democraten, die voor een verbod op clustermunitie aan de Oekraïne gestemd hadden, maar daarmee uiteindelijk niets konden bewerkstelligen. “Bedankt dat u geprobeerd heeft deze vernedering van Amerika te stoppen”, schreef Musk.

De VS hadden de levering van clustermunitie aan Kiev in het begin van deze maand goedgekeurd. De Amerikaanse president Joe Biden noemde deze stap een overbruggingsmaatregel, totdat de Amerikaanse productie van munitie de stijgende vraag zou kunnen bijhouden, omdat zowel in Washington als in Kiev de voorraad “normale” munitie schaars wordt.

Clustermunitie is in meer dan 100 landen verboden, omdat deze bij haar explosie explosieve sub-munitie, zogenaamde Bomblets, in groot aantal en over een groot gebied verdeeld vrijmaakt, die vaak niet direct ontploffen en daarom nog vele jaren na de beëindiging van de gevechten een serieus gevaar voor de burgerbevolking vormen.

Veel van de langjarige bondgenoten van Washington, waaronder Groot-Brittannië, Canada en Duitsland, hebben hun bezorgdheid over de beslissing tot uitdrukking gebracht en verklaard dat zij deze omstreden munitie niet naar Kiev zullen sturen.

Russische functionarissen hebben de levering van clustermunitie veroordeeld. De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, waarschuwde dat deze stap weliswaar niets aan de afloop van het conflict zou veranderen, maar dat Washington van zichzelf in feite een handlanger van “het maken van een mijnenveld van Oekraïens territorium” zou maken, wat zou betekenen dat “Washington de volle verantwoordelijkheid voor de dood van Russische en Oekraïense kinderen” zou dragen.

De Russische minister van Defensie, Sergej Sjoigoe, waarschuwde dat Moskou in het geval van een levering van clustermunitie door de VS aan Kiev “gedwongen zal zijn om desbetreffende wapens tegen de Oekraïense strijdkrachten in te zetten”.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op “We maken onszelf te schande” – Musk bekritiseert de levering van clustermunitie aan de Oekraïne

  1. wim bierman zegt:

    Clustermunitie is een oorlogsmisdaad. En de Navo staat het toe. Daarom zal Poetin het niet doen. Dan kunnen ze hem dat nooit verwijten. Let op, nu komt de valse vlag van het addergebroed.

    Geliked door 3 people

    • Dewaere zegt:

      Wat een vuiligheid clusterbommen. En meteen ook maar nog wat oude voorraden napalm en mostertgas sturen die ze nog over hadden van Vietnam? De conventie van Geneve over oorlogsrecht heeft geen enkel gewicht voor die vuillappen. Hierna hebben ze geen overtreffende trap meer en wat dan? ‘Tactische’ atoomwapens?

      Like

  2. antiislamnu zegt:

    Groot-Brittannië maakt zich zorgen over de levering van cluster munitie zelf sturen ze granaten met verarmt Uranium daarvan weet je ook zeker dat er tientallen jaren later verminkte kinderen geboren worden en dat kanker zeer veel voorkomt .Kijk maar naar Irak wat nu nog de gevolgen daarvan zijn hebben de Amerikaanse Hell-Honden ook verarmt Uranium gebruikt en dan zo’n Rutte breed lachend op de foto met Dodenherdenking of even dolle met een bakkie koffie Ouwe jongens krentenbrood met een van de vele oorlogsmisdadigers Zelenski

    Geliked door 1 persoon

  3. 16 juli – Biden Klokkenluider ondergedoken voor het Amerikaanse ministerie van “Justitie”

    De oorlogshitsende terroristische,criminele geheime diensten en gekochte zeer onbetrouwbare politici hebben het voor het zeggen in de hopeloos verdeelde VS van Amerika !!

    Ook de fascistische,FAILED State Nederland doet nog steeds mee aan het onschuldige bloedvergieten in de eveneens fascistische corrupte Oekraïne!!

    Het corrupte,zeer onbetrouwbare establishment van de FAILED State Nederland houdt ook niet van erkende klokkenluiders!!

    Elon Musk heeft gelukkig de vrijheid zich te uiten over de criminele regering van de aan alzheimer lijdende psychopaat Joe Biden en z’n eveneens zeer onbetrouwbare oorlogshitsende corrupte oorlogsmisdadigers entourage!!

    Vermiste’ Hunter Biden-getuige komt naar voren in videoverklaring waarin hij Bidens beschuldigt van corruptie, DOJ van doofpotaffaire

    https://odysee.com/@Katharina_vom_Tanneneck:c/Biden005:b

    Het rechtssysteem is bewapend om een ​​klokkenluider te straffen die de steekpenningen van Biden heeft onthuld. House of Reps dagvaardde Luft.

    Dr. Gal Luft was adviseur van een grote Chinese oliemaatschappij. Hij was uit de eerste hand getuige van de beïnvloeding van Biden met miljoenen dollars en rapporteerde dit in 2019. Nu heeft de (((Just-US))) afdeling van Biden hem geslagen met talloze valse beschuldigingen en hij zit ergens in Israël ondergedoken.

    Luft is een rechtschapen jood, een bewijs dat er veel eerlijke patriottische joden zijn. Zijn aanklagers zijn allemaal communistische Amerikaanse joden.

    Luft zei dat hij in maart 2019 bewijs had geleverd van de corruptie van de Biden-familie aan de FBI en DOJ, weken voordat Biden zijn kandidaatstelling voor het Witte Huis aankondigde. Luft zei dat hij niets van de DOJ had gehoord totdat de Amerikaanse autoriteiten hem eerder dit jaar op Cyprus arresteerden op beschuldiging van illegale wapenhandel, optreden als een niet-geregistreerde buitenlandse agent en liegen tegen de FBI.

    https://www.dailywire.com/news/missing-hunter-biden-witness-comes-forward-in-video-statement-accusing-bidens-of-corruption-doj-of-coverup

    Luft zei dat hij in februari op Cyprus was gearresteerd en in afwachting was van mogelijke uitlevering aan de VS toen hij ontsnapte en zich nu op een geheime locatie voor de Amerikaanse autoriteiten schuilhoudt.

    Aanklagers van Biden Family Corruption Getuige Gal Luft gedoneerd aan Joe Biden, andere Dems

    https://freebeacon.com/democrats/prosecutors-handling-hunter-biden-corruption-witness-gal-luft-donated-to-biden-and-other-dems/

    De fascistische,neonazistische ,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers-vaccinazi’s-veelplegers-psychopaten in de VS van Amerika zijn een levensgevaarlijke bedreiging voor de wereldvrede!!

    Ook in Amerika is net als in fascistische FAILED State Nederland waarheidsvinding niet gewenst!!

    De meerderheid van de minkukels in de tweede kamer stemmen stilzwijgend ook in met de allesvernietigende clusterbommen munitie !!

    Wie zwijgt stemt toe!!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie