Zelensky heeft de soevereiniteit van de Oekraïne aan de westerse heersende klasse verkocht

(Door: Jordan Schachtel – Vertaling: E.J. Bron)

Wie heeft er vijanden nodig als hij zulke vrienden heeft?

De NAVO-top 2023 in Vilnius, Litouwen (een NAVO-lidstaat met 2,8 miljoen inwoners), eindigde woensdagavond met de verklaring van de alliantiepartners dat zij de Oekraïne, dat zich al meer dan 500 dagen in een inter-Slavische schermutseling met de Russische strijdkrachten bevindt, onbeperkt ondersteunen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die de verandering van de Oekraïne van een grotendeels soevereine nationale staat in een dochtermaatschappij van een koloniaal rijk geleid heeft, was in een standaardkostuum aanwezig en bejubelde het Slava Slush Fund.

Tijdens de top bedelde en smeekte een zichtbaar machteloze Zelensky om de toetreding tot de NAVO en bracht er zijn frustratie over tot uitdrukking dat er met betrekking tot de aanvraag van Kiev tot opname in het bondgenootschap niets veranderd is. Maar helaas was de NAVO-toetreding niet te krijgen.

Hier de verklaring van Joe Biden waarom de Oekraïne op dit moment geen deel kan uitmaken van de NAVO. Vorige week zei hij tegenover CNN:

Ik geloof niet dat er in de NAVO overeenstemming over is of men de Oekraïne nu, op dit moment, middenin de oorlog, in de NAVO-familie zou moeten opnemen of niet. Wanneer men dat bijvoorbeeld zou doen, dan – en ik meen wat ik zeg – zijn we vastberaden om elke centimeter NAVO-gebied over te nemen. Dat is een verplichting, die we allemaal zijn aangegaan, wat er ook gebeurt. Als de oorlog verdergaat, dan zijn we allemaal in oorlog. We bevinden ons in oorlog met Rusland als dat het geval zou zijn.”

Biden vervolgde:

Maar ik denk dat het te vroeg is om nu een stemming te eisen, omdat er andere voorwaarden zijn waaraan voldaan moet worden, inclusief de democratisering en enkele van deze thema´s.”

Ja, ik weet dat het nauwelijks zin heeft.

Dat ligt er aan dat er voor de toetreding tot de NAVO geen legitieme sollicitatieprocedure bestaat. Het gaat niet om een prestatievereniging of zoiets als een sollicitatieprocedure aan een universiteit. Wat er in Vilnius gebeurt, is een groot spel met poses en verstelling. Een NAVO-toetreding van de Oekraïne staat niet ter discussie en zal ook niet ter discussie staan zolang de kinetische vijandigheden tussen Moskou en Kiev niet beëindigd zijn.

Dat de Oekraïne niet in de NAVO wordt opgenomen, heeft absoluut niets met de bekende corruptie en andere “antidemocratische” praktijken van het land te maken, ook al zijn dit goede voorwendselen waarmee men oneindig veel tijd kan winnen.

Kortom, de partijen van de proxy-oorlog willen de Oekraïne niet in de NAVO hebben, omdat zij er de voorkeur aan geven dat Oekraïners en alleen Oekraïners de veldslagen voor hen vechten.

Terwijl de Oekraïne traditioneel als bufferstaat tussen het oosten (Rusland) en het westen (NAVO) diende, is de regering-Zelensky onbeperkt aan de kant van de laatste gaan staan. De beslissing om het speerpunt van de NAVO te worden, heeft vernietigende gevolgen voor de Oekraïners zelf, omdat de mannen in de strijdbare leeftijd nog steeds de last van de door de Biden-regering gevoerde proxy-oorlog tegen Rusland moeten dragen.

Een NAVO-lidmaatschap is voor de Oekraïne in oorlogstijd niet mogelijk en zal dat ook niet zijn, en wel om twee belangrijke redenen:

De eerste en duidelijkste reden is dat de opname van de Oekraïne in de NAVO het vooruitzicht op een nucleair conflict verhoogt. Zoals geïnformeerde lezers van het dossier al weten, zou de toetreding van de Oekraïne tot de NAVO tijdens een reële oorlog direct zorgen voor de toepassing van Artikel 5, wat een enorme druk op de alliantieleden zou uitoefenen om grondtroepen in de strijd tegen Rusland te sturen.

De tweede en gewetenloze reden voor de blokkade van de NAVO-toetreding van de Oekraïne kan als volgt begrepen worden: eeuwige oorlog goed, atoomoorlog slecht.

Net zoals de periode van de Covid-hysterie Big Pharma en andere megaconcerns van de gezondheids- en medicijnenindustrie enorme winsten heeft opgeleverd, is de oorlog in de Oekraïne een grote geldbron voor de met de NAVO verbonden wapenindustrie geworden, die sinds het vertrek uit Afghanistan op zoek is naar een nieuwe, dodelijker en langduriger bron van inkomsten.

De eeuwige oorlog biedt een fantastische gelegenheid met weinig risico en grote beloning en een constante bron van inkomsten voor de producenten van wapens en militaire goederen in de VS en Europa. Het is ook een fantastische pr voor de wapenindustrie, die nu kan voorwenden als nobele partij bij de verdediging van de Oekraïense “democratie” op te treden.

Het Uniparty-systeem in Washington zou niet blijer kunnen zijn over een onbeperkte oorlogstoestand. Dat alles zou echter met de opname van de Oekraïne in de NAVO veranderen, waardoor twee nucleair bewapende partijen op onaangename wijze dichterbij een Dystopie zouden komen. Plotseling wordt de zaak met de oorlog geen aangelegenheid meer waarbij men alleen maar kan winnen, maar een riskante aangelegenheid, omdat de angst voor een escalatie de betrokken regeringen ertoe zou kunnen dwingen zich enigszins verantwoordingsbewust te gedragen en wel twee keer na te denken over de laatste wapenlevering van zware wapens ter waarde van $ 2 miljard aan het Azov-regiment.

De Oekraïne zal pas in de NAVO opgenomen worden wanneer de belanghebbende westerse partijen het proxy-conflict tot de laatste Oekraïner uitgevochten hebben of tot de volgende oorlog zijn overgegaan, waar deze zich ook mag bevinden. Zelensky en zijn medestrijders hebben een werkelijk vernietigende beslissing voor de toekomst van hun land genomen, doordat de soevereiniteit en het toekomstige welzijn van de Oekraïne naar de westerse heersende klasse verplaatst hebben.

Wie heeft met zulke vrienden nog vijanden nodig?

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel
dossier.today
Door: Jordan Schachtel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Zelensky heeft de soevereiniteit van de Oekraïne aan de westerse heersende klasse verkocht

  1. R.C. Hagen van zegt:

    Maar we zijn Democratisch al liegen en bedriegen we er op los ter meerdere glorie van het kapitaal.

    Like

  2. delamontagne zegt:

    Een foto zegt vaak veel meer dan al die lange toespraakjes.
    En als je dan deze bekijkt dan WEET JE VEEL MEER dan alle opgefraaide woorden door de liegende media versprijdt.
    De NPO en andere verdraaiende Media kunnen nog zoveel vertellen hoeveel de leiders van het Westen “de Ukraïnische “Churchill” waarderen, ……waarderen en bewonderen…
    Maar het is duidelijk dat dit in ongenade gevallen figuur niet bij hen hoort.

    Zele-clownskies en elite gaan nu eenmaal niet tesamen, men moet geen theedoeken met luxe badlakens verwisselen.
    Het contrast is zo erg opvallend tussen deze bevéelers en hun gevolg, hij in maatpak met cravat, smoking en zij in avondjurk van de Savile Row.
    Ze lullen wat af, alsof ze zijn uitgenodigd voor een gala of festival.
    En als je dan dit eenzame, stomme mannetje ziet dat een scheef gezicht trekt, wat gaat men dan denken ? ? .De “Hij” en Zij beconcurreren len elkaar in elegantie.
    Maar de sielige clown-Zeslenky ziet eruit als een zwerver.
    De “bovengestelden” zijn heel zeker van zichzelf, zitten goed in ’t vel en laten door hun aanwezigheid zien [ die minder te danken is aan hun kunde dan aan een goeie kennis/kunde ] in een zeer bevoorrechte omgeving te zijn.
    Clown-zensky daar-en-tegen is onhandig, slecht gekleed en bedused, hij is daar duidelijk niet op zijn plek.
    Trouwens, deze man weet ook niet hoe zich te gedragen.
    Hij waggelt op één been alsof hij naar toilet moet, maar de weg naar het toilet durft hij niet te vragen.
    Zijn”vriendjes”! ! |! schamen zich zo erg voor hem dat op de meeste propagandasites die aan de NAVO-top in Vilnius zijn gewijd, de Clown-zensky van vroeger uit de archieven tevoorschijn moet komen, gladgeschoren en in pak en stropdas.
    Een kinderachtig trucje om alles serieuzer te laten blijken dan deze haveloze vogelverschrikker alles tegenwerkt.
    De bevoorrechten/bovengestelden, zowel in politiek als in financiën en zakendoen (de drie verstrengelen en combineren) zijn bij elkaar gekomen om hun macht te laten zien en hebben ’t duidelijk naar hun zin.
    (( zie Rotte bij de pijl; is hij zich al aan ’t inwerken/dringen in een goed-hoogstaand baantje ? ? ))

    Ze complimenteren elkaar veelvuldig, tonen hun elegantie en /Welbespraaktheid aan de wereld en geven ondertussen aalmoezen aan een dwangmatige bedelaar, maar ook een die hen erg begint te irriteren.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    “Ik geloof niet dat er in de NAVO overeenstemming over is of men de Oekraïne nu, op dit moment, middenin de oorlog, in de NAVO-familie zou moeten opnemen of niet.”

    Yeah, lees de club regels er eens op na zou ik zo zeggen, dan kom je er achter dat een land in oorlog helemaal geen lid KAN worden.

    Like

  4. J.h. zegt:

    Hij was maar een clown,maar straks gaat hij dood.

    Like

Plaats een reactie