Kamer spreekt uit dat cashgeld altijd wettig betaalmiddel blijft

(Door: Marit Nubé)

Bijna de voltallige Tweede Kamer wil dat cashgeld te allen tijde een wettig betaalmiddel blijft. Maar liefst 133 van de 150 Kamerleden zijn voor een motie van rechtse fracties.

De motie werd ingediend door BVNL, BBB, SGP, JA21 en PVV. Volgens de fracties is het broodnodig dat Nederlanders ook in de toekomst gegarandeerd kunnen blijven betalen met contant geld. Daar zijn bijna alle Kamerleden het mee eens: alleen CDA, Volt en lid Gündoğan zijn tegen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kamer spreekt uit dat cashgeld altijd wettig betaalmiddel blijft

  1. Julia zegt:

    Ze verzinnen wel wat om cash geld alsnog tot het verleden te laten behoren. Waarom denkt u dat er zoveel bankkantoren de deuren sluiten zij hebben geen cash meer in huis. Steeds meer geldautomaten verdwijnen uit het straatbeeld of zijn defect. Mocht u een groot bedrag van uw eigen geld op willen nemen moet u dit van tevoren aanvragen en verantwoording afleggen. Het begin van het einde van cash. Cash moet worden verbannen want de dictatoriale Staat der Nederlanden heeft anders geen controle over uw uitgaven en de belastingdienst is bang dat zij een cent missen. Het gaat niet over cash maar het gaat om totale staatscontrole over wat u uit geeft, waaraan u dat besteedt en vooral als u produkten koopt die extra CO2 uitstoten zullen we na een waarschuwing boetes opgelegd krijgen. We weten dat wat de Kamer toezegt nimmer wordt nagekomen dit heeft puur te maken met de komende verkiezingen wat uiteraard een schijndemocratie is. We praten na 22 november wel verder en zullen ervaren van wat er van deze belofte terecht komt ik vrees helemaal niets. Zij dienen het WEF en dienen uit te voeren wat door het WEF en de EU wordt opgedragen.

    Geliked door 5 people

  2. Htskday zegt:

    Ja, ze zeggen en beloven wel eens meer wat…
    Laten we er dan maar op “hopen” dat het betalen met contant geld nooit afgeschaft wordt.

    Ik betaal altijd álles contant, zelfs de huur en energie rekening..
    Ja, dat kan als je in een tropisch “3e wereldland” (😂…) leeft,.. sterker nog, het kan vaak, behalve in grote zaken en supermarkten niet eens anders.
    Zelfs als ik wat online bestel betaal ik contant aan de deur bij aflevering.

    En ja, we lopen hier met veel dingen 50 jaar “achter”, 😂… en dat is vaak maar goed ook..
    Lekker ouderwets..

    Elke maand zodra mijn AOW en pensioen wordt gestort ga ik naar de flappetap en trek alles eruit.

    Toedeledokie..

    Geliked door 4 people

    • mooinique zegt:

      Ben jaloers maar op de goede manier.🥰

      Geliked door 1 persoon

    • 007lucia zegt:

      Waar is dat paradijs????

      Geliked door 1 persoon

      • Htskday zegt:

        @Lucia,

        Nou, paradijs…
        Het is zeker niet voor iedereen,.. het is een hele andere wereld.
        Als je weinig van de wereld hebt gezien en onvoorbereid in één keer hier beland, kan je wel eens flink in de war raken, en zelfs berooid en teleurgesteld terug keren naar waar je vandaan kwam.
        Je moet weten hoe het “werkt”..

        Ik woon hier nu 14 jaar, heb na een week of 3 het meisie van mijn dromen ontmoet, zijn nog steeds samen, en zijn zelfs een paar jaar geleden getrouwd.

        .
        More fun in the Philippines! 🇵🇭

        Vriendelijke altijd lachende mensen, prachtige natuur, het hele jaar tropisch warm rond de 30°, ook ’s nachts komt het nooit onder de 25°.
        Je kan hier vooral in de steden met Engels behoorlijk terecht, en het leven is hier stukken goedkoper, een huis huren kost hier bv nog niet een kwart vergeleken met Nederland, ik heb hier een geweldig huis buiten de stad voor z’n €160..

        En iedereen is hier welkom, maar je bent hier gast! dat betekend dat als je je niet gedraagt je zo het land uitgepleurd wordt en nooit meer binnenkomt..
        Dus geen agressieve bosnegers arabieren of moslims hier..

        Maar ook..
        Een arm 3e wereldland met veel bedelaars, armoe, waar veel mensen wonen in zelf in elkaar geprutste hutjes, bergen rotzooi, waar overal de stroom regelmatig uitvalt, en gepensioneerde westerse ouwe opa’s die achter de jonge meisjes aanrennen, en zelfs pedofielen uit westerse landen die hier als ouwe opa’s hun lusten nog even willen botvieren voordat ze de pijp uitgaan, (ja, het is hier wat dat betreft een snoepwinkel..)

        En dat laatste is hier wat me wel erg tegenstaat, en er is niets wat je er aan kan doen..
        Daarom loop ik ook meestal niet zo te koop met waar ik woon, ik heb in het begin nog wel eens opmerkingen gekregen van wat ik in zo’n pedo land doe enzo…
        Weten die mensen veel..

        Het paradijs bestaat niet,.. het is overal wat,.. maar ben hier voorlopig stúkken beter af dan in Nederland en alle andere westerse landen.
        Het is ook maar net wat je wil, een kwestie van smaak, en het is zeker niet voor iedereen.
        Ik heb het hier voorlopig nog prima naar mijn zin.
        En áls ik ooit wat beters vind ben ik zo vertrokken..

        More fun in the Philippines!
        😂🥳

        Like

  3. Hovawart zegt:

    Dat er een hoofdelijke stemming gehouden moet worden over een wettig betaalmiddel, is er dan niets meer heilig?
    De overheid schrijft niet voor welk betaalmiddel u moet gebruiken. De banken besluiten dat zij het mogelijk maken om elektronisch te betalen, zoals pinnen. En winkeliers bepalen zelf welk betaalmiddel zij accepteren. De rol van de overheid ligt bij de wetgeving en het houden van toezicht op het betalingsverkeer….meer niet
    We leven in een periode waar niets meer is wat het lijkt, zelfs onze muilkorfdemocratie……

    Geliked door 5 people

  4. Ravian zegt:

    Als je cash geld wilt kunnen afschaffen dan wil je de bevolking voor de volle 100% kunnen controleren, en er is maar één reden waarom je de bevolking voor de volle 100% zou willen kunnen controleren, en dat is omdat je de democratie wilt vervangen door een dictatuur.

    Geliked door 3 people

  5. BigLJohn zegt:

    In de wereld is een tweedeling aan de gang. Steeds meer Brics-landen komen er bij die hun eigen munt houden die zich verbinden met de goudstandaard. Hier in West Europa hebben wij de Euro, zogenaamd fiat geld. Net als in Amerika word er eindeloos veel geld bijgedrukt terwijl dit geld niet verbonden is aan de goudstandaard en op den duur niets waard meer zal zijn. Het laat zich raden dat contant geld nooit kan verdwijnen wil West Europa nog mee kunnen spelen met de rest van de wereld. Zoals de Russen Roebels eisen voor hun gas, geen Euro, en anders word er geen gas geleverd. Dus West Europa schoot in zijn eigen voet en wilde dus geen Russisch gas meer. Duitsland begint al terug te krabbelen.

    Geliked door 2 people

  6. johannes zegt:

    ja het blijft misschien wel n wettig betaalmiddel , alleen hoeft niemand het te accepteren …………. we kennen de taaltrucjes van de leugenenaars nu wel toch ?

    Geliked door 3 people

  7. Marc zegt:

    Deze uitslag geeft alleen maar aan hoe niet-wetend en onbegrijpend de meerderheid van de Kamer is over organisatie en doel van EU en CDBC, en daarmee dus hoe ongeschikt ze voor dit vak zijn.

    Kaag, Lagarde, Schwab, enz. zijn duidelijk genoeg geweest over het doel van CDBC: volledige onderwerping van de bevolking aan digitaal geld, QR en TI. Alle betalingen moet inzichtelijk voor hen zijn, de controle totaal.

    Denkt zo’n meerderheid in zo’n Tweede Kamertje nu echt dat dit de CDBC zal stoppen of dat cash geld inderdaad zal blijven?

    Alleen een daadwerkelijke revolutie van onderop zal hieraan een einde kunnen maken. Maar eerst zal het goedgelovige volk keihard hit bottom moeten doen. Voor honderden miljoenen Europeanen zal dit hun financiële einde betekenen.

    Zeker voor het goedgelovige Nederlandse volk. Of wat daarvan nog over is. Met dit laatste doel ik niet op het gegeven dat30% van de bevolking inmiddels van allochtone afkomst is, maar op het feit dat de mentale weerbaarheid volkomen verdwenen is.

    Geliked door 2 people

  8. ronjaspers zegt:

    Natuurlijk wordt het contante geld afgeschaft,en een digitale munt ingevoerd.Controleer het geld,en controleer de bevolking dan heeft de kwaadaardige globalistische elite.De volledige macht en controle over de burgers.

    Geliked door 1 persoon

  9. D. G. Neree zegt:

    Dat kan wel zo zijn, maar ondertussen wordt van alle kanten (banken, supermarkten, horeca, OV, etcetera) het gebruik van contant geld tegengewerkt, lastig of zelfs onmogelijk gemaakt. En sinds wanneer trekt het (demissionaire??? of een volgende)
    kabinet zich weer iets aan van de volksvertegenwoordiging? Dat laatste is m.i. allang verleden tijd.

    Like

  10. 007lucia zegt:

    De Kamer en het begrip ” Altijd” is op zoveel niveaus
    een groot contradictio in terminis
    2 hiervan wil ik belichten
    waarheid en feitelijkheid

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie