Massamedia en EU-autoriteit bedenken hitterecord

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

In augustus 2023 kwam er bij steeds meer Midden-Europeanen twijfel op over de officieuze voorstelling volgens welke droogte en aardopwarming het bestaan van ons allen zouden bedreigen. Bij constante regen evenals temperaturen tussen 12 en 22 graden werden de desbetreffende horrorscenario´s in ons dagelijks leven steeds minder geloofwaardig. Dus moesten er data komen, die aan de mensen de ernst van de situatie duidelijk moesten maken.

Het door de massamedia benodigde materiaal werd vanaf eind juli 2023 geleverd door de “Copernicus Climate Change Service” van de EU – een alarmautoriteit, die constant nieuwe hittegolven en lang aanhoudende droogte voorspelt. De maand juli 2023 zou wereldwijd de heetste maand sinds het begin van de registratie van het weer geweest zijn, meldde “Copernicus”. En vele Duitse media namen het bericht over.

Ook bepaalde delen van de Amerikaanse pers sprongen op deze voorstelling en bezwoeren de risico´s van de zogenaamde actuele globale hittegolf. Daartoe behoorde ook de krant “Seattle Times” in de Amerikaanse staat Washington.

Haar berichtgeving was aanleiding voor Cliff Mass, professor voor atmosferische wetenschappen aan de University of Washington, om dit levendig tegen te spreken. Onder de kop “Aanhoudend grote fouten en desinformatie in de klimaatverhalen van de ´Seattle Times´: schadelijk en onnodig” hield hij zich kritisch bezig met de in de kern uit Europa afkomstige griezelverhalen.

De temperatuurdata zijn volgens Mass grotendeels afkomstig van selectief uitgekozen weerstations in grote steden, waarin het constant warmer is dan in plattelandsregio´s. Ze geven deels niet absolute temperatuurdata weer, maar gevoelde percentages van temperatuurveranderingen. Aan de hand van de data van andere weerstations in de VS bewees hij dat er in juli 2023 geen sprake was van een hitterecord.

Ook John Christy, professor voor atmosferische wetenschappen aan de University of Alabama, liet zich in soortgelijke bewoordingen uit, die de gemelde hoogste temperaturen “gebakken lucht” noemde.

“Copernicus” heeft inmiddels ook de bosbranden in Griekenland, Italië, Spanje en Canada in zijn desbetreffende berichten opgenomen. Die werden echter in ieder geval deels door mensen aangestoken. Of mensen brand stichten of niet heeft heel duidelijk niets met de klimaatontwikkeling te maken.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Massamedia en EU-autoriteit bedenken hitterecord

  1. Alphons Mantel zegt:

    Fysicus Prof. Kees de Lange bewees dat CO2 uitstoot (overigens voor 96% afkomstig van de natuur) geen enkel effect heeft op de temperatuur op aarde. Ook prof. S. Kroonenberg van de TU Delft wees hierop , net zoals prof. dr. ir. Guus Berkhout, hoogleraar geofysica.

    Greenpeace-oprichter en ecoloog dr. Patrick Moore heeft recentelijk bekend gemaakt dat de klimaathysterie de grootste zwendel is in de moderne geschiedenis.

    Geliked door 3 people

    • Ravian zegt:

      Klimaat historisch onderzoek, middels ijskernboringen bijvoorbeeld, heeft ook al lang aangetoond dat hogere CO2 niveaus in de atmosfeer een gevolg van klimaatopwarming zijn, en niet de oorzaak er van.
      Dat de hele door CO2 veroorzaakte opwarming van de aarde hypothese een broodje aap verhaal is was dus in de echte wetenschap een paar decennia geleden al bekend.
      Maar de linkse politiek en propaganda blijft dit lekker in de linkse politieke agenda passende narratief maar gewoon doordrammen, en de leden van de domme kudde blijven deze stierenpoep maar napapegaaien, in een poging zich slimmer voor te doen dan zij zijn.
      Wetenschap is ook maar een mening tenslotte…

      Geliked door 1 persoon

    • koosv8 zegt:

      Het is geen nieuws eigenlijk, maar de onnozele massa gaat er gewoon in mee.
      Veel dommer kan het toch niet, nou wacht maar af. Als de brieven weer in de bus vallen, gaan ze de boosters, griep prikjes, of wat voor gifspuit ook, trouw ophalen.

      Geliked door 1 persoon

  2. Steven zegt:

    Zijn de verklikkers al dood aangetroffen met een hartaanval ofzo?
    Want dat is tegenwoordig toch de realiteit!

    Like

  3. Svalbard zegt:

    Als 96% van de CO² van natuurlijke oorsprong is, waar hebben we het dan nog over?
    Juist, 4% is dus wat wij toevoegen! De hoebeelheid CO² in de atmosfeer bedraagt nu 0,045%!
    Dat is weinig, maar als slechts 4% van deze uiterst geringe hoeveelheid door menselijl handelen is veroorzaakt, dan hebben we het over 0,0018%, en dat kan geen enkel effekt op het klimaat uitoefenen.
    Totaal uitgesloten!

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    Het is gewoon op leugens gebaseerde propaganda, om het linkse narratief aangaande het klimaat drijvende te houden, maar ik denk dat ze ditmaal te ver zijn gegaan, en zichzelf in de voet geschoten hebben.
    Elke Nederlander die afgelopen zomer in Zuid Europa heeft doorgebracht, en dat zijn er nogal wat, weet nu namelijk dat de NOS/NPO gelogen heeft, en de familieleden en bekenden van deze mensen, en dat zijn er ook heel wat, die bezorgt met deze in Zuid Europa vertoevende Nederlanders ‘gebeld’ heeft, weet nu ook dat de NOS/NPO gelogen heeft.
    Het linkse propaganda instituut heeft dus haar geloofwaardigheid met deze grap een flinke douw gegeven…

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie