Groenland was 400.000 jaar geleden grotendeels ijsvrij – wat leren we daaruit?

(Vertaling: E.J. Bron)

Deze melding werd onlangs gepubliceerd door de “Süddeutsche Zeitung”. Daarbij baseert het artikel zich op een publicatie van het vakblad “Science”. Deze inzichten berusten op de analyses van een ijsboring uit het noordwesten van het eiland. De leeftijd van de monsters viel in een warme periode, die van 424.000 tot 374.000 jaar geleden duurde en is zodoende een van langste warme periodes van de jongere geschiedenis van de aarde. Zijn exacte oorzaak is tot nu toe nog niet opgehelderd – men discussieert over bijvoorbeeld langdurige veranderingen van de van de aarde of veranderingen van de zeestromingen.

Pikant genoeg was destijds het CO2-gehalte van de atmosfeer met 286 ppm geringer dan nu (ca. 400 ppm). Een beter tegenbewijs voor de op dit moment als een mantra herhaalde bewering dat “ons” klimaat van het CO2-gehalte van de lucht afhangt, is er waarschijnlijk niet!

In principe is daarover te zeggen dat er tot op de dag van vandaag geen sluitende theorie bestaat die de wisseling van ijstijden naar warme periode verklaart. Als “verklaring” worden vaak de Milanković-parameters gebruikt. Milanković postuleerde een periodieke verandering van de parameter van de baan van de aarde, waardoor er een verandering van de verdeling van de instraling van de zon ontstaat. Deze beschouwingen worden moeilijker gemaakt door het feit dat er zowel positieve als negatieve terugkoppelingen bestaan: als er een ijsvorming optreedt, dan stijgt het albedo-effect en wordt er meer energie gereflecteerd met het gevolg dat het nog kouder wordt. Als de ijsvorming afneemt, treedt het tegengestelde effect op. Uiteindelijk kan een afkoeling of opwarming van de aardatmosfeer er echter alleen maar door plaatsvinden dat de summier in gestraalde zonne-energie toe- of afneemt. Zulke veranderingen kunnen of door gebeurtenissen in de zon, of door veranderingen van de baan van de aarde veroorzaakt worden. Die laatste kan door veranderingen van krachtvelden buiten ons zonnestelsel veroorzaakt worden.

Een analyse van dergelijke invloeden is onmogelijk. Alleen al het feit van de koude en warme periodes in het verloop van de geschiedenis van de aarde bewijzen immers dat deze dramatische klimaatveranderingen helemaal niets te maken hebben met menselijke interventie.

Eigenlijk is dit allemaal bekend en er zou helemaal niet over gediscussieerd hoeven worden wanneer de auteurs van de studie deze feiten niet gekoppeld zouden hebben aan de door het CO2- gehalte van de lucht veroorzaakte, door de mensen gemaakte klimaatverandering, hoewel deze bewering immers door het feit van koude en warme periodes zojuist werd weerlegd. De auteur van het artikel resumeerde:

De onderzoekers beoordelen de resultaten er als bewijs voor hoe gevoelig de ijskap op klimaatschommelingen reageert. Temeer daar de toenmalige CO2-concentratie in de atmosfeer ver onder de huidige waarden lag: destijds bereikte deze 286 ppm (deeltjes per miljoen; parts per million), nu zijn het duidelijk meer dan 400 ppm. Gezien de nu hogere en verder stijgende waarde gaat het team er van uit dat de huidige opwarming de ijskap sterk zal aantasten. De lange verblijfsduur van antropogene broeikasgassen zal de op dit moment door mensen veroorzaakte klimaatopwarming met vele duizenden jaren verlengen.”

Het is de “onderzoekers” blijkbaar niet toegestaan om het overduidelijke te erkennen! Anders zouden de subsidies direct opdrogen!

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Groenland was 400.000 jaar geleden grotendeels ijsvrij – wat leren we daaruit?

  1. Republikein zegt:

    Brrrrr…….

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Volgens het Christen dom was de aarde het centrum van het heelal, volgens de Groenen veroorzaken mensen een catastrofale opwarming van de aarde.
    Twee zuiver op ideologie gebaseerde ‘wetenschappelijke feiten’.
    Het ene geloof heeft gewoon het andere opgevolgd, en feitelijk is er dus niets verandert.

    Geliked door 1 persoon

  3. Blaffertje zegt:

    “veranderingen van de zeestromingen.”

    Dat proces is al aantal jaren weer aan de gang en als die warme golfstroom in de Atlantische Oceaan stil valt en omkeert kunnen wij weer een ijstijd krijgen, maar het kan ook zijn dat het een zuidelijke stroming gaat worden en dan word het tropisch.

    Een ding kan je met zekerheid stellen en dat is dat wij er geen flikker invloed op hebben.

    En wat betreft het CO2-gehalte.
    Dankzij het hoge CO2-gehalte is het nog nooit zo groen geweest, dus CO2 is niet verkeerd.
    Zonder CO2 geen groen, zonder groen geen zuurstof, zonder zuurstof geen leven.

    Geliked door 4 people

    • karton zegt:

      @ Blaffertje op 30-7-2023 om 23.12 u.
      Lekker bezig. mevr. Woef, tot zelfs laat op de avond ! 😁😂
      Natuurlijk kunnen wij niks aan een eventuele klimaatverandering doen, dat weten de “deskundigen” óók wel, maar ’t is hun verdienmodel, dus ………..
      Ik hoor die malloten nog blèren dat héle bossen dood waren of zouden gaan, niks van te zien, ja zo hier en daar een dode boom of struik, nét als bij de mensen gaan bomen na verloop van tijd gewoon dóód, pierdood !
      Wij fietsen zeer regelmatig door de bossen en over de heidevelden, maar er is al jáááááren helemaal niks veranderd !
      En op warme en/of koude golfstromen hebben u én ik geen enkele invloed mevr. Woef, dát is de natuur, dat regelt zichzelf.
      Zoals ik las was er op Groenland zo ongeveer 400.000 jaren geleden geen sneeuwvlokje te vinden, en nu ,ligt ’t onder een dikke laag ijs.
      Ik voel me daar totaal niet schuldig aan, ú wel ?
      Laat dat zootje nou gauw opflikkeren met hun onzin betr. opwarming, CO2 en meer van die flauwekul.
      In ieder geval regent ’t hier als de pest, dus géén geklaag over uitdroging v.d. aarde.
      (ik ga a.d. koffie anders droog ik zelf uit !)

      Geliked door 1 persoon

  4. Peter Rissing zegt:

    “‘wetenschappelijke feiten’” ?!? Correct schrijf je “christen dom” want ‘christen slim’ bestaat niet, als hij zijn ‘geloof’ of ideologie, zuiver koppelt aan wetenschap en die lardeert met wetenschappelijke feiten nog wel.
    Geloof = geloof dat ook zonder feiten aardig kan evolueren. Maar uit het christelijke geloof heb ik nog geen feiten geboren zien worden, die het ontstaan en de bestaansgeschiedenis daarvan op wetenschappelijke feiten baseert. Geloof het, of geloof het niet, maar dit geloof blijft een geloof dat op een haast vloeibaar fundament van geloof staat, waar echter de heipalen, om dit geloof te verankeren in wetenschappelijke feiten, aan ontbreken. Het christelijke geloof blijft dus feitenvrij, al klinkt dat ongelofelijk.

    Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    DOE NOU MAAR GEWOON SIMPEL EN ROEP …

    PUTTIN DID IT

    GOOOG MORNING NEIGHBOURS YES FUCK YOU TOO

    OBOBOBOOBOBOBOBOBOB

    Like

  6. Svalbard zegt:

    Eeuwig weer die discussie over wetenschappelijke feiten versus het geloof.
    Nee, je kan het bestaan van God niet aantonen met wetenschappelijke instrumenten. Maar je kan ook niet het tegendeel bewijzen.
    God is niet gebonden aan ruimte en tijd, daarom kan Hij ook weten wat er in onze toekomst gebeurt.En Hij laat dat ons ook weten via de vele profeten, die alles in het Oude Testament op schrift moesten stellen. Talloze profetieën zijn inmiddels al in vervulling gegaan, en dat is voor mij voldoende bewijs dat God bestaat, en dat we de Bijbel serieus moeten nemen.
    Ik heb het dan nog niet eens over wat voor bewijzen men heeft gevonden tijdens archeologische opgravingen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie