Baerbock geeft mislukken toe: Ruslandsancties hebben niet gefunctioneerd

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) in realiteitsshock: ook de Duitse cheffin van het ministerie van Buitenlandse Zaken moest nu toegeven dat de westerse Ruslandsancties niets opgeleverd hebben. In een interview van de journalist Stephan Lamby voor diens boek “Noodtoestand. Regeren in tijden van oorlog”, dat zojuist is verschenen, zei ze: “Eigenlijk zouden economische sancties economische effecten hebben. Dat is echter niet zo. Omdat gewoon de logica van democratieën niet van toepassing zijn in autocratieën.”

Verder zei Baerbock: “We hebben meegemaakt dat met rationele beslissingen, rationele maatregelen, die men tussen geciviliseerde regeringen neemt, deze oorlog niet te beëindigen is.” Of daaraan de aanbeveling is verbonden om het in het vervolg nog meer dan tot nu toe met irrationele beslissingen te proberen, liet de Groene minister van Buitenlandse Zaken open.

De uitspraak van Baerbock is een pijnlijke bekentenis van het mislukken, want zij behoorde immers na het uitbreken van de oorlog tot de meest rigide voorstanders van de westerse sancties. Al een dag na de Russische inval in het buurland had ze vertrouwen in de sancties en verkondigde: “Dat zal Rusland ruïneren”.

Maar het tegendeel is het geval. Eind juli legde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de actuele economische cijfers op tafel. Derhalve zal het reële bbp in Duitsland dit jaar met 0,3% afnemen Bijzonder pijnlijk: de Duitse economie is daarmee onder de sterkste economieën van de wereld de enige waarvoor het IMF een daling voorspelt. Voor Rusland wordt daarentegen een groei van 1,5% voorspeld. Bijna anderhalf jaar na het opleggen van economische sancties zit de Duitse economie in een veel grotere crisis dan die van Rusland – een schot in de eigen voet.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Baerbock geeft mislukken toe: Ruslandsancties hebben niet gefunctioneerd

  1. karton zegt:

    Moet iemand écht “minister” worden om zulks te constateren ?

    Geliked door 2 people

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Laat Ik het anders stellen.
    Bearbock heeft van haar adviseurs het advies gekregen dat ze wat minder hoog van de toren moet blazen omdat er over enkele jaren weer verkiezingen zijn en de kiezer meer dan genoeg heeft van deze nope kut

    Geliked door 5 people

  3. Ravian zegt:

    “Eigenlijk zouden economische sancties economische effecten hebben. Dat is echter niet zo. Omdat gewoon de logica van democratieën niet van toepassing zijn in autocratieën.”

    Wat een manifest van incompetentie en totale stupiditeit…
    De economische sancties waar ze het over heeft hebben wel degelijk effect, desastreus effect zelfs, enkel niet daar waar deze dombo GEHOOPT had dat het effect zou hebben.

    En de oorzaak is dat hopen iets heel anders is als weten, maar linkse geestesgestoorde kunnen nu eenmaal enkel hopen (en geloven) omdat hun door het socialisme verrotte breinen niet meer tot logisch denken in staat zijn.
    Vervolgens verward ze dan, uiteraard, “de logica van democratieën” met “het wensdenken van ideologisch geobsedeerden”, en snapt ze geeneens dat zijzelf onderdeel van een autocratie is.

    Dit soort gedegenereerde geesteszieken horen gewoon in een gesloten inrichting thuis, tussen de andere gevaarlijke gekken.

    Geliked door 7 people

  4. Dat is altijd voorspelt geweest door Rusland, maar Duitsland als vazalstaat van de USA hadden geen medebeslissingsrecht wanneer de USA de sancties oplegde

    Geliked door 3 people

  5. BosscheBol zegt:

    De sancties zijn mislukt, spreekt het mens, alleen: “dat komt omdat Rusland geen logische democratie is”.
    Ik weet het nu zeker: beerbok is een mongool.

    Geliked door 3 people

  6. Htskday zegt:

    Rusland-sancties mislukt??

    Dat de Rusland-sancties niet zouden werken, maar dat juist het tegenovergestelde bereikt zou worden wisten zij zelf ook wel..

    En dat de oorlog tegen Rusland nooit gewonnen kon worden wisten zij ook van tevoren..

    Oplettende weldenkende mensen wisten het ook, en zagen het van mijlen ver aankomen.

    Ze zijn wel kwaadaardig, maar zó achterlijk zijn ze ook weer niet.
    Het was allemaal de bedoeling en zo gepland!

    Het is namelijk ze greet rezet tijd!
    Alles moet kapot!…

    Hoeveel bewust gecreëerde crisissen hebben we nu wel niet, de lijst is eindeloos…
    Hoort er allemaal bij.

    Alles volgens plan!
    So far so good..

    Geliked door 2 people

    • Blaffertje zegt:

      👍🏻👍🏻👍🏻

      Like

    • LUCIA zegt:

      Helemaal juist beste Htskday, één domhied oké maar als je daar een monumentale reeks van hebt, dan is het connect the dots en vind de achterliggende bedoeling. Helaas denken zelfs een hoop wakker geworden mensen nog, dat het meeste door domheid en naiviteit gebeurt.. en kijk dan ben je wel wakker maar in het verkeerde bed, volgens mij

      Like

  7. droevige mof zegt:

    En er wordt nog een grote fout toegegeven. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die samen met de Groenen wordt bestuurd, wordt een windmolenpark afgebroken om bruinkool te delven, dat nodig is voor de winter omdat zeven kerncentrales zijn stilgelegd. Ik noem dat een complete faillietverklaring.
    En de groene pers zeurt. Hier is de TAZ: “Het kan niet worden overtroffen in absurditeit: Een regering van CDU en Groenen sloopt midden in de klimaat- en energiecrisis windmolens om een dagbouwkolenmijn uit te breiden.”
    Ja, het zijn de Groenen die absurd beleid maken. Oorlogsstokers en ruïneerders.
    https://taz.de/Foerderung-von-Kohle/!5953026/

    Geliked door 6 people

Plaats een reactie