Het probleem met de dienstweigerende Oekraïners

De hoge verliezen van de Oekraïne in het oosten van het land maken het noodzakelijk om de uitlevering van illegaal uit gereisde dienstplichtigen ook uit EU-landen te verlangen.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Eurostat, het directoraat-generaal van de Europese Unie dat belast is met het opstellen van statistieken, heeft onderzocht dat er in de 27 EU-landen evenals in Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein meer dan 650.000 Oekraïense mannen tussen 18 en 64 jaar als vluchtelingen geregistreerd zijn. Het aantal mannen van deze leeftijdscategorieën in Duitsland in onbekend. Het ligt weliswaar duidelijk onder dat van de vrouwen, maar loopt zeker in de tienduizenden. Aan het aantal Oekraïense mannen is een brisant probleem verbonden: want alle dienstplichtige mannen tussen 18 en 60 jaar hebben zich onttrokken aan een staatsverbod op de uitreis – op welke manier dan ook.

Dat was tot nu toe blijkbaar geen probleem voor de regering in Kiev. Maar de hoge verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in het oosten van het land in de oorlog zou het noodzakelijk maken nieuwe soldaten te vinden. Daarom wordt nu overwogen om de uitlevering van illegaal uit gereisde dienstplichtigen ook uit EU-landen te verlangen.

Wanneer dat gebeurt, of misschien al gebeurd is, ontstaat er een absurde situatie: enerzijds enorme financiële en militaire ondersteuning van het regime in Kiev dat niet bereid is tot onderhandelingen, anderzijds feitelijke ondersteuning van de verzwakking van de Oekraïense defensiedoor het massaal asiel verlenen aan dienstplichtige mannen. In Duitsland, dat in bijzonder hoge mate Kiev helpt, genieten personen die niet aan de oorlog willen deelnemen in de regel asielrecht.

Wanneer Duitsland dus zou weigeren om Oekraïense mannen in de dienstplichtige leeftijd aan de Oekraïne uit te leveren, dan ontbreekt het daar aan soldaten, die de westerse belangen tegen de Russen vertegenwoordigen en de westerse wapenleveringen zouden kunnen bedienen. Het zou uitermate interessant zijn wat oorlogshitsers zoals de FDP-politica Strack-Zimmermann of Anton Hofreiter (Groenen) daar over zeggen. En ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (Groenen), die het bijna niet kan afwachten totdat er NAVO-raketten ook in Moskou inslaan, zou bij een officieel uitleveringsverzoek van de Oekraïne kleur moeten bekennen.

Onafhankelijk daarvan bewijst het hoge aantal van naar de EU gevluchte Oekraïense dienstplichtigen hoe gering de bereidheid van de juist financieel beter bemiddelde Oekraïner is om voor de eigen staat te vechten en desnoods ook te sterven. De naar schatting meer dan 400.000 Oekraïense soldaten, die al gesneuveld of gewond geraakt zouden zijn, zijn vanzelfsprekend een afschrikwekkend aantal. Maar moeten nu de armere Oekraïners, die zich geen omkopingsgeld voor de illegale uitreis kunnen veroorloven, vechten en sterven?

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het probleem met de dienstweigerende Oekraïners

  1. scherpschutter1943 zegt:

    Na de oekrainers zijn de eu.landen aan de beurt om soldaten te leveren. Ook nederland dus. Mij niet gezien want mijn vijanden zijn niet buiten nederland maar BINNEN nederland. Wie dan? 1: nl.politici en regering die het mogelijk maken dat nederland economisch naar de kloten gaat door eu.verdragen, ongecontroleerde import van economische gelukszoekers en moslims niet te vergeten. En natuurlijk de vetnek timmermans, de nederlandse mussolini

    Geliked door 4 people

  2. Republikein zegt:

    Mijn geitjes kijken graag naar juf Roos, maar deze R[d]oos weet het beter!
    https://www.nu.nl/302606/video/als-een-ikea-pakket-deze-kartonnen-drones-zet-oekraine-nu-in.html

    Like

  3. bobzelf zegt:

    HET WACHTEN IS NU OP ..

    FUHRER …. THE CASIMODO BULTRUG . POEPSTEKER RUTTE MIT SS HELM DIE IN VRACHTWAGENS

    DE ONTSNAPTE UKRAIERS UIT ZAL LEVEREN

    AAN ZIJN SS…AZOV…NAZI.. BANDERA FREINDEN IN KIEV – UKRAINE

    GOKKIE DOEN ??

    Geliked door 2 people

  4. hw.rademaker zegt:

    hypocriet.
    de overheden van de america gezinde landen weten dat ze overspoeld zijn met deserteurs inderdaad de minder welgestelden moeten zich dood vechten
    de welgestelden kunnen door omkoop een vrijstelling krijgen
    en gaan op vacantie naar hun herkomst land.
    hoe krom kan het zijn
    net zo krom als een demissionair kabinet dat gewoon doorgaat
    met de afbraak waar ze al jaren mee bezig zijn
    thorbecke de maker van de grondwet 1848 past natuurlijk helemaal niet in het atoom tijdperk wordt nog steeds gebruikt om zich in te dekken
    de wijsheid straalt er af maar een referendum verbindend is de mogelijkheid om de democratie te handhaven een groot deel van de bevolking is uitgeschakeld
    bij voorbaat bij de verkiezingen het zit wel zo idioot in elkaar dat de 2 kamer door de eerste kamer moet die groten deels nog op de tour van de vorige regering zit
    ik stem op een partij die het referendum hoog in het vaandel heeft
    dan heb je democratie zie zwitserland
    en dan krijg je een regering die gecontroleerd wordt door de bevolking geen grijnze bekkende idioot die zegt dat we in oorlog zijn de deur plat loopt bij klaus swalp
    de vereniging van miljardairs heeft er voor gezorgd dat een griepvirus uitgeroepen werd als pandemie er ontstonden wappies en slappies een slaven masker op
    het prikkertje prik systeem de russische roulette
    de gevolgen beginnen zich af te tekenen bedrijven moeten de financiele ondersteuning van de overheid terug betalen dat wordt een kaalslag
    de overheid heeft zelf voor deze situatie gezorgd.
    het concurentie beding is straks weg grote kartel bedrijven die de markt bepalen nu al met exorbitante winsten

    Geliked door 2 people

  5. Ravian zegt:

    “Maar moeten nu de armere Oekraïners, die zich geen omkopingsgeld voor de illegale uitreis kunnen veroorloven, vechten en sterven?”

    Ja, das de realiteit van de situatie, maar dat ligt dus niet aan de Oekie’s die hebben kunnen vluchten, dat ligt aan de Westerse regeringen die dit bloedbad georganiseerd hebben en stug blijven faciliteren.
    En zodra Kiev de uitlevering van deze ‘deserteurs’ gaat verlangen worden deze ‘deserteurs’ dus automatisch politiek vluchtelingen, en die hebben dus, in tegenstelling tot al die criminele immigranten van Arabische of Afrikaanse komaf waar de EU inmiddels mee vol zit, wel recht op asiel.

    Het zal mij dus ten zeerste benieuwen hoe ze dit in Brussel en de diverse daaraan onderdanige Europese hoofdsteden eventueel weer recht gaan lullen.
    En de te Kiev residerende nazi’s zijn overigens aan de invoering van de dienstplicht, en bijbehorend uitreisverbod, voor vrouwen tussen de 18 en 60 jaar aan het werken.
    Moet in Oktober ingevoerd gaan worden.

    Reken er dus maar op dat er momenteel in Oekie land een hoop koffertjes gepakt worden.
    En ik kan ze geen ongelijk geven.
    Dit is tenslotte een oorlog waar 80% van de Oekies TEGEN gestemd heeft.
    Dit is een oorlog die zuiver voor rekening van het Westen komt, en waar zij zuiver de slachtoffers van zijn…

    Like

  6. scherpschutter1943 zegt:

    Als de oekrainers op zijn komen de eu.landen aan de beurt. Nederland heeft nog een stel libanonvrijwilligers en afghanistanvrijwilligers in de aanbieding. Wel al een beetje aftands en niet opgewassen tegen een man tot mangevecht maar nog voldoende bij de tijd om een trekker over te halen en legio russen kapot te schieten. Maar dat zal wel niet mogen van de de militaire psychiater omdat deze jongens en meisje net over hun pttss heen waren geholpen ten koste van veel geld en inspanning en ja, je kan dus niet aan de gang blijven. Dan maar dienstplichtigen oproepen, hebben we er nog genoeg van, 1 paspoorthouders wel te verstaan, want 2 paspoorthouders kunnen niet sneuvelen voor koning en vaderland. Over de doden niets dan goeds, 1x per jaar mooi lopen met een zwart pak aan op de dam in amsterdam en de zaak is weer gepiept.
    Beitelen we nog gauw de tekst “Hierbij gedenken we alle gevallenen door oorlogsgeweld, ook de jihadisten /terroristen die voor hun overtuiging sneuvelden.” op het nationaal monument, heb je ze allemaal in 1 keer. Niemand vergeten dus. Ik heb nog een prima idee. We sturen de antifa knokploegen van groenlinks /pvda en de communisten, als special forces naar oekraine. Deze mannen zijn getraind in het in de nachtelijke uren opblazen van dingen en het plegen van sabotagedaden en het oververvallen van niets vermoedende mensen. Zoiets als de “Wagnergroep”. Van ptss zullen deze “special forces” zeker geen last hebben.

    Like

  7. koddebeier zegt:

    Uitleveren betekend dat de regering zichzelf medeplichtig maakt aan moord !
    Ze hebben geen schijn van kans, Rusland zal winnen, al moeten ze daarvoor de VS,VK en de NAVO van de kaart vegen.
    En dat komt iedere dag dichterbij door de idioten die zichzelf regering noemen.
    Een echter regering heeft het beste voor met het volk, dat kunnen van het Kartel niet zeggen !

    Like

  8. bobzelf zegt:

    hw.rademaker zegt:
    9 september 2023 om 12:08

    goed stukkie makker . gaaf. ‘jammer dat je niks kon veranderen aan ..

    DIE RUSSISCHE ROULETTE. WHHAHHHHAHAHAHA

    HUGGIE BOB

    Like

Plaats een reactie