Baerbock meent het serieus: Duitslands “energietransitie” als export hit

(Vertaling: E.J. Bron)

Je zou het niet geloven als het niet officieel zou zijn: de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen, foto) beschouwt de Duitse “energietransitie” als te exporteren naar andere landen. Bij haar bezoek aan een lokale energieonderneming in de deelstaat Brandenburg zei ze nu letterlijk: “`Wat hier bij ons in Brandenburg mogelijk is, dat we stoppen met kolen, terwijl we arbeidsplaatsen veiligstellen en top-technologie van de toekomst bespoedigen, dat willen we ook in andere landen doen.”

Verder zei de minister van Buitenlandse Zaken: “Door faire energie-partnerschappen met landen zoals Zuid-Afrika kunnen we juist vanuit Duitsland een voorbeeld stellen dat hernieuwbare energieën, dat groene technologieën ook bijdragen aan sociale zekerheid, aan arbeidsplaatsen van de toekomst.”

Wat Baerbock daarbij niet vertelt: tot nu toe zorgt de Duitse “energietransitie” ook in Duitsland noch voor sociale zekerheid noch voor arbeidsplaatsen noch voor top-technologie. Het tegendeel is het geval. Het enige effect van de “energietransitie”, die de “stoplicht”-regering sinds haar ambtsovername nog op de spits gedreven heeft, is een nog nooit eerder vertoonde verzorgingsonzekerheid, exploderende energieprijzen en dientengevolge een unieke instorting van de Duitse economie. Men moet het aan de genoeg gedocumenteerde onwetendheid van de Groene minister van Buitenlandse Zaken toeschrijven dat ze deze “positieve balans” ook aan de rest van de wereld als exportartikel wil verkopen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Baerbock meent het serieus: Duitslands “energietransitie” als export hit

  1. bobzelf zegt:

    IS DIT EEN SEX OPBLAASPOP ???

    IK VRAAG DIT EVEN VOOR EEN VRIEND HOOR

    OOM BERTUS PEESPALEIS

    Geliked door 2 people

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Wat weeral ens aan geeft hoe ver deze dorpsgek losgezongen is van de realiteit.
    Maar ook haar toehoorders op deze meeting die geen enkel kritisch woord laten horen en waarschijnlijk een staande ovatie hebben gegeven nadat ze haar onzin gespuit had.

    Geliked door 2 people

  3. Lekke Fietsband zegt:

    Die Annalena Baerbock heeft een giga ganbang nodig van minstens een maand en dat door 100 auslander. Misschien wordt ze dan eindelijk een beetje wakker?
    Aan de andere kant zijn alle W/E/F ratten zwaar gehypnotiseerd zodat ze denken dat zij goed zijn en de rest fout is.
    De enige oplossing is een government repair kit.

    https://www.frontnieuws.com/wat-is-er-mis-met-de-westerse-politieke-klasse/

    Geliked door 1 persoon

  4. BosscheBol zegt:

    Ze gelooft het echt. Niet meer te helpen. En als over een paar jaar blijkt dat Duitsland op zijn gat ligt en waarschijnlijk nooit meer overeind komt, dan zal ze dit wijten aan de klimaatweigeraars, de ouwetjes (die er veel te veel zijn) en aan extreem-ultra rechts. En als niemand daar naar luistert, zal ze hem smeren naar haar riante onderkomen in Argentinië. Daar zal zij een boek schrijven: “hoe mijn geweldige ideeën over een schone en goedkope energie werden gesabotteerd.”

    Geliked door 4 people

  5. bobzelf zegt:

    LAAT MIJ HET NOU VOOR HET GEZEIK BEGINT …..

    GEWOON EFFE OUDERWETS ALLES UITLEGGEN ..

    OOM DOODSPUIT

    Geliked door 5 people

  6. BosscheBol zegt:

    Duitsland! Ooit een land met een trots volk. Een land dat genieën voortbracht als Bach , Einstein en Heinrich Heine. Een volk dat misschien soms een beetje té volgzaam was. Loopt nu als een kudde schapen achter een domme en arrogante vrouw aan met het syndroom van Down. Net als wij, Nederlanders ….

    Geliked door 2 people

  7. stradivotsi zegt:

    Een pruimenmuil zoals die Meloni. gevaarlijke wijven zijn dat.
    Lekker van bil gaan, maar dan verleidend bepalende.
    Ik meen dat ik dat zo ruiken kan. Of mijn neus zit dicht.

    laat je neuken en opsteuken…. de meeste mannen reageren er
    geslachtsdelend denkende erop.

    Geliked door 1 persoon

  8. aquarius4422 zegt:

    Dat mens is echt knettergek, zij beseft kennelijk niet dat Duitsland door het groene wanbeleid economisch in elkaar stort.

    Geliked door 5 people

  9. Peter zegt:

    Dat wijf is een aanfluiting voor Duitsland en totaal geschift,net zoals de rest van haar partijgenoten .Nederland zou goed moeten kijken naar dit soort achterlijke ,als bij ons Groenlinks in de regering komt met de PVDA kan je alles werkelijk op je buik schrijven .Parasieten en socialisten ,noem een land waar het goed gaat in de wereld met dat tuig aan het bewind ,ik zou het niet weten .

    Geliked door 4 people

  10. hans zegt:

    Irritante dram-TEEF!! Jij gaat niks, want jij gaat binnenkort weg en de BAJES in!!

    Geliked door 1 persoon

  11. Harry zegt:

    Nóg meer vrouwen in de politiek ?
    Nóg meer waanzin ?
    Er zijn ook achterlijke kerels , voorbeelden te over , maar hoeveel nuttige verstandige stabiele vrouwen hebben we nou eenmaal ?
    Kennelijk willen de goochemen zich niet tot de politiek verlagen !

    Geliked door 1 persoon

  12. aris1951 zegt:

    Het lijkt mij toch sterk dat er geen snipers meer zijn die dit gedrocht samen met von der lijen af knallen dit zijn het soort moffen die het nooit leren.

    Geliked door 1 persoon

  13. Ravian zegt:

    Dit is ‘normaal’ links gedrag…
    Het plan is ideologisch gedreven, dus kan het plan niet mislukken, en als het wel mislukt dan ligt dat niet aan het heilige plan maar ergens anders aan.

    Dit zijn gewoon fanatieke gelovigen die weigeren te erkennen dat je met vijf broden en twee vissen geen menigte kunt voeden.
    En daarom vertonen ze ook dit soort ‘missionarissen’ gedrag, want het geloof moet verspreid worden tenslotte.

    Baerbock zou feitelijk, gezien haar niveau, ergens bij een Aldi rekken moeten vullen of zo, maar in het huidige systeem komen dit soort imbecielen helaas op posities terecht waar ze met hun stupiditeit hele economieën kunnen vernielen.
    En das niet enkel in Duitsland het geval, dat zie je overal in het Westen.

    Geliked door 4 people

  14. nikrophorus zegt:

    Dat mens is een absoluut onbenul. Beweerde dat je stroom in het net kon opslaan, dat er een kobold in de accu’s zit, en dat “atoomstroom” het net zou verstoppen (en je daarom windmolentjes moest gebruiken). Ja, zulke onzin heeft ze écht gezegd, met dat snerpende stemmetje van haar! En niemand die haar durft tegen te spreken, ze kunnen alleen maar schaapachtig klappen..

    Nou is die Habeck niet veel minder dom, beweert ook de grootst mogelijke kul alsof hij er verstand van heeft.

    En dan Scholz, die denkt dat hij een “Wirtschaftswunder” kan bewerkstelligen door alleen maar te beweren dat dit er zal komen. Kortom, magisch denken (er zij licht, en er wás licht…). Alsof Ludwig Erhard dat ook zo gedaan heeft!

    Geliked door 4 people

  15. ronjaspers zegt:

    Die baerbock is net als de meeste politici een “marionetpop” van de kwaadaardige elite.

    Like

Plaats een reactie