Australische huurling bekritiseert het Oekraïense leger: “Incompetente commandanten jagen soldaten de dood in”

Een troepentransportvoertuig van het type Bushmaster Protected Mobility Vehicle uit Australië. Hiervan zullen weldra meer exemplaren aan Kiev geleverd worden, maar gekwalificeerde “vrijwilligers” uit het Westen mogen hen niet besturen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Incompetente Oekraïense commandanten brengen Australiërs en andere buitenlandse “vrijwilligers” in het Oekraïense internationale legioen evenals Oekraïners tegen beter weten in in gevaar. Als ze opbouwende kritiek krijgen, beginnen ze te dreigen, aldus een Australische huurling tegenover ABC.

De man wil in het gesprek met de Australische tv-zender alleen met het pseudoniem “Bush” aangesproken en geciteerd worden – nadrukkelijk uit angst voor zijn veiligheid.

Bush en zijn kameraden in het zogenaamde Internationale Legioen van de Oekraïne zouden hun bezorgdheid over de algemene situatie geuit hebben en verantwoording van de Oekraïense commandanten m.b.t. de inzet van mensenlevens hebben geëist, maar ze zouden geïgnoreerd zijn.

Het is een gehaktmolen daarbuiten, dat is gewoon een feit. Daar zijn mijn kameraden gesneuveld. En ze sneuvelen nog steeds. Ik heb hier dingen gezien die vanuit militair oogpunt meer dan onacceptabel zijn.”

Voorbeelden zouden de weigering van soldij aan enkele buitenlandse strijders evenals het feit zijn dat enkele Australiërs met speciale militaire vaardigheden, zoals chauffeurs van gepantserde voertuigen van de Australische producent Thales Australia van het type Bushmaster, die Kiev van het Westen kreeg en niet volgens zijn kwalificatie ingezet zouden worden. De huurling afsluitend:

We zullen niet meer in een leger dienen dat ons slecht behandelt.”

De door Bush aangesproken problemen maken deel uit van een veel groter, verontrustend beeld. Zo citeert ABC de advocaat, militaire analyticus en voormalige officier van het Australische leger, Glenn Kolomeitz, die huurlingen uit Australië en ander elanden juridisch advies geeft. De “vrijwilligers” zouden klagen over bedreigingen van de kant van Oekraïense commandanten. Het kwam tot de klachten, toen de buitenlanders, ontevreden met de behandeling die ze kregen, hun vertrek uit het oorlogsgebied aankondigden:

Ze worden bedreigd met gevangenisstraf en allerlei mogelijke onzin.”

Zowel Bush als Kolomeitz bekritiseerden verder dat het ontbrekende vertrouwen van de Oekraïense commandanten van het legioen in de leidinggevende vaardigheden van de gasten een alomtegenwoordig probleem met vernietigende uitwerkingen zou zijn. Enkele van de buitenlanders in het legioen zouden veel ervaring en vaardigheden hebben bij de uitwerking van militaire plannen volgens de NAVO-standaard. Hiervan zou echter door de Oekraïense leiding geen gebruik gemaakt worden, aldus de advocaat:

De bevelhebbers ignoreren de planning en sturen gewoon troepen, Oekraïners en westerlingen, de strijd in zonder te kunnen steunen op de actieplannen. Zodoende worden er veel mensen gedood, zonder op het slagveld iets te kunnen uitrichten.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Australische huurling bekritiseert het Oekraïense leger: “Incompetente commandanten jagen soldaten de dood in”

  1. johandederde zegt:

    Nu vrijwilligers niet zitten klagen konden jullie op je vingers natellen het is gewoon een corrupte zooitje van de komiek, ministers en commandanten.
    Een president kan zomaar niet voor zijn ouders een miljoenen villa in israel kopen of een minister voor zijn dochter. Deze oorlog wordt gewoon in stand gehouden door de VS EU WEF en deepstate. Waarom moet je een oorlog uit vechten als het niet je eigen land is jullie bestaan is gewoon oorlogje spelen daar genieten jullie van.

    Geliked door 4 people

    • wim zegt:

      Helemaal mee eens johandederde. Als je jezelf verhuurt voor geld moet je niet de dienst uit willen maken, maar doen wat je gezegd wordt of gewoon vertrekken als het je niet zint. Jezelf verhuren om deel te nemen aan de foute oorlog van de VS in Oekraïne is sowieso een slechte zet.

      Geliked door 2 people

    • Oliedom zegt:

      Juist, en niet verder zeuren, laat jezelf lekker doodschieten voor compleet gestoorde lijders, ik zou zelf voor mijn eigen landje nog niet willen vechten met zulkse idioten aan de macht, alleen mijn familie is belangrijk de rest kan doodvallen.😤

      Geliked door 2 people

  2. antiislamnu zegt:

    Hij is zo stoer om naar Oekraïne te gaan als vrijwilliger de kneus voor nog geen miljoen zou ik voor Nazi honden willen vechten je staat dan echt aan de verkeerde kant van de geschiedenis.Maar deze stoere boy is dan ook nog bang om zijn rotkop te laten zien alleen anoniem wil hij zijn vuil bek open doen .ik denk dan echt wat verschrikkelijk jammer dat hij niet gesneuveld is .

    Like

Plaats een reactie