Nieuwe krankzinnige eis van Baerbock – “Honger als wapen tegen Niger”

(Vertaling: E.J. Bron)

Sancties niet alleen maar tegen Niger gelden voor de EU en Duitsland blijkbaar als middel om hun doelen door te drukken. Voor Niger, als een van de armste landen ter wereld, zouden dergelijke sancties “mensenlevens kunnen kosten”.

Baerbock eist “honger als wapen”

Ongeacht de gevolgen van sancties voor de bevolking van Niger is de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (Groenen), er voorstander van om “honger als wapen” in te zetten.

Duitsland en Frankrijk blijven zichzelf zodoende trouw en zijn voorstanders van sancties tegen Niger.

De West-Afrikaanse statenbond ECOWAS heeft nu sancties aan Niger opgelegd. Niger behoort ondanks de rijkdom aan grondstoffen tot de armste landen ter wereld.

Bijna 20% van de bevolking lijdt aan ondervoeding, 44,4% van alle kinderen onder de 5 jaar hebben groeistoornissen in verband met de voeding. UNICEF heef tin het begin van de week al protest aangetekend.

De ECOWAS-sancties blokkeren 50 containers van UNICEF met belangrijke hulpgoederen, waaronder medicijnen en vaccins, bericht het blog “German-Foreign-Policy”.

Verder bericht het blog dat de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock nadrukkelijk voorstander is van het strenge sanctieregime van ECOWAS. Daarmee laat de Duitse minister van Buitenlandse Zaken opnieuw de dubbele standaards van de Duitse buitenlandse politiek aan de wereld zien.

Baerbock had Rusland er na het opzeggen van het graanakkoord van beschuldigd “honger als wapen” in te zetten. Nu is ze zelf voorstander van het doordrukken van een ellendig regime om een verder verlies van invloed van het Westen en de EU in de Sahel af te remmen.

Niet alleen medicijnen, ook 6000 ton levensmiddelen zitten nu vast door de sancties.

Ook de levering van voedingsmiddelen gesanctioneerd

“Dat zal levens kosten”, citeert “German-Foreign-Policy” het hoofd van de hulporganisatie “Actio contre la faim”, Gregor Robak-Werth.

Met het oog op het graanakkoord beschuldigde Rusland de EU ervan van het humanitaire akkoord een commercieel akkoord gemaakt te hebben, want het grootste deel van het graan zou naar financieel sterke landen gaan.

Bovendien zou de EU zich niet aan de afspraak hebben gehouden om Russische meststof verhandelbaar te maken op de wereldmarkt. Ook hier is het argument om honger en nood als wapen in te zetten duidelijk meer van toepassing op de EU en Duitsland dan op Rusland.

Naar de eis om een einde te maken aan het sanctieregime, dat in strijd is met het volkerenrecht, luistert Baerbock niet. In plaats daarvan heeft ze aangekondigd om zelfs eigen sancties tegen Niger op te willen starten.

ECOWAS heeft ondertussen om wapenleveringen verzocht. De vertegenwoordigers van de EU zijn echter (nog) voorstander van hulp door “niet dodelijke uitrusting”, betreden daarmee echter analoog aan het begin van de Okeraïne-oorlog eveneens de weg naar de escalatie.

Regering in Niger consolideert

De militairen in Niger hebben ondertussen hun macht geconsolideerd en een overgangsregering ingesteld. Het nationale transformatieproces dient na drie jaar tot democratische verkiezingen te leiden, waarmee de democratie in het land weer hersteld zou zijn. Frankrijk wijst dit af. Ook wordt de eis van Niger afgewezen dat Frankrijk zijn troepen zou moeten terugtrekken.

Met het argument dat de overgangsregering niet democratisch gekozen zou zijn en daarom geen enkele legitimering zou hebben, wijst Frankrijk ook de uitzetting van zijn ambassadeur af. De onverholen oorlogsdreiging van ECOWAS staat tegenover de wil om te vechten van de bevolking van Niger.

Op de achtergrond ontplooit zich ondertussen een ruzie tussen Frankrijk en de VS. De VS zijn derhalve tegen een escalatie van het conflict en dringen aan op een diplomatieke oplossing.

Uiteraard zou een nieuw “oorlogstoneel” niet in het belang van de CS zijn, temeer daar het op het Oekraïense strijdtoneel absoluut niet “rooskleurig” gesteld is met het doordrukken van de “westerse belangen”.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nieuwe krankzinnige eis van Baerbock – “Honger als wapen tegen Niger”

  1. Harry zegt:

    Goed plan ; honger als wapen !
    Komen ze straks met z’n allen in Duitsland eten .
    Merkel had het kunnen verzinnen , de gek !
    Nou ja , die nieuwe truttebol is geen haar beter .
    Wat is dat toch met die lui , is het genetisch ?

    Geliked door 1 persoon

  2. jantjeuitnl zegt:

    Dat zijn dus gewoon nazi praktijken van Baerbock .

    Geliked door 1 persoon

  3. BosscheBol zegt:

    Ooit, een hele tijd geleden, bezocht een USA official Niger. Hij had een afspraak met een louche politicus (louche omdat bekende was dat hij corrupt was). De official deed hem het volgende voorstel: wij maken jou president en zullen je in het zadel houden, desnoods met geweld. Ook geven we je elk jaar 3 miljoen dollar. Daarvoor in de plaats mogern wij hier en hier Uranium delven zonder aan de staat nog iets te betalen. Je hoeft hier geen machines voor aan te schaffen een ook geen mijnbouworganisatie te maken. Wij nemen alles zelf mee uit de USA. Wij zullen ook nog 5000 dorpelingen werk geven . Ze mogen voor een dubbeltje per dag de gifzooi wegwerken.

    Na vele jaren mondde de onvrede bij het volk uit in een revolutie. We moeten maar afwachten of het volk er iets mee opschiet. En of die Uranium nu voor de echte prijs van Niger gekocht gaat worden, zodat de staat de welvaart van het volk zou kunnen verhogen. Het zou nl. goed kunnen dat de nieuwe president alleen de baan van de vorige president wil inpikken maar nu 5 miljoen per jaar eist.

    Waarom Beerbok zich hiermee bemoeit is me een raadsel. Duitsland heeft zijn kerncentrales dicht gegooid en heeft dus helemaal geen Uranium meer nodig. Waarschijnlijk ook nooit meer want over een paar jaar heeft Duitsland geen geld meer om een kerncentrale te (her)openen.

    Geliked door 1 persoon

  4. droevige mof zegt:

    Er gaat geen dag voorbij dat je niet iets walgelijks of absurds van deze vrouw hoort of ziet. Dat komt niet door deze blog, het geeft alleen weer wat er in Duitsland is gepubliceerd. En het is slechts een deel van wat hier elke dag wordt gemeld. De MSM proberen het in de doofpot te stoppen, maar de sociale media zijn nu zo sterk dat dit zinloos is. Ze heeft nog steeds een fanbase van gelovige Groenen, maar die wordt ook kleiner, omdat haar arrogantie en domheid ook haar eigen aanhang treft.
    Niettemin is ze een schande voor een land dat zich heeft onderscheiden voor van alles en nog wat, maar niet voor domheid. Dit is nu haar verdienste.

    Like

  5. Kruisridder zegt:

    Met een beetje geluk worden de moffen binnenkort uitgehongerd nu de graandeal tussen de Russen en het Westen definitief van de baan is. De grootste fout van de Amerikanen is dat het Morgenthau-plan niet werd uitgevoerd aan het einde en direct na de Tweede Wereldoorlog.

    Like

  6. HTT zegt:

    Daar zal rusland wel een stokje voor steken, denk ik.

    Like

  7. Ravian zegt:

    Had ik al gezegd dat ‘socialisten’ gewoon moreel failliet zijn?

    Geliked door 3 people

  8. karton zegt:

    Moge deze Beerbok een zéér pijnlijke hongerdood sterven. Amen.

    Like

Plaats een reactie