De verraderlijke waarheid achter de gratis schoolmaaltijden

(Door: Kit Knightly – Vertaling: E.J. Bron)

De VN dringt aan op gratis schoolmaaltijden, maar zo´n controle zou gemakkelijk misbruikt kunnen worden. Er is sprake van een toenemende internationale campagne om gratis schoolmaaltijden in de hele wereld in te voeren. Op het eerste gezicht lijkt dit een geweldig idee te zijn… Maar in het tijdperk van het Nieuwe Normaal is niets echt gratis meer.

Dus, laten we eens kijken…

De campagne wordt door de door de VN ondersteunde School Meals Coalition (SMC) geleid, waarvan het zelfverklaarde doel is om tot het jaar 2030 voor ieder kind een gratis schoolmaaltijd mogelijk te maken (om de een of andere reden zijn ze bezeten van deze datum).

De SMC heeft al meer dan 80 regeringen en over de 90 “partners” (waaronder de Rockefeller Foundation) onder contract, en deze aantallen zullen na de huidige presentatie op de VN-wereldvoedseltop waarschijnlijk nog stijgen.

Tegelijkertijd wordt de coalitie door de pers de hemel in geprezen, zoals hier door Larry Elliot, redacteur economie van “The Guardian”:

Opdat het systeem functioneert, zouden de rijke landen ongeveer een derde deel van de jaarlijkse kosten van $ 6 miljard moeten opbrengen. De rest zou door de regeringen van de inkomens zwakke landen via hun begrotingen of door innovatieve financieringsconcepten zoals de ruil van schulden tegen schoolmaaltijden opgebracht moeten worden, waarbij de landen de besparingen uit de schuldenkwijtschelding in programma´s voor schoolmaaltijden zouden steken. In een tijd, waarin bezuinigd wordt op budgetten voor ontwikkelingshulp, zijn $ 2 miljard per jaar voor de regeringen van de donorlanden een peulenschil en komen overeen met de jaarlijkse subsidies voor de producenten van voedingsmiddelen op één dag. Dat is een geringe prijs voor iets dat zoveel goeds zou kunnen bewerkstelligen.”

Deze agenda loert al enige tijd in de schaduw van de Britse politiek. De afgevaardigde van de Labour Party, Zarah Sultana, drong er voor het eerst in de winter van 2022 op aan om alle basisschoolleerlingen een gratis schoolmaaltijd toe te staan.

Het voelt vreemd om daar sceptisch over te schrijven, want als zelfbenoemde linkse, die ik de meeste tijd van mijn leven was, is de gratis schoolmaaltijd exact die soort van politiek die ik enkele jaren geleden nog zonder meer ondersteund zou hebben… maar deze paar jaren waren Covid-jaren, en die hebben ons allemaal veel geleerd.

Ten eerste, en dat is het belangrijkste, wordt het steeds duidelijker dat elke politiek alleen maar zo rechtvaardig is als de mensen die haar omzetten, en alleen maar zo fatsoenlijk is als de bedoeling die er achter zit, en hoe humaan dit plan oppervlakkig beschouwd ook mag klinken, het praktische effect zou zijn nog meer controle aan dezelfde moorddadige, eugenetische staat over te dragen, die pas onlangs duizenden met een leugen heeft gedood.

Ten tweede: een monopolie is een monopolie – of die nu privé of door de staat gesteund wordt – en op het moment dat er een monopolie bestaat, is de keuzevrijheid dood. De keuzevrijheid is altijd de eerste vrijheid die verdwijnt, maar nooit de laatste.

Denkt u er eens even over na wat gratis schoolmaaltijden betekenen in een wereld na de ommekeer, die nog steeds onder een opzettelijk teweeggebrachte financiële crisis lijdt en zich midden in een “Great Reset” bevindt.

  1. De kosten voor levensonderhoud stijgen pijlsnel, en veel ouders – zowel werkenden als werklozen – kunnen het zich gewoon niet meer veroorloven hun huizen te verwarmen of hun kinderen te voeden.
  2. “Covid” heeft tot een enorme stijging van het thuisonderwijs in landen in de hele wereld geleid.
  3. Er is een lopende campagne ter “revolutionering van de globale voedingsmiddelensystemen” door de bevordering van het eten van insecten, gentechnisch veranderde organismen en in het laboratorium gekweekt “vlees”.

Laten we eens kijken naar het punt waar bovenstaande punten elkaar overlappen.

Waar gaat het hier om?

In principe kunnen de gratis schoolmaaltijden gebruikt worden om…

a. de toename van thuisonderwijs tegen te gaan door noodlijdende ouders te chanteren of te dwingen hun kinderen op school te houden, opdat ze gevoed kunnen worden.

b. kinderen (en hun ouders) erop te conditioneren alles te eten wat de staat hen aanbiedt – of het nu “gezond” veganistisch is, keverburgers of in het laboratorium gekweekte levensmiddelenpastei.

c. deze conditionering zal er aan bijdragen om een algemene acceptatie van de “levensmiddelen” te normaliseren.

En dat is alleen maar de passieve fasen van de controle. We kunnen er van uitgaan dat het daar niet bij zal blijven, omdat het nooit ophoudt.

Wellicht zullen gratis schoolmaaltijden op zekere dag aan het aannemen van betalingen van het universele basisinkomen of aan het digitale identificatiebewijs of het nummer van de sociale verzekering gekoppeld zijn.

Wellicht zullen alleen nog maar gevaccineerde kinderen aanspraak hebben op gratis schoolmaaltijden.

Ik weet zeker dat u begrijpt waar ik naartoe wil.

De bedroevende waarheid is dat we leven in een tijd, waarin ondernemingen en staten zich steeds verder uitbreiden – en mens-vijandiger worden.

Het eten mag in de financiële zin van het woord dan wel gratis zijn, maar het zal in ieder geval een prijs hebben die we moeten betalen.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
off-guardian.org
Door: Kit Knightly

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op De verraderlijke waarheid achter de gratis schoolmaaltijden

  1. Andre zegt:

    Op de lagere school kregen we schoolmelk met nog een echt heerlijk mooi plastic rietje. En waarom moet ik meteen denken aan de insecten hapjes uit het kookboek van queen Maxi? Dwang dwang en onderdrukking is waar ze mee bezig zijn.

    Like

  2. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Nederland is gewoon DE OPVANGPUT van het resultaat van geile arabieren en afrikaners!!

    Die ZE krijgt mag ze houden, en onderhouden! (oa. gratis maaltijden)

    Mirjam Bikker is compleet wereldvreemd, en het is een GODSwonder dat iemand daar nog een stijve piemel van krijgt!!

    Like

  3. Rini Stegeman zegt:

    In de vroegere DDR kreeg ieder schoolgaand kind een banaan………..

    Like

  4. Angélica zegt:

    Wat heeft ‘ontwikkelingshulp’ opgeleverd? Meer corruptie en de financiering van terreur! Nergens zie ik dat er vooruitgang is geboekt.
    Zo’n project zou inderdaad miljarden kosten maar de kinderen krijgen die ‘nooit op hun bordje’. In veel landen is er geen voedsel ‘over’ om aan kinderen op school te leveren. Ook hapert het transport in onderontwikkelde landen en waar wordt dat voedsel in de tussentijd opgeslagen en wie maakt de maaltijden klaar? Militairen zullen -als er al iets geleverd wordt- opeten en politici zullen er alles aan doen om hun bankrekening ermee te spekken. De tientallen miljarden die voor Haïti waren opgehaald na de aardbeving/stormen zijn nooit gebruikt voor de slachtoffers. Voedsel en kleding zijn nooit uitgedeeld maar zijn bedorven en vergaan. Andere hulpgoederen zijn door de douane en het leger doorverkocht. Het klinkt allemaal leuk en aardig en zeker Nederland gaat hier flink de beurs trekken om meer ‘te deugen’ dan andere ‘deugende landen’ maar veranderen zal er niets; en dat staat los van de redenaties die Kit Knightly al heeft gevolgd in het bovenstaande artikel.

    Like

  5. Peter Rissing zegt:

    Inderdaad. Goede argumenten tégen een schijnbaar goed voorstel. Dezelfde argumenten gelden voor een z.g. basis-inkomen voor iedere burger. Het geeft te veel macht aan de overheid die de ‘kraan’ dicht kan draaien als je niet doet wat die overheid wil. Mag ik het woord ‘onderhorige’ ofwel ‘slavernij’ ook hier laten vallen ?

    Like

  6. Ray zegt:

    Anno 2023 lijkt me dit ongezien een horror scenario.

    Geliked door 1 persoon

  7. Boike zegt:

    Mijn God waar gaat dit duivelse gedoe heen ???
    Ouders worden ontlast van de opvoeding van hun kinderen, zodat ze in slavernij lange dagen kunnen werken, werken, werken voor de elites.
    Kinderen worden s morgensvroeg thuis opgehaald met de schoolbus. Op school worden ze ruimschoots voorzien van propagandistisch onderwijs. ’s Middags gratis schoolmaaltijden. Joost mag weten wat daar in zit. Na schooltijd naar de kinderopvang. En als papa en mama s avonds van hun slavenarbeid komen, mogen ze de kinderen ophalen. Thuis een kant en klaar maaltijd. Joost mag weten wat voor rotzooi daar in zit. Daarna is het bedtijd.
    Wat is dit voor leven voor de kinderen. Je zou het staatsopvoeding kunnen noemen. De ouders verrichten slavendienst. Thuis is voor de kinderen alleen nog slapen.
    Zie hier de zegeningen van het respectloze voorgeprogrammeerde leven, als getranshumaniseerde robot zonder gevoelens, emoties, rechten en vrijheden, in de 15 minuten wijk van de Tristatecity.
    Gij zùlt niets meer hebben en daar zùlt gij gelukkig mee moeten zijn.
    Dat wil zeggen, dat gij zùlt worden onderdrukt in duivelse slavernij !!!

