Een reactie op “Ab, Tom en TomTom”

(Door: “bezorgde burger”)

Geachte heer Schilder,

Bedankt voor uw artikel “Ab, Tom en TomTom”. Omdat u hier toch een aantal zaken heeft aangedragen die niet kunnen kloppen, wilde ik er toch even op reageren. Ten eerste zegt u dat het christendom een psychologische truc van de Romeinen was om 400 jaar na de jaartelling de (Joodse) bevolking te onderdrukken. Ten tweede negeert u daarmee het historische feit dat keizer Nero half Rome afbrandde en dit de christenen in de schoenen probeerde te schuiven. Dit gebeurde in het jaar 64, dus ongeveer 27 jaar na Jezus’ kruisiging en hemelvaart.

Dit historische feit onderstreept dat het christendom zich in korte tijd razendsnel heeft verbreid in het Romeinse rijk. De bijbel beschrijft meerdere malen hoe hooggeplaatste Romeinen voor, tijdens en na de kruisiging tot geloof kwamen, bijvoorbeeld de Romeinse centurion in Capernaum die Jezus om hulp vroeg (Mattheus 8), de Romeinse centurion die de executie van Jezus overzag in Mattheus 27:54 of de doop van centurion Cornelius in Handelingen 10. Dat zulke hoge Romeinse militairen tot geloof kwamen, verklaart het feit dat het christendom zich zo snel binnen het Romeinse rijk verspreidde dat Nero 27 jaar later christenen als zondebok aanwees, omdat hij door hun sterke groei het christendom als bedreiging zag.

In dezelfde periode behandelt Paulus veelvuldig de vervolgingen in zijn brieven aan de eerste christelijke gemeenten. Hij en alle discipelen, uitgezonderd Johannes, zijn door de Romeinse vervolging van christenen een marteldood gestorven. Johannes werd verbannen naar het gevangeniseiland Patmos vanwege zijn evangelisatie.

De vervolging van de christenen door de Romeinen is een historisch feit en alle bewijzen, zij het in de vorm van documentatie, kunst of bijbels, zijn onmogelijk te ontkennen. Ik vond het daarom ook opmerkelijk dat u hieraan voorbij gaat.

Verder zegt u dat de bijbel pas 800 jaar tot 1000 jaar na Christus is geschreven. Ook dit is geschiedkundig onmogelijk. Ten eerste zijn de evangeliën door de apostelen, die Christus hebben gevolgd, vrijwel direct geschreven. Daarnaast heeft het geen zin om een discipel als Paulus te bedenken, die brieven zou schrijven naar kerkgemeenten die in deze periode al lang door natuurrampen verdwenen zijn. U gaat hierbij ook voorbij aan het Septuagint, een uiterst nauwkeurige vertaling van de Torah in het Grieks rond 300 jaar voor Christus. Deze vertaling werd door alle Joden buiten Israël gebruikt, omdat ze het Hebreeuws niet meer machtig waren en een vertaling in de voertaal van destijds nodig hadden. De Septuagint was de basis voor Bijbelvertalingen van het Oude Testament.

Als het christendom een Romeins verzinsel was, dan zouden de Joden eenvoudig kunnen ontkennen dat er ooit een man is geweest die zich de Messias noemde. Dit kunnen ze niet en daarom zijn orthodoxe Joden ook nu nog zo fel tegen evangelisatie en het christendom.

Jezus belichaamt de Verlosser of Messias die uitvoerig in het oude testament of de Torah werd voorspeld. De profeet Jesaja bijvoorbeeld heeft de geboorte, het leven en het lijden van Christus zo gedetailleerd beschreven dat de orthodoxe Joden met het vervullen van deze profetieën door Jezus Christus met een enorm dilemma zitten. Jesaja 53 kan worden gezien als samenvatting van de evangeliën in het Nieuwe Testament en wordt daarom door orthodoxe Joden bewust niet meer gelezen.

De Dode Zeerollen, die in 1948 in Israël werden ontdekt, bevatten de profetieën van Jesaja, welke nu in het museum van Jeruzalem liggen. Er is wetenschappelijk vastgesteld dat deze rollen van voor de jaartelling stammen en precies overeenkomen met onze Bijbelvertalingen en de Joodse Torah. De bijbel en de Joodse Torah zijn de enige religieuze boeken die kunnen claimen dat de overgrote meerderheid van alle profetieën, of zoals u wilt voorspellingen, (geschiedkundig) zijn uitgekomen of dat de overige nog gaan uitkomen.

Of het nu gaat om het verspreiden van het woord van God tot de einden der aarde, het verdrijven van de Joden uit hun land (70 na Christus) en hun terugkeer, met als gevolg een heroprichting van de staat Israël met de voertaal Hebreeuws die 2000 jaar uitgestorven was, honderden voorspellingen blijken allemaal te zijn uitgekomen.

Er is nog een reden die het christendom van alle andere religies onderscheidt en die is dat Jezus als Zoon van God onze straf heeft gedragen, die wij verdiend hadden voor onze zonden. Wij hebben het enige geloof dat kan claimen dat onze God zo liefdevol en machtig is, dat Hij in staat was ons vrij te kopen van de straf die we verdiend hadden: eeuwige verdoemenis in de hel. Alle andere geloven hebben een systeem van verdienste waarbij de gelovige zijn genade bij zijn God moet verdienen door regels, een vroom leven en martelaarschap. Zij hebben dus een onrechtvaardige en zwakke God die een oogje dichtknijpt als iemand zijn best doet om goed te leven. Onze God is geen God van willekeur, maar laat de wetten precies zo in vervulling gaan als Hij in Zijn Woord geschreven heeft. Wij weten dat wij net als u zondaars zijn en dat het loon voor onze zonde, net als u, een oneindig verblijf in de hel is. Onze redder, de Heer Jezus Christus, heeft in onze plaats deze straf gedragen zodat wij verlost worden van dit vreselijke oordeel. En alleen door onze redder kunt u van uw vreselijke oordeel gered worden.

U kunt ontkennen dat u eens verantwoording moet afleggen voor al uw daden aan een hogere macht. U kunt ontkennen dat er een God bestaat en dat Hij zijn enig geboren Zoon heeft gestuurd om mensen een kans te geven om zich van hun straf vrij te kopen. Maar het lijkt erop dat uw ontkenning van het bestaan van God gecompliceerder is dan mijn erkenning dat God bestaat en zijn Woord 100% waar is.

U wringt zich in allerlei bochten met aannames en geschiedenis ontkenning om uw visie of geloof te onderbouwen, welke ik niet nodig heb om in de bijbel te geloven. Paulus schrijft in Romeinen 1:19-32 hoe mensen als u door de schepping overrompeld worden met bewijzen dat er een schepper bestaat.

Dat ieder mens in zijn hart wordt gegeven dat er een hogere macht is en dat diegene die deze macht, God, ontkennen zo’n sterke drang hebben om een hogere macht te vinden dat zij met een alternatief komen. In uw geval buitenaardse wezens, Germaanse en Noorse afgoderij.

Als Bijbelgeleerde draagt u Harrari van het WEF aan. U heeft daarbij wellicht een punt. Harrari is een Jood, hoog intelligent, homoseksueel en hij verafschuwt het geloof van zijn voorvaderen. Hij werkt hard aan een nieuw heilig schrift, ontwikkeld door K.I., die volgens hem eindelijk gebaseerd zal zijn op een hogere intelligentie dan het menselijke. Net als u is hij van mening dat alle religieuze boeken, en dan in het bijzonder de Torah van zijn voorvaderen en de Bijbel, gebaseerd zijn op hersenspinsels, overgedragen bij het kampvuur.

In het boek Daniël, dat zowel in de Torah als de Bijbel is opgenomen, beschrijft Daniël een profetie over de eindtijd, gebaseerd op de dromen van Nebukadnezar. Overigens vallen Nebukadnezar en het Babylonische rijk ook niet te ontkennen, de Irakezen, waar dit rijk gelegen was, wilden onder invoering van Sadam Hoessein dit rijk zelfs weer nieuw leven inblazen.

Daniel beschrijft in Daniel 11:37 een Joodse man, die in de eindtijd de macht zal grijpen, als volgt:

“Hij zal geen aandacht besteden aan de goden van zijn vaders, of aan de enige geliefde van vrouwen. Hij zal geen aandacht besteden aan een andere God, want hij zal zichzelf boven alles vergroten.“

In vers 36 tot en met 45 wordt deze antichrist die over de wereld zal heersen beschreven als iemand die uit het Joodse volk komt, die de geschiedenis van zijn volk verafschuwt, de God van zijn voorvaderen verafschuwt, die geen interesse in vrouwen heeft en die met een compleet nieuwe religie komt waarvan iedereen enorm onder de indruk zal zijn. Elders in de bijbel wordt deze religie een sprekend beeld genoemd.

Wellicht zijn Harrari en wereldmachten zoals het WEF, de VN etc. voorbodes en komt de echte antichrist en de echte wereldmacht pas later. Wellicht is Harrari al de antichrist en grijpt een van deze machten de totale macht over de wereld, zodat Harrari deze kan gebruiken om zijn wereldheerschappij de vestigen. Alle bijbelse profeten schrijven over deze wereldmacht die de antichrist zal gebruiken om aan de macht te komen en het boek Openbaringen beschrijft uitvoerig hoe de mensheid goddeloos een schrikbewind aanvaardt en zichzelf vernietigt. Hoe Jezus uiteindelijk ingrijpt en de duivel en ieder die hem volgde zal vernietigen en in het vuur van de hel zal werpen.

En zoals eerder gezegd, voorspelt Paulus in de brief aan de Romeinse gemeenten hoe alles begint met het ontkennen van God als schepper, de zoektocht naar een alternatief, omdat mensen naar een hogere macht gaan zoeken. Hoe God Zijn handen van deze mensen aftrekt en hen overlaat aan hun eigen idioterie. Hoe mensen de schepping gaan eren in plaats van de Schepper en zij dieren, planten, CO2, stikstof, klimaat en weet ik wat gaan aanbidden. Hoe God ze overgeeft aan hun menselijke lusten en hoe mannen en vrouwen de interesse in het andere geslacht verliezen en een onnatuurlijk, onzuchtig en immoreel leven gaan leiden. Herkent u uzelf ten dele in deze voorspelling en de beweegrichting van de maatschappij?

Meneer Schilder, het lijkt erop dat u meewerkt bij de vervulling van deze profetieën en hoe harder u zich tegen God keert hoe sterker u aantoont dat God bestaat en de Bijbelse profetieën bewaarheid worden. Ik hoop en bid dat u en iedereen zoals u tijdig inzien hoe fout ze zitten en de enige ware God gaan eren voordat het te laat is. Als de eindtijd begint, als Satan de totale macht grijpt, is er geen kerk meer en zijn de christenen verdwenen. Misschien dat u, als u naar de lege kerken kijkt die zijn ontheiligd met regenboogvlaggen en immoreel gedrag, inziet dat ook deze profetie in vervulling aan het gaan is.

Romeinen 1:

18. Want de toorn van God wordt onthuld uit de hemel tegen alle onbetrouwbare en onrechtvaardigheid van mannen, die door hun onrechtvaardigheid de waarheid onderdrukken. 19. voor wat bekend kan worden over God is duidelijk voor hen, omdat God het hen heeft laten zien. 20. voor zijn onzichtbare attributen, zijn eeuwige kracht en goddelijke natuur, zijn duidelijk gezien, sinds de creatie van de wereld, in de dingen die zijn gemaakt. Dus ze zijn zonder excuus. 21. voor hoewel ze God kenden, ze eren hem niet als God of hem danken, maar ze werden futiel in hun denken, en hun dwaze harten werden donker. 22. Ze claimen wijs te zijn, ze werden dwazen, 23. en wisselden de glorie van de onsterfelijke God uit voor beelden die lijken op stervelingen en vogels en dieren en griezelende dingen.

Daarom gaf God ze op in de lust van hun harten om onzuiver te zijn, om hun lichamen te onteren, 25. omdat ze de waarheid over God uitwisselden voor een leugen en aanbeden en het wezen dienen in plaats van de Schepper, die voor altijd is. Amen.

26. om deze reden gaf God ze aan immorele passies. Voor hun vrouwen wisselden natuurlijke relaties uit voor degenen die in tegenstelling tot de natuur zijn, 27. en de mannen gaven natuurlijke relaties op met vrouwen en werden verteerd met passie voor elkaar, mannen die schaamteloze daden plegen met mannen en zo in afwachting leven van de vergelding van hun daden.

28. En aangezien ze niet in staat waren om God te erkennen, gaf God hen een verdorven geest om te doen wat slecht is. 29. Ze worden vervuld met allerlei onrechtvaardigheid, kwaadaardigheid, liefde, kwaadaardigheid. Ze zitten vol afgunst, moord, verdeeldheid, bedrog, kwaadaardigheid. Het zijn roddelaars, 30. lasteraars, haters van God, onbeschaamd, onbetamelijk, onbeschoft uitvinders van het kwaad, ongehoorzaam voor ouders, 31. dwaas, onbetrouwbaar, harteloos, meedogenloos. 32. hoewel ze Gods gerechtigheid kennen dat degenen die zulke dingen uitoefenen, verdienen te sterven, voeren ze het niet alleen uit, maar sporen ze ook anderen aan met hun slechte daden mee te doen.

Door:
“bezorgde burger”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

76 reacties op Een reactie op “Ab, Tom en TomTom”

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Bezorgde mag Ik je er even op wijzen dat je hoofdzakelijk praat over overleveringen.
    Ikgeef je een voorbeeld van overleveringen.
    Mensen praten over een ongeval dan wel ramp met laat Ik zeggen iets van 50 doden.
    Bij een overleving werkt dat zo.
    Het waren 50 doden of meer.
    Bij nummer twee is dat dan al gouw misschien wel 100. nummer drie weet dan te vertellen dat het er minimaal 100 waren waarbij nummer vier weet te vertellen dat het slachtoffer aantal wel eens tweehondert zou kunnen bedragen. het zijn allemaal kutverhaaltjes die in de tijdsgeest horen te passen.
    Ik ben niet zo gelovig als veel mensen en doorzie deze onzin wel.
    Zoals we vroeger zijden allemaal slap gelul op een riek

    Geliked door 2 people

    • Simon zegt:

      Meneer Schilder en Henk der niederlander, Hoe wist Johannes in Openbaring 13 : 16/17 wat er in onze tijd gebeuren zou? Of was dat een gokje? Hou je zelf niet langer voor de gek en bekeer je, dat is de enigste Weg tot behoud!

      Like

      • Blaffertje zegt:

        Blablabla.🙄

        Geliked door 4 people

      • Ary zegt:

        Misschien is het hele boek ‘Openbaringen’ wel een draaiboek en geen voorspelling….zou zomaar kunnen.

        Like

      • Harry zegt:

        “De enigste Weg tot behoud “, Simon ?
        Stop nou toch eens met al die achterlijke propaganda van de grootste onzinverzameling ooit !
        En dan al die “ondersteunende” namen als jesaja ,korinthiërs , lucas met de kennelijk bijbehorende nummering , wat is dat voor een incourante poppenkast ? Net een wetboek .
        Als er een god zou zijn wat is dat dan voor een klootzak , dat ie al die waanzin op deze aardkloot laat bestaan ?
        Hij steekt geen poot uit !
        Maar dat valt dan ook niet mee voor een verzinsel .

        Geliked door 2 people

      • karton zegt:

        @ Blaffertje op 6-8-2023 om 09.38 u.
        Na alles gelezen te hebben ga ik nu op pad om méér tot mezelf te komen, volgens mij ben ik mezelf n.l. helemaal kwijt geraakt, eerst was ’t m’n kluts die ik kwijt was, maar nu ben ik het zelf !
        Er flitst hier zoveel over de site dat ik ’t niet meer kan bijhouden; zo lees ik iets over ene Jesaja, Kor Intiërs, ene Zon de Val en meer van die namen, wordt er van ons verwacht dat we die personen allemaal kennen o.i.d. ?
        Ik wijd hier enigszins over uit, want ik begrijp er niet erg veel van, ondanks het feit dat ik vroeger écht toch wel 2 à 3 keer naar de zondagschool ben gegaan, maar daar was een vreemde juf, die ’t alleen maar over Adam had, die geen kleren droeg, dus piemeltje naakt door ’t paradijs fietste. Ik moest toen van m’n moeder die school verlaten.
        Ik heb daar kennelijk niet erg veel van opgestoken, merk ik nu.

        Like

    • pcverhoeven479175 zegt:

      zeiden

      Like

  2. Ali Ben Zaklamp zegt:

    Je moet de bijbel niet letterlijk lezen. Het aardige van het ware evangelie van Christus is dat je er niet veel van hoeft te ‘doen’.
    ((( Want U BENT DE TEMPEL VAN DE LEVENDE GOD..)))
    Weet gij niet dat gij de tempel Gods zijt, en dat de Geest van God in u woont? – 1 Korintiërs 3:16 NBV

    HANDELINGEN 7 vers 48 Hoe woont de Allerhoogste niet in tempels die met (handen) zijn gemaakt; zoals de profeet zegt, – Handelingen 7
    :48 KJV

    Jezus zei dat het Koninkrijk van God NIET met observatie komt, omdat “het koninkrijk van God in jou is”. Lukas 17:21

    want gij zijt de tempel van de levende God; zoals God gezegd heeft: Ik zal in hen wonen en in [hen] wandelen; en Ik zal hun God zijn, en zij zullen mijn volk zijn. – 2Kor 6:16 NBV

    “Peniel” pinealgland is de PIJNAPPELKLIER…het 3e oog=SINGEL EYE
    pijnappelklier is de zetel van de ziel”
    Mattheüs 6:22 “Indien uw oog -alleenstaand is, zal uw gehele lichaam vol licht zijn”

    Jacob ontdekte in de Bijbel de pijnappelklier…Genesis 32:30
    “En Jakob noemde de naam van de plaats ((Peniel)): want ik heb God van aangezicht tot aangezicht gezien, en mijn leven is bewaard gebleven”Jakob zag God “van aangezicht tot aangezicht” in een plaats genaamd “Peniel”

    Meditatie is het ENE OOG dat Jezus zei: Het licht van het lichaam is het oog: dus wanneer uw oog( één is), is uw hele lichaam ook vol licht; maar wanneer uw oog slecht is, is uw lichaam ook vol duisternis. – Lucas 11:

    want gij zijt de tempel van de levende God; zoals God gezegd heeft: Ik zal in hen wonen en in [hen] wandelen; en Ik zal hun God zijn, en zij zullen mijn volk zijn.” – 2Co 6:16 NBV” In wie al het gebouw dat bij elkaar past samengekaderd groeit tot een heilige tempel in de Heere”- Efeziërs 2:21

    U heeft Rome niet nodig laat staan Is-Ra-EL
    Romeinen 2:28,29
    Want hij is geen Jood, die uiterlijk één is; Evenmin is de besnijdenis, die uiterlijk is in het vlees:

    Maar hij is een Jood, die innerlijk één is; en de besnijdenis is die van het hart, in de geest, en niet in de (letter); wiens lof niet van mensen is, maar van God.

    Like

    • Ali Ben Zaklamp zegt:


      Verborgen kennis
      Achter elke grote religie en traditie gaat een geheim schuil dat door de geschiedenis heen streng werd bewaakt en dat volledig verboden werd om dit mysterie aan het publiek te onthullen. Sinds de oudheid is de symbolische verering van de slang te zien in culturen over de hele wereld en werd er vaak een soortgelijke betekenis aan gegeven, algemeen aanvaard als een symbool van goddelijke wijsheid en spirituele zuiverheid.

      The Mystery of Adam and Eve – ROBERT SEPEHR
      _________________________________________
      Zie ook de Verborgen oude kennis video>Occult Secrets of Vril, Kundalini, Tantra, Esoteric Transmutation – ROBERT SEPEHR

      Like

      • MilaK9 zegt:

        Bedankt Ali voor de video. Zo blijkt maar weer dat er verschillende verborgen kennis is over 1 onderwerp.
        Zo bestaat er ook een exegese over dit Bijbelboek (de Zondeval) die iets afwijkt van het ´verhaal´, beschreven in Genesis, en de getoonde video.

        Het begint al bij de geboorte van de mens. Veel Christenen zijn opgegroeid met de gedachten dat Adam en Eva (zo´n 40.000 jaar geleden) de eerste mensen waren op deze planeet. Dat strookt niet met de archeologische ontdekkingen die wij doen. Er worden botten van mensachtigen/Neanderthalers of Homo Sapiens gevonden die veel ouder zijn (al valt er ook iets te zeggen over de dateringstechnologien die wij toepassen). Waaraan voorbij gegaan wordt is dat de schrijver van Genesis (waarschijnlijk Mozes) heel specifiek vermeldt dat het gaat om ´een mens geschapen naar het evenbeeld van Zijn Schepper´. Wetenschappelijk zou je dat kunnen aanduiden als ´de moderne mens´ maar Bijbels gezien ook als een mens met een geest of ziel naar het evenbeeld van de Schepper. Het laat ruimte over voor de gedachten dat er voor Adam en Eva al hele kolonies van mensachtigen waren op de planeet.

        In die setting wordt een ´nieuw geboren mens´ (eerst Adam en daarna Eva) geplaatst in een wereld (Eden) die nieuw voor hun is. Zij zijn anders dan de rest. Hun is kennis gegeven waar anderen geen weet van hebben. Hun is te kennen gegeven om daar verstandig mee om te gaan. Dat houdt in dat er restricties zijn.

        De nieuwe mens, geschapen naar het evenbeeld van de Schepper, zou zich dan ook niet meer moeten gaan vermengen met het menselijke geslacht, mensachtigen, die niet geschapen zijn naar Zijn evenbeeld. M.a.w. dat is die restrictie. Je kunt dat symbolisch lezen als ´je mag niet meer eten van die vrucht´ maar ook als ´je mag je niet meer vermengen en voortplanten met waarvoor die vrucht staat´. En wie prijst die verboden vrucht juist aan?

