Zou een overwinning van Rusland binnenkort mogelijk zijn?

Het einde van de oorlog hangt af van de strategie van de getergde Russische beer.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het resultaat van de NAVO-top in Vilnius is een perfecte catastrofe voor de Oekraïne. De gehoopte NAVO-toetreding is niet alleen op de lange baan geschoven, maar hoogstwaarschijnlijk überhaupt afgezegd. Zodoende werden de beloftes van het Westen, waarmee men Zelensky de oorlog had ingelokt, niet vervuld. De reden voor deze breuk van een belofte kan alleen maar zijn dat men in het bijzonder in de VS achter de coulissen heeft ingezien dat men de oorlog tegen Rusland in het oosten van de Oekraïne niet kan winnen en dat dus een verdere escalatie alleen maar een verspilling van bronnen betekent.

De VS hebben daarbij vooral het globale conflict tegen China op het oog, waarvoor men zich wil bewapenen. Voor het Oekraïne-conflict betekent dat echter dat de Oekraïne ondanks de massale ondersteuning van het collectieve Westen de oorlog al heeft verloren. We zijn benieuwd hoe men dit feit aan de gehersenspoelde mediaconsumenten van het Westen bijbrengt.

Men vraagt zich nu af welke strategie Rusland in de Oekraïne-oorlog verder zal volgen? Heel duidelijk voert Rusland een uitputtingsoorlog tegen de Oekraïne, maar natuurlijk ook tegen de NAVO. Eigenlijk is deze oorlog vanaf het begin een oorlog tegen de NAVO, waarbij de Oekraïne alleen maar het kanonnenvoer levert. De situatie tot nu toe is voor Rusland als resultaat van deze worsteling zeker onbevredigend, want vooral in het zuiden staan nog veel Russischtalige gebieden blootgesteld aan de tirannie van Kiev. Men kan er van uitgaan dat het oorlogsdoel van Rusland de bevrijding van het zuiden tot aan Odessa is. Daartoe zou de Oekraïne echter min of meer moeten capituleren.

Zou Rusland op de korte termijn een capitulatie van de Oekraïne kunnen afdwingen?

Als je kijkt naar de actuele, langdurige gevechten, waar het slechts om minimale terreinwinst gaat, lijkt dat onmogelijk. Er bestaat echter, in ieder geval theoretisch, een eenvoudige mogelijkheid voor Rusland om deze oorlog, laten we zeggen binnen vier weken, te beëindigen. Daartoe zou het alleen maar hoeven lukken om de bevoorrading van de Oekraïne vanuit Polen te stoppen. Dagelijks rijden er honderden vrachtwagens over de Pools-Oekraïense grens, waarvan medewerkers van “unser-mitteleuropa” zichzelf konden overtuigen. Hoogstwaarschijnlijk is de Oekraïense luchtafweer in dit gebied nog grotendeels intact. Een aanval met gevechtsvliegtuigen en -helikopters op deze konvooien zou daarom voor Rusland teveel verliezen opleveren, men zou de aanvallen echter kunnen uitvoeren met grote aantallen drones. Zelfs als daarbij veel drones verloren gaan, is het voldoende wanneer er dagelijks bijvoorbeeld honderd vrachtwagens vernietigd zouden worden. Uiterlijk een week later is er geen vrachtwagenchauffeur meer te vinden die tot zo´n zelfmoordcommando bereid zou zijn. De verzorging van de Oekraïne zou onderbroken zijn en uiterlijk 14 dagen later zou de Oekraïne rijp zijn om te capituleren.

Lange oorlog dient het Westen te verzwakken

Het is nauwelijks voorstelbaar dat de Russische leiding zo´n strategie tot nu toe niet overwogen heeft. Blijkbaar wil men zo´n snel einde helemaal niet! Er dient meer NAVO-materieel naar de Oekraïne geleverd te en in het oosten tot puin geschoten worden. De NAVO verzwakt zich zodoende constant zelf. Per slot van rekening voert Rusland een oorlog tegen de NAVO en de verwoesting van haar wapenvoorraden lukt in het oosten van de Oekraïne het gemakkelijkst, omdat Rusland daar superieur is in de lucht en de Oekraïne zichzelf bij de onsuccesvolle tegenoffensieven voortdurend leeg bloedt.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Zou een overwinning van Rusland binnenkort mogelijk zijn?

  1. Niek zegt:

    Het is diep triest dat de westerse leiders, die altijd de mond vol hebben van rechtvaardigheid voor de wereld, iets totaal anders laten zien. Het Ukrainse volk heb ik medelijden mee want zij worden misbruikt maar wat het land bestuurd is een bom corruptie in samenwerking met Europa en Amerika voor geld en niemand stelt vragen waar het blijft? Zo ook de wapens die inmiddels de rest van de wereld bereiken om aanslagen mee te plegen, dus illegaal verkocht. Ik heb respect voor Rusland om zijn geduld en niet laten escaleren van de zaak, daar zou menig leider een voorbeeld aan kunnen nemen. Wie heeft de sleutel in dit conflict? Amerika of Europa zijn dat bepaalt niet, dus blijven Rusland en Ukraine over, van Ukraine kun je niets verwachten…….

    Geliked door 1 persoon

  2. waalkade zegt:

    Dat ligt eraan wat je onder overwinning verstaat want een oorlog kent alleen burger verliezen. Onder burgers plaats ik ook Oekraïnse soldaten die onder dwang naar het front zijn geschuurd.

    Maar Rusland heeft niet de behoefte om geheel Oekraïne in te nemen. Dat is ook nooit het doel geweest al verspreiden de westerse propagandistische dat Rusland delen van Europa wil bezetten ….klink klare leugen.

    Rusland zal stoppen na het innemen van de hele Donbass en Luhansk mits de westerse nazi hitters Rusland verder blijven provoceren .

    Hoe dan ook het westen zal de grote verliezer zijn….. een hoera voor Rusland en voor Poetin.
    Rusland kan de OWO stoppen door de verdragen op te zeggen met de WHO EN WTO.

    Al deze private criminele organisaties moeten tot de grond worden afgebroken en alle medewerkers vervolgd worden zonder enige uitzondering. Pas als dat gebeurt is het volk de winnaar.

    Geliked door 2 people

  3. Ravian zegt:

    “Als je kijkt naar de actuele, langdurige gevechten, waar het slechts om minimale terreinwinst gaat, lijkt dat onmogelijk.”

    Als je geen verstand van oorlogsvoering hebt dan kun je beter ergens anders artikelen over gaan schrijven…

    Geliked door 2 people

  4. Henk der Niederländer zegt:

    Volgens de berichten zouden de Russische strijdkrachten zich al in de voorsteden van Liman staan en zou gauw daar de zaak geklaart is zal waarschijnlijk Karkiv op het menu staan Ook daar een groot deel Russen die geterroriseerd worden door de Oekraiense Nazi’s.
    Het zou daarna best mogelijk kunnen zijn dat ze zich op het zuiden gaan concenteren en Richting Odessa trekken.
    Mocht dat lukken is Oekraine in feite afgesneden van de zwarte zee en is het over en uit, want hetgeen wat nu ingezet wordt zijn hoofdzakelijk ongetrainde soldaten die twee weken op een oefenterrein rond hebben gehangen en die met name veel te jong dan wel veel te oud zijn om deze taken als het verdedigen van steden goed uit te kunnen voeren
    Links en rechts zijn nog wel enige bataljons die nog steeds een echte gevechtskracht hebben maar tegelijkertijd ook een groot te kort hebben aan zware wapens.
    Zoals Ik het in zie tot de winter en dan is het over en uit voor Kiev.

    Geliked door 3 people

  5. Andre zegt:

    Rusland heeft een defensieve linie gebouwd aan de oostkant die nog nooit eerder is voorgekomen in de geschiedenis dus ze vinden het daar ok met de nieuwe grens. Putin had gister een verhaal lees dit maar.

    https://sputnikglobe.com/20230717/reverse-engineering-in-action-russia-finds-himars-weak-spot-1111940155.html

    Rusland zal deze info ook delen met Iran en China natuurlijk.

    De meeste wapens komen binnen over de grens met Roemenië en inderdaad trek je een elektronische grens afgetimmerd met aanval drones op chauffeurs dan is het snel afgelopen. Dit gaat dus het stukje worden vanuit Wit Rusland direct naar beneden naar Transnistrië en dan nog een klein stukje door naar de Zwarte Zee dan is het klaar.

    Geliked door 1 persoon

  6. stradivotsi zegt:

    Overwinning? Nee… als dan met een nieuwe wereld oorlog en dan wie is
    daar de profiteur van? Wij, de lezers, weten het niet zeker!
    Waar het om gaat is een machts politiek, en ondanks dat van Rusland al
    vele jaren geen gevaar dreigde, maar de gevestigde wereldmacht de
    sceptor willens wetens wil zwaaien, ( Rusland is geen kleine jongen )
    en ( China idem ) komt het tot een confontatie die wel zoals ik denk van
    oudsher weer gaat opleven……………. men wil heersen
    Het gaat al 1500 jaren terug… het Anglo Dutch empire..
    Robert D Ingram…. lees eens die pagina’s van zijn boek. En reflecteer.

    Klik om toegang te krijgen tot TheModernAngloDutchEmpire.pdf

    Like

Plaats een reactie