Onderzoeken: actuele zeespiegel laagste sinds 8000 jaar

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Wanner de alarmisten voor een stijgende zeespiegel waarschuwen, vergeten ze daarbij te verwijzen naar een belangrijke omstandigheid: de actuele zeespiegel is volgens twee nieuw gepubliceerde onderzoeken de laagste sinds ongeveer 8000 jaar. Destijds lag deze twee tot zes meter hoger dan nu. En dat bij een duidelijk lagere CO2-concentratie in de lucht.

Wist u dat ongeveer 6000 tot 8000 jaar geleden, tijdens het midden Holoceen, de zeespiegel – afhankelijk van de regio – twee tot zes meter hoger was dan nu? Dit is met het oog op de omstandigheid dat we ons eigenlijk in een aflopende koude- periode bevinden eigenlijk ook helemaal niet zo verwonderlijk. Meer nog: destijds lag het CO2-niveau in de atmosfeer bij ongeveer 265 tot 280 deeltjes per miljoen (ppm), nu zijn dat 420 ppm. Mar ondanks de duidelijk lagere CO2-concentratie in de lucht was het destijds beduidend warmer dan nu en ook de poolkappen werden door minder ijs bedekt dan op dit moment.

De destijds duidelijk hogere zeespiegel werd o.a. in een onderzoek in centraal Patagonië in Argentinië vastgesteld. Derhalve bevond deze zich destijds ongeveer zes meter boven het niveau waarop hij zich nu bevindt. Dit is wel degelijk een enorm verschil. Uit de data blijkt ook dat de zeespiegel in die regio tijdens de laatste IJstijd tot 110 meter lager was dan nu, toen door de opwarming van de aarde ongeveer 8000 jaar geleden duidelijk steeg en sindsdien een langzame daling tot het huidige niveau meemaakte.

Ook data uit Japan bevestigen de trend

Gelijksoortige data zijn er ook op het noordelijk halfrond te vinden. Daar bewijzen actuele onderzoek data uit Japan dat de relatieve zeespiegel tijdens de periode van het midden holoceen ongeveer twee tot vijf meter hoger lag dan nu, tijdens de middeleeuwse warmteperiode op een niveau van ongeveer 1 tot 1,5 meter boven de huidige zeespiegel lag en daarna successievelijk naar het huidige niveau daalde. Dat betekent: ook hier tonen de data nadrukkelijk aan dat de zeespiegel eerder daalt dan stijgt.

Anderzijds bewijzen deze beide onderzoeken eveneens dat een klimaatopwarming in onze tijden eigenlijk alleen maar een correctie vormt en een opnieuw stijgen van de zeespiegel als gevolg van het smelten van de poolkappen en de gletsjers niets bijzonders is. Deze beide onderzoeken bewijzen eveneens dat niet de CO2 als primaire factor voor hogere temperaturen vastgesteld kan worden. Want hoe kwam het anders dat er destijds, 6000 tot 8000 jaar geleden, niet alleen duidelijk hogere gemiddelde temperaturen heersten dan nu, maar dat ook de zeespiegel enkele meters lager lag dan nu het geval is?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Onderzoeken: actuele zeespiegel laagste sinds 8000 jaar

  1. Snappie zegt:

    Volgens climategate.nl zijn wolken h2o de grootste invloed aan opwarming
    Laten we dus vooral inzetten op waterstof opdat het broeikaseffect versnelt
    Hé goed bezig ! Man

    Geliked door 1 persoon

  2. BigLJohn zegt:

    Deze informatie zal heus wel kloppen. Alleen, wat moeten we ermee in deze in en in verrotte wereld waar psychopaten de dienst uitmaken.

    Like

  3. Ravian zegt:

    De primaire factoren die het klimaat op aarde bepalen zijn de periodieke activiteit van de zon en afwijkingen in zowel de as-hoek van de aarde als in de baan van de aarde rond de zon.
    Een secondaire factor is vulkanisme, dat merkbaar invloed heeft op het broeikas effect.
    De rest zijn broodje aap verhalen, met als doel u beurs leeg te kloppen en u een bepaalde ideologie op te dringen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Meine zegt:

    Dit is niet het laagste punt, de Doggerbank stond ooit droog

    Like

Plaats een reactie