Cyprus sluit asielzoekers uit van resettlement-programma

(Vertaling: E.J. Bron)

De Cypriotische regering treedt opnieuw met succes tegen het misbruik van het asielrecht op. Migranten, die in het vervolg een asielaanvraag op het Middellandse Zee-eiland indienen, krijgen geen toegang meer tot resettlement-programma´s – een daad van zelfverdediging tegenover de Afro-Arabische migranten-bestorming.

Cyprus is EU-lidstaat en op grond van de kwetsbare geografische situatie een populair doel voor mensensmokkelaars, die hun Afro-Arabische vracht via het eiland de EU binnen willen sluizen. Al jarenlang lijdt de kleine staat onder de massale bestorming van illegale migranten. Op een bevolking van iets meer dan 1,2 miljoen inwoners kwamen alleen al in het jaar 2022 21.565 migranten op het eiland. In 2018 nam Cyprus in verhouding tot zijn inwoneraantal zelfs meer migranten op dan welk ander EU-land dan ook. De vreemdelingen zijn echter niet welkom – integendeel.

Resettlement-programma mislukt

Het belangrijkste middel voor de illegale binnenkomst is het zogenaamde resttlement-programma. Het internationale akkoord dient de illegale immigratie in te dammen door “legale migratieroutes” te creëren. Dat dit niet functioneert, bewijzen de cijfers echter duidelijk: 99% van de zogenaamde “resettlement needs” van migranten worden niet door het programma gedekt en verlopen daarom irregulier. Van een effectieve grensbewaking, die dit probleem zou oplossen, ontbreekt elk spoor.

Cyprus stelt migranten voor de keuze

Maar Cyprus gebruikt het akkoord slim om de bestorming van zijn staatsgebied in ieder geval te verminderen. Want migranten, die tegen de “reguliere” manier van migratie qua resettlement-programma beslissen en illegaal op het eiland komen om asiel aan te vragen, worden nu uitgesloten van het programma. Zodoende worden de migranten voor de keuze gesteld of ze of “legaal” binnen reizen, of in het vervolg niet meer naar Cyprus komen. Weliswaar is de maatregel maar een druppel op de gloeiende plaat, maar voor criminele migrantensmokkelaars verliest het eiland als doelland in het vervolg aan waarde.

Sociale media campagne tegen migratieroutes

Naar het voorbeeld van Australië heeft Cyprus daarom al in mei met een campagne in de sociale netwerken op de gevaren gewezen die de reis naar Europa met zich meebrengt. Bovendien werd er een informatiecampagne in het leven geroepen die potentiële migranten van de overtocht moet afhouden en valse beloftes van de smokkelmaffia ontmaskert.

Turkije betrokken

Ook de Turkse staat onder president Erdoğan, die de migranten steeds weer als middel voor diplomatieke chantage van de Europeanen gebruikt, draagt zijn deel bij aan de massa-immigratie naar Cyprus. Smokkelbendes, migrantenlobby´s en de Turkse regering gebruiken voor studentenvisums om illegale immigranten de toegang tot de EU vanuit het Turks gecontroleerde noordelijke deel van het eiland mogelijk te maken. Het nieuwste initiatief van de Cypriotische regering moet echter ook een einde maken aan deze praktijk.

Bron:
heimatkurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Cyprus sluit asielzoekers uit van resettlement-programma

  1. saddy zegt:

    Het gekke is dat het nieuwswaardig is als er een rem komt op een RECHT.

    Begin eens met wat PLICHTEN. Zoals in denemarken.

