VS verdubbelen uraniumimporten uit Rusland

(Door: Mac Slavo – Vertaling: E.J. Bron)

De afname van uranium door de VS uit Rusland is sinds vorig jaar verdubbeld. In de eerste helft van het jaar hebben de VS 416 ton uranium uit Rusland gekocht, meer dan tweemaal zoveel als in dezelfde periode van het jaar 2022 en de hoogste stand sinds 2005.

Gezien de constante demonisering van Rusland door de Amerikaanse regering komt zacht uitgedrukt merkwaardig over. RIA Novosti berichtte donderdag onder verwijzing naar data van het Amerikaanse Bureau voor de Statistiek over de uraniumkoop. Volgens een bericht van RT levert Rusland alleen maar verrijkt uranium aan de VS, een belangrijke component voor de de opwekking van civiele atoomstroom.

Volgens berekeningen van RIA Novosti betaalden Washingtons machthebbers $ 696,5 miljoen voor uraniumleveringen uit Rusland, het hoogste bedrag sinds 2002. In de eerste helft van het jaar werden de kosten voor de leveringen 2,5 keer zo hoog en het aandeel van Rusland aan de Amerikaanse import steeg met 13% naar 32%.

Duitsland en Canada behoorden met 13% en 11% van de invoer eveneens tot de vijf belangrijkste uraniumleveranciers op de Amerikaanse markt. Volgens een actueel bericht van de “New York Times” wordt bijvoorbeeld een derde deel van het in de VS gebruikte verrijkte uranium uit Rusland geïmporteerd. Volgens GHS Climate, een adviesbureau voor schone energie, werd verleden jaar een op de 20 Amerikaanse huishoudingen en ondernemingen van Russisch uranium voorzien.

Bijna de helft van het wereldwijd verrijkte uranium wordt in Rusland geproduceerd en de inspanningen van de VS om hun afhankelijkheid van de importen uit dit land te verminderen, zijn tot nu toe mislukt. Amerikaanse verrijkingsinstallaties werden na de Koude Oorlog stilgelegd, omdat het voor importeurs wezenlijk goedkoper was om Russisch uranium te kopen. Op dit moment hebben slechts twee Amerikaanse installaties – eentje in Ohio en de andere in New Mexico – een licentie voor de productie van van hoogwaardige kernbrandstof – RT

Al in januari berichtte de “Washington Post” dat het opleggen van sancties tegen Rosatom, Ruslands civiele nucleaire onderneming, de uraniumexport naar d eVS en de Europese nucleaire industrie zou kunnen stopzetten. De afhankelijkheid van de VS van Russische kernbrandstof is aanzienlijk, maar Amerikaanse ondernemingen hebben enkele mogelijkheden wanneer Rosatom door sancties getroffen wordt.

Het lijkt erop alsof de VS altijd proberen de door henzelf opgestelde regels te omzeilen.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
shtfplan.com
Door: Mac Slavo

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op VS verdubbelen uraniumimporten uit Rusland

  1. bobzelf zegt:

    JOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ??

    DIT HEET ?? BOTER OP JE HOOFD HEBBEN ??

    KAN IK DOOR VOOR DE KOELKAST WHAHAHAHAHAHA

    OOM MARGARINE

    Geliked door 4 people

    • karton zegt:

      Zónder enig bewijs noem ik ’t maar “nepnieuws”.
      Misschien klopt de berichtgeving wél, in dát geval zou ik zeggen : Nou én ?????
      Eet u er één boterham minder om ?
      Er zullen vast nog wel veel meer vreemde handelingen verricht worden door landen en/of regeringen.
      Ik verbaas mij nergens meer over.

      Like

    • LUCIA zegt:

      Ja wacht effe dus zij hun Uranium en wij mogen geen gas uit Rusland. Fuck it dat gvd klote Amerika the Whore of Babylon

      Geliked door 1 persoon

  2. kruisridder zegt:

    Onbegrijpelijk dat de Russen nog uranium leveren terwijl ze met deze grondstof worden beschoten.

    Geliked door 2 people

    • LUCIA zegt:

      Ik vraag me af of je het verschil goed kan bepalen tussen verrijkt en verarmd Uranium, zo was er ooit ook een AMerikaans-Chinees verhaal met goud en tungsten Hmmmm

      Like

  3. Ravian zegt:

    Dat is om, met een ‘kleine’ winsstmarge, door te verkopen aan de Fransen…

    Gewoon de nucleaire variant van het LNG spelletje.

    Geliked door 2 people

  4. stradivotsi zegt:

    kan mij eens iemand uitleggen waarom rusland putin die amerikanen niet boycot door hun gedrag jegens hen? Dus je laat eigen de pis lauw maken, maar levert wel de handel aan je vijand…. is zomaar een vraag

    Like

Plaats een reactie