Zweden: IS-terugkeerders werken in de kinderopvoeding

(Door: Max Roland – Vertaling: E.J. Bron)

Schrikbarende onthulling

Meer dan 20 voormalige leden of strijders van IS (Islamitische Staat) werken nu in Zweden als leraar en verzorger. De onthullingen zorgen voor verontwaardiging, openbaren echte rook eclatant falen van de regering. De minister van Onderwijs zegt dat het liberale Zweden “te naïef” geweest zou zijn.

De Zweedse krant “Expressen” berichtte onlangs over schokkende cijfers: ontelbare voormalige IS-aanhangers of -strijders zouden aan Zweedse onderwijsinstellingen werken. In meerdere gevallen werden IS-terugkeerders kort na hun terugkeer uit Syrië aangesteld, waar ze in veel gevallen meerdere jaren in de “islamistische” terreurgroep hadden doorgebracht. In één geval was een IS-terugkeerder volgens de nieuwe zogenaamde reiswet veroordeeld, die het mensen verbiedt naar een terroristische staat zoals de door IS gecontroleerde gebieden te reizen. Desondanks kon de betrokkene drie maanden na het uitzitten van zijn straf beginnen aan een baan als jeugdverzorger in Göteborg.

Minister van Onderwijs Lotta Edholm van de Liberale Partij heeft geschokt en met kritiek op de onthullingen geregeerd. “Het is absoluut onacceptabel dat mensen, die IS-terroristen zijn, op Zweedse scholen, vrije tijdscentra en dergelijke werken. Dat mag niet gebeuren”, zei ze tegenover de pers en voegde er aan toe dat de Zweedse samenleving “te naïef” geweest zou zijn.

Volgens Edholm zouden vooral werkgevers in het onderwijs meer moeten doen om de achtergrond hun medewerkers te controleren. “Het ligt in de verantwoordelijkheid van de werkgevers om bijvoorbeeld referenties te vragen en te controleren wat een persoon voor zijn aanstelling heeft gedaan. In deze gevallen werd dit duidelijk verzuimd”, zei ze. Edholm gaf echter ook toe dat de autoriteiten van de staat, in het bijzonder de veilligheidsorganen, gefaald zouden hebben: “De informatie over deze mensen is blijkbaar in het bezit van de Säpo (vert.: Zweedse binnenlandse geheime dienst). Het is duidelijk dat deze informatie op de een of andere manier bij de scholen moet komen”, zei Edholm. “De autoriteiten moeten samenwerken. We onderzoeken nu hoe we de geheimhouding tussen de autoriteiten kunnen opheffen, opdat de politie, de sociale diensten en de scholen met elkaar kunnen praten, zonder dat de geheimhouding in de weg staat”, kondigde ze aan.

Bron:
apollo-news.net
Door: Max Roland

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zweden: IS-terugkeerders werken in de kinderopvoeding

  1. Julia zegt:

    Allemaal niet zeuren dan moet men bij de regeringen zijn die dit IS tuig heeft toegelaten. Uiteindelijk blijken al de Europeanen dit prima te vinden want je hoort of ziet ze niet in het verzet hier tegen zo ook in Nederland.

    Like

  2. Marc zegt:

    Bijzonder dat de minister de samenleving de eigen fouten aanwrijft: te naïef geweest.

    Like

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Is dit dan niet weer eens opnieuw het bewijs dat overheden op elk gebied falen.
    Het is zoals gezegd weer eens een schoolvoorbeeld van kalf verdronken en dan de put dempen.
    Nou is dit het achterlijke Zweden, maar komen er dan onderzoeken in andere landen, of daar eventueel hetzelfde speelt.
    Naar alle waarschijnlijkheid niet want dat zou het falen over de hele EU bloot kunnen leggen, iets wat politicie ten alle tijd willen voorblijven, want dat geeft hun totale onkunde aan en “dat moeten we met zijn allen natuurlijk niet willen”

    Like

  4. bobzelf zegt:

    IK DENK ….. IK LAAT HET TOCH NOG MAAR EFFE WETEN …

    Don Franksen: Koran of bijbel zijn boeken vol zelf bedachte onzin.

    Gratien De Clercq: SPROOKJES VOOR GROTE MENSEN LIJKT MIJ EERDER GENUANCEERDER.

    I REST MY CASE.

    EN OM HET FEESIE AF TE BOUWEN . STEEK ZE SAMEN IN 1 KEER

    IN DE GLORIA . DANWEL IN DE FIK ..

    OOM DE EFTELING

    Like

  5. Beschimmeld Kaasje zegt:

    Op 1 juli 2022 stuurde Interpol een zogenaamde ‘Red Notice’ rond, over de Tunesiër Abdesalem Lassoued. Zo’n internationale seining is niet min:
    het houdt in dat wereldwijd politiediensten wordt gevraagd om een persoon te lokaliseren en voorlopig te arresteren, gebaseerd op een vraag om uitlevering.
    Dit betekent dat ook de politiediensten op de hoogte waren van een internationale seining, al één jaar voor het drama.

    Like

  6. Ravian zegt:

    Ze hadden al helemaal niet terug het land ingelaten moeten worden…
    En ook in Zweden zullen ze wetten hebben die dat hadden kunnen voorkomen.
    In buitenlandse krijgsdienst geweest, lid geweest van een terroristische organisatie, enz.

    Maar ook hier is dus gegarandeerd gewoon niet gehandhaafd, en zijn mensen die simpelweg de toegang tot het land geweigerd had moeten worden toch toegelaten, om daarna hooguit van een fopstraf voorzien te worden, met een aansluitende door de staat georganiseerde “tweede kans”.
    Hun slachtoffers krijgen echter nooit een fopstraf, en ook geen tweede kans, die zijn gewoon dood of beschadigt voor het leven.

    Zweden, zes jaar geleden:

    Geen “tweede kans” voor de elfjarige Ebba.
    Met dank aan de Zweedse linkse partijen, en all Zweden die daar op stemmen.

    Geliked door 1 persoon

  7. karton zegt:

    Goeie actie van die Zweden : álle Zweedse kindertjes worden opgevoed om in de toekomst als terroristen op te treden, hoeven ze dus ook geen “volleerde terroristen” uit Noord-Afrika enz. meer te importeren.
    Dus eigenlijk een zg. “win-win-situatie”.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie