Demografische catastrofe in Italië: in negen jaar anderhalf miljoen verloren

(Vertaling: E.J. Bron)

Italië bevindt zich in een tweevoudige demografische dodelijke spiraal: enerzijds door de ongebreidelde massa-immigratie via de Middellandse Zee, die steeds nieuwe records breekt. Anderzijds echter ook door het steeds dramatischer bevolkingssaldo – de geboortecijfers storten in, terwijl tegelijkertijd de sterftecijfers significant toenemen.

Het Italiaanse Bureau voor de Statistiek, Istat, presenteerde nu actuele cijfers over de ontwikkeling, die brisant zijn: in de eerste vijf maanden van het jaar 2023 kwamen er 1,5% minder kinderen ter wereld dan vorig jaar. Terwijl er in 2022 al een negatief record met 393.000 nieuwgeborenen werd geregistreerd. Tegelijkertijd was het aantal sterfgevallen met 713.000 bijna tweemaal zo hoog.

Sindsdien is deze trend niet veranderd. Ook dit jaar wordt gerekend op een negatief record bij de geboorten. In de periode tussen 1 januari 2014 en 31 mei 2023 heeft de Italiaanse bevolking 1,561 miljoen inwoners verloren. Dat komt overeen met de bevolking van Milaan en Brescia. Nu wordt verwacht dat het bevolkingsaantal nog dit jaar onder de drempel van 59 miljoen zakt.

Het thema bevolkingsontwikkeling is – anders dan in Duitsland – voor de Italiaanse regering een thema dat tot handelen dwingt. In september wil ze zich bezighouden met een hervorming van het pensioenstelsel.

Overigens zijn er ook kringen, waarin het statistische uitsterven van de blanke Europeanen begroet wordt. De gerontoloog Prof. Sarah Harper uit Oxford, die bij het omstreden World Economic Forum (WEF) meewerkt aan de Global Agenda Council on Ageing Societies, zei tegen de Britse krant “The Telegraph” in een interview dat een daling van de vruchtbaarheid in rijke landen eraan bij zou dragen de “algemene overconsumptie, die we op dit moment hebben en die een negatief effect heeft op de planeet, aan te pakken.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Demografische catastrofe in Italië: in negen jaar anderhalf miljoen verloren

  1. BosscheBol zegt:

    Wie wil er nou kinderen krijgen in een wereld die zo duidelijk op zijn retour is?
    Waar de democratie vervangen wordt door een totalitaire dictatuur die welbewust de zaak aan het kapot maken is?
    Waar de armoede en de massa-immigratie de enige zaken zijn die goed lopen?

    Geliked door 3 people

  2. Marc zegt:

    In Nederland was het aantal geboorten in 2022 ook vrijwel nihil.

    Die Harper is ook nog eens gerontoloog: ze dealt beroepshalve met oude van dagen. Ze valt dus in de categorie ‘verpleegster dient bejaarde mensen dodelijke injectie toe’.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    Het is allemaal het gevolg van moedwillig beleid, beleid dat het uitsterven van het blanke ras nastreeft, wereldwijd.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie