Europa´s door eigen toedoen veroorzaakte neergang: steeds meer honger, steeds meer armoede

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU wordt publiekelijk graag als sociaal en economisch succesverhaal verkocht. Maar uiterlijk sinds het begin van de oorlog in de Oekraïne, waarop de EU met verscherpte Ruslandsancties en een suïcidale energiepolitiek reageerde, klopt dat niet meer. Het Europese Bureau voor de Statistiek, Eurostat, komt nu met actuele cijfers.

Derhalve konden in 2022 8,3% van de mensen in de EU zich niet eenmaal in de twee dagen een maaltijd met vlees, vis of een vegetarisch equivalent veroorloven. Dit percentage is 1% hoger dan vorig jaar. Onder de door armoede bedreigde Europeanen steeg het aandeel van diegenen die zich vorig jaar helemaal geen gepaste maaltijd konden veroorloven zelfs naar bijna een vijfde deel (19,7%) – een toename van meer dan 2% tegenover 2021.

Ook andere cijfers klinken niet als een succesverhaal. Zo werden in 2022 een ongelooflijke 95,3 miljoen mensen in de EU door armoede of sociale uitsluiting bedreigd, wat overeenkomt met 21,6% van de EU-bevolking. Een indicator voor deze ontwikkeling is o.a. het feit dat veel EU-lidstaten in 2022 een record aantal mensen registreerden dat terug moest vallen op voedselbanken.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Europa´s door eigen toedoen veroorzaakte neergang: steeds meer honger, steeds meer armoede

  1. h.rademaker zegt:

    de tegenstelling wordt steeds groter door de computer kan men met minder personeel werken maar de bekwaamheid opleiding diploma
    worden groter het aanbod hier van is gering niet in verhouding tot de vraag er ontstaat een rare verhouding de naam nuttelozen wordt al genoemd
    die uiteindelijk voorbestemd worden door een niet in de maat lopende aanpassing in de levens kosten stijging en daardoor bij de voedselbank eindigen het schijnt dus een eu kwestie te zijn met de gevolgen van
    stikstof en opwarming enz gaan we naar de bliksem
    de heren van de eu zorgen goed voor zich zelf net weer loonsverhoging gehad o.a de n.l timmerfrans dicteerd zonder kennis van zaken over onderwerpen waar hij geen verstand van heeft

    Geliked door 1 persoon

  2. Julia zegt:

    Europa inclusief Nederland is gewoon failliet en dat is goed merkbaar. Ondertussen heeft Rutte even wederom 0,9 miljard geschonken aan Tunesië. Rutte heeft in overleg met het kartel Rutte IV bewust het kabinet laten vallen om alle wetten die bol staan van dictatuur er doorheen te drammen. https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/kabinet-rutte-voert-nu-alles-door-wat-voor-het-ontslag-nog-bij-de-tweede-kamer-moest-worden-voorgelegd/ Elk weldenkend mens beseft toch dat de miljarden die uit de staatskas worden geroofd ons land in de algehele armoede stort. We krijgen binnenkort nieet alleen te maken met voedseltekorten het is nog veel erger zelfs medicijntekorten loeren nu om de hoek met alle desastreuze gevolgen van dien. https://www.ad.nl/binnenland/medicijntekorten-blijven-groeien-we-zijn-doorgeschoten-in-drukken-op-de-prijs~a19b4ac9/ Alles wordt kapot bezuinigd dat de burgers hierdoor worden getroffen interesseert de oorlogsvoerende Rutte helemaal niets als hij maar mooi weer kan spelen en kan strooien met geld en wat lost het op helemaal niets men is toch niet in de veronderstelling dat de volks en landverrader het vluchtelingen probleem heeft opgelost er is gewoon 0,9 miljard over de balk gesmeten en de invasie van kansparels zal alleen maar meer en meer worden. Kortom de EU vooral Duitsland en ons land is geheel naar de gallemiezen en daar valt niets meer aan te redden.

    Geliked door 1 persoon

  3. Wim Vreeswijk zegt:

    Ik heb die zogenaamde EU-sancties altijd al oliekoekiedom gevonden want je treft hier alleen maar de eigen bevolking mee, zo blijkt nu.

    Geliked door 1 persoon

  4. R.C. Hagen van zegt:

    Normaal is, je krijgt wat je verdiend,
    helaas, als je op illussies stemt krijgt iedereen wat jij ga verdienen.
    Geen wonder dat mensen de politiek niet vertrouwen. Het zou verboden moeten worden deze staatsvorm toe te staan op straffe van opheffing van die partijen, die mensen misleiden.

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    De EU is al sinds de oprichting een molensteen om de nek van de Europese economieën.
    En nu begint dat dus, dankzij de illegale EU sancties tegen Rusland, dermate dramatische gevolgen te hebben dat het niet meer onder het tapijt te vegen valt.

    Geliked door 1 persoon

  6. Snappie zegt:

    De politiek zit er niet voor ons zij zitten er voor zichzelf
    De EU is één grote flop ze zijn alleen in staat om chaos te creëren en dwangwetten te lanceren. EU het continent van de dwazen en hardline psychopaten.
    Noem 1 ding dat goed is aan de EU, niks dus NEXIT
    We worden plat gewalst door onmenselijke wetten en onze rechten zijn al ter aarde besteld, nu wij nog dan pas hebben de rijksten der aarde hun zin.
    Je moet inderdaad wel een psychopaat zijn die in een collectief opereren om de massa af te beulen tot we er bij neervallen, dooeeii

    Geliked door 1 persoon

  7. droevige mof zegt:

    De AfD wil de EU ontmantelen en de handelsbetrekkingen met Rusland herstellen. Verschillende hooggeplaatste AfD-politici hebben dit al uitgesproken. Dit zal de verbodsprocedure tegen de partij waarschijnlijk versnellen.

    Geliked door 1 persoon

    • Dewaere zegt:

      Dat van de AfD is nu nog een minderheidsvisie en dat weten ze zelf ook. Het punt met ‘blokken’ is dat ze op langere termijn altijd maar zo lang duren als het de leden iets oplevert. De EU is wat dat betreft haar houdbaarheidsdatum al voorbij, kunstmatig en met dwang en drang probeert ze dat nog tegen te houden.
      Maar over een bepaalde tijd is de oorlog in daar afgelopen, vroeger of later stopt iedere oorlog. En dan is er een nieuwe economische realiteit in de wereld gekomen: een economisch en militair verzwakt westen en een economisch en militair versterkt Rusland-India-China, ondanks hun verschillen verenigt in hun afkeer van de oud-imperialistische westerse landen. Het enige grote rijk in Europa dat nooit koloniën heeft gehad was Oostenrijk-Hongarije: álle oost-europese landen onder Polen vielen daaronder. Daarna werden ze ingelijfd door een andere grootmacht: de Sovjet-Unie. Een EU die steeds meer gaat afdwingen en opleggen zal daar niet populair zijn.
      Een goed lopend Russisch-Indiaas blok (dat feitelijk al láng bestaat) dat hen – na de normalisering – een economische samenwerking zou gaan bieden kan dan een interessant alternatief voor hen worden. Het zou me niet verbazen dat er van het voormalige Oostenrijks-Hongaarse rijk dan landen komen die aansluiting daar gaan zoeken en hun blik naar het oosten gaan richten, net als Rusland nu zelf doet.
      Als de EU zich niet drastisch gaat hervormen – en dat is niet te verwachten – dan zullen er zo steeds meer Exit’s komen tot er niets meer van overblijft.

      Geliked door 1 persoon

      • droevige mof zegt:

        Zeer goed, kennis van zaken en to the point. Heb je er ooit aan gedacht om artikelen te schrijven op deze blog?

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie