De triomf van de BRICS-landen

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De wereld staat voor een opzienbarend keerpunt naar een multipolaire orde van de machten. De tijd van de enige supermacht VS loopt ten einde, slechts een Apocalyptisch oorlogsgebeuren kan dat vertragen of zelfs verhinderen. De conferentie van de vijf BRICS-landen, dus van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, in Johannesburg heeft aan de hele wereld laten zien dat zich een fundamentele verandering in de wereldpolitiek begint af te tekenen.

Met de opname van zes nieuwe leden in de BRICS-groep vanaf januari 2024 omvat deze nu bijna 50% van de totale huidige wereldbevolking. Ook economisch vormt deze enorm grondstofrijke landengroep een macht, die het Westen, dus Amerika en zijn vazallen, niet meer kan ignoreren en al helemaal niet naar believen kan dirigeren. Alle pogingen om de BRICS-landen te splijten en tegen elkaar uit te spelen, zijn in Johannesburg krakend mislukt. Ook dat is een belangrijk succes van de conferentie.

Dat Duitse media het neergestorte vliegtuig in Rusland en de dood van de militaire ondernemer belangrijker vinden dan dan de succesvolle bijeenkomst in Zuid-Afrika, zegt alles over de kortzichtigheid, onderworpenheid en minimalisering van een verouderend, zich in de neergang bevindend land, dat met unieke infantiele buitenlandse politiek eens temeer aan de verkeerde kant van de geschiedenis is gaan staan.

Maar het moet de trans-Atlantisch gecorrumpeerde ophitsers en profiteurs immers ook heel erg pijn doen hoe weinig het Rusland van Poetin of zelfs het China van Xi Jinping internationaal geïsoleerd is. De volgende BRICS-conferentie zal in 2024 overigens plaatsvinden in het Russische Kazan onder voorzitterschap van Poetin. Om nog meer zout in de westerse wonden te strooien, werd nu ook Iran in de BRICS-groep opgenomen, evenals Egypte, Argentinië, Ethiopië, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). En een hele serie andere landen staan al in de rij voor de toekomstige toetreding.

Wat alle BRICS-landen evenals die landen die nog willen toetreden, verenigt, is het streven om onafhankelijk te worden van de feitelijke dollarheerschappij van de VS. Het wordt echter een lange en gecompliceerde weg om dit doel te bereiken. Want voor Washington is het zaak om dit onder alle omstandigheden en met alle middelen te verhinderen. Het einde van de dollardominantie zou namelijk ook het einde van de financieringsmogelijkheid van het wereldwijd verbreide Amerikaanse militaire apparaat betekenen en zou zelfs de economische instorting van de diep in de schulden zittende VS kunnen veroorzaken.

Washington heeft met president Biden uit deze ontwikkeling de conclusie getrokken om met hulp van Europese vazallenlanden en Japan, Australië en Zuid-Korea een alliantie te vormen, die in staat is om oorlog te voeren, die de mogelijke instorting van de VS moet verhinderen. Duitsland had niets dommer, gevaarlijker en op de lange termijn nadeliger kunnen doen dan zich zich daar bij aan te sluiten. Want de toekomst van de wereld zal geen Amerikaanse zijn. En de BRICS-landen zijn een, zo niet zelfs het belangrijkste, element van deze toekomst.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De triomf van de BRICS-landen

  1. karton zegt:

    Wie is de mevrouw in dat koddige witte rokje ?

    Geliked door 2 people

    • BosscheBol zegt:

      Een Sikh. Een bevolkingsgroep in India. De meeste militairen zijn Sikh, evenals vrachtwagenchauffeurs en tandartsen. Behalve dat kekke rokje dragen ze ook tulbanden en hun baard in een netje. Ze mogen hun haren en baarden niet knippen (zeggen ze)

      Geliked door 2 people

      • karton zegt:

        @ BosscheBol op 25-8-2023 om 17.22 u. Dank voor je uitgebreide uitleg, dus zo’n man heet “Sikh”, dan heten de mevrouwen zéér waarschijnlijk “Geith” ?

        Geliked door 1 persoon

  2. antiislamnu zegt:

    Het is de BRICS-landen van harte gegund dit is pas echt een hoopvolle toekomst.jammer dat wij hier in het waarde westen wonen waar de democratie dood is de media onder staatstoezicht is gesteld en de globalisten het voor het zeggen hebben.

    Geliked door 2 people

  3. Ludwig de Leau zegt:

    Als de 2 grootste landen Brazilie en Argentie lid zijn dan volgt in korte tijd geheel Zuid- en Midden-Amerika en dan staat de VS (incl. Canada) geheel alleen. Wat nucleaire wapens betreft deze zijn veelal verouderd in tegenstelling tot die van Rusland en China.(zie Michael Snyder: https://theeconomiccollapseblog.com/before-we-end-up-in-wars-with-russia-and-china-simultaneously-lets-review-the-nuclear-balance-of-power/) er zijn meer van hem en de VS is economisch aan het vervallen.

    Geliked door 3 people

    • LUCIA zegt:

      Het grootste deel van Zuid-Amerika en het Caraibisch gebied is financieel in China’s pocket , zelfde verhaal geldt voor Afrika. Wat wordt het westen straks Europa , Engeland , Canada, Australie en Nieuw Zeeland that’s it . Dag new world order

      Geliked door 1 persoon

  4. R. zegt:

    De ellende is allemaal begonnen sinds Biden!!! Trump had dit voorkomen…

    Geliked door 2 people

  5. bobzelf zegt:

    WOLLEN SIE DIE TOTALEN KRIEG ??????

    SIEG HEIL

    MEIN FUHRER HATTE GESAGT ……..

    OOM IS DE BRICS NIKS VOOR ONS WHAHAHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

  6. koddebeier zegt:

    Als Nederland verstandig is vraagt het om toetreding tot de BRICS.
    Het in Den Haag echter marionetten van de VS dus zal dat niet gebeuren >

    Geliked door 1 persoon

  7. Ravian zegt:

    Degenen die Biden middels fraude aan de macht geholpen hebben hebben de Verenigde Staten van Amerika effectief vernietigd.
    Wat opnieuw de aandacht vestigt op de $$$$$ connectie tussen de Biden’s en Peking.
    Dit komt China wel allemaal erg goed uit tenslotte.
    En de lange lange geschiedenis van China staat bol van dit soort gehaaide ‘politiek’.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie