Orbán: Hongarije zal geen dienstplichtige Oekraïners uitleveren

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) maakt duidelijk dat zijn land niet zal voldoen aan de eis van de Oekraïne om Oekraïense dienstplichtigen uit te leveren. De politicus argumenteert dat deze mensen in Hongarije veiligheid en een thuis zouden hebben gevonden.

Boedapest zal geen dienstplichtige Oekraïners, die naar Hongarije gekomen zijn, aan Kiev uitleveren, aldus minister-president Viktor Orbán bij de opening van de herfstzitting van het parlement. Orbán onderstreept dat tienduizenden vluchtelingen, zowel Oekraïners als trans-Karpatische Hongaren, in de Midden-Europese binnenstaat veiligheid en een thuis gevonden zouden hebben. Verder verkondigde Orbán:

Oorlogsvluchtelingen hebben in Hongarije veiligheid gevonden – vrouwen, kinderen en mannen in dezelfde mate. Ik verklaar voor het parlement dat Hongarije de eis van de Oekraïense regering in de herfst niet zal nakomen en dat we niemand met geweld naar de Oekraïne zullen terugsturen.”

Midden september verklaarde de Hongaarse viceminister-president Zsolt Semjén dat de autoriteiten van het land Oekraïense vluchtelingen niet op hun dienstplicht in hun vaderland zouden controleren en dat de data niet aan Kiev zouden worden doorgegeven. Hij garandeerde de veiligheid van elke vluchteling. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, zei in het voorjaar dat ook trans-Karpatische Hongaren “ruw” in de Oekraïne gemobiliseerd zouden worden.

Daarvoor had het Poolse economisch dagblad “Rzeczpopolita” bericht dat Polen ermee begonnen zou zijn mannen in de weerbare leeftijd aan de Oekraïne uit te leveren. Daarentegen verklaarde het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken dat het land zulke burgers niet zou uitzetten.

De Oekraïne staat sinds 24 februari 2022 onder oorlogsrecht. De dag daarna ondertekende Volodymyr Zelensky een decreet over de algemene mobilisatie. Mannen tussen de 18 en 60 jaar mogen het land niet verlaten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Orbán: Hongarije zal geen dienstplichtige Oekraïners uitleveren

  1. karton zegt:

    Wát een kerel, die Orbán !!
    Een tuinkabouter als Rutte of een vetklep als Fransje T. kunnen niet bij zo’n kerel in de schaduw staan !
    Als échte NL’er schaam je je toch kapot met mensen aan de leiding, als , mogelijk, Speklappen Fransje in z’n haute couture kostuum, met een Swiebertje als “koning”, een aantal Marokkaanse/Turkse volksvertegenwoordigers, w.o. zelfs een veroordeelde terroriste ! Wat zal een “Bronner” als Henk der Niederländer zich daar heerlijk voelen met de wetenschap dat er een Hongaarse vaderlander de leiding heeft en zich doet gelden.
    Geweldige vent, Orbán !!!
    👍♥️

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Dit kwalificeert deze Oekraïners dus als politieke vluchtelingen, en gezien ze afkomstig zijn uit een aan de EU grenzend land kunnen die dan, in tegenstelling tot al die zogenaamde vluchtelingen uit Verweggistan, WEL asiel in het EU land van binnenkomst claimen.

    Maar nu strookt dat dus niet met de politieke EU agenda, en blijken ECHTE asielzoekers wel gewoon opgepakt en de grens over gezet te kunnen worden, al waar hun leven daadwerkelijk bedreigt wordt.

    Mooi voorbeeld dus weer van hoe krom deze hele ‘vluchtelingen’ situatie is, en hoe de ‘regels’ te pas en te onpas genegeerd, opzettelijk gemisinterpreteerd, en misbruikt worden.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ton Ruygrok zegt:

    Mannen tussen 18 en 60 mogen Ukraïne niet verlaten en die Zeloot is continue op Vlucht…
    Ton.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie