De geïmporteerde Jodenhaat – gisteren taboe, vandaag overduidelijk

(Door: Boris Reitschuster – Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw een samenzweringstheorie die waarheid werd

Het antisemitisme van de ander – Monitor om 21.45 uur op het eerste Duitse net over de rechtse campagne van ´geïmporteerde Jodenhaat´”- met deze tweet kondigde het WDR-programma “Monitor” onder haar chef Georg Restle op 27 maart 2021 een uitzending aan. Daarin wilde de publieksrechtelijke geloofsstrijder de vermeende legende demonteren dat door de massale immigratie uit islamitische landen, waarin Jodenhaat wijdverbreid is, deze Jodenhaat dus ook gewoon naar Duitsland komt.

Hoe duidelijker de leugen is, des te groter de haat op diegenen die haar ontmaskeren – dat is de richting van een citaat, dat waarschijnlijk abusievelijk aan George Orwell wordt toegeschreven. Wat aan zijn juistheid echter geen afbreuk doet. Zoals Karl Lagerfeld moest opmerken, toen hij in 2017 zei: “Men kan niet miljoenen joden vermoorden om daarna miljoenen van hun ergste vijanden binnen te laten.” Vol verachting kopte bijvoorbeeld de “Spiegel” in 2017 over de modemaker: “Karl Lagerfeld noemt vluchtelingen ´vijanden´ van de joden” – net alsof deze waarheid als een koe een absurditeit zou zijn. Verder schreef het weekblad hyperventilerend: “Karl Lagerfeld heeft vluchtelingen in Duitsland ´de ergste vijanden´ van de joden genoemd. Bondskanselier Merkel zou teveel moslims het land hebben binnengelaten, vindt de modemaker. Franse toeschouwers zijn verontwaardigd.”

Verder staat er in het artikel van het weekblad uit Hamburg: “Het rechts-extreme kamp zou in Duitsland nog steeds de grootste bron van antisemitisme zijn. ´In het openbaar staat de groep van de moslims als vermeende belangrijkste veroorzaker van het antisemitisme in de focus. Met de vluchtelingengolf zijn zulke toekenningen nog toegenomen´, zei destijds de historica Juliane Wetzel – wat uitspraken zoals die van Lagerfeld nu bevestigen.”

Nu heeft de realiteit de jarenlange verdringing van het overduidelijk gelogenstraft. Het zijn gewoon geen rechts-extremen, die met deels gewelddadige protesten tegen Israël en leuzen tegen Joden straten in de Duitse steden onveilig maken en regelrechte straatgevechten met de politie leveren.

Zelfs bondskanselier Olaf Scholz (SPD) moest toegeven dat onze staat niet meer in staat is de golf aan antisemitisme de baas te worden, zoals Vera Lengsfeld onlangs nog op mijn site uiteenzette (hier). De rood-groene “welkomstfractie” en de Jodenhaters zijn in Duitsland een opmerkelijke, onofficiële alliantie aangegaan.

“De oude partijen en mainstream media hebben in de afgelopen jaren iedereen gecanceld, beledigd en aangevallen, die voor geïmporteerd antisemitisme gewaarschuwd heeft. Zij hebben het klimaat geschapen, waarin de geïmporteerde Jodenhaat kon gedijden”, schrijft de parlementariër van de AfD, Jan Nolte, op X/Twitter.

Maar de vlucht uit de realiteit gaat nog verder. Bij iedere gelegenheid zijn het politiek-mediale complex en zijn resonantielichamen op het gebied van de E-, B- en C-prominenten in vooruitsnellende gehoorzaamheid ter plaatse als het er om gaat om in de zogenaamde “strijd tegen rechts” de goede te spelen. Waar echter zijn de gebruikelijke verdachten als het om de strijd tegen antisemitisme gaat?

“Anders luid ´tegen rechts´ – bij Jodenhaat heel stil”, kopt bijvoorbeeld de “Welt”. En schrijft: “Onze auteur wilde statements van prominente Duitsers tegen Jodenhaat verzamelen. Maar tot op één vrouwelijke influencer en een klimaat-activiste na is niemand daartoe bereid – het regent afzeggingen. Diegenen, die zich anders het luidst ´tegen rechts´ uitlaten, zwijgen liever over antisemitisme.”

Wat past en alleen maar logisch is wanneer je daar een andere kop uit de “Welt” naast zet – boven een artikel van de CDU-politica en voormalige minister van Familiezaken Kristina Schröder: “De strijd tegen rechts is gericht op het burgerlijke midden”.

Tegen het burgerlijke midden, tegen kritische burgers en tegen de oppositie in de vorm van de AfD zijn de (ook door links-extremen?) door moslims verwonde politieagenten evenals de aanvallen op joodse instellingen gewoon niet te instrumentaliseren.

PS: Ik vind het persoonlijk fascinerend dat velen, die kritisch tegenover de massa-immigratie uit islamitisch beïnvloed elanden staan, zich nu stram op een anti-Israël koers bevinden. Hier gaan allerlei fronten open, die men gisteren nog als nauwelijks mogelijk had beschouwd. Zo legitiem en noodzakelijk het is om de Israëlische regering net als elke regering van deze wereld te bekritiseren en haar haar fouten voor te houden – zo bevreemdend is het voor mij als deze kritiek er als motivering voor wordt genomen om de terreur van Hamas te relativeren – en haar expliciete doel, de Joden uit te roeien.

Bron:
reitschuster.de
Door: Boris Reitschuster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De geïmporteerde Jodenhaat – gisteren taboe, vandaag overduidelijk

  1. Bas van den Berg zegt:

    “Men kan niet miljoenen joden vermoorden om daarna miljoenen van hun ergste vijanden binnen te laten.” Dit roep ik ook al jaren, zei het in iets andere bewoordingen. De Joodse gemeenschap kan nergens meer naartoe vluchten in Europa. Overal geïmporteerd antisemitisme. We moeten ons helemaal kapot schamen. Dat is eigenlijk ook het enige voordeel van de huidige toestand in Israël. Ook de macht kan niet meer verheulen wat onomkeerbaar is aangericht in onze mooie landen. Het is kapot.

    Geliked door 4 people

  2. leeuw7 zegt:

    Het zou goed zijn om alle van overheidswege gefaciliteerde neonazistische Nederlandse moskeeën (haattempels)waar haat en antisemitisme gepredikt wordt per direct te verbieden !!

    Geliked door 4 people

  3. leeuw7 zegt:

    112
    
    Rijksambtenaren:kabinet,stop Israël

    
     Een groep rijksambtenaren wil dat het
    kabinet Israël een halt toeroept en
    onschuldige burgers beschermt.Ze maken
    zich zorgen over de onvoorwaardelijke
    steun van Nederland aan Israël.

    De oproep is ondertekend door meer dan
    250 ambtenaren van alle ministeries.Ze
    veroordelen de “gruwelijke” aanvallen
    van Hamas op onschuldige Israëliërs,
    maar ze noemen de reactie van Israël in
    Gaza disproportioneel en buitensporig.

    De rijksambtenaren vinden dat ze door
    de houding van het Nederlandse kabinet
    medeplichtig worden gemaakt.”Dit kunnen
    en willen wij niet op ons geweten
    hebben”,schrijven ze.

    Deze groep rijksambtenaren hebben aantoonbaar geen historisch besef,en dienen derhalve onmiddellijk te moeten worden ontslagen wegens hoogverraad!!

    Geliked door 4 people

    • delamontagne zegt:

      geen historisch besef ?
      Krijg de indruk dat merendeel van de huidige Nederlanders dat niet heeft…

      Geliked door 1 persoon

    • Sinyo zegt:

      Waarde Leeuwerik.
      Zoude gij weten hoeveel van gene ambtenaren een islamitische achtergrond heeft??? Een klein percentage misschien.
      Maar de invloed dezer is groot, dat mogelijk meerdere klerken een daad begaan tegenover dit “geloof”. Dat is buigen.
      Veurbeeld . . ik herhaal nog maar eens.
      De schoolleiding van de lagere school des kinderen van Gerri Eickhoff heeft prikwater met ranja om het nieuwe jaar te vieren veranderd in een glaasje chocomel 🤔🤔. Islamitische ouders protesteerden tegen dit licht gekleurde prikwater, omdat het op “alcohol leek”. Jawel. Zie boven. Dát is BUIGEN.

      Like

  4. Nationalist zegt:

    Iedere grootbek in Europa die voor Israël of Palestina is:
    Rot op naar het land waar je voorstander van bent en vecht het lekker daar uit ipv hier de dikke lul uit te hangen en de boel te ontregelen.
    Dan zijn we ook meteen van al dat geimporteerde tuig af wat niet in Europa thuis hoort.
    Het is niet onze oorlog en gaan daar ook niet aan meedoen.

    De groeten van een Nationalist die alleen op komt voor de belangen van ons eigen land.

    Geliked door 4 people

  5. Ravian zegt:

    Het is een waandenkbeeld, gecreëerd door links, om de rechtse oppositie zwart te maken, “extreem rechts” bestaat in Duitsland helemaal niet.
    En de Jodenhaat vind je dus in Duitsland bij twee groeperingen; de linkse partijen en de islamieten.

    Geliked door 5 people

  6. leeuw7 zegt:

    Hamaz doodt Gazaanse mannen die naar het zuiden vluchten. Gruwelijke beelden van executies, op dezelfde wijze als de Nazi’s het deden.
    Voor meer zie Israpundit

    Geliked door 4 people

  7. leeuw7 zegt:

    Nazisme en gewelddadige islam hebben overeenkomsten!!

    Geliked door 4 people

    • 007lucia zegt:

      Hitler had stoottroepen van moslims dat is niet onbekend
      maar mag ik ook even fijntjes opmerken
      dat de joden nergens echt welkom waren
      ze mochten überhaupt geen handel drijven
      zie Portugal en Spanje en de Roomse pedokerk
      met 600 +++jaren mensen martelen
      oftewel de inquisitie, als we het over geloven hebben en walgelijke zaken zou ik zeggen don’t look any further
      blijf maar dicht bij huis..en lees het oude testament en de Talmud
      als je toch “bekend, ” over je nek wil gaan.
      ik zeg niet voor niets, morgen afschaffen alle geloven
      zijn we in één klap van een heleboel shit af ..aanslagen….oorlogen
      en niet te vergeten allerlei dom gezeik op Fora

      Like

Plaats een reactie