        Is het niet aannemelijker dat Eva gezwicht is voor de verleidingen van satan door met hem geslachtsgemeenschap te hebben dan een hap te eten van een verrotte appel?
        Later in dat Boek (Genesis) gaat het ook over het vermorzelen van zaad. Satan´s zaad. Lijkt me sterk dat je zoiets kan verkrijgen door een hap te nemen van een appel.
        Volgens deze exegese is Eva vreemd gegaan met de personificatie van satan. Het geslacht wat daaruit volgt is alleen te redden door wedergeboren te worden.

        Like

      • karton zegt:

        @ Ali Ben Zine op 6-8-2023 om 09.02 u.
        Is er geen scherpere foto van die pornografische voorstelling ?

        Like

    • Ali Ben Zaklamp zegt:

      Het pedo clubje in Rome wil niet dat u deze kennis tot u neemt!
      Raising the Chrism | The Sacred Secret Of The Christ Within by Santos Bonacci

      De “bezorgde burger” heeft alle recht om zijn mening te uiten!!!!
      En het is mooi en goed geschreven btw.

      Geliked door 1 persoon

    • stradivotsi zegt:

      Dus , als in mijn begrip al eerder ergens opmerkte… “God of Duivel
      zit tussen je oren” Het is tenslotte wat je er van maakt… het leven
      dus…..

      In concreet gaat het wezen om te overleven en het voortbestaan in
      zijn soort… thats all.

      Dieren kennen geen nadragende gevoelens of zeker geen haat,
      de mens wel.

      En die laatse allinea, daar begin ik al eens niet over.

      Niet persé tegensprekende willende, maar gewoon wat ik denk en
      wilde toevoegen.

      Like

  3. Stoob zegt:

    Nee hoor, niet slechts overleveringen want er zijn authentieke geschriften van romeinse geschiedschrijvers zoals Tacitus, Flavius Josephus en Suetonius die het leven van Jezus en zijn volgers nauwkeurig hebben beschreven.
    Nu deed men in die tijd niet zo moeilijk want wanneer het geschrevene niet overeenkwam met de werkelijkheid dan werd je er vrijdagmiddag gewoon naast gehangen.

    Like

  4. Svalbard zegt:

    Bij overleveringen kunnen er inderdaad veranderingen in een verhaal insluipen, denk maar aan het spel luistervinkje.
    Maar dit kan men van de Bijbel niet beweren.
    Bezorgde burger heeft het bij het juiste eind, hij schreef ook over de in 1948 ontdekte Dode Zeerollen, die bij toeval door een schaapherder in de woestijn bij Qumran werden gevonden.
    De inhoud kwam precies overeen met de inhoud van de tegenwoordige Bijbel, en dit bewijst dat de Bijbel geen veranderingen had ondergaan.
    Dus, beste Henk, ik denk dat je het betoog van Bezorgde burger niet goed hebt gelezen.
    Ik onderschrijf het betoog van Bezorgde burger dan ook volledig.
    Het verbaast mij ook steeds weer hoe de heer Schilder steeds weer een aanleiding probeert te vinden om het christelijke geloof onderuit te halen.
    Terwijl de Bijbel voor ongeveer een derde uit profetieën bestaat, waarin de toekomst nauwkeurig wordt voorzegd. Het moge duidelijk zijn dat geen enkel mens in staat is om de toekomst te voorspellen. In tegenstelling tot God, zijn wij gebonden aan ruimte en tijd. Aangezien God alles geschapen heeft uit het niets, is Hij niet onderworpen aan ruimte en tijd. Hij weet precies wat er gaat gebeuren, omdat de hele geschiedenis zowel verleden, heden en toekomst voor Hem als een opengevouwen landkaart zijn.
    Terwijl wij alleen naar de geschiedenis kunnen kijken en naar dit moment.
    Maar de atheïst wil niet in God geloven. Daarom komt hij met allerlei drogredenen, zoals evolutie. Of hij komt met een verhaal over aliens, die dan het leven op aarde zouden hebben gebracht.
    Maar een atheïst kan nog zoveel bewijzen krijgen, hij zal ze categorisch afwijzen omdat er sprake is van onwil.
    Het is dan ook typisch voor een atheïst, dat hij altijd krampachtig het geloof in God aanvalt.
    Het maakt ook niet uit of men zegt over bewijzen te beschikken betreffende de inhoud van de Bijbel. De atheïst kan die bewezen waarheid niet verdragen.
    Hij zal dan ook niet vragen om dat bewijs te laten zien.

    Like

  5. Bob Fleumer zegt:

    Bezorgde, ik heb medelijden met je ziel waarmee je, zoals ik lees, behoorlijk mee in conflict bent!

    Like

  6. Drs.E.N.Schilder zegt:

    Geachte bezorgde burger,

    Ik schrijf nooit iets zonder het onderzocht te hebben en ik zoek, anders dan u, nooit in één richting. Alles wat ik schrijf kunt u met een beetje toewijding gewoon terugvinden. Mocht dat (in uw ogen) niet de waarheid zijn, dan is het derhalve op z.n minst even waar als de bijbel.

    Met vriendelijke groeten

    Geliked door 2 people

    • Dolf van de Klundert zegt:

      Waar blijkt dat uit?

      Like

    • Dewaere zegt:

      @schilder. U schrijft hierboven dat u nooit iets schrijft zonder het onderzocht te hebben….. In uw artikel schrijft u echter: “Er zijn eerder (door de Romeinen geschreven?) geschriften gevonden van bepaalde aan de Bijbel geweten teksten, maar feit is dat alhoewel het Christendom allang bestond, de Bijbel pas tussen de achtste en de tiende eeuw door verschillende personen is geschreven. Vóór die tijd waren het (steeds veranderend door eigen interpretaties) mondelinge verhalen rond de vuurplaatsen.”

      Als dat stukje voor u als ‘feit’ doorgaat kunt u zich beter bij groenlinks aansluiten die ook alles verdraaien zoals het hen uitkomt.
      Het láátste boek van het nieuwe testament is geschreven net voor het einde van de 1e eeuw, het eerste boek daarvan dateert men uit de jaren ’40 van de 1e eeuw (christus is gekruisigd in het jaar 33). De eerste boeken waren in het Grieks, later zijn ze vertaald in het Latijn van de Romeinen. De oude Dode Zee rollen die in de jaren ’40 van ónze tijd gevonden zijn bevatten massa’s teksten die die oude bijbelteksten bevestigen. Dat zijn de feiten zoals ze zijn, ook al geloof je er niet aan, het is erg ‘pseudo-wetenschap’ om ze zo te verdraaien dat ze jóuw verhaal ondersteunen. Echt een kind van deze tijd niet?

      Like

  7. stradivotski zegt:

    Mooi stuk tekst van “bezorgde burger”, is zijn mening en dat is prima.

    naja, ieder zijn meug. Dan behoor ik dus tot de uitgestotenen. Ondanks mijn
    vredelievend en behulpzaamheid, maar met recht sprekende mijn eigen
    te mogen verdedigen zowel fysiek als geestelijk.

    Ik geloof ook niet, en de Bijbel is door mensenhand geschreven, kwam niet
    aanwaaien. Relegie is voor mij een dwaling, ondanks dat er wel wijsheden
    beschreven staan. Nogthans conformeer ik mij daar niet geheel aan.

    De waarheid is algemeen nooit dé waarheid, maar een perceptie ervan,
    een individueel besef of overtuiging van datgene. keuzes die je maakt
    zijn je eigen.

    Geloof is voor een ieder die het een heil of toevlucht brengt, zijt gezegend.
    Ik leef in het hier en nu, ervaar, zie , denk en doe mijn best iets er van te
    maken… mijn leven danwel.

    Mijn mening is daarbij……..God of Duivel zit tussen je oren

    Geliked door 2 people

    • Svalbard zegt:

      Beste stradivotski, je zegt dat de Bijbel door mensenhanden is geschreven. En weet je wat? Je hebt nog gelijk ook!
      De directeur dicteert aan zijn secretaresse een brief, die zij moet opschrijven. Die brief is dus van die secretaresse, want is door haar handen geschreven.
      En volgens jouw redenatie bestaat die directeur dus helemaal niet.

      Like

      • stradivotsi zegt:

        Dat is nu een onzin vergelijk verhaal. Waar is die goede vrind van U al die duizenden jaren dan? Ik verklap U wat.. hij was er nooit als je
        HEM nodig had. Men moest maar geloven en hopen blijven al duizenden jaren.
        Die direkteur vergelijk is nogthans in mijn beleving een menselijk
        wezen, en zit op kantoor.

        Like

    • Dolf van de Klundert zegt:

      ..een perceptie ervan,..

      Ik ben geboren als een man, maar mijn waarheid is dat ik een vrouw ben.
      Zie je, hier ga je al.
      De waarheid bestaat en door die te verkondigen kom je tot de bron.

      Like

      • stradivotsi zegt:

        Duss?? welke echte waarheid dan?

        en dan; “de waarheid bestaat en door die te verkondigen kom je tot de bron.”

        Nogmaals Welke echte waarheid dan? Welke bron? Jullie geloof?

        Like

  8. R.C. Hagen van zegt:

    Bij het CDA moeten toch wel de echte gelovigen zitten zou ik zeggen.
    Ook dat klopt niet, vraag het aan Mona of aan Pieter, de ene na de andere smerige truc werd er gespeeld met deze personen.
    De oude meester met zijn vergiftige theorieen, v. Agt met zijn vriendschapsuiting aan de moordenaars organisatie PLO met een zielig verhaal bewijst dat goed.

    Geliked door 2 people

  9. Friesecanadees zegt:

    Thank you for your meticulous explanation and rectification, bezorgde burger!
    Well said and done!
    I personally can’t spend the time of day to irreparable LOSERS like schilder etc.
    Let those assholes go to fucking hell,
    Het holle land is well on its way, economically, morally and demographically
    It’s just a matter of (short)time

    Geliked door 1 persoon

  10. hw.rademaker zegt:

    ik heb geen bijbel maar wat ik weet is de leer verbogen door de machthebbers ten alle tijden en in oorsprong het katholieke geloof is verknipt
    het zijn allemaal te respecteren vreedsame bewegingen met soms extreme opvattingen die niet meer in de tijd passen
    de koran is een ander geval zou het niet eens tijd worden de stormloop van deze profiteurs te stoppen zoveel te meer er komen hoeveel te groter de problemen er zijn toch zeker voorbeelden genoeg.
    staan ze te zwaaien met vlaggen van het land dat ze verlaten hebben
    waarom gaan ze niet terug

    Geliked door 1 persoon

  11. Htskday zegt:

    Er zijn tijden geweest dat je gemarteld, opgesloten en vermoord werd als je er een andere mening op nahield dan de kerk voor juist hield (Inquisitie)

    Op de brandstapel met die ongelovige ketters!!…

    Caedite eos. Novit enim Dominus qui sumt eius.
    Ofwel “Dood ze (allemaal). De Heer kent immers wie hem toebehoort”…

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Inquisitie

    Het covid geloof..
    Precies hetzelfde gebeurd nu met het zg covid geloof,.. als je er niet in geloofd en je prikjes niet op tijd haald wordt je ook verketterd en verdoemd.
    Fase 1 is nu blijkbaar achter de rug,.. het wachten is nu op fase 2,..
    We zijn er zolang men er in geloofd.. nog láng niet klaar mee..
    Bij de volgende ronde ook martelen, opsluiten en vermoorden???

    Religies zijn alleen maar uitgevonden om macht uit te breiden en de veestapel onder controle te houden, meer is het niet..

    Verdeeldheid zaaien en oorlogen met miljoenen doden…

    Verdeel en heers…

    2 vechten om een been..

    De onzichtbare vriend of vijand…

    Het werkt perfect!

    Maar bid en geloof rustig verder, en vergeet vooral je periodieke prikjes niet te halen.

    Of het climate change verhaal ook zo’n succes wordt is nog even afwachten..
    Anders verzinnen ze wel weer iets nieuws.

    Het plebs moet onder controle gehouden worden….
    Thats all..

    .
    “Maak ze dood. Want God herkent de Zijnen wel” / “Allahu akbar” ???…

    Geliked door 4 people

    • Htskday zegt:

      Alle religies zouden helemaal afgeschaft en verboden moeten worden!
      Het is allemaal gebakken lucht, en het brengt alleen maar oorlog, verdeeldheid en andere ellende.
      Stel je eens voor… een wereld zonder dat eeuwige gezeik…
      Zo lekker rustig en vredig,.. alle neuzen dezelfde kant op*..

      Maar daar zouden onze “leiders” niet zo blij mee zijn, dan verliezen zij nl hun macht……
      Denk daar maar eens over na!

      Zelfs hier bij E.J.Bron is het elke keer een slagveld in de reacties als het over jesus, de bijbel of christelijken gaat.
      En uit alle hoeken en gaten komen er dan ineens allemaal onbekende beminde gelovigen hier samen om hun plasje te doen. 🤮

      *John Lennon (waar ik absoluut geen fan van ben) heeft er ooit nog wel eens een vreselijk zeik liedje over geschreven, maar had hierin wel gelijk!
      Misschien is hij daarom wel vermoord.

      Geliked door 2 people

  12. Bedankt “bezorgde burger “voor uw opbouwende betoog ,om de huidige vijand (de duivel)van de mensheid te kunnen verslaan is eenheid in de De Here JEZUS nodig ,en die eenheid is er niet wegens ongeloof!!

    De van overheidswege georganiseerde WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia satanisten hebben nog steeds vrijspel,dankzij de zouteloze lauwe nep-christenen!!!

    Bedankt bezorgde burger!!

    Like

  13. Snappie zegt:

    Bezorgde topper ,goed geschreven!
    Er is meer tussen hemel en aarde en niet alleen wij maar ook aliens de hele kosmos zit vol met leven, dat is het werk van de schepper.
    Hariri is iemand die met oude banden breekt en een nieuwe god zoekt of desgewenst creëert. Maar die God zal hem niet redden als yuval aan het einde van zijn latijn is.

    Like

  14. Harry zegt:

    Zelden zo’n goed inhoudelijk weerwoord gelezen.
    Dank u wel.

    Geliked door 1 persoon

  15. lida van Rijn zegt:

    Een stuk naar mijn hart. Deze brief zou iedere ontkenner van Gods verlossend werk voor ons, moeten lezen. Helaas zijn velen; ziende blind en horende doof.
    Gods woord spreekt ook over Joden, die geen Jood zijn. Denk daarbij aan Harari, Zelensku, Fauci. Van geboorte zijn ze weliswaar Jood, maar ze houden zich niet aan Gods geboden. Ze willen zelf op Gods troon zitten, net als satan. Daarom zijn ze voor God geen Joden. Wij die het offer van Jezus aan hebben genomen, zijn ge-ent op Gods volk. De edele olijfboom. Ik bid dat er nog velen tot geloof mogen komen. Het is nog tijd, maar hoelang nog? MARANATHA

    Like

    • bobzelf zegt:

      ZELFS MARANATHA . HEBBEN DE GRIFFOOS ZELF VERZONNEN LEUK HE

      HIJ KOMT HIJ KOMT, IK GISTERAVOND NOG ROND 24.00 HEERLIJK

      HIJ KOMT HIJ KOMT

      LAATST …”’WAARSCHIJNLIJK “” GEZIEN ” OP DE SINAI . ALS ”MOZES BETROUWBAAR ZOU ZIJN ?????

      DUS ROEP IK KRIJG DE HONDEZEIKTE, EN KOM WEER EENS LANGS . MET ”DAT FEEST MET DIE EIEREN . DAN WEL PINKSTEREN DAN WEL ALS DIE 2 FEESTEN OP 1 DAG VALLEN

      VERGEET GEEN HOTELLETJE TE HUREN ALS JE VROUW ZWANGER IS ONDERWEG NAAR BETHLEHEM

      EN LEG ME EVEN UIT WAT . ”GOEIE VRIJDAG IS ”????

      ALS ZE EEN DOORNENKROON OP JE KOP RAMMEN .JE ONDERWEG NAAR GOLGOTHE DE PLEURIS WORDT GESLAGEN

      LANGE SPIJKERS DOOR JE POLSEN . EN JE ENKELS . EEN SPEER IN JE ZIJ OM TE KIJKEN OF JE AL ”GAAR ‘ BENT DAN WEL DOOD

      EN IS ER DAN OOK EEN GOEIE DONDERDAG ?????

      400 JAAR IN EGYPTE. LEKKER VEEL GOUD GESPAARD VOOR EEN EVENTUEEL GOUDEN KALF

      ALLEMAAL DOOD IN DE WOESTIJN UW HERE. IS VREDELIEVEND
      STERVEN BIJ THE LAW ZAL JE .

      DE 15 GEBODEN . VEROORDEELD WORDEN ALS ZE NOG GEBEITELD MOETEN WORDEN

      NIEMAND NAAR HET BELLOFDE LAND. OOK VERRADER MOZES NIET

      VREDELIEVENDE GOD. ALTIJD DRONKEN EN EEN BLONDE SNOL OP JE SCHOOT

      DAN

      HET BELOOFDE LAND ”’ HOEZO BELOOFDE LAND. JE BENT GODVERDOMME 400 JAAR PYRAMIDES AAN HET BOUWEN GEWEEST TOCH ??

      DIE MENSEN PLEUR JE DUS OVER DE KLIN G, EN VERMOORDEEN DIE HAP

      JEZUS IS OOK LIEFDEVOL .. HAD HIJ VAN ZIJN VADER.

      6 MILJOEN DOUCHENDE MENSEN EN KINDEREN . AAN DE GAZZZZPIPE

      VREDE. GOD IS MET ONS. TIEF STRAAL TOCH OP …

      NOG WAT VERGETEN ?? WHAHAHAHAHAHAHA

      JA EEN JOOD DIE 5 MILJOEN MENSEN LAAT VERMOORDEN . TOP OF THE LIST. HENRIE KISSINGER
      JEZUS REDT . KISSINGER NIET HOOR WHHAHAHAH

      GOD ZAG DAT HET GOED WAS.

      KUNT U NOU OGEN BLIKKELIJK OPTIEFEN VOORDAT IK THUIS DE KOP VAN JE GRIFFOO HARSUS KOM TREKKEN ??

      DANK U . ALS IK SPROOKJES WIL ZIEN EN HOREN

      GA IK WEL IN DE RIJ STAAN ”BIJ HET VLIEGENDE TAPIJT. OP DE EFTELING

      ER ZIJN BEWIJZEN ZAT ?? OOH JA NOEM ER EENS 1 DAN ?????

      EEN VOLK STICHTEN // ZOALS KAIN . IN JE EENTJE ??

      WAS HIJ DAN DE EERSTE MOTHERFUCKER. ?? i.p.v. OEDIPUS ??

      LEG UIT .DE BIJBEL IS 1 BROK WAARHEDEN .WHAHAHAHAHA

      WHAHAHAHAHAHA . WHAHAHAHAHAHAHA

      NOU VOLGENS MIJ KAN IK ZO 10 A 12 LULVERHALEN OPNOEMEN

      JA JE MOET OOK TUSSEN DE REGELS DOOR LEZEN ??????

      ALS IK GA NEUKEN . HEB IK EEN NATTE DOOS NODIG GEEN BOEKIE MET HOE MET MOT .

      WEET JE WIE ONZE REDDER WORDT MIJN OOM VLADIMIR

      DIE IS GEZONDEN OM ZIJN BURGERS TE REDDEN EN WIL ZELFS STERVEN VOOR ZIJN VOLK

      DIE SCHRIJFT GEEN 15 GEBODEN OM U ALLES AF TE NEMEN

      DIE REGELT BIJ DE WET . DAT JE JE LUL OVERAL IN MAG STEKEN . IN IEDER GAT DAT JE TEGEKOMT . ..

      MAAR ACHTER JE EIGEN VOORDEUR. EN SCHRAPT DAT HELE WOKE GELUL GEWOON WEG.
      EN NIEMAND DIE DE WOKE FIGUREN VAN HUN BROMMERTJE AF SLAAT WORDT OPGEPAKT .. DAT IS EEN VENT VAN MIJN HART

      DAAR MOET DIE LUL BOVEN OOK EENS MEE BEGINNEN

      HIJ DIE ZONDER ZONDEN IS WERPE DE EERSTE STEEN .. ??

      DAN ZIJN ER GEEN STENEN GENOEG. VOOR JULLIE .

      BESTE REFOOS EN GRIFFOOS EN XANDER FANS .

      ALS ER 1 VOLK GEDEELTE IS DAT NIET DEUGT. DAN ZIJN DAT
      DE CHRISSSSTELIJKEN . ALLES ACHTER DE ELLEBOGEN .

      EPE … Eerst Pape Effe toch ??? bij zijn dochters .
      porno kijken en daar schande van spreken . met een gat in je broekzak .

      MET EIGEN OGEN GEZIEN . WEL NAAR DE KERK NATUURLIJK

      HET GEINIGE ZAL ZIJN . DAT ”’ZIJ ” LATER DUS ZWART

      BLIJKT TE ZIJN … WAS VERKEERDE TOONVAL.. HET WAS JE…ZUS ..

      DE KERKEN LEEG. EN ALLEEN BIJ BERT KOMEN ZEIKEN ..

      LACH EENS EEN KEER . MAFKEZEN

      OOM ….. KOTSZIEK VAN DIE HIJ KOMT HIJ KOMT VERHALEN

      OOM VLADIMIR DE REDDER VAN HET VOLK OVERAL

      BRENGT VOEDSEL GRATIS . . SCHELDT MILJARDEN SCHULDEN KWIJT

      DAAR MOT JE FAN VAN WORDEN ..

      OOM VLADIMIR DIE ER VOOR GEZORGD HEEFT DAT OOK JULLIE RUKKERS ALLER TIJDEN NOG LEVEN

      JULLIE GOD START OORLOGEN OVERAL . VOOR WAT ??

      SCHOP HEM MAARR HARSTIKKE DOOD ALS JE DIE LUL ZIET

      ZO IK WILDE NIET REAGEREN .

      MAAR DAT EINDELOZE GEZEIK HIER .

      BRAVO BOBBIE

      Geliked door 1 persoon

      • delamontagne zegt:

        Hier nog eentje voor jou als je op je “losbandige”-leventje terug kijkt.

        Like

      • Gert zegt:

        Beste Bob, vaak ben ik met je eens maar nu niet. Naar de dood kijken gaat nog wel, maar als de dood naar jou kijkt is ook Bob uitgepraat. Op je sterfbed 5 minuten voor je dood praat je zo stoer niet meer.

        Like

      • bobzelf zegt:

        Gert zegt:
        8 augustus 2023 om 08:29

        IK BEGRIJP HIERUIT ???

        DAT JIJ AL EEN PAAR KEER BOVEN BENT WEZEN KIJKEN

        ALS ENIGE ??

        NOU ALS IK VERANTWOORDING AF MOET LEGGEN VOOR .

        1 PAKJE KAUWGOM GEJAT.. BIJ DE WATERSTOKER VAN 0.05 CENT IN 1955

        DAT BLIJFT JOUW ECHTE VRIEND DIE JE NOG NOOIT GEZIEN HEBT. EEN NOG GROTERE KLOOTZAK TE ZIJN ALS DAT IK AL DACHT ..

        HET NUT VAN DIFTERIE IN 1944. ALS JE GEEN VRETEN HEBT BIJ MIJN BROERTJE VAN 4 !!

        DAAR HAD HIJ . DAN EEN BEDOELING MEE ??

        DUS NA 400 JAAR STENEN STAPELEN VOOR PYRAMIDES . IN EGYPTE. MAG U NAAR HUIS ?? WELK HUIS ??

        UW BOEK SCHRIJFT . ”HET BELOOFDE LAND “””????

        WIE HEEFT DAT BELOOFD ?? AAN WIE ?? WANNEER ??

        EN DOOR EEN GEINTJE VAN MOZES. OM EFFE DIE 15 GEBODEN TE GAAN ZITTEN BEITELEN

        MAG NIEMAND NA EEN CARNAVALSFEESIE . HELEMAAL NIEMAND . NAA ”’ HET BELOOFDE LAND “”

        HEET DIE GOD VAN JULLIIE. SOMS … ??

        OOM MASSAMOORDENAAR ??

        DUS LUL NIET ZO STOM HIER.

        PASEN . PINKSTEREN .. GOEIE VRIJDAG ?? .. SLECHTE WOENSDAG KERSTMIS

        IEDERE KEER KOMEN DE MALLOTEN HIER BINNEN STORMEN
        MET DE GROOTST MOGELIJKE LULVERHALEN . IEDERE KEER WEER .

        EN HIELP HET ?? WHAHAHAHAHA

        JA BOZE MENSEN CREEEREN EN DAN GODVERDOMME OOK NOG KOMEN VRAGEN WAAR ONZE z.g.n / HAAT VANDAAN KOMT ??

        DAN BE JE NIET GOED BI JE HOOFD.

        ZEG DAT MAAR ALVAST ALS JE WEER EFFE BOVEN BENT GEWEEST

        GEGROET STRAND ROEPT

        Like

    • Harry zegt:

      Is het je niet opgevallen , dat er steeds meer kerken leeglopen ?
      Ik ken er een , die door een antiquair gebruikt wordt , de andere door een fraaie keukenzaak . Zo zal het voortgaan !
      Denk je niet dat dat oude lulverhaal onderhand uitgewerkt is , Lida ?
      De meesten geloven er niet in , tegenwoordig .
      Waarom blijven jullie maar proberen om mensen zo gek te krijgen , dat ze hun oren naar dat oude terreurboek laten hangen ?

      Like

  16. loekie zegt:

    als je ziet hoe fanatiek oude waarden worden aangevallen dan weet je genoeg

    Geliked door 1 persoon

  17. Jules van Rooyen zegt:

    Fantastisch op een rij gezet, beste Bezorgde Burger, en ook fantastisch dat de heer Bron, gelegenheid geeft om te reageren. Er is veel kennis onder de mensen. Ook kennis over de publieke geschriften van Romeinse schrijvers en ambtenaren, die op het bestaan van Christus wijzen. Zelf de rapportages van Pilatus aan de keizer. Zijn onrechtmatigheid werd ook zijn ondergang (zelfmoord) in de gevangenis te Lyon, want de keizer wilde met de wonderdoener Christus, kennis maken. Helaas voor de heer Schilder, ik lees hem niet eens meer. Voor agnosten of bezetenen, is er hoop, als ze openingen bieden. Maar helaas, bidden voor atheïsten is vergeefs. Gevangen, verstokt van wil en hart, wacht doem en duisternis. Daar is geen ontsnappen aan. Vreselijk.

    Like

  18. Republikein zegt:

    Vandaag een paar buien, ééntje van 9 tot 12, die andere van 12 tot 9, maar gelukkig schijnt elke dag de zon!

    Like

  19. Peter Loosduinen zegt:

    Eindelijk wordt de zogenaamde Dr. Schilder eens op een deskundige wijze van repliek gediend.
    Wat heeft de zichzelf als Dr. afficherende heer Schilder eigenlijk gestudeerd e en wat geeft hem het recht op deze beschermde titel?
    Enfin , we wachten dat maar af

    Like

    • Skarsgärd zegt:

      Haha, helemaal mijn idee Peter, om je zo te afficheren met ‘Drs.’ is een poging om je wat gewicht te geven, velen trappen daar in.
      Als ik de denkbeelden en kromme pogingen om het eigen gelijk te bewijzen echter lees zal het wel een pretstudie geweest zijn.
      En dat gedweep met de ‘religie’ van de Vikingen e.d. is lachwekkend.
      We weten er nauwelijks van want zij schreven niets op. Wat wel bekend is dat die sterven op het slagveld de allergrootste eer vonden, pas dan kwam men zeker in het Walhalla (waar men onbeperkt kon eten, feesten). Het was een ‘bloedreligie’. De Germanen hadden weer hun talloze veenlijken e.d., mensen werden geofferd aan hun vele goden om die te sussen en te bewegen tot een overvloedige oogst en jacht. Ik lees die stukjes van de schilder nooit meer, pas nu met de reactie van bezorgde burger heb ik het weereens gelezen, staat vol nepfeiten.

      Like

  20. Rob zegt:

    De basis is bewustzijn. Materie en tijd zijn m.i. gestold bewustzijn. In de Nag Hammadi geschriften is te lezen dat we in een afsplitsing van het basis bewustzijn leven, een soort spiegel. Uiteindelijk zullen naar die basis terugkeren: Goddelijk bewustzijn en Christus heeft geprobeert dat duidelijk te maken.

    Like

  21. bobzelf zegt:

    SPROOKJES… LULVERHALEN .. EN COMPLETE NONSENS

    VRAAG IETS . EN 60 JAAR ..GEEN ANTWOORD ..

    ALLE LULVERHALEN DIE IK OPGENOEMD HEB

    DAN BLIJFT HET DOODSTIL ..

    BIJ AL DIE XANDER ZEIK ZEUGEN

    ”HET GOUDEN KALF ”’ LULVERHAAL

    KAIN EN ABEL .. KAIN VLUCHT EN START EEN VOLK ??

    LAAT JE NOU EENS NAKIJKEN GEHERSENPOELDE TOILETPOTTEN

    LULVERHALEN DE 1 NA DE ANDERE

    BEWIJZEN ?? WHAHAHAHA JA GRAAAG LAAT MAAR ZIEN DAN

    DUS VERDER . DOE IK NIET MEER MEE. MET UW SPROOKJES

    VAN DE EFTELING. VERBRANDEN DIE BIJBEL EN DE KORAN OOK

    OOM BOB IS WERKELIJK SCCHIJTZIEK VAN DIT URANLANGE GELUL

    IK HEB GELIJK . NEE. IK HEB GELIJK ……

    DONDERSTRAAL LEKKER NOG EEN JAARTJE OF 40 NAAR DE SINAI

    EN VREET JE DOOD AAN DE ‘MANNA ”

    WHAHAHAHAHA OPZOUTEN GRAAG

    JEZUS KOMT JEZUS KOMT ..JEZUS REDT

    5000 JAAR DOODSE STILTE NOG NOOIT IEMAND GERED

    OOM GOLGOTHA

    Geliked door 2 people

    • stradivotsi zegt:

      Ik vindt het prima dat iedereen zijn geloof heeft, echter men mag
      in een echte democtratie de discussie inzoverre mogen aangaan
      zonder iemand uit te sluiten.
      Dat is nu wat een Islam niet wil. Men gebied aan en overlevere zich
      aan. Welnu, ik niet. En dat geloof welks aard ook, praktiseer je wat
      men wil, echter een dwang of acceptatie derhalve veroordeeld
      te mogen worden, is een foute boel. Gelukkig is alsnog onder de
      gelovigen en niet gelovige Nederlanders enigzins respekt.
      Men hakt niet gelijk mekaars kop eraf… dat scheelt… stel je voor.

      Geloof bij de Christen, men volge opdat men in de hemel kome..
      zovele Goden in Culturen, zoveel wie wat wil uitbreiden aan
      hun overtuiging. Ons Christen, Joden en Islam heeft altijd
      wat gehad met wie heeft gelijk. Enerzijds zijn we Goyim, ander-
      zijds we zijn heidens, of verder racistisch. Relegie en geloof is iets
      wat in mijn ogen een deformerende klank heeft.
      Met recht mag men spreken over bepaalde waar of onwaarheden.
      Maar een dwalend oog is als ziende verblind. Ik zie de wereld
      als zodanig in mijn tastbare omgeving. Zintuig en gezond verstand.

      Verder ik ben het met U eens, al verwoord ik het anders, maar dat is
      Oom Bobppie ten voeten uit… Rotterdamse aard hard voor je raap.
      kan ik wel waarderen 😁

      Geliked door 1 persoon

    • delamontagne zegt:

      Manna was ’n soort bijbelse kroepoek, kwam uit de lucht vallen toen de Israëlieten op sterven na dood waren.
      Maar dat weet jij ongetiwijfeld met al die bijbelse kennis nog uit de relihohoboth.

      Like

    • Rini Stegeman zegt:

      Jezus hangt al eeuwen aan de spijkers van van Leeuwen ( schijnt een spijkerfabriek te zijn ) hahahaaa

      Like

      • bobzelf zegt:

        Rini Stegeman zegt:
        6 augustus 2023 om 18:14

        HAHAHAHAHAA . JA MAAR ER WERD DAARNA WEL HEVIG GEPROTESTEERD WHAHAHAA

        DUS HEBBEN WAT BEKENDE RECLAME JONGENS . EEN NIEUWE GEMAAKT ..

        DUS STEL U VOOR EEN GEHEEL LEEG KRUIS OP GOLGOTHA ..

        MET DAAR ONDER DE LEUS ..

        IK BEN NAAR BENEDEN GEPEURD …..

        MET SPIJKERS VAN ”VAN LEEUWEN ‘

        WAS DAT ZEKER NIET GEBEURD ..

        KIJK DAT IS BIJBELSE LES DIRECT VAN UIT ROTTERDAMMMM

        EN NOU OPGEPLEURD ALLEMAAL . EN KOM MET DE KERST NOG EFFE OPNIEUW BELEDIGD WORDEN

        MET JULLIE ZEIK LEUGEN BOEK

        IEMAND NA 27 X GEVRAAGD TE HEBBEN “””??????

        MET WIE IS KAIN ALS EEN GEK GAAN NEUKEN .. NA ZIJN BROER VERMOORD TE HEBBEN ??
        MET WIE KLOOTZAKKEN . DAT STAAT TOCH IN DT HEILIGE KUTBOEK WAARIN WIJ MOETEN GELOVEN !!!!
        DAT JOODSE ”MEIN KAMPF “”

        JULLIE BOEK SCHREEF. ADAM EN EVA. ”APPELTJE ‘
        TOORN VAN UW GEWELDIGE SACHARIJNIGE TERING SACHARIJN
        HIJ WIST DAT TOCH ??
        VROUWEN LUISTEREN NOOOOOIT

        DUS DERUITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT UIT HET PARADIJS

        EN DAN ??? JULIIE SCHRIJVEN TOCH 4 MENSEN

        DUS KOM OP .. KANJERS. JEHOVA;S . GRIFFOOOS EN REFOOS EN ANDER STIEKUM VOLK

        WIE HEEFT HIJ GENEUKT VERTEL OP ..

        EN NU ALLEMAAL REAGEREN .STELLETJE JE GELOVIGE NATNEKKEN

        EN NIET ZWIJGEN EN MET DE KERST MET JE SACHARIJNIGE KUTTEKOPPEN WEER BINNEN VALLEN BIJ ONS BERTUS ”
        ”’ALSOF ER NOOIT IEMAND IETS GEVRAAGD HEEFT

        DE VOLGENDE KEER MAAK IK JULLIE PERSOONLIJK ALLEMAAL AF. ANTWOORDEN GRAAG ..

        HIJ KOMT HIJ KOMT. NEEM JE MALLE MOER IN DE ZEIK GRAAG

        VRAAG 2 .. EN OOK EFFE GELIJK ANTWOORDEN . ANDERS NOOOOOIT MEER TERUG KOMEN . WANT WIJ GAAN DAT GEZEIK DUS STOPPEN HIER ..

        NA 400 JAAR PYRAMIDETJES BOUWEN VOOR DE EGYPTENAREN
        LOOP JE DUS JAREN DOOR DE WOESTIJN HET IS 10 UUR MET DE AUTO !!!! ECHTE AFSTAND 754 KM

        DUS JAN JOOD DOET DAAR DAN RONDJES LOPENDE 40 JAAR OVER

        DAT IS EIGENLIJK OP ZICH ZELF AL EEN LULVERHAAL

        OME BOB IN MARATHON TRANING DOET DAAR 9 WEKEN OVER. DE JODEN SLOFFEN ER 40 JAAR OVER. WHAHAHAHAHAH

        IK DENK DAT DE FINISH OP DE COOLSINGEL DAN DICHT IS HOOR LOSERS

        MAAR HET STOND IN DE BIJBEL . DUS DAT MOET JE DAN GELOVEN TOCH .ALLEEEEN MAAR WAARHEDEN TOCH ??

        DUS SOWIESO AL EEN LULVERHAAL … WEER EEN LULVERHAAL

        MAAR JULLIE GELOVEN WERKELIJK ALLES ..

        DUS IK LEG HET NOG 1 X SIMPEL UIT …

        EN WAS EEN COUP . OMDAT HET MEERENDEEL DAT GEZEIK VAN MOZES DUS HUN OREN UITKWAM

        MOZES WAS GEWOON EEN SOORT DICTATOR SOORT VIDELA
        ZEG MAAR

        IK BEN DE BAAS, EN JE MUIL HOUDEN ANDERS JE KOP ERAF OF MET DE VADER VAN DIE ARGENTIJNSE STOEPHOER
        PARACHUTE SPRINGEN ZONDER PARACHUTE IN OPEN ZEE MET HAAIEN ZEG MAAR

        DUS IK DWAAL EFFE AF. MOZES GAAT ZIJN GELIJK BEWIJZEN . EN GAAT DE BERG OP .. HEBBIEUM
        EN DENKT IK WORDT EN BLIJF THE BOSS .
        DUS NET ALS RUTTE LIEGEN ALSOF HET GEDRUKT STAAT
        ZO KWAMEN ZE AAN ”DE DODE ZEE ROLLEN OOK ”

        STELLETJE NITWITSEN

        DE AFVALLIGEN HEBBEN IN 400 JAAR ALS GOEIE JODEN FLINK WAT GOUD GESTOLEN DANWEL ACHTER OVER GEDRUKT

        EN GAAN EEN CARNAVALS FEESIE BOUWEN !!

        BENT U ER NOG GELOVIGEN . DUS GA EENS KIJKEN IN BERGEN OP ZOOM MET DE CARNAVAL EN ZEKER MET DE GIGANTISCHE OPTOCHT

        MOZES HAD ZE IN BERGEN OP ZOOM
        ””’STIJFGEVLOEKT ‘ ZEG MAAR

        DUS FEESTEN DANSEN . BEETJE LEKKER NEUKEN . OOK ALTIJD MET DE CARNAAVL . DRONKEN EN HOPPA IEDEREEN MAG ER EFFE OVERHEEN

        DUS MOZES ZIT EEN 5 …6 .A 7 DAGEN ZICH DE PESTPOKKEN TE BIJTELEN IN ECHT TAKKENWEER. MET DONDER EN BLIKSEM

        AAN DIE 15 GEBODEN . EN KOMT IN DE STROMENDE REGEN DUS NAAR BENEDEN GEGLIBBERD EN LAAT 1 VAN DE 3 TAFELS OOK NOG UIT ZIJN KLAUWEN FLIKKEREN

        ZIET WITHEEL DAT DANS EN GENIET FEEST . IS JALOERS ALS DE NETEN

        EN BEDREIGT DE DANSENDE MENIGTE MET DOOD EN VERDERF
        U ZULT STERVEN BY ”THE LAW ”

        WELKE LAW VRIENDEN ??? DIE ER HELEMAAL NOOIT WAS . ?

        DIE LAW ?? ..

        DIE DANSENDE MENSEN WISTEN DUS VAN NIKS. OVER ”’

        ‘U ZULT GEEN VREEMDE GODEN AANBIDDEN . etc etc

        dus 2 e lulverhaal

        dus leg dat ook effe. uit GRAAG

        ZONIET. DAN ZEIK IK IEDERE PAARDENLUL HIER DUS AF. ALS ZE WEER ROEPEN JEZUS REDT
        EN DAT HIJ KOMT. HIJ KOMT LULVERHAAL

        WANNEER DAN . ?????? 5000 JAAR DOODSE STILTE

        DUS LEES ALLE WAARHEDEN IN DE BIJBEL

        IK BEN KLAAR MET U . DUS OPTIEFEN NOU

        ZO . IEMAND MOET DIT DOEN . DUS IK WEL WEER

        OOM JUDAS ISKARIOT . IK HEB NOOIT HOREN KRAAIEN

        EN ZELFS 3 X . NOOIT WAT GEHOORD

        HET WAS JULLIE VRIEND OOK JUDAS

        MAAR DIE HAD TENMINSTE NOG HET LEF OM ZICH ZELF OP TE HANGEN

        DUS VRIENDEN . IK HEB TOUW ZAT. U ROEPT MAAR

        STEELETJE ZEURENDE ETTERBAKKEN

        Like

      • bobzelf zegt:

        BESTE OUDE VRIEND

        JA 21 …. WHAHAHAHAHA DAAR STEMDEN MENSEN OP ..

        DAN MOET JE DUS VAN HUIS UIT AL EEN HERSENDOOIE ZIJN

        DIE BONENSTAAK LEIDER. HEEFT IEDERE CLUB IEDERE ORGANISATIE AL RUKKENDE DOORGELOPEN

        EN OVERA WERD HIJ WEGGESCHOPT. HET BEGON AL IN HET GEMEENTEHUIS VAN ROTTERDAM

        DUS VEEL BELOVEN EN NIKS GEVEN IS ZIJN LEUS . ALLES IS VOOR BASSIE ..

        NOU DAT VOLGEVRETEN ANNABEL VARKEN IS 2 DRUPPELS WATER ….

        KIJK EVEN WAAR ZE ALEMAAL AAN MEE GEDAAN HEEFT. ALTIJD VVD AANHANGERS GEVOLGD EN GENEUKT . INCL. DDS

        DUS DAT NEDERLAND IS ONDERTUSSEN DUS 1 GROOT OUD VVD PAKHUIS WHAHAHAHAHA

        VOLLEDIG ONBETROUWBAAR MENS DUS

        OME BOB

        Geliked door 1 persoon

      • Olie bol zegt:

        👍👍👍👍

        Like

  22. Harry zegt:

    Homoseksualiteit dient men achter de voordeur te houden .
    Andere afwijkingen ook , zoals dat gezeik over religie .
    Na ruim tweeduizend jaar loopt men nog achter een lulverhaal aan !
    Vroeger konden ze blijkbaar nog beter liegen dan Rutte !
    Waarom moeten wij daar voortdurend mee geconfronteerd worden , met dat soort psychische aandoeningen ?

    Of voor wie dit te ingewikkeld klinkt : donder toch op met die godsdienstwaanzin met al zie zogenaamde bewijzen !

    Geliked door 4 people

    • delamontagne zegt:

      Ik vroeg me al af:”waar blijft Harry” ?

      Maar je moet een ding niet vergeten, mensen hebben Houvast nodig, iets, iemand een geest, een denkbeeldig huppel-de-pup om te vereren/ te AANBIDDEN.
      In NL hebben jullie nog een overbodig keuninghuis[ is in ongenade aan ’t vallen als ik zo lees ] dus hebben veel mensen nog hoop in een hiernamaals [ je moet er toch niet aan denken, weer elke dag die preken te moeten aanhoren ].
      Maar ’t schijnt dat ongedierte ook al die aanbiddingsgewoonte hebben overgenomen.

      Geliked door 2 people

  23. Harry zegt:

    Lees ik dat het christendom in korte tijd “ zoveel belangrijke volgers “ heeft opgeleverd .
    Dus het moet wel iets goeds zijn ?
    Die woke waanzin sloeg ook enorm aan , net zo iets zeker ?

    Het zijn psychische aandoeningen !
    Onbegrijpelijk dat lui met een goed verstand daar toch nog achteraan blijven lopen .

    Geliked door 6 people

    • delamontagne zegt:

      Toch denk ik hier dat jij als een van de besten hier quoie praktijkervaring, je ze beter niet tegen kunt spreken./………….

      Like

    • karton zegt:

      @ Harry op 6-8-2023 om 10.46 u.
      Als óóit de oorlog in Oekraïne zal zijn afgelopen en er zouden 2 miljoen doden zijn gevallen, dan zal een geleuvige nóg blijven zeggen : “God heeft er toch maar mooi voor gezorgd dat er geen 3 miljoen doden zijn gevallen”.
      Als de moeder van een paar heel jonge kinderen overlijdt, op welke manier dan ook, zal een geleuvige áltijd zeggen : “Je weet maar nooit waar God haar voor heeft behoud”, wat er van de kindertjes zal terechtkomen, daar hoor je ze eigenlijk niet over.
      Óóit zat ik 2 à 3 zondagen op een zondagschool en begon, dacht ik, “het licht” te zien, totdat m’n vader overleed (ik was 9 m’n broertje 7) m’n moeder én wij kwamen in grote problemen terecht ……… geen God die ons hielp; sodemieter toch op met dat geloof, ik geloof er geen barst van, oh ja, er schijnt ergens in Turijn een kleed te liggen waarop de afdrukken van Jezus zouden staan, keer op keer blijkt het kleed, na grondig onderzoek, nép te zijn. “Geloof” is één grote nepzooi !
      ’t Gaat ze om geld, macht en aanzien.
      Enkele jaren gewerkt op de noord-Veluwe, tussen alléén maar geleuvigen ………. nog nergens een onbetrouwbaarder volk getroffen, liegen, bedriegen, overspelig, ongelooflijk.

