Hongaarse website bekritiseert de immigratiepolitiek van Italië: “Meloni wordt een veiligheidsrisico”

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Hongarije valt op dat de Italiaanse minister-presidente Giorgia Meloni (foto) in de kwestie van de migratiepolitiek niet datgene levert wat ze haar kiezers in de verkiezingscampagne had beloofd. In Boedapest, dat er zelf een uiterst rigide asiel- en grensbewakingspolitiek op na houdt, wordt dat als extra onaangenaam gevoeld, aangezien Meloni voor haar verkiezing het sluiten van de rijen met de Hongaarse minister-president Viktor Orbán zocht – terwijl ze sinds haar ambtsaanvaarding “haar boodschap echter net zo graag met het migratievriendelijke Europese links als met het migratie-vijandige Europese rechts in overeenstemming gebracht zou hebben”, bekritiseert de Hongaarse website “Ungarn heute” in een kernbijdrage van 25 juli.

Alleen al de titel van de bijdrage is duidelijk: “Meloni´s dubbelzinnigheid wat betreft migratie is een uitdaging voor de Europese veiligheid”. In de tekst wordt dan verder gezegd: “Haar politiek respectievelijk de fouten daarvan heeft tot een unieke migrantencrisis aan de Italiaanse kusten geleid, die sinds april 2015 niet meer is opgetreden en zelfs de aantallen uit de tijd van de regering van Mario Draghi overtroffen heeft. Het aantal illegaal binnenkomende migranten is sinds haar ambtsaanvaarding verdubbeld, en haar belangrijkste oplossing voor het probleem lijkt erin te bestaan het EU-migrantenquotasysteem in te voeren, waarbij de lidstaten gedwongen zou zijn om migranten op te nemen of hoge schadevergoedingen te betalen.” Hongarije wijst quotaregelingen en welke herverdeling van asielzoekers in Europa dan ook categorisch af.

Volledig terecht zou nu “in conservatieve kringen de onrust over haar uitspraken en de zich verscherpende migratiecrisis aan de Italiaanse kusten toenemen”, schrijft de website.

Met verwondering neemt men er in Boedapest ook nota van dat niet alleen Meloni storende signalen zou uitzenden. Ook van haar coalitiepartner Matteo Salvini, de chef van de Lega en voormalige stoere minister van Binnenlandse Zaken, zou men nog maar “zelden iets over het thema immigratie horen, waarvoor hij als minister van Binnenlandse Zaken bekend stond. Beide politici, Meloni en Salvini, onderhouden nog steeds nauwe betrekkingen met de regering van Viktor Orbán, maar boodschappen van wederzijdse ondersteuningen worden steeds zeldzamer, terwijl de politieke samenwerking aan het migratiefront, waarop de regering in Boedapest heel erg gehoopt had, niet tot stand is gekomen.”

Desalniettemin, resumeert “Ungarn heute”, zou ook Meloni weldra moeten erkennen dat “er bij de politiek van de massamigratie in Europa geen middenweg bestaat”. Ze zou vroeger of later gedwongen zijn “helemaal aan één kant te gaan staan”. Met goede reden zou ze “door Europees rechts (…) met toenemende scepsis worden bekeken, terwijl links al een nieuwe ´scalp´ uit het conservatieve kamp lijkt te bejubelen.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hongaarse website bekritiseert de immigratiepolitiek van Italië: “Meloni wordt een veiligheidsrisico”

  1. Hovawart zegt:

    Italië is slechts een aankomsthaven en doorvoerland voor immigratie richting de Westzijde van Europa, waar men door de import van viriele droplullen aan geboortebeperking doet vanwege de duurzaamheid van westerse anticonceptie, dalende geboortecijfers in de meeste landen,..
    In het klimaatdebat wordt steeds vaker overbevolking (Peak Child) aangewezen als het éigenlijke klimaatprobleem, en wijst men naar massale migratie voor geboortebeperking als het voordehandliggende antwoord op de klimaatcrisis, die enkel een geplande genocide blijkt te zijn op het ongeboren kind..de media indoctrineren de westerse meisjes al door het bewierroken van gemenge relaties, dus dames…Benen wijd voor Europa en gebruik anticonceptiemiddelen en condooms, en is de politiek in de EU meer een soort van abortus provocatus.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Meloni heeft gewoon de Italiaanse kiezers verneukt, Meloni is daarom nu een uithangbord van het failliet van de Italiaanse democratie, en een grote stap op de weg naar revolutie.

    Like

  3. koosv8 zegt:

    Ik twijfelde nog, maar ze pleegt verraad tegen haar kiezers, die juist hierom op haar gestemd hadden. Salvini heeft toen ook veel te makkelijk gedacht, van ik win die verkiezingen wel even. Hij deed het beter met havens sluiten voor schuitjes vol gelukzoekers.

    Like

Plaats een reactie