Europarlementariër Christine Anderson belicht illegale migratie in Lampedusa

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europarlementariër Christine Anderson (AfD), lid van de ID-fractie, heeft onlangs het eiland Lampedusa bezocht om zich persoonlijk een beeld te maken van de toestanden die daar heersen m.b.t. illegale migratie.

Lampedusa is vaak het eerste aanlooppunt voor migranten uit Noord-Afrika. Tijdens de informatieve reis werd bekend dat het aantal illegaler migranten op het eiland onlangs tot 8000 is gestegen. Interessant genoeg leek het opnamekamp op de dag voor de aankomst van de politici compleet ontruimd te zijn, wat het moeilijk maakte een realistische indruk van de situatie ter plaatse te krijgen. Op de vraag waar men de illegale migranten naartoe gebracht had, kreeg Anderson geen bewijskrachtig antwoord.

Christine bracht haar bezorgdheid over de onderzochte feiten en de ontbrekende transparantie van de situatie tot uitdrukking. “Het is van beslissend belang dat we een duidelijk en onvervalst beeld van de realiteit krijgen om doelmatige oplossingen uit te werken”, aldus Anderson.

Bovendien zijn er berichten dat e rop dit moment 2000 asielzoekers op het terrein van de Frankfurter Messe ondergebracht worden. De verdenking bestaat dat deze personen mogelijkerwijs daarvoor op Lampedusa waren. Een parlementaire interpellatie dient hierover opheldering te verschaffen.

Het EU-grensagentschap Frontex ondersteunt volgens de beschrijving ter plaatse de kustwacht door luchtverkenning om smokkelboten doelgericht te lokaliseren. De opgepakte illegale migranten worden daarna naar Lampedusa gebracht, waar ze er over geïnformeerd worden dat ze asiel moeten aanvragen om meer aanspraken geldend te maken. Wat in de regel dan ook gebeurt.

Anderson voegde er aan toe: “Een grensbewaking is er niet meer. Wat we meemaken, is alleen maar het beheer van de illegale immigratie.” Ze benadrukte dat er een duurzame oplossing gevonden moet worden om de integriteit van de grenzen en de stabiliteit van de welvaartsstaat te handhaven.

Christine Anderson eist een volledig onderzoek van de actuele migratiepolitiek en een duidelijke en transparante communicatie over de situatie in migranten hotspots zoals Lampedusa.

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Europarlementariër Christine Anderson belicht illegale migratie in Lampedusa

  1. Hendrik de Zwijger zegt:

    Laat die z.g.n vluchtelingen niet binnen komen in Europa, breng de bootjes terug vanwaar ze zijn gekomen, en laat de wereld weten dat Europa niemand zonder geldige in reis papieren meer binnen laat.
    Kom je toch, dan wordt je opgepakt en vastgezet, en pas weer vrij gelaten als je al de kosten die je gemaakt hebt betaald zijn en je een geldig vliegticket hebt om gecontroleerd op het vliegtuig te stappen .
    Let op, dan komen er niet veel meer, en zal het minder warm worden in Europa, maar zeker in ons eens zo mooie Nederland !

    Geliked door 3 people

  2. Alphons Mantel zegt:

    opzeggen VluchtelingenVerdrag voorkomt veel problemen

    Geliked door 4 people

  3. olieklippie zegt:

    Er hoeven helemaal geen onderzoeken meer te komen, gewoon dat importtuig/gelukzoekers op de boot terug naar de Afrikaanse kust.
    En die hulptroepen keihard aanpakken zodra die weer een lading oppikken vanuit Afrikaanse kust en aan de Europese kust willen afzetten.

    Geliked door 3 people

  4. Realist zegt:

    Wat te denken van Monfalcone, Italië! Het is verschrikkelijk wat ze met onze westerse landen/cultuur aan het doen zijn! En dat druk ik mij zeer lichtelijk uit! Ze zijn letterlijk de gehele westerse beschaving aan het vernietigen met dat in de middeleeuwen levende en afkomstige migranten tuig! 😡

    Hartverscheurend om dit te zien gebeuren! 😥

    https://rairfoundation.com/sharia-italy-multiculturalism-and-the-integration-of-islamic-migrants-into-italian-society-have-failed-video/

    Geliked door 3 people

  5. Ravian zegt:

    “Het EU-grensagentschap Frontex ondersteunt volgens de beschrijving ter plaatse de kustwacht door luchtverkenning om smokkelboten doelgericht te lokaliseren. DE OPGEPAKTE ILLEGALE MIGRANTEN worden daarna naar Lampedusa gebracht, waar ze er over geïnformeerd worden dat ze asiel moeten aanvragen om meer aanspraken geldend te maken. Wat in de regel dan ook gebeurt.”

    Die worden dus niet “opgepakt”, die wordt gewoon een lift aangeboden, naar het dichtstbijzijnde linkse “hoe geraak ik met leugens en bedrog binnen in de EU, en kleed ik daar de sociale dienst het beste uit”, voorlichtingspunt.
    En dat wordt ons dan verkocht als “grensbewaking”.

    Het is vergelijkbaar met een politiebusje dat de inbrekers voor je deur afzet, ze van een snelcursus inbreken voorziet, en daarna nog even komt assisteren bij wat het beste is om te stelen.
    Frontex is gewoon een door de EU opgerichte, gefinancierde, en gecontroleerde criminele organisatie, die zich met grootschalige mensensmokkel bezig houd.

    Geliked door 4 people

  6. sirreadallot zegt:

    Isla de Alegranza lijkt mij een prima plek om in te richten als dobber gelukszoekers standplaats. Vlakbij de Mohammedaanse kust en geen bevolking die last krijgt van de gelukszoekers. Beetje inrichten met tentjes, een halal eettent en toiletjes die ze zelf schoon mogen houden. Zo niet, nou ja dan schijt je maar in het wilde weg, net zoals vroeger thuis. Financiering hoofdzakelijk uit mohammedaanse landen, want broeders..!!
    Volgens mij is het Spanjools gebied, dus Ursula kan daar een flottiele van EU kampfschiffe herum legen ja…und schnell…
    Gelukszoekers die weer terugwillen naar het land van herkomst kunnen aan het werk om de kosten daarvan terug te verdienen. Plee schoonmaken, corvee, vuilnis opruimen, nieuwe gasten verwelkomen, tenten opbouwen… taken genoeg.
    Maar je krijgt NIETS gratis…….

    Boten die het eiland naderen zonder toestemming, schieten met scherp…

    Geliked door 2 people

  7. J.v.d.Heijden zegt:

    Anderson mag van mij Von der Leyen vervangen.

    Like

Plaats een reactie