Levert meer geld op: luxe cruiseschip met zwembad, sauna en alle comfort wordt asiel onderkomen

(Door: Andrea Waldner – Vertaling: E.J. Bron)

Middenin het cruiseseizoen werden alle komende reizen afgezegd en de bemanningsleden kregen ontslag: de “Ocean Majesty”, een van de cruiseschepen met de meeste dienstjaren, dient een vluchtelingen onderkomen te worden. Het gebruik als vluchtelingenschip is voor de exploitant waarschijnlijk veel lucratiever dan als cruisetoerisme.

Maandag keerde de “Ocean Majesty” na een 21-daagse cruise naar Groenland in de haven van Hamburg terug. Hiermee is de cruiseloopbaan van het schip waarschijnlijk ten einde gekomen. Als op de terugreis werden bijna alle contracten van de ongeveer 220 bemanningsleden door de langjarige Duitse chartermaatschappij Hansa Touristik opgezegd. Nog geplande cruises werden van de website verwijderd. De officieren mogen het schip nog naar Amsterdam overbrengen. Volgens een bericht van de “Bild-Zeitung” zal het cruiseschip in het vervolg in Velsen-Noord, direct aan het Noordzeekanaal, als drijvend onderkomen voor vluchtelingen ingezet worden.

Het 135 meter lange cruiseschip werd in 1966 gebouwd. Oorspronkelijk als veerboot tussen het Spaanse vasteland en de Balearen ingezet, werd het in 1989 omgebouwd tot een cruiseschip. In dit jaar nam de Griekse rederij Majestic International Cruise het schip over, dat voortaan met tot 630 passagiers voor de meest verschillende cruises startte. In de afgelopen jaren werden er vele miljoenen in geïnvesteerd om de Ocean Majesty voortdurend te renoveren en te moderniseren. De immigranten kunnen zich daarom verheugen op een comfortabel onderkomen – het schip beschikt o.a. over een zwembad, een sauna en een fitnessstudio.

Omdat de immigratie naar Europa niet gestopt wordt en de capaciteiten van de onderbrenging op veel plaatsen – niet alleen in Duitsland – uitgeput zijn, is creativiteit gevraagd. Dan kan er ook wel eens aan een cruiseschip een andere bestemming worden gegeven als vluchtelingen onderkomen. Financieel is dat voor de exploitant waarschijnlijk in ieder geval lonend en de immigranten krijgen een nobel onderkomen, dat klinkt toch als een win-winsituatie. Alleen niet voor de scheepsbemanning, die ontslagen werd – en ook niet voor de belastingbetalers, die daarvoor moeten betalen…

Bron:
report24.news
Door: Andrea Waldner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Levert meer geld op: luxe cruiseschip met zwembad, sauna en alle comfort wordt asiel onderkomen

  1. Heniusz zegt:

    Wat mij betreft kunnen ze die schuit beter meteen benutten om die parasieten weer naar huis te varen. Vind ik evengoed nog veel te luxe. 🤮

    Geliked door 1 persoon

  2. stradivotsi zegt:

    Bild Zeitung? Zo onafhankelijk? Als dan zijnde zo……… dan bevestiging;

    Het gebruik als vluchtelingenschip is voor de exploitant waarschijnlijk mede lucratief dan als cruisetoerisme. in orde, kan er in mee.

    ja zeker wel kan ik mij voorstellen dat voor de rederijen die
    scheepvaart bedrijven ergens en dus datgene luctratief..Money
    money, in zit.

    MONEYYYYYY, please ya’ll mothafockers IS what RULEZZZZZZZ..
    Go by deaths, Go by what the fuck it brings.. ahh well , Human being
    ……….. as long I survive…,

    Egoisme, opppertunisme,

    een vaak herhalend geval, vaak niet begrepende.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    Het basis idee is goed.
    Maar je moet een goedkoper type boot gebruiken.
    En die boot moet je daarna uitzwaaien.

    Geliked door 1 persoon

  4. Marijke zegt:

    Is er wel een medisch team aanwezig?

    Geliked door 2 people

  5. Johan zegt:

    De Nederlanders zijn het beste deugvolk op aarde !
    Met stip !
    Iedereen die ons land bezoekt bieden wij een gratis verblijf aan, met alles erop en eraan.
    Méér deugend krijg je het nergens.
    Tot we er zelf aan onderdoor gaan.

    Like

  6. Steven zegt:

    Ik zit nog steeds te wachten wanneer de plannetjes en wetjes komen om alleenlevende mensen te verplichten wat keeldoorsnijvolk in huis te nemen. Dat kan uiteraard niet al te lang meer duren voor ze hiermee komen.
    De linkse meute zal vast nog wel een plekje over hebben in de slaapkamer van de hele jonge dochter. Dan kunnen ze wat ze net op school hebben geleerd eens in de praktijk oefenen!

    Like

  7. Hovawart zegt:

    Wat een enorme domper zal het zijn wanneer het huishoudgeld voor de asielopvang opraakt……
    Een desillusie op desillusie op desillusie, uitzichtloos bestaan en heimwee, dat is het recept voor een aanval van weltschmerz………en een serieuze dreiging in de toename van aanvallen uit naam van de profeet Mohammed, omdat de europese worst die hen wordt voorgehouden niet halal blijkt te zijn.

    Like

Plaats een reactie