Bol.com introduceert “gendertransitieverlof”

Bol.com biedt medewerkers die in gendertransitie zijn of de wens hebben om in transitie te gaan 33 weken betaald verlof met behoud van salaris. Daarnaast bevat het nieuwe beleid praktische tips voor collega’s en managers om de juiste ondersteuning te kunnen bieden. Transgender is een brede term voor mensen wier genderidentiteit en/of expressie niet overeenkomt met hun biologische geslacht. Transgenderidentiteit kan zich in verschillende mate uiten. In Nederland heeft 1 op de 20 mensen het gevoel dat hun geslacht niet bij hun identiteit past. Sommigen van hen kiezen ervoor om lichamelijk te veranderen, zodat hun geslacht overeenkomt met hun gevoel van identiteit. 

Bol.com wil zich inzetten voor een diverse en inclusieve maatschappij. Dat start bij bewustwording en beleid bij en voor eigen medewerkers. Naast het transitieverlof maakt bol.com bijvoorbeeld gebruik van recruitmentbureaus die gespecialiseerd zijn in bi-cultureel talent, wordt er in de gaten gehouden dat er geen gender-pay gap kan ontstaan en is er oog voor neurodiversiteit (bijvoorbeeld ADHD, dyscalculie, dyslexie, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid). Daarnaast wordt er intern bewustwording gecreëerd voor andere feestdagen dan alleen de in Nederland en België bekendere feestdagen, zoals voor Keti Koti. Ook is het mogelijk om een feestdag in te ruilen, zodat iemand bijvoorbeeld tijdens Kerst doorwerkt, maar tijdens Eid-al-fitr vrij is.

Bron:
pers.bol.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Bol.com introduceert “gendertransitieverlof”

  1. Xander zegt:

    1 op de 20!? Het moet toch niet gekker worden.
    Dan lijkt mij een gedegen onderzoek naar hoe dit komt een betere stap i.p.v. deze massahysterie te faciliteren.
    Alhoewel…. 33 weken vrij!?
    Hmmm… ik voel dat ik voor deze 33 weken vakantie ook ff in transitie wil, bemerk de laaste jaren toch een vorm van borstontwikkeling. En dit heeft NIETS te maken met mijn toegenomen gewicht stelletje haters! 🤣
    Allemaal een zalige allu akbar Keti kotie gewenst!

    Geliked door 2 people

  2. Julia zegt:

    Wat een doorgeslagen waanzin en discriminatie. Dus de medewerkers die geen last hebben van een identiteitscrisis man of vrouw mogen dubbel hard werken. Ik zou maar als hetero medewerker snel uitkijken naar een andere baan die hele gender waanzin slaat nu toch echt te ver door. Dit is bewust tweedeling zaaien onder eigen medewerkers kort voortaan gaan mijn eventuele bestellingen de neus van Bolcom voorbij ik hou niet van bedrijven die bepaalde minderheidsgroepen faciliteiten geven maar een normale medewerker niet. Die algehele woke cultuur komt meer dan mijn keel uit zelfs ABN heeft op de achtergrond van hun banksite de gekleurde vlag afgebeeld. Telt alleen de woke cultuur nog een bedrijf behoort zich geheel neutraal op te stellen en niet te zorgen voor polarisatie.

    Geliked door 2 people

  3. karton zegt:

    Ik heb ff bij Bol.com geïnformeerd naar ‘t één en ander; de heer Bol verklaarde : “klopt helemaal meneer @karton, speciaal voor de mensen die zich een poes voelen, plaatsen we zg. kattenbakken náást hun bureau en voor de zich “hond” voelende medewerkers plaatsen we overal in onze gebouwen bomen, zodat de reutjes hun achterpoot omhoog kunnen doen en tegen een boom piesen. Voor de zich “goudvis” voelende mensen zijn we in overleg met Artis, afd. aquarium.

    Geliked door 2 people

  4. droevige mof zegt:

    Goed om te weten, een Duitse klant minder. Bedrijven moeten zich realiseren dat het oude gezegde “sex sells” omgekeerd van toepassing is op LGBTQ+.

    Geliked door 1 persoon

  5. wim zegt:

    Wat zou het mooi zijn, als niemand meer bij Bol.com iets bestelde.
    Boycot: Machtig wapen, dat iedereen ter beschikking staat!
    Maar dan moet de gemakzuchtige korte-termijn- denker die Nederlander heet, wel in de benen komen i.p.v. alleen maar te lopen klagen.

    Geliked door 1 persoon

  6. R.C. Hagen van zegt:

    Aha, Bol.com is toch van Ah en die lopen toch in lichtblauw, binnenkort weer trekdrop te koop.

    Like

  7. 13:33 zegt:

    Waarom 33 weken ? Nr 33: Numerologie en occulte symboliek
    Er zijn 13 graden van York-Rite Masonry. Ons meetsysteem is in de jaren 1790 in het vrijmetselaars Frankrijk ontstaan, wat verklaart waarom 13 standaard inches gelijk is aan precies 33 metrische centimeters. De Grand Orient de France van de vrijmetselarij werd opgericht in 1733. Harry S. Truman, een vrijmetselaar van 33 graden, werd de 33e president van de Verenigde Staten. In 1933 werd Adolf Hitler kanselier van Duitsland.

    Het vrijmetselaars-grote zegel met het Latijn “ Nieuwe Wereldorde ” werd in 1933 aan de dollarrekening toegevoegd. Walt Disney was een 33e graads vrijmetselaar en Disneyland heeft een “ Club 33. ”

    De 33 e Amerikaanse president die twee Japanse steden met atoombommen heeft aangevallen? Beide steden lagen aan de parallelle 33. De oude stad Babylon lag vlakbij de 33rd- parallel terwijl het moderne Bagdad op de 33e breedtegraad staat. Dit gebied werd ooit beschouwd als de Hof van Eden. Oude Sumer.

    trix 30 april 1980- 30 april 2013
    Beatrix is 33 jaar koningin geweest … Draken-steyn.
    koningin Juliana (32 jaar)
    BEATRIX FEESTJE 33 JAAR 2,5 MILJOEN KIJKERS Soevereine Militaire Orde van Malta>https://www.martinvrijland.nl/archief/alles/beatrix-feestje-33-jaar-2-en-half-miljoen-kijkers/

    Netherlands consulate-general in New York, United States
    Address>>>666<<< Third Avenue, 19th floor
    New York 10017 ,United States

    Geliked door 1 persoon

  8. Robbie zegt:

    Ze zijn helemaal gek geworden. Go woke go BROKE… Aangezien bol onderdeel is van Ahold en de Belgische Delhaize… Komen we daar ook niet meer… Hoop dat iedereen dat gaat doen, laat ze het voelen in hun omzet….

    Geliked door 2 people

  9. Rene de Hollander zegt:

    Hele slechte zaak dit, misschien maar weg als vaste klant van Bol…!!!

    Geliked door 1 persoon

  10. Ravian zegt:

    “Bol.com wil zich inzetten voor een diverse en inclusieve maatschappij.”

    Nou, laten wij ons dan maar eens gaan inzetten om Bol.com aan de goede zorgen van een curator over te doen…

    Geliked door 2 people

  11. karton zegt:

    Zélfs in de autowereld slaat de gendergekte toe …… er zijn auto’s te koop met een inlaat, maar óók auto’s met een uitlaat !
    ’t Moet toch niet gekker worden.

    Like

  12. duinsnip zegt:

    En in het jaar 2033 wordt er een definitief eind aan gemaakt door de Almachtige.
    Met een glimlach naar de dwazen.

    Like

  13. stradivotsi zegt:

    Doe je ding… “in the end” zul je in het stof bijten. We bestellen via amazon,
    ali-express, Bol. en wie nog.
    Vergaren spullen via Marktplaats ( en dacht je werkelijk dat die niet meegingen?? )

    Zijnde nóg wat slapende alhier?? Of ja, menigeen reaguurders vanuit
    buitenland rentenierenden. Waar koop je dan in? Fysieke winkels met hun
    hogere prijzen gaat vaak menigeen van U ook niet kopen, en kope of bestelle
    online… men bezeike hun eigen geweten. Tenzij men een grotere geldbuidel
    heeft!

    Like

  14. memaxq zegt:

    Bol is mij als klant kwijt. Ik hoop dat velen dit voorbeeld gaan volgen. Getvr. wat een stel idioten………..

    Like

  15. LUCIA zegt:

    Weer zo’n “we regeren weliswaar niet mee maar we naaien wel de mensen mee de afgrond in”, voorbeeld van modern groen en onzin denkend, zich in fultiliteiten verliezend entrepeneurschap . Helaas kiezen veel bedrijven hiervoor waarschijnlijk gechanteerd door de dief der dieven en moraal van geld stinkt niet. Je wordt strontziek van al die licht to zwaar debiele reclame’s tegenwoordig

    Like

Plaats een reactie