    Like

  2. Julia zegt:

    In ieder geval zijn er weer miljoenen toegezegd aan het meest corrupte land Tunesië maar is de deal nu al tot mislukking gedoemd. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1740173860/week-na-migratiedeal-met-tunesie-recordaantal-migranten-vertrokken-naar-italie Maar goed we weten als o.a. Rutte zich met een deal bemoeit en geld weg geeft het al bij voorbaat een verloren zaak is. In ieder geval komen de Oekraïners die eigen land zij ontvlucht er in Nederland zeer goed van af
    Gemeente koopt volledige camping met verwarmd buitenbad voor opvang Oekraïners: ‘Dit is praktisch’ De gemeente Twenterand heeft een volledige camping gekocht om op grotere schaal Oekraïners te kunnen opvangen. Het gaat om camping De Blekkenhorst in Den Ham. De bedoeling is dat hier aan het einde van het jaar zo’n 150 tot 200 oorlogsvluchtelingen verblijven. Voor andere asielzoekers is geen ruimte. Over discriminatie gesproken voor andere asielzoekers waar onder ook oorlogsvluchtelingen is geen ruimte. Alles voor de Oekraïne en het mag wat kosten. Nimmer is er een camping opgekocht met verwarmd zwembad voor Nederlanders die door omstandigheden om straat leven. Kortom het is duidelijk de betaalslaven zijn goed genoeg om die algehele invasie te bekostigen en staan zellf aan de zijlijn sterker nog in de kou. Dit bewijst dat het Kalergi plan in volle gang is ingezet. Omvolking!!!!

    Like

  3. Cathja zegt:

    Ook ons land moet werk maken van het indammen van de migratiestromen.
    Nederland is veel te gul voor gasten die hier niets te zoeken hebben. Ook het steeds in beroep gaan tegen een uitspraak van de rechter moet stoppen. Gelukszoekers (illegalen) zouden hier niet meer welkom moeten zijn.
    De vluchtelingen uit Oekraïne is weer een ander verhaal. Nu ze hebben gezien hoe ‘welvarend’ onze manier van leven is, willen velen niet meer terug naar het land van herkomst. Dat wordt een gigantisch probleem. We zijn als Nederland veel te klein om iedereen die hier aan onze poorten staat onderdak, voedsel en medische zorg te geven.
    Er zal echt een strikt beleid gevoerd moeten worden, wil Nederland nog een beetje leefbaar blijven.

    Like

  4. Hovawart zegt:

    De illegale immigratie gaat onverbreideld verder, de grenzen wijd open voor illegale immigranten of illegalen die willen aanmonsteren op het zinkende schip, maar de Linksche Looney Brigade in het autoluwe en verpauperende Amsterdam gooit enkel de stadspoorten op slot tegen welvarende vakantievierders die met een luxe cruiseschip voor één of twee nachtjes willen passagieren/spenderen in de omgeving…..maar wel in IJmuiden een nieuwe megagrote zeesluis neerzetten om de Amsterdamse haven bereikbaar te maken voor megagrote zeeschepen..linksche logica van het hoogste vrijboord.

    Like

  5. Ravian zegt:

    “Het internationale akkoord dient de illegale immigratie in te dammen door “legale migratieroutes” te creëren.”

    Je lost het winkeldiefstal probleem dus op door je koopwaar gewoon gratis op straat aan te bieden…
    Iedereen en zijn hond weet dat het hier niet om vluchtelingen en drenkelingen gaat, maar gewoon om ongewenste immigranten.

    Immigratie is vervolgens geen recht, wat inhoud dat je ongewenste immigranten gewoon de toegang tot je land kunt weigeren, en dat je ze na illegale grensoverschrijding gewoon kunt oppakken en uitzetten.
    Het hele ‘probleem’ bestaat dus feitelijk niet, maar is gecreëerd en wordt in stand gehouden door ‘volksvertegenwoordigers’ die niet de belangen van het volk maar de belangen van de elite behartigen.

    Turkije speelt vervolgens een vies spelletje met Cyprus.
    Turkije bezet al een halve eeuw lang de noordelijke helft van het eiland, en promoot al bijna net zo lang het verhuizen van Turken vanuit Turkije naar dit door hen illegaal geannexeerde deel van het eiland.

    Dit is dus gewoon ordinair “landjepik”, ten koste van een soevereine staat.
    Waar blijft dus de EU verontwaardiging over deze “aanvalsoorlog” van Turkije tegen het arme kleine Cyprus, dat nota bene nog een EU lid is ook?
    Waar blijven de EU sancties tegen Turkije, en het geschreeuw dat Cyprus in de NAVO moet?

    Dit geschuif met ‘vluchtelingen’ naar Cyprus door Turkije is dus gewoon weer een nieuw middeltje dat dit proleten land inzet om de soevereiniteit van Cyprus nog verder aan te tasten, en tevens te kijken of het nog wat miljarden van de EU los kan weken…

    Like

Plaats een reactie