De Oekraïne geeft de intensivering van de mensenhandel in het land toe

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïne heeft de mensenhandel een acuut probleem genoemd. Op dit moment zou het land voor nieuwe uitdagingen in dit verband staan. Dit verklaarde Kiev naar aanleiding van de Werelddag tegen Mensenhandel, die vandaag, 30 juli, gehouden wordt.

De nationale politie van de Oekraïne heeft het probleem van de mensenhandel in het land acuut genoemd en erop gewezen dat de huidige trend met de moeilijke toestand van de bevolking te verklaren zou zijn. Het probleem zou een coalitie van maatschappelijke krachten en de strafvervolgingsautoriteiten vereisen. In de verklaring wordt letterlijk gezegd:

De wereldgemeenschap houd top 30 juli de Werelddag tegen Mensenhandel. In de Oekraïne is dit thema uitermate actueel.”

De Oekraïense strafvervolgingsautoriteiten verklaarden verder dat de burgers tegen de achtergrond van “nieuwe risico´s” met de mensenhandel geconfronteerd zouden worden. Daartoe zou het vertrek van burgers naar andere landen evenals het verlies van woonruimte en arbeidsplaatsen behoren.

Volgens informatie van de Oekraïense nationale politie zou er continu onderzoek worden gedaan naar de uitbuiting en het misbruik van vrouwen voor leenmoederschappen en de verkoop van kinderen. Ook een serie andere delicten die de rechten en vrijheden van de Oekraïense burgers schenden, werden gemeld. Paus Franciscus liet zich over het thema mensenhandel uit met de woorden:

Mensenhandel is een diepe wonde in de menselijkheid van de slachtoffers en de daders. We moeten onze krachten verenigen om de slachtoffers te bevrijden en deze misdaad te stoppen, die in zijn geheel grote schade toebrengt aan de mensheid.”

Ter gelegenheid van de Werelddag tegen de Mensenhandel waarschuwden de Verenigde Naties voor het gevaar van een toename van de mensenhandel en wezen op het gevaar van een stijging van het aantal vluchtelingen. Kort daarvoor werden in Spanje 27 personen gearresteerd in verband met de inzet van Oekraïense vluchtelingen bij de illegale productie en de smokkel van tabak.

Op 23 juli verklaarde de vicevoorzitter van het Russische parlement, Anna Koesnezova, dat de Oekraïne het land nummer 1 op de zwarte markt voor orgaanhandel geworden zou zijn. Zij argumenteerde dat er op Telegram-kanalen openlijk over “zwarte transplantologen” geschreven zou worden, terwijl de omzet van zulke transplantatienetwerken in het land $ 2 miljard zou bedragen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De Oekraïne geeft de intensivering van de mensenhandel in het land toe

  1. Ravian zegt:

    “het verlies van woonruimte”

    Jaja, want al die vluchtelingen, ongeveer een derde van de bevolking, heeft die woonruimte in de rugzak meegenomen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Karin zegt:

    Oekraïne, de paus en de VN (Amerika). Serieus????
    Elk wakker weldenkend mens weet nu toch allang dat die 3 met een armlengte in de mensenhandel, kindermisbruik en orgaanhandel zitten.
    Stelletje hypocrieten!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Hovawart zegt:

    Kan demissionaire Mark nog even over de balk komen om een lucratief Turkendealtje te sluiten met Zelensky…..bij voorbaat dank.

    Like

Plaats een reactie