Israëlische minister van Defensie bevestigt plan voor grondoffensief tegen Gaza

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister van Defensie, Yoav Galant (foto), maakt tegenover het publiek duidelijk: het grondoffensief tegen Gaza zal er komen. Dit wordt op dit moment ijverig voorbereid.

Bovenop de zich al in dienst bevindende strijdkrachten van het Israëlische leger werden er ongeveer 360.000 reservisten opgeroepen. Zelfs Israëli´s die zich in het buitenland bevinden, hebben een oproep gehad. Een groot deel van deze troepen is al geconcentreerd rondom de Gazastrook. Beelden van tankcolonnes doen de ronde op internet.

De Israëlische minister van Defensie, Yoav Galant, heeft ondertussen aan alle twijfels een eind gemaakt en tegenover het publiek duidelijk gemaakt: het grondoffensief tegen Gaza zal er komen (zie hier).

De militaire expert Carlo Masala gaat uit van een gevaarlijke militaire operatie in het stedelijk gebied van de Gazastrook. En daar schuilen veel gevaren, die tot een groot aantal slachtoffers aan alle kanten zouden kunnen leiden: mijnen, tunnelsystemen, hinderlagen, straatgevechten, huis aan huis gevechten, valstrikken.

Duidelijk is nu al: dit is een echte oorlog en hij zal nog veel mensenlevens kosten.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Israëlische minister van Defensie bevestigt plan voor grondoffensief tegen Gaza

  1. karton zegt:

    Zou Johan Derksen dit wel goed vinden ?

    Geliked door 6 people

  2. BosscheBol zegt:

    Misschien kunnen de Nederlandse linksen zich wel vóór de tanks op de weg vastplakken? Is maar een hint, hoor …

    Geliked door 9 people

  3. scherpschutter1943 zegt:

    Als je huis na huis eerst volledig plat bombardeert en het leger gelijk optrekt met de puingrens, dan vallen er de minste israelische soldaten. Als je karkassen van gebouwen overeind laat staan, creëer je schietpunten voor de vijand, dat is in Aleppo syrie wel bewezen.

    Geliked door 7 people

  4. Niek zegt:

    Dit is wel een beetje rare gang van zaken, vinden jullie ook niet, het stinkt. De beste veiligheidsdienst ter wereld wist het niet? Dit is meer een 9/11 actie uitgelokt door de bevolking op te offeren en een legitieme manier hebben om Gaza binnen te vallen. En wat moet zo’n leger dan doen als ze binnenvallen? Iedereen doodschieten of laten verhongeren? Het is te hopen dat Egypte zijn grens weer opend om mens onteerende toestanden te voorkomen. Dit conflict is al lang gaande maar is wel fijn om te zien hoe links Nederland en Europa nu al bibberen want stel dat er een burgeroorlog komt? Dat hele conflict moeten ze lekker daar samen uitzoeken en wij moeten ons er vooral niet mee bemoeien. Natuurlijk wel overal Israëlische vlaggen ophangen net zoals voor Ukraine maar dat deden wij vroegah helemaal nooit, ziet u wat er veranderd is? De deugkneuzen hebben dit over zichzelf afgeroepen door Zelenski zogenaamd te steunen met vlaggen, zie het resultaat van links Nederland.

    Geliked door 1 persoon

  5. Realist zegt:

    Breaking!

    Moeder van vermist Duits meisje op dansfeest voor het laatst gezien achterin hamas pick-up truck zegt dat ze te horen heeft gekregen dat haar dochter Shani Louk nog leeft, maar ernstig ziek is in het ziekenhuis van Gaza. (Video)

    https://www.thegatewaypundit.com/2023/10/mother-missing-german-tattoo-artist-says-shes-been/

    Like

  6. droevige mof zegt:

    Deze oorlog heeft enorme sociale gevolgen, goede en slechte, afhankelijk van je politieke standpunt. Eén ding is zeker, ons huidige sociale systeem loopt ten einde. Het zou kunnen dat de moslims uiteindelijk wereldwijd solidair zijn met de alom ongeliefde Palestijnen en de oorlog naar onze steden brengen. Dat zou een burgeroorlog zijn, want ze zouden hulp krijgen van degenen die hen al heel lang helpen. Een echte burgeroorlog dus. Vanwege de machtsverhoudingen zullen ze die verliezen.

    Geliked door 2 people

  7. Ravian zegt:

    Hamas heeft gijzelaars genomen, en die gijzelaars worden mishandelt en verkracht, wat de inzet van grondtroepen onvermijdelijk maakt.
    Deze situatie is zonder “boots on the ground” dus gewoon niet meer op te lossen.
    En het is te hopen dat ze nu werkelijk schoon schip maken, ongeacht de kosten, omdat geen schoon schip maken op de lange termijn altijd tot nog meer Joodse slachtoffers zal leiden.

    Geliked door 3 people

  8. leeuw7 zegt:

    We zijn in oorlog: Wil jij deel uitmaken van Gods leger?

    De nachtmerrie is hier. Meer dan 700 Joden, afgeslacht in één dag (inmiddels al 1200). Meer dan 100 gijzelaars. Israël is in oorlog.

    De tijd voor argumenten is voorbij. Er is geen plaats meer voor leunstoeldebatten over de rechten van Palestijnen of gerechtelijke hervormingen. Onze vijand heeft luid en duidelijk verklaard dat ze kwaadaardige beesten zijn die vastbesloten zijn om elke Joodse man, vrouw en kind af te slachten. Er zijn meer Joden vermoord op Shabbat 7 oktober dan op enige andere dag sinds de Holocaust. Laat dat tot je doordringen.

    Wat betekent dit voor Joden en Christenen in Amerika?

    Onderhandelen met deze satanische,islamitische barbaren is zinloos!!

    Geliked door 3 people

  9. leeuw7 zegt:

    https://www.wimjongman.nl/nieuws/2023/gods-leger.html

    Iedere gelovige heeft de verplichting om voor Israël te vechten, om op te staan en te handelen. Ieder van ons moet zich op zijn eigen manier afvragen: wat doe ik voor het volk Israël?

    Israël lijdt op een manier die velen van ons nog nooit in hun leven hebben meegemaakt. Israël heeft het wanhopig nodig dat we opstaan en ons verenigen. Israël moet Hamas volledig vernietigen. Maar het is slechts een kwestie van tijd – waarschijnlijk een paar dagen – voordat de VS en de EU Israël onder druk gaan zetten om een staakt-het-vuren af te kondigen, wat een ramp zou zijn. Zullen Joden en christenen over de hele wereld opstaan en schreeuwen? Zullen we in de straten van Washington DC marcheren en verklaren dat Israël het recht heeft om het karwei af te maken?

    Amerikaanse Joden en Christenen staan op een tweesprong. Zullen we de passiviteit en het defaitisme verwerpen dat de Amerikaanse religieuze gemeenschap al tientallen jaren teistert? Zullen we opstaan – niet voor één dag of één week, maar voor de komende maanden en jaren – en vechten voor Israël en Amerika? Of blijven we passief, zuchten we over het bloedvergieten en gaan we verder met ons leven?

    Genoeg excuses. Genoeg met zeggen “wat kunnen we doen behalve bidden?”. Organiseer gebedsevenementen. Woon rally’s bij. Ga online en klaag de Joden aan die gegijzeld zijn. Neem het initiatief.

    Het is tijd om dienst te nemen in Gods leger.

    Elie Mischel is directeur Onderwijs bij Israel365

    Bron: We are at War: Will You Enlist in God’s Army? – Israel365 News

    Geliked door 2 people

  10. leeuw7 zegt:

    De missie van Hamas was om een typische Hamas Einsatzgruppen aanval uit te voeren: Ze maakten jacht op Joodse vrouwen, mannen, kinderen, overlevenden van de Holocaust en ouderen, en vermoordden hen met onuitsprekelijke wreedheid.

    Wreder is niet mogelijk!!

    De laatste steun van Qatar voor de Hamas Einsatzgruppen aanval in Israël was ook duidelijk op haar televisiekanaal Al-Jazeera, dat in dienst staat van de leiders van Hamas – commandant Muhammad Deif en “militaire woordvoerder” Abu Ubaida – wiens verklaringen ze talloze malen hebben uitgezonden, net zoals ze deden met de toespraken van Osama bin Laden zowel voor als na 9/11. Tot schande van de Israëlische regering is Al-Jazeera niet gestopt met administratieve of juridische middelen. Met de Hamas Einsatzgruppen aanval en met het vermoorden van overlevenden van de Holocaust zijn ze een stap te ver gegaan. Het spel is nu uit.

    Dit is iets wat noch de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die de stiefzoon is van wijlen de in Polen geboren Amerikaanse overlevende van de Holocaust Dr. Samuel Pisar, ereambassadeur van UNESCO en speciaal gezant voor Holocausteducatie, noch president Biden dit nooit zullen vergeven, tenzij ze alle morele consideratie hebben verloren.

    https://www.wimjongman.nl/nieuws/2023/einsatzgruppen.html

    Wie zwijgt stemt toe met vredeverstoorders van de satanische barbaarse Islam!

