Brussel: overvolle migrantencentra – asiel-chaos escaleert

(Vertaling: E.J. Bron)

Al maandenlang laat de asielcrisis in België haar sporen achter. Nu heeft de regering besloten om niet nog meer mannelijke migranten in de overvolle migrantencentra op te nemen. Maar de Afro-Arabische mannen gaan niet weg: ze blijven en belegeren in Brussel de straten met tenten.

De Belgische regering heeft onlangs besloten niet nog meer mannelijke migranten op te nemen. De overheidsinstantie FEDASIL (Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers) mag derhalve de grootste groep migranten, Afro-Arabische mannen, geen plek meer in een onderkomen aanbieden. De reden: alle migrantencentra zijn al maandenlang overvol. De afgewezen vervangingsmigranten gaan echter niet weg, maar leven in tenten op straat. Daardoor wordt vooral de stad Brussel hard getroffen.

Stellingname van de regering

De Belgische staatssecretaris voor Migratie, Nicole de Moor, motiveerde de beslissing met de onophoudelijke en unieke toestroom van asielzoekers. Bovendien zou de opname van mannelijke migranten al sinds oktober 2021 slechts beperkt mogelijk zijn. De beslissing is echter, volgens besluiten van Belgische en EU-rechtbanken, juridisch niet legaal. Dat de EU zich desbetreffend hard tegenover de maatregelen opstelt, die de migranten aan een verblijf in Europa zouden kunnen hinderen, is niet verwonderlijk. Als handlanger van de bevolkingsvervanging doet de EU dat met genoegen. De Belgische regering wil nu tot aan de afsluiting van het migratiepact bij deze beslissing blijven. Bovendien zouden “landen zoals Duitsland slechter in vorm zijn”, aldus de pseudo-optimistische mededeling van de staatssecretaris voor Migratie.

Kritiek op ontbrekende remigratiemaatregelen

De Brusselse minister Alain Maron waarschuwde ondertussen voor “schadelijke effecten op Brussel”. De beslissing van de federale regering wordt door “The Brussels Times” als “onmenselijk” en “gevaarlijk voor de openbare veiligheid” voorgesteld. NGO´s en de EU doen natuurlijk mee met de kritiek. De grote moeilijkheid: de asiel-chaos is niets nieuws. Problemen met dakloze criminele migranten zijn er, zoals al genoemd, al sinds maanden. De oplossing zou nu zijn: onmiddellijke remigratie van alle illegale, criminele asielzoekers. Dan zou ook de beslissing van de Belgische regering effectief zijn. Maar daartoe komt het niet. Uiteindelijk zorgt de beslissing voor nog meer mes-migranten, seksueel geschoolde krachten en drugs-Afghanen in de straten van Brussel.

Remigratie in plaats van wijkgevechten van criminele Afro-Arabieren

Dat de situatie er ook voor België slechts uitziet, is echter duidelijk. De politiek van de grenzeloze opname heeft haar sporen nagelaten. Nederland kan bijvoorbeeld geen migranten meer naar hun zuidelijke buurland uitzetten. Volgens EU-recht zouden de opname-omstandigheden daar ondertussen “inhumaan” zijn. Overvolle migratiecentra, tentsteden en buitenlander-criminaliteit bepalen het beeld van de hoofdstad. Daarnaast zijn schietpartijen evenals bendeoorlogen om territoriumgrenzen en afzetmarkten voor drugs inmiddels aan de orde van de dag.

De asiel-chaos in Brussel dreigt met de nieuwe beslissing nog verder te escaleren. De politie is machteloos. Over het uitzetten van criminele asielzoekers en een politiek van remigratie heeft niemand het echter.

Bron:
heimatkurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Brussel: overvolle migrantencentra – asiel-chaos escaleert

  1. BosscheBol zegt:

    Ze doen niets. Ze zullen helemaal NIETS doen. Een hoop jeremieren. Als we nou eens dit zouden doen? Of als we nou eens dát zouden doen. Meteen een hoop protesten: dat kan niet en dat mag niet. D66 rechters beginnen te zeuren. Kranten en de TV beginnen te schelden.
    Intussen zijn we weer 4 weken verder en zijn er weer 10.000 of meer bijgekomen. Hoe lullen we de tijd vol tot 2055? Want dan is het klaar: dan zijn ze in de meerderheid.

