Om een oorlog te winnen, moet je de oorlog voeren

IDF-soldaten bereiden zich erop voor om de lijken van vier Israëlische burgers te bergen, die op zaterdag 10 oktober 2023 door Hamas-terroristen in Kfar Aza, Israël, werden vermoord.

(Door: Daniel Greenfield – Vertaling: E.J. Bron)

Als hoog geciviliseerde mensen hebben wij de relatie met enkele fundamentele concepten verloren. Bijvoorbeeld met de oorlog. We klagen erover dat we geen oorlogen meer winnen, maar dat ligt er aan dat we ze niet voeren. In plaats daarvan voeren we beperkte interventies tegen opstandelingen uit. We proberen mislukte staten te stabiliseren. Vaak gaan we daar naar binnen, schakelen een paar terroristen uit en keren dan naar huis terug. De veteranen, wier wonden nog reëel zijn, hangen rond en vragen zich af waar dat allemaal goed voor was. Datzelfde geldt voor de families van de mannen die sneuvelden in een oorlog, die nooit een oorlog was.

Om een oorlog te winnen, moet je een oorlog voeren.

Wanneer je vijand een oorlog voert en jij iets anders dan een oorlog voert, zal de vijand winnen.

Politieacties, oefeningen om natie op te bouwen enzovoort hebben vage en slecht gedefinieerde doelen, terwijl oorlog zeer duidelijke doelen hebben.

Oorlogen worden of gewonnen of verloren. Om deze reden vechten moderne regeringen zelden graag… Zodra men een oorlog verklaard heeft, weet men dat men hem moet winnen.

Wij vechten in dingen, die geen oorlogen zijn, om regio´s te “stabiliseren”. Oorlogen worden niet voor stabiliteit, maar ter vernietiging gevoerd. Om een oorlog te winnen, moet men de vijand vernietigen. Precies dat deden de Verenigde Staten en hun bondgenoten in de Tweede Wereldoorlog, toen zij nazi-Duitsland en het keizerlijke Japan op een manier met dood en vernietiging bedekten, die moderne linksen altijd nog doet beven.

“De nazi´s gingen deze oorlog in met het tamelijk kinderlijke idee dat zij anderen zouden bombarderen en niemand hen zou bombarderen”, zei Arthur Harris, het hoofd van het bommenwerper commando van de Royal Air Force in in het jaar 1940.

“Hoe harder we optreden, des te meer Duitsers we doden. Hoe meer Duitsers we doden, des te minder van onze mannen worden gedood. Hoe harder we optreden, des te minder doden er zijn. Ik wil graag dat u dat allemaal onthoudt”, zei generaal George Patton tegen het Derde Leger.

De bezetenheid van Franklin D. Roosevelt om de oorlog naar Japan te dragen, leidde tot de Doolittle-aanval. Een van de bommen van deze aanval trof een school. “Het is absoluut onmogelijk een militair doelwit te bombarderen, in de buurt waarvan zich woonhuizen bevinden, zonder dat het gevaar bestaat dat ook de woonhuizen beschadigd worden. Dat is een gevaar van de oorlog”, had Doolittle gewaarschuwd.

Dat is het wat oorlog uitmaakt. Daarom zouden oorlogen niet te licht opgenomen moeten worden. Maar als men ze voert, zou men moeten vechten om te winnen.

Een terechte oorlog is gebaseerd op een fundamentele morele duidelijkheid over de tegenstander, niet over de tactiek. Oorlogsmisdaden zijn een betekenisloos begrip, tenzij het gaat om schendingen tegen een overeenkomst tussen de beide vechtende partijen of om civilisten, die niet betrokken zijn bij het conflict. Dat is in Gaza niet het geval. En dat is zelden het geval wanneer men islamitische terroristen bestrijdt.

De Verenigde Staten beantwoordden de Japanse folteringen, executies, mishandelingen, medische experimenten en het kannibalisme op onze troepen met een grotere vastberadenheid om koste wat het kost te winnen. Dat was de prijs voor Hiroshima en Nagasaki. Het ging niet om oorlogsmisdaden, het ging er om dat een regime van monsters, dat onbeschrijflijke misdaden pleegde, uiteindelijk tot capitulatie werd gedwongen.

Dat is het wat vechten om te winnen betekent.

Tegen Hamas te winnen betekent niet een paar bommen op gebouwen te gooien, een beperkte intocht te ensceneren, een paar Hamas-leiders uit te schakelen en daarna Turkije en Egypte een wapenstilstand laten uit onderhandelen. Dat is geen oorlog.

Winnen betekent Hamas, haar aanvoerders, haar terroristen en haar ondersteuners met alle middelen te vernietigen en het gebied, van waaruit ze opereerden, veilig te stellen, opdat het niet voor dergelijke aanslagen gebruikt kan worden.

Kan Israël zo´n oorlog voeren en winnen? Ja, dat kan het. Zal het dat? Dat is de vraag.

Israël heeft, net als Amerika, geprobeerd geen oorlogen te voeren. Dat heeft tot de verschrikking van de aanval op het zuiden van Israël geleid. Misschien wil het een oorlog voeren en winnen, voordat het te laat is.

Bron:
de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
gatestoneinstitute.org
Door: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Om een oorlog te winnen, moet je de oorlog voeren

  1. bobzelf zegt:

    mag mijn oom vladimir u even iets uitleggen ..

    OVER APPLAUDISEREN VOOR EEN NAZI . DIE TEGEN DE RUSSEN VOCHT ..

    DUIDELIJER KAN HIJ HET NIET MAKEN ….

    MIJN OOM VLADY

    BOOOOOBBB DE SS er TEVENS RACIST

    Geliked door 2 people

  2. Svalbard zegt:

    We zijn tegenwoordig bang om burgerslachtoffers te maken vanwege de publieke opinie. Maar een oorlog tegen Gaza heeft een andere betekenis.
    Hier is geen sprake van een normale vijand.In Gaza is de Hamas aan de macht, en het belangrijkste doel is Joden te vermoorden. Eigen burgers worden als menselijk schild gebruikt, hetgeen een zware oorlogsmisdaad is.
    We moeten echter wel beseffen, dat de “zielige” burgers van Gaza massaal feest aan het vieren was, toen bleek dat er zeer veel doden in Isrsël waren gevallen, bij de binnenval in grensdorpen.
    Niet alleen Hamas terroristen waren op zaterdag 7 oktober in Israël binnengedrongen. Want toen ze tot hun verbazing zoveel “succes” hadden, begon men ook burgers uit Gaza aan te moedigen om mee te doen. Zeker 800 burgers die Israël in het kielzog van de terroristen Israël binnendrongen, hebben zich als beesten gedragen.
    We hebben het steeds maar weer over proportioneel optreden tegen de vijand, in dit geval de Hamas. Maar hoe hard Israël straks ook gaat optreden in Gaza, als het grondoffensief begint, proportioneel zal het nooit kunnen zijn, omdat er geen proporties bestaan voor de vreselijke oorlogsmisdaden, die vanuit Gaza zijn gepleegd.
    Waarschijnlijk gaat deze oorlog verder escaleren, omdat Iran de aanstichter van deze oorlog is.
    We weten allemaal, dat Iran een uitgebreid nucleair programma heeft, om een eigen kernwapen te ontwikkelen. Vermoedelijk is Iran bijna zover, en Israël zal desnoods alleen militair ingrijpen, om dit te voorkomen.
    Dus deze oorlog zou zomaar een afleidingsmanouvre kunnen zijn, om Israël bezig te houden, zodat het niet kan ingrijpen in het kernwapenprogramma van Iran.
    Er tekent zich momenteel een as van het kwaad af. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vormden Duitsland, Italië en Japan de as van het kwaad.
    Maar nu zijn dat Rusland, Noord-Korea, China en Iran.

    Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      WHAHAHAHAHAH JA TUURLIJK

      NOU IK HEB LANG GETWIJFELD MAAR U BENT VOLKOMEN GESCHIFT .

      MAG IK U EEN ZELDZAME KLOOTZAK NOEMEN JA DAT MAG IK .

      EN HOE ALLE JEZUS HOOG IS DAT KLIMREK DAN WEL NIET GEWEEST

      WAAR JE ALS KIND ZIJNDE UIT GEFLIKKERD BENT ???

      MET JE OERSTOME HARSUS OP EEN BETONTEGEL >

      ERG HOOG HE ?? ALE JEZUS HOOG MOET DAT GEWEEST ZIJN !

      EN U VOND HET OOK NIET GEK DAT JE GELIJK NAAR HUIS MOCHT IN HET ZIEKENHUIS

      AANGEZIEN ER NIET 1 WERKENDE HERENCEL WAS GEVONDEN …

      ONGELOFELIJK .

      DUS SINDS 1940 MET JE PIK ZITTEN SPELEN ?????

      DAT IS GODVERDOMME ALLE JEZUS LANG MAKKER

      DE AS VAN HET KWAAD .WHAHAHAHAHAHA

      Maar nu zijn dat Rusland, Noord-Korea, China en Iran.

      WHAHAHAHAHAHA

      NOEM EVEN DE ELLENLANGE OORLOGEN DIE DEZE LANDEN

      GEVOERD HEBBEN DE LAATSTE 50 JAAR KLOOTZAK ..

      DIE 206 VAN DE USA KAN IK ZO OPNOEMEN HOOR KLOOTVIOOL

      MIJN GOD WAT ZIT JE HIER TE DOEN MET JE JEZUS REDT WEER NIET

      GELUL

      OOM BOB …….. WERKELIJK ONGELOFELIJK

      DAT IS 144 STRAFPUNTEN EIKEL

      OOM BOBOBOBOB

      Geliked door 2 people

      • Henry N zegt:

        Dank Bob Ik hoef derhalve niet meer te reageren op die onzin van Svalbard. Overigens denk ik niet dat hij uit dat klimrek is gevallen maar te lang met z’n hoofd klem heeft gezeten in het geboortekanaal😂😂

        Like

      • bobzelf zegt:

        Henry N zegt:
        17 oktober 2023 om 04:40

        WHAHAHAHA .THE NARROW ESCAPE DESTIJDS HAHAHA

        KIJK EN IK DOE DIT NIET PER ONGELUK HOOR.
        IEMAND UITDAGEN DIE DINGEN BEWEERT .

        IS EEN LEUKE BEZIGHEID. ALS ZIJ UIT HUN NEK LULLEN

        EN ??? DAARNA ZIT ZO’N GRAFZERK ER WEER EEN UURTJE EEN RUKKIE AAN TE GEVEN

        SCHAT IK IN . ,,VAN ZAG JE MIJN REACTIE ??

        ALS IEMAND MIJ AANSPREEKT OVER JA BOB DAT KAN JE DAN WEL BEWEREN MAAR JE PRAAT LULKOEK

        DAN SLA IK HEM MET ALLES WAT IK HEB OM ZIJN OREN

        DIT ZIJN HELE LAFFE MENSEN . HIER ZOALS DIE

        SVALBARD . WAT PLAATSEN EN DAN ??

        WEGKRUIPEN .

        DANK JE WEL VOOR DE STEUN AAN DIE ETTERBAK

        VRIEND OME BOB

        Like

  3. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Brandstof en medische apparatuur van UN Hulporganisatie in Gaza GEJAT!!

    Juffrouw Von der Leyen leest u even mee!!

    ‘Fuel and medical equipment were stolen from United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) warehouses in Gaza, the UN Palestinian refugee agency said on Monday, according to Israeli media’.

    Kijken wij toch niet van op!

    Geliked door 1 persoon

  4. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Een uur nadat er weer raketten werden afgevuurd. Boem, einde grote HamasPief!

    WATCH: IDF eliminates head of Hamas General Intelligence in Khan Yunis!

    Geliked door 1 persoon

  5. bobzelf zegt:

    JE ZAL TOCH HAAST KAPOT VALLEN ALS JE DIT GELUL WEER ZIT TE LEZEN ??

    Om een oorlog te winnen, moet men de vijand vernietigen. Precies dat deden de Verenigde Staten en hun bondgenoten in de Tweede Wereldoorlog, toen zij nazi-Duitsland en het keizerlijke Japan op een manier met dood en vernietiging bedekten, die moderne linksen altijd nog doet beven. ??????????????????????????????
    ???????????????????????????????
    ??????????????????????????????????????

    JA JOHHH ??????????????????

    WEER DEGENE VERGETEN DIE DE OORLOG VOOR U WON .
    MET EEN 25 MILJOEN DODEN

    DE RUSSEN DUS. .

    DE USA HEEFT BERLIJN NOOIT GEZIEN . JA MET HET ONDERTEKENEN VAN DE PAPIEREN . WAT EEN GELUL MAN

    70 % VAN HET DUITSE LEGER WERD VERNIETIGD IN RUSLAND
    BIJ STALINGRAD EN KURSK
    DE REST WERD UITGEMOORD TOEN DE OVERBLIJVERS ALS RATTEN NAAR DUITSLAND TERUG SNELDEN

    DUS WEER EEN USA BLOGJE ???

    ALS JE OP DE MEESTE PLEKKEN IN NORMANDIE ZO HET STRAND OP LIEP EN KON JE EEN PATAJE DUBBEL GAAN HALEN

    DE FILM D -DAY TIEFT TOCH OP ALLEMAAL

    USA IN DE HELE OORLOG 419.400 DODEN . WAAR IN NORMANDIE ?? WHAHAH

    25 MLLJOEN AAN DE RUSSISCHE KANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DAT DIE PLEURIS USA DUS OOK NOG HET LEF HAD OM 2 STEDEN DIE ZICH AL OVER HADDEN GEGEVEN VOLLEDIG NAAR DE KLOTEN TE GOOIEN OM HET EFFECT VAN DE ATOOMBOMMEN TE BEKIJKEN

    EN HELEMAL NIKS ANDERS.

    IS HELEMAAL HEMEL SCHREIEND. ZOU IK ZEGGEN EN OVERAL KWAM EN KOMT DAT TUIG OVERAL MEE WEG

    ALS MIJN OOM EEN LEEG ZIEKENHUIS BESCHIET .DE WERELD OP TILT !!

    ALS DE USA 206 OORLOGEN START EN ER 206 OOK OP HUN FLIKKER KREGEN

    IA MOOI NATUURLIJK
    ZIJN DIE OOIT AANSPRAKELIJK GESTELD VOOR DE HONDERDEN MILJOENEN DODEN IN AL DIE 206 LANDEN
    DE NAPALM . DE 9/11 TRUC WAR ON TERROR .ISIS OPRICHTEN . MUDHUHADJIEN BEWAPENEN . EFFE DOORGAAN ??

    NA HET UITMOORDEN VAN DE INDIANEN ??

    WAT EEN ZELDZAAM KUT STUK

    De Verenigde Staten beantwoordden de Japanse folteringen ???????????????, executies,????????????????????????????mishandelingen, medische experimenten en het kannibalisme op onze troepen met een grotere vastberadenheid om koste wat het kost te winnen ????????????

    DAT SCHRIJFT IEMAND DIE HET ”SCALPEREN ” HEEFT UITGEVONDEN

    TOEN AL KREGEN DE INDIANEN DE SCHULD . GAAF HE ??

    EN DAT DIT NOG EFFE .WERKELIJK ONGEOFELIJK

    DE REST VAN DE WERELD TEGEN RUSLAND

    Winnen betekent Hamas, haar aanvoerders, haar terroristen en haar ondersteuners met alle middelen te vernietigen en het gebied, van waaruit ze opereerden, veilig te stellen, opdat het niet voor dergelijke aanslagen gebruikt kan worden.

    DUS ALS MIJN OOM . ALLE NAZI’S .. SS ers … azov en bandera aus wil radieren

    gaan onze vrienden de NAZI’S SS ers .. azov en bandera helepen met miljarden en 50 miljard aan wapen tuig

    I REST MY CASE .

    IK LEEF IN EEN VOLKOMEN DOORGEDRAAIDE GESCHIFTE WERELD

    MET 1 KANJER THE EMPEROR OF THE WORLD

    VERNIETIG UKRAINE EN GOD ALLE JEZUS GAUW OOK

    NEDERLAAG 206. EN HONDERDEN MILJARDEN IN EEN ZWART GAT GETIEFT

    HEERLIJK HEERLIJK HEERLIJK

    HUGGIE OME BOB

    Geliked door 2 people

    • Henry N zegt:

      Weer mooi verwoord Bob👍 Ik geniet iedere keer weer van jouw reacties en hoef er nooit of zelden iets aan toe te voegen

      Like

      • bobzelf zegt:

        MAG JIJ BEST DOEN HOOR . WHAHAHAH

        VOOR HET GEVAL IK NOG IETS KAN OPSTEKEN

        VAN MENSEN MET WERKENDE HERSENS

        JE BENT NOOIT TE OUD OM IETS TE LEREN DAN WEL OPTE STEKEN

        DAR HEEFT SVALBARD NOG NOOIT VAN GEHOORD.

        DIE ZIT SINDS 1940 IN ZIJN GEWELDIGE JEZUS BUBBLE

        EN DE VICTORY VAN DE USA ?????? WAAR DAN ???

        EN JA ALS JE DAN ZIET DAT JE HET AL HAAST EEN EEUW AAN HET VERKEERDE EIND HAD ..
        DAN DOET DAT ZEER. DUS DAN ROEP JE GEWOON GENESIS 34 VERS 12 EN DEUTRONOMIUM 1 EN VERS 12 VAN DE OPENBARINGEN VAN OME BOB
        JA IK HEB OOK EEN BIJBELBOEK ..

        HEBBIE GEZIEN DAT AL DIE JEZUS REDT FIGUREN DUS VERDER ALTIJD DOODSTIL ZIJN

        BENNIE b.v. de TABERNAKEL MAFKEES

        HET WACHTEN IS DAT ER WEER EEN BUS OF 4 AFGELADEN OUD XANDER MONGOLEN EEN KERSTWEEKIE INCHEUQEN

        BIJ E.J.BRON’S COFFESHOP TEVENS PEESPALEIS . MET BUITENTERRAS

        IK HOOP DAN BERT OP TIJD EEN NIEUWE PALISTIJNSE SNOL BINNEN KRIJGT.

        WANT DIE ANUS EL QUAK LLADY MEESTERES KECH IN HET LEER
        DIE ZAL MOEILIJK TE VERVANGEN ZIJN .WHAHAHAHA

        HUGGIE DAN MAKKER

        OME BOB

        Like

Plaats een reactie