    Geliked door 2 people

  11. leeuw7 zegt:

    Verschrikkelijke ontdekking: 40 baby’s en kinderen afgeslacht in Kfar Aza – velen onthoofd. Na de bevrijding van Israëlische steden bij de grens met Gaza ontdekken IDF-troepen de nasleep van een bloedbad – waaronder de slachting van 40 baby’s en jonge kinderen, van wie velen onthoofd.
    Voor meer zie World Israel News

    Geliked door 2 people

  12. BigLJohn zegt:

    Wat nu als de gijzelaars zichtbaar als menselijk schild worden gebruikt. Staakt Israel dan het vuren ? En dan begint het soebatten. 150 Israeli uitgeruild tegen 1000 uiterst gevaarlijke Hamas strijders. Wil men Hamas finaal uitschakelen dient men (spijtig genoeg) de gijzelaars te negeren wil men eens en voorgoed van Hamas verlost zijn.
    In het andere geval blijft het probleem eeuwig door-etteren. In feite Israels eigen schuld want tijdens de vorige grote oorlog tegen de buren werd nagelaten Gaza aan te pakken. Raar is in ieder geval dat de omgeving van het grenshek totaal onbewaakt achter gelaten werd tijdens de inval van Hamas en dat de Mossad totaal onbekwaam overkwam. De Mossad, de meest beruchte inlichtingendienst ter wereld nota bene, zij die in de gehele wereld aktief zijn, zij zouden ouasi opeens van niets weten !!!

    Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      JA ZE WAREN NET EFFE LEKKER AAN HET KLAVERJASSEN VRIEND

      DE BOOG KON NIET ALTIJD GESPANNEN STAAN

      IK HERRINNER MIJ DE VLUCHT MH -17

      DIE TERHOOGTE VAN KIEV INEENS OVER HET OORLOGSGEBIED

      HEEN WERD GELEID .

      DE DADERS LETTERLIJK EN FIGUURLIJK OP

      ””HET KERKHOF ”””

      DAT DIE BUKRAKET DAN 200 KM VERKEERD STAAT WEET OOK DAN NIEMAND MEER
      EN !!!!!!!!

      MET EEN LAND IN OORLOG !!!!!!!! IN OORLOGSTIJD !!!

      BIJ TOEVAL OP DAT MOMENT !!!!!!ALLE RADARS UITSTONDEN . WEGENS ONDERHOUD.

      EN IK GELOOF DAT DAN SNAPPIE ????????? TUURLIJK !!!

      DAT LIJKT ME LOGISCH .

      IK RUIK STRONT . AL EEN PAAR DAGEN .

      HUGGIE MAKKER

      Like

  13. Julia zegt:

    Een conceptrapport van de Verenigde Naties beschuldigt het Israëlische leger van het doden van 32 Palestijnse kinderen en het verminken of gebruiken van anderen als menselijk schild. Israëlische diplomaten veroordelen het VN-rapport, dat in de komende weken wordt gepubliceerd. De vraag is of de Israëlische defensiemacht zal worden opgenomen in de bijlage van het rapport – een de facto zwarte lijst die nog meer gevolgen zou hebben.
    Israël en zijn discriminerende apartheid en bezettingspolitiek ten opzichte van de Palestijnen zijn ‘de belangrijkste oorzaken’ van terugkerende spanningen en instabiliteit in de regio. Dat blijkt uit het zoveelste onderzoeksrapport van de Verenigde Naties. ‘De bevindingen en aanbevelingen wijzen overweldigend naar Israël. Er is een asymmetrische aard in het conflict en er is het feit dat een staat de andere bezet’, aldus de voorzitter van de speciale onderzoekscommissie, voormalige Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Navanethem Pillay.
    Israël is de afgelopen decennia tientallen keren door de VN op de vingers getikt en heeft meerdere resoluties die de systematische onderdrukking van de Palestijnen veroordeelt naast zich neergelegd. De Israëlische autoriteiten hebben niet gereageerd op het nieuwe VN-rapport. Het zou ons land eens sieren zich niet in dit al jaren durende conflict te mengen en neutraal te blijven in plaats van als eerste de Israëlische vlag te hijsen. Gevolg https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/spanningen-midden-oosten-weerklinken-in-nederland-verbrande-israelische-vlaggen-in-urk

    Geliked door 1 persoon

  14. leeuw7 zegt:

    Een Israëlisch kind is drie jaar overleden nadat hij samen met zijn vader, die kinderarts is, verscheen in een overheidsfilm waarin kinderen werden geïnformeerd dat ze geen keus hebben of ze het COVID-vaccin moeten nemen zodra het beschikbaar komt.

    Tragedie: 8-jarige uit de COVID-propagandavideo sterft na een hartstilstand
    Kind en pop overtuigen kinderen dat er ‘geen keus’ is wat betreft prikken, quarantaines, maskers, afstand nemen, testen

    Ook Netanyahu werkte vrijwillig met met de terroristische,oorlogshitsende,corrupte WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers-vaccinazi’s!!

    De satanische WEF-BILDERBERGER vaccinazi’s in Israël hebben zeer veel boter op hun hoofd !!

    Israël wordt van binnenuit ook nog eens bedreigd door de van overheidswege georganiseerde,gewetenloze satanische WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s!!

    De wereld gaat een zeer warrige toekomst tegemoet!!

    Geliked door 2 people

  15. Alex Delarge zegt:

    Napalm is hier het sleutelwoord.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie