De val van Omtzigt?

(Door: Wim van Schaik)

Je benoemt een nieuwe woordvoerder en dan blijkt hij een dubieus twitterverleden te hebben. Dat overkwam Pieter Omtzigt toen hij Onno Aerden naar voren schoof. Nauwelijks was de nieuwe voorlichter begonnen of er ontstond een schandaal. Foutje van Pieter of is dit een teken aan de wand?

Mensen vroegen zich terecht af of Omtzigt met een enge en extreem onverdraagzame D66’er in zee was gegaan. De X-posts van Aerden logen er niet om. BBB was een “gezwel” (oftewel: kanker) én een gevaar voor de democratie. Boeren moesten niet zeuren. En verplichte vaccinatie vond meneer een prima idee.

Meteen waren er de verdedigers van Omtzigt. Zo van, er kan altijd wel iets fout gaan. We zijn allemaal mensen. Het was een leermomentje voor de partij. En meer van zulke dooddoeners. Sommigen zagen in de snelle reactie van Omtzigt zelfs een teken van kracht en een reden te meer om op Pieter te stemmen. Maar laten we wel zijn, minder dan de laan uit sturen van deze figuur was niet mogelijk. Een politieke partij een gezwel noemen, boeren keihard afvallen en zelfs aanvallen en mensen die geen vaccinatie willen wappies noemen, kón niet zonder consequenties blijven.

Onno met de snelheid van het licht wegsturen was voor Omtzigt de enig mogelijke reactie. Daar is niet veel politiek inzicht voor nodig. Hem daarvoor belonen met een lofzang op zijn daadkracht is de wereld op z’n kop. Die valse voorlichter had helemaal nooit benoemd moeten worden. Sterker nog, hij had nog niet eens als lid van de partij toegelaten moeten worden. Daarom zegt het feit dat Omtzigt deze meneer heeft aangesteld veel, zo niet alles, over Pieter Omtzigt zelf. Het kan niet anders dan een weloverwogen besluit geweest zijn.

De gewraakte tweets van Onno Aerden laten zien wat voor persoon Onno is. Zijn benoeming bij de partij met die slecht bekkende WEF-naam, laat zien wie Omtzigt is. Door Onno Aerden woordvoerder maken van zijn partij heeft Omtzigt ongewild in zijn kaarten laten kijken. Dat wordt nog duidelijker als Omtzigt zegt: “Het is mogelijk om respectvol van mening te verschillen, maar het gebruik van woorden als ‘gezwel’ hoort daar niet bij.” Daarmee impliceert hij dat met die mening van Onno niks mis is, mits respectvol gebracht. En dan weten we meteen uit welke hoek de wind waait. Welke meningen Omtzigt er zelf op na houdt…

Omtzigt vond Onno oké, anders had hij als iemand met het imago van zorgvuldig onderzoeker, hem niet op die zware post benoemd. Kortom, Pieter en Onno zijn het politiek gewoon eens: BBB is maar niks, de boeren kunnen stikken en wie bezwaar heeft om zich te laten inspuiten met een experimenteel goedje is een wappie… De ware aard van velen is in de afgelopen jaren duidelijk geworden. Van Onno hebben we de tweets. En van Omtzigt hebben we zijn stemgedrag, dat laat zien dat hij op cruciale momenten gewoon met de bende van Rutte mee stemde.

De vraag is welke mensen er straks nog meer op de lijst van Omtzigt staan. Iedereen moet zich nu afvragen wie van hen er nog meer net zulke ideeën als Onno op na houden? Trouwens wie heeft er na al het gedraai, gekonkel en verraad aan eigen beginselen nog trek in het CDA van uitsluiter Bontenbal? Gezien de peilingen zowat niemand. Maar waarom dan zo gecharmeerd van het CDA 2.0 van uitsluiter Omtzigt?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De val van Omtzigt?

  1. bobzelf zegt:

    YIPPO GEWELDIG HR . WIM VAN SCHAIK

    AFZEIKEN DIE WEF LOVER
    HIJ PIETERTJE LIGT EEN TOPPER BIJ DE WEF TE BONKEN … ZIJN EIGEN WIJF
    BROERTJE VAN PIETERTJE ? IS EEN CORONA FAN EN MEDE WEF TOPPER

    DUS PIETERTJE IS ?? U VULT HET ZELF MAAR IN

    OOM PIETERTJE BURNOUT. WHAHAHA WAT EEN ZELDZAME LUL DIE GOSERT

    Geliked door 3 people

  2. Peter Rissing zegt:

    Goed geformuleerd en ik ben het er mee eens. Had ook zelf al eerder over dat stemgedrag geschreven ( wie niet ? ) en ben du heel benieuwd wat zijn partij in de volgende periode gaat doen. Mijn stem krijgt hij zeker niet.

    Geliked door 3 people

    • bobzelf zegt:

      GOED ZO MIJN JONGEN ..

      IK OME BOB BEGRIJPTTT. DAT JE WEER REAGEERT ??

      OMDAT DE ”PUTIN MOORD EN VERDERF LIJSTEN KLAAR ZIJN ??

      ZE AL BIJ ONS BERTUS KLAARLIGGEN ..

      INCL. DE HELE LANGE LIJST VAN “”UIT HET RAAM KUKELEN ..

      GEWELDIG VRIEND . IK HOOP DAT BERT ER EEN APART

      HOOFSTUK AAN WIJST . EN UITERAARD JOUW GEVIERDE

      NAAM ER ONDER ZAL ZETTEN ONZE SS.. PETERRRR RI ..SS..ING

      JE GAAT HET HELEMAAL MAKEN HIER VRIEND DANK JE WEL

      JE VRIEND BOB ..

      KIJK BESTE TON .. DIT HEET NOU SARCASME !! SNAPPIE ?/ MOOI

      DAT IK OP MIJN OUWE DAG NOG LES MOET GEVEN ?

      MAAR JA IK HEB TOCH GEEN FLIKKER TE DOEN WHAHAHAHA

      Like

  3. Ravian zegt:

    “Maar waarom dan zo gecharmeerd van het CDA 2.0 van uitsluiter Omtzigt?”

    Omdat het een excuus is om niet op PVV of FvD te hoeven stemmen…
    Gewoon achterlijk gedrag natuurlijk, waar ze in “La France” Macron aan te danken hebben.
    Deze lui verzuipen nog liever in de linkse stront dan dat ze van een rechtse politicus een reddingsboei aannemen.
    Het is typisch martelaren gedrag, waar ook linkse gelovigen extreem vatbaar voor zijn.

    Geliked door 3 people

  4. 007lucia zegt:

    Tja wie hoog vliegt dreigt zijn vleugels
    te verbranden
    zie ook het verhaal van Icarus en Daedalus
    oftewel
    Omtzigt dreigt niet alleen zijn onzichtbare vleugels
    te verliezen
    maar ook zijn vliegbrevet en
    dan ben je in
    vrije val

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie