De hegemonie van de investeerders: NGO´s en hedgefondsen bepalen de weg

(Vertaling: E.J. Bron)

Het oppergezag van de politiek is verloren gegaan, onze cultuur wordt overlopen

Onze samenleving en cultuur verliezen hun wortels. De hegemonie van de politiek is door lobbyisten gekaapt. In plaats daarvan wordt vanuit Amerikaanse denktanks, NGO´s en financiële ondernemingen voorgeschreven hoe we te leven en te werken hebben.

Steeds meer mensen in Europa voelen dat de politiek van buitenaf bepaald wordt en de belangen van de burgers niet meer nakomt. Het is alsof politici van veraf aangestuurd worden, alsof verkiezingen en kiezers of de wil van de kiezers hen helemaal niet interesseren.

Het lijkt Robert Habeck (Duitse minister van Economische Zaken, Groenen) niets te interesseren dat de meerderheid van de burgers de groene energietransitie met al haar kosten afwijst. Zonder rekening te houden met verliezen drukken de Groenen hun vorm van de economische transformatie door.

De Europese Commissie en haar voorzitter Ursula von der Leyen lijkt het niks uit te maken dat de meerderheid van de burgers in Duitsland (en Europa) het geplande verbod op nieuwe auto´s met verbrandingsmotoren (diesel en benzine) afwijzen. Het wordt desondanks doorgedrukt, hoewel er geen enkele democratische stemming over plaatsvond.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (Groenen), heeft zelfs heel openlijk gezegd dat bij het thema Oekraïne de mening van de kiezers in Duitsland haar niet zou interesseren.

Er werd ook nooit aan de burgers gevraagd of ze de regenboog-LGBTQ-ideologie willen ondersteunen of dat deze überhaupt voor de meerderheid een belangrijk verlangen zou zijn. Ze werd hen doodgewoon opgelegd. En wie niet meedoet, is een Nazi!

Ook Angela Merkel´s beslissing van 2015 om de grenzen voor miljoenen vluchtelingen en migranten te openen, vond zonder publieke discussie en stemming plaats. Het werd gewoon besloten.

Regeringswisselingen tussen de partijen hebben in de afgelopen jaren geen politieke verandering met zich meegebracht. Waar de burgers ook op stemden, tot nu toe werd steeds dezelfde koers voortgezet. Er werd alleen ruzie gemaakt over nuances en details.

Onze cultuur bepaalt niet meer de waarden en normen

Normaal gesproken wordt de politiek door de cultuur van het land en de waarden en normen van de desbetreffende samenleving meebepaald. Maar nu lijkt het net alsof de Duitse cultuur absoluut oninteressant zou zijn, alsof ze volledig irrelevant zou zijn geworden.

In de islamitische wereld zijn de waarden en normen nog volledig op de islam gericht. In China heerst een mengeling van communisme van Chinese makelij en confucianisme. In India bepaalt het hindoeïsme het maatschappelijk kader.

En in Europa? In Duitsland? Het christelijke Avondland heeft geen culturele en religieuze flanken meer. Onze cultuur bepaalt niet meer de regels van ons leven. De tradities werden doodgepraat. Onze waarden werden links-intellectueel uit elkaar geplukt.

De actuele – aan ons voorgeschreven – waarden en normen komen van buiten. Ze worden aan ons opgelegd. Wij zijn niet de vormgevers van deze waarden en normen. Ze dragen niet meer het handschrift van onze cultuur.

Bijna alle actuele thema´s komen uit de VS

Elk actueel bepalend maatschappelijk thema, dat onze samenleving splijt en tweedracht zaait, komt uit de VS.

De klimaatreligie vond haar oorsprong in Californië en dwingt nu de hele westerse wereld tot economische transformatie, om het even of de mensen in de desbetreffende landen dit willen of niet.

De sociale problemen van de VS worden gewoon op de andere westerse landen overgedragen. Het conflict tussen “African Americans” respectievelijk “People of Colour” enerzijds en de blanke, oorspronkelijk uit Europa afkomstige, blanke Amerikanen anderzijds werd één op één op het maatschappelijk debat in Europa overgedragen. De argumenten, de begrippen, de debatten: dit alles komt over als een kopie van de Amerikaanse omstandigheden.

De voorstellingen van de immigratiemaatschappij komen uit Amerika. Het idee van de “Open Society” is Amerikaans. Dat de meeste Europese landen gegroeide bevolkingen met individuele cultuurvormen zijn, interesseert de Amerikanen niet. Amerikaanse idealen moeten ook Europese idealen worden.

De haat op “oude blanke mannen” en op de zogenaamde “toxische mannelijkheid” is eveneens afkomstig uit de VS. In het bijzonder na de verkiezing van Donald Trump tot president werd het thema aangewakkerd en daarna exact hetzelfde op Europa overgedragen.

Ook bij de Oekraïne-oorlog worden Amerikaanse belangen zo enorm op de voorgrond geplaatst, dat de Europeanen zich zelfs op een gevaarlijk spel met Rusland inlaten en zich van de bronnen van Rusland laten afscheiden. Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid heeft een half continent zich zozeer van zijn bloedeigen belangen verwijderd als nu. De NAVO en de EU handelen vrij en openlijk in Amerikaans belang. Amerikaanse belangen zijn altijd belangrijker dan de belangen van de burgers in de verschillende EU-landen.

De EU zetten de megatrends, wij Europeanen zin profielloze volgelingen

Het zijn de vele Amerikaanse stichtingen, NGO´s, de grote Amerikaanse concerns, de grote schaduwbanken (BlackRock, Vanguard), de grote hedgefondsen, de Amerikaanse geheime diensten, de Amerikaanse media (New York Times, Washington Post, MSNBC), de Amerikaanse amusementsindustrie (Hollywood en zijn financiers) en de vele superrijke investeerders die er voor zichzelf aanspraak op maken voor de hele wereld de thema´s te bepalen. Ze creëren, definiëren en zetten de megatrends.

Hoewel wij in Duitsland een groot probleem met de financiering van onze toekomstige pensioenen hebben, hoewel onze infrastructuur verrot, hoewel ons onderwijssysteem overbelast is, hoewel ons sociale stelsel instort, hoewel we veel andere grote problemen hebben, wordt ons aangepraat alsof de klimaatbescherming en de LGBTQ-Community onze belangrijkste verlangens zijn.

Daarmee is de echte democratie dood. Wanneer de belangen van de burgers voor de politiek onbelangrijk zijn geworden, dan is de democratie disfunctioneel geworden.

Nu sterft onze cultuur. Ons land is aan een massamigratie overgeleverd. Onze samenleving is gespleten als nooit tevoren. Het vertrouwen in de politiek is voorbij.

Wat we nodig hebben, is een nieuwe oriëntering op eigen waarden en culturele normen. We hebben eeuwenoude tradities. We zijn een oude cultuurnatie. We zijn deel van het christelijke Avondland. We zouden ons weer moeten bezinnen op datgene dat een bevolking cultureel bijeenhoudt.

En we hebben politici nodig, die de behoeften van de eigen burgers weer op de voorgrond van hun doen en handelen plaatsen. Het is een onding, dat het ingaan op de wensen van de burgers als “populisme” wordt belasterd. Het begrip populisme stelt de belangrijkste taak van de politicus in een kwaad daglicht, namelijk dienaar van het eigen volk te zijn. Maar dat is de voornaamste taak van de politici: advocaten in naam van het volk te zijn, niet handlangers van lobbyisten.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op De hegemonie van de investeerders: NGO´s en hedgefondsen bepalen de weg

  1. joojootje zegt:

    De hegemonie van de investeerders: NGO´s en hedgefondsen bepalen de weg, Klopt en de ironie is het is ons eigengeld, lukt het dan is het hun succes mislukt het dan geeft het niet want het was hun geld niet, een win win situatie dus.

    Geliked door 2 people

  2. saddy zegt:

    “”Elk actueel bepalend maatschappelijk thema, dat onze samenleving splijt en tweedracht zaait, komt uit de VS.””

    Maar goed dat Bobby er niet meer is, want over 14 dagen was het volgende zeer, zeer strafbaar geworden:

    Bovenstaand artikel mag over 14 dagen ook niet meer, denk ik.

    Geliked door 1 persoon

    • ronjaspers zegt:

      saddy.Die bobby fisher kan wel een uitstekende schaker zijn.Maar hij kan beter zijn muil dicht houden als hij niet weet waarover hij praat.Twee van de rijkste en machtigste families op aarde zijn de rotschilds/rockefellers (nepjoden)Ze zijn verantwoordelijk voor alle oorlogen,armoede en ellende van de laatste eeuwen.

      Like

  3. hw.rademaker zegt:

    duitsland das wirtschaft wunder maar de duitser is aan het ontwaken
    op de top van de welvaart creeerd welvaart godjes genadeloze
    spartakisten de geschiedenis kan zich herhalen het zal wel moeten
    de politiek van de groenen is de mars van de lemmings hier is geen perspectief ach in lekker landje probeerd krome neus en kuiken teef
    het zelde nummer op te voeren bobbelbroek wordt ook van stal gehaald
    die heeft het milieu hoog in het vaandel zet je maar klem
    hij zit inderdaad vol ideen als een bok vol keutels
    de klimaat paus hij trekt zich ook niks van de bevolking aan

    Like

  4. Ravian zegt:

    Yep, de democratie in het westen is dood, vermoord door de socialisten van de “Frankfurter Schule”, maar de domme Westerse kudde weigert de waarheid te erkennen, en dus dendert de linkse trein richting burgeroorlog gewoon door.

    Geliked door 2 people

  5. Dewaere zegt:

    Gewéldig goed artikel, ik heb het twee keer gelezen. Het vat precies samen wat er aan de hand is en aan wiens handen onze ‘leiders’ echt lopen en wie ze naar de ogen kijken. Al die organisaties, van WEF tot weet ik allemaal zijn alleen maar de buitenkant daarvan, de bühne, dat wat we zien. Die beschreven in dit artikel zijn de ware machtigen. Het is veel geniepiger als in oudere tijden, toen zág je nog wie de acht hadden en tegen wie je je moest richten, nu is het achter de schermen en slappe politici die zelf niets voorstellen en alleen maar bezig zijn om zelf een mooie functie te krijgen gaan er in mee. Echter: als de meerderheid van de mensen dat eenmaal door heeft is de geest uit de fles. In Nederland zal dat trouwens niet snel gebeuren, een naïever, oppervlakkiger en goedgeloviger volk bestaat er in de wereld niet.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie