Duitsland op de rand van de ineenstorting

(Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland dondert naar beneden” (“FOCUS”)

Terwijl de rood-groen-liberale “stoplicht”-coalitie “orchideeëndebatten voert”. En de Groene minister van Economische Zaken “de ondernemingen op nog meer klimaatbescherming trakteert.” Slotsom: “Het ziet er niet goed uit.”

Economische “neergang”

Alle economische data laten “een momentopname van de neergang zien”: op de scala van het Internationaal Monetair Fonds staat Duitsland bij de globale economische groei op de laatste plaats. Wat voor de Duitse regering van oorlogshitsers en Ruslandsancties bijzonder pijnlijk zou moeten zijn, want juist de Russische economie groeit met 1,5%, dus zesmaal zo sterk als de Duitse, die nog steeds in de recessie zit. En ook de Ifo-zakenklimaat-index blijft op het niveau van 2009 staan, op 87,3 punten; zoals midden in de bankencrisis.

Sociale misère in de grote steden

Vooral bij de huren: die worden op dit moment 7% hoger.

Migratie- en asielwaanzin

Het exploderende aantal asielzoekers steeg in juni met 77% van 84.583 naar 162.271 mensen. Dat echter het migratiethema altijd op de eerste drie plaatsen van de zorgen van de burgers staat, ignoreert de regering arrogant: de sociale nevenschade is echter duidelijk: ongelofelijk overbelaste steden, bijna dagelijks gedulde criminele multiculturele steekpartijen en verkrachtingen.

Welvaartsstaat produceert verwaarloosde, kleinzerige, afhankelijke jeugd

Volgens “Eurostat” zouden er meer dan een half miljoen zogenaamde “Neets” (tussen 15 en 24 jaar) zijn: not in education, employment or training. Terwijl Duitsland dus onder een eclatant tekort aan geschoolde arbeidskrachten lijdt, doen deze “Neets” gewoon niks, hangen wat rond, chillen, of plakken zichzelf aan het asfalt vast. En de nanny- en helikopterouders staan sprakeloos voor een nieuw fenomeen, dat ze zelf bevorderd hebben: het “niet hebben van oriëntatie van hun kinderen na het schoolexamen. Wat moet ik met mijn leven beginnen?”

Het aantal van deze “Neets” is schrikbarend: namelijk exact 567.777. In de realiteit wordt dit aantal echter door de van de welvaartsstaat afhankelijke en erdoor betaalde asielzoekers nog veel hoger.

Verdringing van problemen door een arrogante regering…

…, die “luxe debatten – ver weg van de levenswerkelijkheid van de mensen” voert. Deze heeft serieus het inzetten van een neo-totalitaire-communistische burgerraad besloten om voor staatsburgers de juiste voeding vast te stellen. Al met al echter ook een faillietverklaring van de oplossingscompetentie van de Duitse Bondsdag en van de Groene minister van Landbouw Cem Özdemir.

Dan veroorlooft deze woke-regering zich ook nog een “gevolmachtigde antidiscriminatie”, die bij de beschuldiging van alledaagse discriminatie de omkering van de bewijslast wil invoeren: in het vervolg dient alleen al de bewering dat men zou worden benadeeld te volstaan om als benadeeld erkend te worden.

Dit principe geldt ook bij de transgender-zelfbeschikkingswet:

Wie beweert een vrouw te zijn, zou daadwerkelijk eentje zijn, ondanks een penis.”

En de ooit conservatieve CDU debatteert hoe men de AfD verder buiten wil sluiten.

En het feministische droomvrouwtje Baerbock wil de woke Duitse cultuurstrijd op globaal niveau bespoedigen: trefwoord “feministische buitenlandse politiek”.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duitsland op de rand van de ineenstorting

  1. droevige mof zegt:

    Fijn, een artikel van Focus, het jasje in de wind. Focus geeft altijd de windrichting aan. Er wordt al een paar dagen getwijfeld aan de overwinning van de “democraten” in Oekraïne en Duitsland staat weer eens aan de rand van de afgrond. Dat is goed om te horen. Maar als het op echte alternatieven aankomt, zwijgt Focus. Men wil niet “extreemrechts” zijn. Trouwens, toen het over vaccineren ging, was Focus een van de grootste heethoofden tegen de vaccinatieweigeraars. Dat was vanwege de windrichting.

    Geliked door 2 people

  2. Ravian zegt:

    Heeft weinig met de opvoeding door de ouders te maken, en meer met de ‘opvoeding’ (lees indoctrinatie) door de overheid via scholing en media.
    De huidige jeugd wordt gewoon dagelijks met de neus in de linkse stront gedrukt; opleiding heeft geen meerwaarde, werken heeft geen meerwaarde, en de aarde loopt sowieso op haar laatste benen.
    Daar boven op is hun normale sociale leven dan ook nog eens vernietigd door de corona hoax, en zijn ze met een beetje pech lichamelijk gesloopt door de ‘vaccinaties’.

    Het logische gevolg is defaitisme en apathie, waardoor ze wegvluchten in de alternatieve realiteit die het internet en de ‘social media’ hen bied.
    En dit is u allemaal gebracht door de ‘socialisten’, die inmiddels al meer dan een eeuw lang onze wereld naar de kloten aan het helpen zijn, en inmiddels aan het laatste bedrijf van dat drama begonnen zijn.
    Een snelle oplossing is er helaas niet, dit herstellen gaat minimaal een generatie duren, ALS al die hersenloze imbecielen die onze medeburgers zijn op korte termijn nog een keertje wakker gaan worden tenminste, anders is het sowieso over en sluiten.

    Like

  3. saddy zegt:

    driewerf hoera voor klausje dus.

    Op naar een duitsland zonder industrie, zoals habeck van plan is.

    Scheepbouw in duitsland is ook nog maar 0,3% wereldwijd. China en Vietnam lachen zich helemaal rot.

    Like

Plaats een reactie