Begin van het einde? Westerse Oekraïne-berichtgeving wordt plotseling veel negatiever

(Vertaling: E.J. Bron)

In veel westerse media is een veranderende toon van de Oekraïne-berichtgeving vast te stellen. Waarnemers weten echter nog niet of het daarbij om een gevolg van de uitbraak van geweld in het Midden-Oosten gaat, waar de aandacht steeds meer op gevestigd is, of dat de nieuwe nieuwssituatie er wellicht voor moet dienen om de sowieso in de lucht hangende “exit-strategie” van het Westen in de Oekraïne mediaal te orkestreren.

Het is een feit dat meerdere westerse media plotseling een veel slechter beeld van de militaire situatie van de Oekraïne schetsen. De “Washington Post” bijvoorbeeld maakt er geen geheim meer van dat de ondersteuning van de Oekraïne in enkele landen, waaronder ook de VS, in toenemende mate vermindert. Het YouTube-kanaal “Judging Freedom” publiceerde bovendien op 5 oktober een interview met de voormalige Britse diplomaat en medewerker van MI6 Alastair Crooke, die beweerde dat de Oekraïne nu een “collaps” op alle gebieden zou beleven en dat het regime in Kiev in de komende winter een nederlaag tegen Rusland zou lijden als de militaire ondersteuning stopgezet zou worden.

“Alles stort in elkaar in de ruimste zin van het woord, en als er geen geld zal komen, zal de huidige fase van de oorlog volgens mij deze winter ten einde zijn”, beweerde Crooke, en voegde er aan toe dat de Oekraïne niet over de voor de winter noodzakelijke techniek en over steeds minder wapens en personeel zou beschikken.

Ook de Britse tv-zender “Sky News” kwam tot de inschatting dat Kiev de ondersteuning van het Westen zou verliezen. De noodzakelijkheid om Kiev militair en financieel te blijven steunen, zou voor de westerse staten een serieuze last kunnen worden, analyseerde de tv-zender.

Veel waarnemers valt het ook op dat er berichten over steeds nieuwe corruptieschandalen in de Oekraïense regering de ronde doen. Ook zij zouden er een indicatie voor kunnen zijn dat het Westen zijn begin van het einde (stoppen met bemoeienis in de Oekraïne) voorbereidt.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Begin van het einde? Westerse Oekraïne-berichtgeving wordt plotseling veel negatiever

  1. olieklippie zegt:

    Die fucking Eu en co. Hadden zich er Nooit met dat corrupte oekrieland moeten bemoeien.
    Wat die Eu politici betreft vallen die ook onder de categorie Terroristen, want zij negeren hun eigen bevolking.

    Geliked door 1 persoon

  2. droevige mof zegt:

    Zelensky heeft de reddingsboei al omgedaan en vertelt rond dat Rusland overal achter zit. Daarom is het nu een gezamenlijke oorlog en moet iedereen lekker blijven betalen. Oekraïne wordt nu volledig gefinancierd door de VS en de EU en het stoppen van de oorlogsfinanciering lost het probleem maar half op. Wij hier in Europa zullen de wederopbouw moeten financieren. Dat is het mooie van een proxyoorlog, de anderen betalen en sterven.

    Geliked door 2 people

    • bobzelf zegt:

      MAAKT U GEEN ZORGEN ,..
      ALS U DE FOTO;S VAN MARIOPOL BEKIJKT DAT TOT DE LAATSTE STEEN VERNIETIGD WAS . DAAR STAAN SCHITTERENDE NIEUWE APPARTEMENTEN
      NIUEWE ZIEKENHUIZEN . NIEUWE SCHOLEN EN
      EEN NIEUWE ATLETIEK BAAN VOOR OME BOB DENK IK

      TEGEN DE TIJD DAT MIJN OOM KLAAR IS LIGT EUROPA AAN DE GEEUWHONGER

      DUS MAAKT U GEEN ZORGEN DIE OUWE TAXICHAUFFEUR LOST ALLE PROBLEMEN OP

      ALEEN DIE VAN JULLIE NIET. WANT JULLIE HEBBEN HEM VERRADEN

      TOCH

      HUGGIE VRIEND OME BOB

      Geliked door 1 persoon

    • Julia zegt:

      droevige mof Zelensky gilt al en laat van zich horen hij is even buiten de aandacht van de msm. Ondertussen is hij wel weer beloond met miljoenen voor het opruimen van de mijnen. Nu gaan wij niet alleen armer worden door de oorlog in de Oekraïne wat denkt u nu van de gas en olieprijzen door dat gedonder in het Midden Oosen wij betaalslaven zullen nog meer moeten gaan betalen. De massa hobbelt nu achter Israël aan maar wat zullen zij de rekening moeten gaan betalen. Het gaat niet meer over Nederland het gaat allen nog om de buitenlandse belangen. Dat het talloze doden kost interessert die hele bende in Den Haag en de meelopers helemaal niets. Als een stel domme schapen hobbelen ze met de massa mee want pas op men moet nu wel pro Israël zijn anders is men een joden hater.

      Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    De Russen zijn momenteel grootschalig “on the move”, zijn zo te zien de posities aan het veroveren van waaruit ze na het modderseizoen (zodra de grond hard bevroren is) het Oekie leger geheel plat kunnen walsen, waarna ze gewoon probleemloos het hele land in kunnen nemen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie