Vladimir Poetin: Afrika is een van de polen van de multipolaire orde in wording

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin richtte een welkomsttoespraak tot de deelnemers en gasten van het economisch en humanitair forum Rusland-Afrika en wees op de rol van Afrika als een van de polen van de zich ontwikkelende multipolaire wereldorde.

“Vandaag handhaaft Afrika zich steeds zelfbewuster als een van de polen van de multipolaire wereld in wording. De vooruitgang wint in een breed spectrum van terreinen aan dynamiek, waaronder productie, landbouw, verkeersinfrastructuur, brandstof en energie, gezondheidswezen en onderwijs”, zei de Russische politicus in zijn op de website van het Kremlin gepubliceerde toespraak.

“Moskou ondersteunt de inspanningen van Afrikaanse naties om sociaaleconomische stabiliteit en vooruitgang te waarborgen”, merkte Poetin op. “Het is belangrijk dat de samenwerking tussen Rusland en Afrika in de afgelopen jaren nieuwe hoogtepunten heeft bereikt. Wij zijn voornemens ons verder in deze richting te bewegen en eraan te werken de handel en investeringen te bevorderen, de samenwerking te verdiepen en gezamenlijk aan dringende problemen te werken.” Bestrijding van de armoede, opleiding van moderne arbeidskrachten, garanderen van voedselzekerheid en bestrijding van de klimaatverandering”, zei het staatshoofd.

“Verder streven we er naar onze Afrikaanse partners op elke denkbare wijze te ondersteunen, om hen erbij te helpen hun nationale en culturele soevereiniteit te versterken en een actieve rol bij de oplossing van regionale en globale uitdagingen te spelen”, benadrukte Poetin.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
tass.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vladimir Poetin: Afrika is een van de polen van de multipolaire orde in wording

  1. koosv8 zegt:

    Tenminste iemand die het snapt, Afrika op eigen benen laten staan, en NIET iedereen daar weghalen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie