Triest . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron (via X/Twitter; Michel)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Triest . . .

  1. Olie bol zegt:

    Wat een trieste constatering. klopt helemaal ik wens u een mooie avond verder

    Like

  2. Hovawart zegt:

    Berlijn, Brussel, Straatsburg…….nog steeds dezelfde ideeën, dezelfde gedachte, miljoenen gestorven voor onze vrijheid, maar de nachtmerrie gaat gewoon door.

    Geliked door 1 persoon

  3. BosscheBol zegt:

    In 1945 moesten joden die uit de concentratiekampen bevrijd waren, soms wekenlang lopen voordat ze weer aan onze grens stonden. Daar werden ze soms door douaniers geslagen en vaak uitgescholden alsof ze op vakantie geweest waren terwijl het hier oorlog was.
    Als ze weer bij hun huis kwamen, was dat vaak “bezet” door anderen. Veel van hun spullen waren gestolen door buurtbewoners die tijdens de razzia’s de andere kant hadden opgekeken.
    Rijke joden misten hun kunst. Die was door de Duitsers ingepikt en na de oorlog zo veel mogelijk aan de Nederlandse regering terug gegeven. Maar die had ze niet aan de rechtmatige eigenaars terug gegeven maar aan diverse musea. En daar hangt het nog tot de dag van vandaag. Bijv het Bonnefantenmuseum in Maastricht maakt er goede sier mee.
    Het bontst maakte Amsterdam het dat het bestond de uit de concentratiekampen terug gekeerde joden de achterstallige belasting in rekening te brengen.

    Geliked door 5 people

  4. leeuw7 zegt:

    Mijn familieleden zijn vermoord te Auschwitz door Europese burgers,nog steeds heb ik als zoon van een vrijwel vermoorde joodse familie nog nooit één oprechte verontschuldiging vernomen vanwege het nalatige wangedrag van de ruggengraatloze Nederlandse overheid in en na de tweede Wereldoorlog!!

    Zal de geschiedenis zich wederom herhalen met behulp van de van overheidswege gefaciliteerde,levensgevaarlijke,barbaarse,satanische islamitische strijdgroepen in Nederland!!

    Geliked door 8 people

  5. Julia zegt:

    Zo triest dat men niets van de geschiedenis heeft geleerd. De massa heult mee zoals de pet waait dat zien we ook dat de Russen niet werden uitgenodigd voor de herdenking van de bevrijding Auswitz. De hetze en de haat tegen de Russen is dermate opgevoerd door medewerking van de propagandazenders, onze regeringleiders en de msm. Zo herhaalt het zich nu ten opzichte van Israëliers c.q. Palestijnen. Kortom verdeel en heers een oude tactiek. Gelijkwaardigheid en respect voor de medemens van welke afkomst of geloof dan ook ontbreekt bij de massa en hier vertik ik in mee te gaan. Voor mij is elk mens gelijk en elke dode die valt door haat en nijd of oorlogen is er één te veel. Waar is onze beschaving gebleven en dat anno 2023 we moeten ons kapot schamen.

    Like

Plaats een reactie