    Geliked door 3 people

  2. Ton Ruygrok zegt:

    In de burelen van de overheid en eu is nog ruimte in overvloed…bij urs ofzo.
    Ik zie die vd leyen enzo tzt nog wel eens als een tsarina eindigen in het stof.
    Ton

    Geliked door 2 people

  3. Ravian zegt:

    Wat inmiddels opvalt is de voortdurende vermenging van de begrippen asielzoekers en migranten.
    Reden is natuurlijk dat het hier om migranten gaat, terwijl enkel asielzoekers (beperkt) rechten hebben.

    Dat hele “Volgens EU-recht zouden de opname-omstandigheden daar ondertussen “inhumaan” zijn” is dus gewoon nergens op gebaseerd, om dat hier helemaal geen “EU-recht” op van toepassing is, omdat het hier helemaal niet om asielzoekers gaat.
    Het zijn migranten, en die hebben geen rechten, als die zonder geldig paspoort en visum in je land verblijven dan zijn ze gewoon illegaal.

    Illegale buitenlanders hebben vervolgens maar één recht, en dat is om het land uitgeschopt worden.
    En dus pogen politiek en media nu om het begrip migranten aan het begrip asielzoekers te plakken, zodat migranten asielzoekers rechten kunnen claimen.

    Geliked door 6 people

    • Steven zegt:

      Van de rechters mag je dit gespuis niet terug sturen..ongeacht wat voor benaming die gasten hebben!
      Dus is het dan ook meteen wel duidelijk waarom die agressieve vervangings-cultuur hierheen wordt gehaald!
      De volgende stap zal vast wel zijn om ze verplicht bij mensen thuis onder te brengen, waarbij de gezinnen met hele jonge meisjes de voorkeur geniet!

      Geliked door 5 people

      • karton zegt:

        @ Steven op 8-9-2023 om 04.35 u.
        Als ik jouw reactie lees, denk ik, dat ik grote mazzel heb ………. in mijn huis woon ik, samen met een meisje van 80, dus bepaald geen “jong meisje” meer !
        Bij mij dus géén inkwartiering !!
        😂😂👍

        Geliked door 2 people

      • Ravian zegt:

        Yep, maar in een democratie zijn het de kiezers die middels de door hen gekozen volksvertegenwoordigers het beleid bepalen, en niet een stelletje ongekozen (D66) rechters.
        De regering legt dan ook vaak genoeg beslissingen van de rechter gewoon naast zich neer, als het de regering uitkomt.

        De rechter wordt hier dus gewoon door de regering als excuus gebruikt om beleid te kunnen voeren waar de regering geen kiezersmandaat voor heeft.
        De rechter wordt dus gewoon door de regering gebruikt om ongestraft kiezersbedrog te kunnen plegen.

        Wat we hier dus zien is een totalitaire staat die zichzelf democratie noemt, waarbij justitie en media hen bijstaan om die charade in de lucht te houden, en het volk een rad voor ogen te draaien.

        Geliked door 1 persoon

    • R. zegt:

      Alle asielzoekers in de EU zijn migranten, Ravian! In de eigen regio’s was men al veilig en dat is toch echt BUITEN Europa! De elite doet er niets aan om de eigen baan te behouden! Men gaat liever gelikt en opgedirkt naar zijn/haar werk, woont ver van de gewone burgerij en denkt alleen aan het vullen van de eigen zakken!!! Zo zit de politiek in bijna heel de wereld in elkaar….Men zit er voor het geld!

      Europa heeft geen azc’s nodig….immers iedereen is al door en langs vele, veilige landen gereisd, Ravian! Gewoon terugsturen, dan houdt het wel op…..

      Geliked door 3 people

      • Ravian zegt:

        Yep, het kunnen gewoon geen (oorlogs)vluchtelingen zijn, en dus hoor je ze zonder geldig paspoort en visum de EU niet binnen te laten.
        Zo simpel is het…

        Like

    • karton zegt:

      @ Ravian op 7-9-2023 om 22.32 u.
      Helemaal met je eens : d’r uit met dat gajes.
      In m’n werkzaam leven werden, ’s morgens in álle vroegte, enkele collega’s en ik naar een Chinees restaurant gestuurd om aldaar te controleren op illegale Chinezen.
      Kwam je daar, stond even aan de deur te morrelen en riep vervolgens op luide en “barse” toon dat je d’r was en of ze maar ff snel de deur wilden openen. Liep je door zo’n armzalig ingerichte ruimte waar enkele slaperige Chinezen je stonden te bekijken, geen fatsoenlijke broek/hemd aan hun lijf.
      Nou soms waren er 2 illegalen, soms meer, maar soms ook niet één.
      De illegalen moesten alles inpakken wat ze bezaten, meestal nog geen plastic tasje vol, heel triest en bizar in vergelijking met de manier waarop er heden ten dage met dat soort wordt omgegaan.
      Na controle van hun gegevens werden de illegale Chinezen vervolgens per auto naar Schiphol gebracht om uitgezet te worden.
      Deze mensen bezaten helemaal niks, werkten hard, vaak uitgebuit door hun eigen landgenoten. En zonder dat zij ook maar enig probleem veroorzaakten gingen ze ons land uit.
      Ik moet daar vaak aan denken als ik lees, hoor of zie hoe het huidige “vluchtelingen”- zootje zich hier misdraagt en met álle écarts wordt behandeld.
      Vaak overvalt mij een gevoel van schaamte en tevens medelijden met de arme Chinese sloebers die wij dit aandeden, hoewel ,,,,,,,,, in “mijn” jaren werd dit als normaal beschouwd.

      Geliked door 2 people

      • Ravian zegt:

        Dit is dus inderdaad wat met al die illegalen hoort te gebeuren; gewoon oppakken en het land uit mikken.
        Wetshandhaving heet dat, maar het gebeurt dus gewoon niet.
        En dat terwijl het in dit geval ook nog eens om gevaarlijke criminelen gaat, die een (levens)bedreiging voor de autchtone bevolking vormen.
        Het is gewoon te gek om los te lopen.

        Like

      • scherpschutter1943 zegt:

        Dat was zo Karton, op katendrecht. En bij diezelfde chinees werd savonds gratis nassi gehaald. Hoezo corrupt!

        Like

    • delamontagne zegt:

      Die vermenging van begrippen ………….? ? ?, nou dat begrip ervoor heb ik helemaal totaal niet meer, eigenlijk nooit gehad.
      Ik denk dan bijv ook aan ’n artikel van Eric Zemmour hier in Fr. met z’n politieke party.
      Die schreef ook een artikel over die [ over héél de EU geheten z,g,n, “asiel-zoekers” ] …….
      Asiel-zoekers, dat waren mensen jaren 50 – 60 etc. die voor POLITIEKE redenen moesten vluchten en in andere landen toevlucht zochten/ kregen.
      En………….., zo schreef hij “dat waren er hooguit enkele 100-den”.
      Die van tegenwoordig ? ? ?
      Asieligerts ! ! !, ik kan werkelijk met de grootste wil ook niet begrijpen dat er mensen zijn die dit vluchtelingen noemen.
      Als ik [ ’t weinige ] ik lees hoe bijv. dat TUIG zich in N-NL gedraagt, Ter Apel ?.
      Hebben die oorspronkelijke inwoners enig idee hoe zijzelf behandeld zouden worden als ze dezelfde ongerechtigheden flikten in de landen van herkomst die die z.g.n. ASIEL-zoekers bij hen doen ? ? ?
      Ze zouden ’t niet overleven…..

      Geliked door 1 persoon

  4. Willem zegt:

    Zet om ter Apel een groot hek was eerst een navo depot staan nog hallen genoeg. En sluit al die asiel zoekers daarin op. En laat ze niet vrij rond lopen. Laat die procedure maar heel lang duren hebben ze er gauw de aardigheid van af

    Like

  5. Jean zegt:

    Wij zitten opgescheept met lafaards en volksverraders die 0,00 respect verdienen, laten we die eerst verdrijven en dan die massa klaplopers terugsturen naar Afrika/Midden Oosten.

    Like

  6. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Op het platteland stikt het van de drugslab’s met bijbehorende criminaliteit. Omdat de politieburo’s gesloten zijn en er dus ook geen BLAUW meer op straat is, adviseert de politie burgers om foto’s van verdachten en autonummers te maken. Je moet wel levensmoe zijn om dat aan te durven. Dit is een groot probleem op het plattegrond. Je zou zeggen, echt een aandachtspunt voor KERROLAIN. Geen woord hier over!

    Wat er ook in die TENT op Het Binnenhof komt, er is geen redden meer aan!

    Lalahlalalaaaaaaaaa….

    https://nos.nl/artikel/2489604-tilburgse-wethouder-lahlah-op-nummer-2-van-kandidatenlijst-groenlinks-pvda

    Like

  7. weer eens over praten en dit sinds jaren, maar uiteindelijk gebeurd er niets

    Like

  8. de barbaar zegt:

    Wat de duitsers/belgen en ollanders hebben gezaaid….gaan ze nu oogsten!
    Totdat de waanzin in je eigen huisje merkbaar is…dan pas vallen de gietijzeren schellen van de blinde oogjes…..te laat……of…..met kei en keiharde hand reageren…..maar ja….tja…en zucht zucht….

    Like

Plaats een reactie