      Like

  24. Wim zegt:

    Wat een gristelijk geleuter weer. Al die zogenaamde profetieën zijn niets waard. Over het leven van Jezus: hoe vaak schrijft Mattheus niet “opdat vervuld wordt het woord van de profeet”, kortom, de profeet heeft wat gezegd, en nou moet Mattheus zijn verhaal zo aanpassen dat de profetie uitkomt, want niemand kan natuurlijk controleren wat er werkelijk is gebeurd. Dat is dan natuurlijk ook geen profetie meer.

    Zo zou de messias in Betlehem geboren worden. Het evangelie is daarom aangepast met het onzinnige verhaal van de volkstelling, waardoor Jozef en Maria naar Betlehem moesten reizen. Daar is geen enkel historisch bewijs voor. Maar ja, de profetie moest zo nodig vervuld worden. Halleluja!

    Net zoiets als de voorspelling dat Jezus van David zou afstammen. Nou zijn er verschillende versies bedacht, een via Maria, en een via Jozef. Dat laatste kan natuurlijk helemaal niet, want Jozef heeft Jezus niet verwekt, als we de bijbel mogen geloven. Maar ja, de voorspellingen moeten natuurlijk wel eventjes uitkomen.

    En al die vage algemene profetieën over rampen, de antichrist, eindtijd, etc. etc., daar kun je moeiteloos duizenden gebeurtenissen aan koppelen. Het is net zoiets als die flauwekul profetieën van Nostradamus.

    Onbegrijpelijk dat mensen nog dit soort onzin geloven, en ons er dan ook nog mee menen te moeten lastigvallen.

    Like

  25. pcverhoeven479175 zegt:

    Alles valt of staat met het accepteren van de Bijbel als het Woord van God.
    Voor ongelovigen is het niet te lezen en zelfs voor gelovigen niet, die het niet als de openbaring van God zien.

    Like

    • stradivotsi zegt:

      Die eerste regel van U zegt ALLES….

      Dat is in mijn ogen een soort van indoctrinatie en onderwerping
      van datgene wat een individuele mens niet zomaar tot
      volgeling zonder eigen wil of gedacht moest brengen.
      Men gelove en alles komt goed?

      Men volge… het schaap volgt ook haar kudde. Denkt niet,
      blaat wel. Mens-schaap kudde; goedgekomen? NEE.

      Waar was onze redder in vele noden?

      Prima, iedereen mag geloven of niet.

      Geliked door 1 persoon

  26. Herman Boon zegt:

    „Bezorgde burger”, veel dank voor uw uitgebreide reactie met diverse voor mij nieuwe aspecten.
    Wel verbaast het mij, dat u de antichrist uit het Jodendom laat voortkomen, en wel om een aantal redenen.
    Jezus heeft het over een leger dat Jeruzalem omsingelt, en raadt iedereen in Judea aan om dan te vluchten naar de bergen (Lucas 21:20-21). Hij baseert zich op de profeet Daniël (Matteüs 24, 15-16). Dat dit een Joods leger zal zijn kan ik mij niet voorstellen. Het zijn juist de mohammedanen die het land zullen binnenvallen om alle Joden te doden, als hun legers sterk genoeg zijn om het Israëlische te overwinnen.
    Daniël, die het uitdrukkelijk over de eindtijd heeft (o.a. 11:40), noemt de antichrist ‘de koning van het Noorden’. Die voert oorlog met de ‘koning van het Zuiden’, ook genoemd de koning van Egypte. De koning van het Noorden zou dus de heerser van Turkije kunnen zijn.
    Harari is atheïst, de koning van het Noorden niet: volgens Daniël (11:38) vereert hij de god der vestingen. Dat woord ‘vestingen’ staat in de Latijnse Vulgaat als ‘Maozim’, een Hebreeuws woord dat zowel ‘vestingen’ als ‘heiligdommen’ kan betekenen. Het kunnen dus ook moskeeën zijn; dat woord bestond toen immers nog niet. In dat geval is de antichrist een mohammedaan.
    Ook het noemen van ‘onthoofden’ (Openbaring 20:4) wijst op islamieten als daders (vergelijk Koran 8:12).
    Waarom is het getal van de antichrist (het Beest) nu juist 666? In de oorspronkelijke Griekse tekst van het boek Openbaring is het het enige getal dat niet voluit geschreven is, maar met de Griekse cijfernotatie 600+60+6 (χξϛ). Ik liet dit zien aan een syrisch-orthodoxe, die uit Syrië afkomstig is en vloeiend Arabisch spreekt. Zij zei dat de laatste twee tekens lazen als ‘Allahoe akbar’ = ‘Allah is de grootste’ en de chi (χ) is het embleem van de gekruiste zwaarden van de Moslimbroederschap (een kwart slag gedraaid). Johannes, de schrijver van de Openbaring, heeft in zijn visioen dit gezien en gedacht dat het dat rare getal 666 in Griekse notatie was. En inderdaad, de gelijkenis is verbluffend. Ook dit wijst in de richting van een islamitische antichrist.

    Like

  27. Henk der Niederländer zegt:

    Het is wel opvallend dat we tegenwoordig bijna dagelijks bestookt worden met de onzin van enkele religie fanaten hier.
    Het gaat zelfs zo ver dat als we ons niet tot de kerk of geloof richten we allemaal verdoemd zijn, wat me overigens doet denken aan de klimaatfanaten die ook elke paar jaar weten te vertellen dat we voor een uitsterving staan.
    Wat de religiefanaten dan weer niet willen weten is het feit dat de RKK de rijkste dan wel zo ongeveer de rijkste organisatie is die op deze wereld bestaat, maar die tegelijkertijd het verhaal naar de sukkels onder ons weten te verkopen dat we wel voor de halve wereld moeten zorgen en geven.
    Een dingetje waar de RKK zelf niet zo heel erg mee bezig is, maar al wel honderden jaren graait van de sukkels die nog steeds achter dit bedrijf aan lopen.
    Cooruptie en graaien is de RKK dan ok niet vreemd.
    Ik kan me nog herrinneren dat de bankdirecteur van de RKK in Rome onder een brug gevonden werd met een touw om zijn nek.
    Of hij gezelfmoord was of inderdaad zelfmoord pleegde is zover Ik weet nooit duidelijk geworden maar duidelijk was wel dat er op dat moment een onderzoek liep naar hem en de bank wegens corruptie.
    En diezelfden dus die wapperen met hun vingers en ons vertellen hoe we ons leven in zouden moeten richten gaan doodgemoedereed met een Bill Gates en een Klaus schwab om de tafel zitten.
    Dan weet Ik ondertussen wel met wat voor een getriefel we te doen hebben, waar uiteraard de religiefanaten hier het lifst van wegkijken.
    Misschien zouden de religiefanaten hier eens naar moeten kijken en ons verder niet lastig vallen met hun onzin.

    https://deantichrist.nl/katholiek.htm

    Verder ben Ik de mening toegedaan dat je je geloof maar achter de voordeur zou moeten beleiden net zoals bij normale mensen ook de sex achter de voordeur plaats vindt

    Geliked door 1 persoon

    • delamontagne zegt:

      Wat je al die geleuven wel moet nageven dat ze ons prachtige gebouwen uit de middeleeuwen hebben nagelaten.
      Als je daarbij bedenkt welk een tamelijk primitieve middelen ze hadden vergeleken met nu, het zijn kunstwerken.
      2 weken geleden werden de 7 charpente van verbrandde dak van de Notre Dame in Parijs op plaats gezet.
      Werden uit puur eikenhout gebeiteld en dit op de middeleeuwse manier.
      Maar wordt nooit meer zoals de oorspronkelijke uiteraard, die eiken balken waren a.h.w. Versteend [ daar hadden ’t paar jaar geleden nog over ].
      Sinds die brand werd er weinig in de media over gespeculeerd, maar zulk hout, kan men nauwelijks nog hout noemen !, moet wel zijn aangestoken.
      En de daders ? ? ?
      Het is net zoiets zoals ik me van vroeger in NL herinner: iemand werd dood/neer gestoken onder de kreten:”allahh- hakbar”en dan hoorde je in ’t nieuws:”Het motief is onbekend”…….
      ( de St Pieter in Vaticaan stad is o.a. met geld van de aflaten gebouwd.
      Zo’n aflaat kon je dus kopen, kwam je eerder in de hemel.
      Mensen werden vroeger besodemieterd met geloog en eeuwen later ook nog en met ander soortig geleuf…)

      https://www.francetvinfo.fr/culture/patrimoine/incendie-de-notre-dame-de-paris/notre-dame-de-paris-la-cathedrale-retrouve-une-partie-de-sa-charpente_5945774.html

      Geliked door 1 persoon

      • Henk der Niederländer zegt:

        Ik moet zeggen dat Ik Notre Dame eigenlijk een beetje vergeten ben.
        Wat je zegt over het hout heeft minimaal 50 jaar nodig om weer als vanouds dezelfde sterkte op te bouwen.
        Ik weet niet uit welk eikenhoud indertijd de dakconstructie opgebouwd was maar naar mijn beleving zou het Russische eikenhoed met name uit Siberië de beste optie zijn wegens het langzamer groeien en dus een hardheid bereikt die zowat ongekend is.
        Maar zou het Franse eik zijn komt het wel dicht in de buurt van het Siberische omdat eik nou eenmaal eik is.
        Mijn voorkeur voor Siberische komt voort uit de scheepsbouw omdat de kwaliteit nou eenmaal beter is.
        Overigen wordt Eik gelevert met een vochtigheidsgraad die vrij hoog is ander is het niet te bewerken.
        Je weet het uit ervaring omdat je eens hebt geschreven over het Eikenhout wat zich in en rondom je huis bevindt

        Geliked door 1 persoon

  28. Wim zegt:

    Die Jezus was ook maar een profeet van het jaar nul, neem bijvoorbeeld Mattheus 16:28 – [Jezus spreekt tot zijn discipelen] “Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk”.

    Dat was nog eens een blooper. Nou, als Jezus er al niks van bakt, hoe kun je dan verwachten dat die ouwe profeten het er beter van af zouden hebben kunnen brengen?

    Geliked door 2 people

  29. karton zegt:

    @ Wim op 6-8-2023 om 21.37 u.
    Wat die Jezus allemaal prevelde is voor mij ook een groot raadsel, ik kan er geen chocola van maken, In de loop der jaren is de bijbel al zó vaak herschreven, dat men niet meer weet wat er oorspronkelijk stond.
    En als Mattheus niet meer weet wat 16 : 28 is, dan zal ik ‘m uit de droom helpen……….. 16 : 28 = 0,5714285. (volgens m’n zak-calculator)

    Geliked door 2 people

    • delamontagne zegt:

      Volgens de Bible-kamergeleerden klopt dat niet van ’t herschrijven.
      In die tijden waren er nog geen “Printers” e.d. laat staan “copy and paste”..
      Dan kon je dit krijgen……..

      En wat te denken van al die monniken die de boel keer-op-keer moesten her/overschrijven.
      Allemaal zaten ze tussen die vrome kerels, dus bidden en herschrijven.
      Als er dan al ‘ns ééntje was die een erotisch uitspattinkje dacht te doen,………..stond broeder overste ineens achter hem.

      Maar net als dat over-en-overschrijven van de heilkige schrift, pasten zij zich razendsnel aan……….

      Like

      • karton zegt:

        @ delamontagne op 8-8-2023 om 10.34 u.
        Ik geloof u op uw woord, hr.@ delamontage, tenminste v.w.b. de printers.laptops enz.
        Maar ik heb toch écht ooit ergens gelezen of gehoord dat Jezus in z’n Eentje de Berg opging. I.v.m. de vele herzieningen in dat boekje, ga ik ervan uit dat bij één der herschrijvingen het woord “Eendje” per ongeluk is vertaald in “Eentje”, al dan niet opzettelijk, opdat wij niet zullen gaan geleuven dat de heere Jezus in een 2CV de Berg op zou zijn gereden. In dat geval zou zijn vader vermoedelijk géén timmerman zijn geweest maar een automonteur, toch ?
        ’t Zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp er niks meer van : met dat boek-der-boeken kun je álle kanten op.
        Óóit las ik ook, en das écht geen grap, dat “iemand z’n zaad aan de aarde verspilde”; ook dát heb ik nooit begrepen; misschien een Boer die onvoorzichtig met z’n mais- rogge- haver- of graszaad is omgegaan, of zit hier een erotische bedoeling achter ?
        Dat boek heeft bij mij héél véél vragen opgeroepen, maar ik krijg/kreeg nóóit een antwoord.
        Ik zal oom Bobobobob eens vragen, die weet er vrij veel van, begrijp ik.

        Like

  30. Gert zegt:

    Drs Schilder wordt tegengesproken/weerlegd door Bezorgde Burger en gelijk gaat er een beerput open, ik begrijp als iemand ongelovig/atheist is want dat zijn we van nature allemaal, maar waar komt die haat vandaan?

    Like

    • bobzelf zegt:

      Gert zegt:
      8 augustus 2023 om 08:39

      OMDAT WIJ ” DE ONGELOVIGEN ”

      DUS HELEMAAL NIET BEKEERD WILLEN WORDEN .

      EN ZEKER NIET HIER BIJ E.J. BRON

      IEMAND SCHRIFT EEN STUKKIE

      EN DAT VLIEGEN DE HOSANNA’S JEZUS REDT OM JE OREN

      WANNEER WERD ER IEMAND GERED DAN ??? VERTEL ??

      DE 6 MILJOEN VERGASTE JODEN ?? WAAR WAS UW GOD TOEN ??

      WAAR IS EN WAS HIJ TOEN 50 MENSEN LEVEND WERDEN VERBRAND IN ODESSA

      DOOR DE DOOR GOD GEZEGENDE ??? ZELENSKI

      DUS WIJ DE HARRIES EN IK OME BOB ZIJN NOU 65 JAAR BEZIG OM WAT ANTWOORDEN TE KRIJGEN

      EN JULLIE ”HET JEZUS REDT . HIJ KOMT SCHIJTVOLK “”BLIJVEN MAAR DOORRAMMEN !!

      VELE BEWIJZEN IN DE BIJBEL ?? WELKE DAN ??

      DE VRAGEN ZIJN GESTELD IN DE KERK . OP SCHOOL . AAN DE GRIFFO LELAREN
      WE / IKKE DUS MOESTEN MEER TUSSEN DE REGELS DOORLEZEN ???

      DONDERSTRAAL EFFE LEKKER OP . MAKKER

      MIJN MOEDER SLOEG 1 VAN UW DIENAREN VAN GOD DE TYPHUS MET EEN IJZEREN KOEKENPAN

      DAT ZOUDEN WE MET JULLIE ALLEMAAL EENS MOETEN DOEN

      ZO FLIKKER NAAR XANDER. EN PRAAT DAAR MET ELKAAR

      DE KERKEN ZIJN HELEMAAL LEEG EN JULLIE DENKEN KOM WE GAAN BIJ E.J. BRON WAT ZIELTJES WINNEN

      KIJK ALS HIJ /DANWEL ZIJ , JE..ZUS DUS ECHT BESTAAT ??

      MAG IK GELJK NAAR BENEDEN . NAAR MIJN VRIENDEN
      NAAR DIE GEWELDIGE KROEG. LEKKER WARM . LEKKERE ONDEUGENDE WIJVEN DRANK EN MJZIEK .

      WAAROM ? OMDAT ALS IK BOVEN ZOU MOGEN KOMEN .DEZELFDE VRAGEN AAN

      ”DIE ZELDZAME HOPELOZE ENGE GOD VAN U . STELLEN ‘

      MET VEEL TOEHOORDERS ??

      IK DENK NIET DAT MENSEN MET ZO’N DRONKEN ASBAK SAMEN WILLEN ZITTE OP EEN WOLK .

      DUS JA. U BENT A EFFE BOVEN GEWEEST .. BEGRIJP IK ?? DUS KOMT U MIJ NU EVEN BEDREIGEN

      MET ?? HELEVUUR. BROOD MET SPIJKERS. HIJ ZIET ALLES . EN STERVEN BY THE LAW .

      FLIKKER EFEE LEKKER OP GRAAG MET JE LULKOEK EN LULVERHALEN

      OOM… KAIN STICHT EEN VOLK WHAHAHAH MET WIE DAN ??

      EN TOEN BLEEF HET NET ALS 60 JAAR VRAGEN STELLEN

      DUS WEER DOODSTIL

      GEGROET OME JUDAS ISKARIOT

      Geliked door 1 persoon

      • karton zegt:

        @ bobzelf op 8-8-2023 om 10.25 u. Beste brave oom Julius Iskariot ! Ik ben momenteel ff niet “in vorm”, maar ben ‘t wel helemaal met u eens. Die “beminde geleuvigen” zijn allemaal mensen die geloven wat er op papier staat, wat er om hen heen gebeurt zien zij niet, zij lopen blindelings in de val of zitten er reeds midden in. Als er óóit ene God zou bestaan dan waren tijdens de “naakte bootjes parade” in A’dam álle bootjes gezonken en de vunzige opvarenden, incl. politie/leger viespeuken, zouden allemaal tot Hem zijn geroepen ! Afz. uw neef Matheus-Ismaël. 😂🌴🌴🌴

        Like

      • bobzelf zegt:

        karton zegt:
        9 augustus 2023 om 09:56

        NATUURLIJK . MIJN MANITOU SCHREEF GEEN ENGE NARE BOEKEN

        MIJN MANITOU LIET ALLEEN TOE OM WAT BUFFELS TE DODEN
        VOOR VOEDSEL EN KLEDING ..

        ZELFS ”HET SCALPEREN ‘ IS DOOR DE USA MANNEN UITGEVONDEN .

        NU AANBIDDEN ZE. IEMAND DIE ALLES GEREGELD HEEFT OP ONZE AARDKLOOT .DIE LLES ZIET. EN ZAG

        DAT SCHRIJVEN ZE DUS IN DAT HELE DIKKE BOEK VAN
        “ST NICOLAAS . 2E DEEL DE EFTELING

        ????????????????????????????????????????????????????????//

        DUS DIE LEIDER DIE ZE AANBIDDEN . EN WAAR OOK WIJ HIER BIJ BERTUS AAN MEE MOETEN !!!!!! DOEN .

        DIE ZAG 6 MILJOEN MENSEN ”VAN ZIJN FAVORIETE VOLK “‘ VERGASSEN

        EN RIEP MET ”GESTREKTE ARM ” SIEG HEIL >???

        GUT GEMACHT MEIN FREINDEN

        DUS MANITOU OP 1 . JE BENT WELKOM .

        EN JE BENT EFFE NIET IN VORM . ??

        WAAROM IMITEERDE JE ONZE WERELDKAMPIOEN MATTIEU VAN DER POEL EIGENLIJK ?? MET ZO’N GLIJ PARTIJ

        KIJK DIE GOSERT IS JONG EN FIT .

        ZELFS DIE HEEFT NOG OVERAL PIJN

        DOE VOORZICHTIG . IK ZAL VOOR JE DUIMEN

        VRIENDJE BOB

        Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      NOU DAT IS ERG SIMPEL

      DOOR HET ZEUREN VAN JULLIE
      DOOR HET BLIJVEN ZEIKEN VAN JULLIE
      DOOR HET EINDELOOS DOORDRAMMEN VAN JULLIE ..
      IK BEN FAN VAN MANITOU . ZEIK IK DAAR OVER ??

      NEE. NIET DUS

      DUS JULLIE PROBEREN AL EEUWEN MET DWANG EN DREIGEN ONS TE BEKEREN WHAHAHAHAHA

      RENNEN LANDEN IN . HET BELOOFDE LAND ??? NA 400 JAAR STENEN STAPELEN IN EGYPTE

      MET WELK RECHT .. VERMOORDEN JULLIE DAN ALLE BEWONERS DAAR

      U WOONT OOK IN EPE NET NAAST HARRY HOOP IK WHAHAHAHA

      DUS U HEBT GEEN IEDEE .HOE VERVELEND JULLIE ZIJN ALS STOTTERENDE HOMO’S EN GRIFFOOS EN REFOOS EN EERST PAPA EFFE FIGUREN

      DUS . WIJ HATEN JULLIE GEZEUR EN GEZEIK . DUS ALS JE JE KOP DICHTHOUDT . DANWEL NAAR XANDER OPTIEFT.

      ZAL JE ONS NIET MEER HOREN .

      WIJ DOEN NIET ZO MOEILIJK .

      OOM OPENBARINGEN VAN OME BOB 16 VERS 32

      Geliked door 1 persoon

      • karton zegt:

        @ bobzelf op 8-8-2023 om 10.33 u. Goede oom Openbaringen. Mag ik, heel misschien, óók een heel klein beetje fan zijn/worden van de Grote Manitou ? Maar óók van de Kleine M. ? (16 verzen is me teveel hoor, ik heb al moeite met het gehele Wilhellemus !)

        Like

      • karton zegt:

        @ bobzelf op 10-8-2023 om 10.09 u.
        Het imiteren van dhr. M.v.d.Poel (z’n glijpartij in Glasgow) zou u kunnen plaatsen onder “jeugdige onbezonnenheid” mijnerzijds.
        Ik verwachtte de val middels afslaan, zoals bij judo, te kunnen opvangen, hetgeen totaal is mislukt ! 😂😂.
        Ik kan momenteel nog wel mee strijden tegen de griffoo’s en refoo’s, mede vanuit m’n eigen ervaringen met die lui !
        Ik voel aan m’n water dat het duimen wél enigszins verlichting geeft, dus binnenkort weer “oud papier” !!!
        (dank voor je geestelijke bijstand 🤣🤣 !!)
        Neef Jozua Leviticus.

        Like

Plaats een reactie