    Geliked door 1 persoon

  8. Ravian zegt:

    “als zelfbenoemde linkse, die ik de meeste tijd van mijn leven was”

    Mede schuldig aan de hele ellende waar we momenteel mee zitten dus…

    Verder is dit primair gewoon een opzetje om het insectenvreten “aan de man gebracht” te krijgen, waarbij het misbruiken van kinderen weer eens geen enkel probleem is.

    Like

    • Vilseledd zegt:

      Moet je je niet schuldig over voelen. Links komt voort uit de oude standenmaatschappij. De boer en arbeider werden vertegenwoordigd door links, de adel en kooplieden door rechts en de geestelijkheid door de confessionele partijen. Zo werkten parlementen voor de Franse Revolutie en mutatis mutandis zagen we dat terug tot begin deze eeuw, totdat links niet meer opkwam voor de gewone mensen, maar een globalistische agenda ging voeren. Vanaf dat moment is de vrijheid belangrijker en die is beter in handen bij niet-globalistische rechtse partijen. Volgens ‘links’ bestaan er geen meer, maar dan dat is een misvatting. Veel arbeid wordt verricht in derdewereldlanden of in de luwte van de Nederlandse arbeidsmarkt (aspergeplukkers, werk in slachterijen, distributiewerk) of is zichtbaar als precaire arbeid, zoals maaltijdbezorgers, pakketbezorgers en andere bedrijfstakken, waarin tegen een minimale vergoeding gewerkt wordt. Op de woonmarkt ligt ook een taak voor links. Milieubescherming en dierenwelzijn kan ook nog een links aandachtspunt zijn, maar de klimaatgekte, CBDC, vaccindrang, woke etc. zijn dat zeker niet.

      Like

  9. Hovawart zegt:

    Men kan geen rekening houden met die paar witte kindertjes in een klas dus serveert men gewoon halal-maaltijden……….we slikken tenslotte alles.

    Like

  10. ronjaspers zegt:

    De V.N. verenigde nazi,s is opgericht door de rockefellers (nepjoden) Die haten de mensheid,ze willen 90% van de wereldbevolking opruimen.Ze hebben ongeveer een eeuw geleden,de pharmaceutische industrie en de medische wereld overgenomen.Al decennia lang zijn ze bezig om mensen ziek te maken en te vermoorden met hun chemische rotzooi.Wat ze “medicijnen”noemen ook al hun vaccinazi,s zijn ziekmakend en dodelijk.

    Like

  11. ronjaspers zegt:

    De V.N. verenigde nazi,s is opgericht door de rockefellers (nepjoden) Die haten de mensheid,ze willen 90% van de wereldbevolking opruimen.Ze hebben ongeveer een eeuw geleden,de pharmaceutische industrie en de medische wereld overgenomen.Al decennia lang zijn ze bezig om mensen ziek te maken en te vermoorden met hun chemische rotzooi.Wat ze “medicijnen”noemen ook al hun vaccinazi,s zijn ziekmakend en dodelijk.

    Like

  12. koosv8 zegt:

    De eerste burgerlijke plicht, is het Wantrouwen van de MACHTHEBBERS.

    Geliked door 1 persoon

  13. Frits zegt:

    In dit leven is niets gratis. Zelfs dood gaan kost het nodige.

    Like

  14. koddebeier zegt:

    De huidige overheid is Uw grootste vijand.

    Like

  15. #heelNLisnaardebliksem zegt:

    Kan de leegloop van die KUTTENT op Het Binnenhof niet los zien van de dramatische toestand van ons door en door verkloot landje!

    Van mij flikkeren ze al die explosieven bij zo’n LANDVERRADER naar binnen!

    ‘Een 19-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van het bezit van 340 kilo zwaar illegaal vuurwerk. Hij had duizenden shells, cobra’s en nitraten liggen in een garagebox onder aan een flat aan de Osdorper Ban. De politie heeft met de aanhouding en het ontruimen van de box een grote ramp weten te voorkomen’.

    Like

  16. Vilseledd zegt:

    Waar een behoefte is, is macht, en omgekeerd. Wanneer een partij zich meester maakt van een behoefte heeft ze macht. Macht, wat je eet inderdaad, dus veganistisch of op insectenbasis. Macht, hoeveel en wanneer je eet. Macht over de kosten en voorwaarden.

    Like

Plaats een reactie