Europa zal de verliezer van al deze ontwikkelingen zijn

(Vertaling: E.J. Bron)

We kunnen ons maar heel moeilijk voorstellen wat er de komende jaren geopolitiek gebeurt, maar één ding is duidelijk, Europa zal de verliezer van al deze ontwikkelingen zijn. Misschien heeft Europa het verzuimd om op tijd de Amerikaanse sector te verlaten. Een analyse van Patrick Poppel – deskundige aan het Centrum voor Geostrategische Studies in Belgrado.

Ook als onze tijd op dit moment door vele militaire conflicten wordt bepaald, zouden we ons niet alleen op deze moeten fixeren, maar ook andere politieke, economische en sociale ontwikkelingen aandachtig moeten observeren en onderzoeken.

Als een van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw wordt steeds opnieuw de digitalisering gezien. Ze is zowel een zegen als een vloek voor een gezonde maatschappij. Hoewel we de gevaren van de digitalisering herkend hebben, moeten we deze als samenleving accepteren om internationaal concurrerend te blijven.

De totale controle

Dit culmineert echter in een controverse situatie, omdat we zodoende door het fenomeen van de digitalisering in gijzeling worden genomen. De digitalisering gaat niet alleen gepaard met de totale controle en het enorme verzamelen van data, maar er ontwikkelt zich daardoor ook een “eigen cultuur”.

De “digitale cultuur” zal de samenleving op alle gebieden veranderen. Vooral de jeugd zal in een nog grotere omvang met deze ontwikkelingen te maken krijgen. Maar niet alleen de digitalisering, maar ook verscheidene andere ontwikkelingen zullen het leven van de mensen in de 21e eeuw veranderen.

Laten we alleen maar aan de stromen van de massamigratie denken. Een dergelijke ontwikkeling op het gebied van de demografie was onze grootouders bijvoorbeeld absoluut vreemd. De verschuiving van de economische vestigingsplaatsen weg van Europa zal ook een maatgevende factor vormen, die we ons daarvoor nooit hadden kunnen voorstellen. De welvaart zal Europa verlaten, we willen en kunnen het nog steeds niet toegeven.

De schuld ligt alleen bij Europa zelf

Bij al deze analyses zou je kunnen beweren dat we van alle kanten met “dolken bedreigd” worden. Daarbij mogen we echter nooit vergeten dat we dit alles alleen maar vanuit ons Europees perspectief bekijken. Hoewel we langzaam kunnen herkennen dat Europa zijn invloed in de wereld verliest. De schuld ligt echter niet bij een buitenlandse agressor, maar bij Europa zelf.

We kunnen maar moeilijk vermoeden wat er in de komende jaren geopolitiek gebeurt, Europa zal de verliezer van al deze ontwikkelingen zijn. Misschien heeft Europa het verzuimd om op tijd de Amerikaanse sector te verlaten.

Bron:
philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Europa zal de verliezer van al deze ontwikkelingen zijn

  1. bobzelf zegt:

    WHAHAHAHAHAHAHA
    JA ACHTERAF ….?? KIJK JE EEN KOE IN ZIJN REET
    EN
    JA ACHTERAF .. IS HET MOOI WONEN ..

    Een analyse van OME BOB – deskundige aan het Centrum voor Geostrategische Studies BIJ BERTUS PEESPALEIS TEVENS COFFEE SHOP MET BORDEEL IN HET NOORDEN DES LANDS. SINDS IK SCHAT 2013 ???

    WAAR IS DIT BEGONNEN ??

    NOU SIMPEL IK BEN VAN 1949 EEN MOOI BOUWJAAR DENK IK ..

    EN WAT IS MIJ ALTIJD VERTELT ??? VANAF DAG 1 OP SCHOOL

    DE USA . ONZE BEVRIJDERS. ??????????????????????????????????? DUS WELKE KLOOTZAKKEN HEBBEN ONS VAN DE ECHTE WAARHEID WEG GEHOUDEN ??

    TOEN AL DUS 1956 ?????

    EN ALS WIJ NU NOG DE RUSSEN DE SCHULD GEVEN ???? ZIE ONZE IJSCO VRIEND SVALBERG ONZE HUIS LUL MET VINGERS MET ZIJN ZELDZAME REFO DANWEL GRIFFO LULVERHALEN

    NU NOG ROEPEN . PUTIN DID IT . DAT DE KOP VAN JE ROMP MAG PLEUREN

    BESTE LUL

    EN OVER 207 GESTARTE OORLOGEN DOOR DE USA .NA HET VERMOORDEN VAN MILJOENEN IDIANEN DUS LEVENSLANG TE ZWIJGEN

    EN HET ZELFS GOEDPRATEN . VAN 500.000 VERMOORDE KINDERTJES DOOR MS AL BRIGHT

    WIJ KOMEN ONZE DEMOCRATIE BRENGEN EN ALLES AAN WAARDE VAN U STELEN . DESNOODS BLIJVEN WE 22 JAAR DE COKE PAPAVERVELDEN OPBRENGSTEN NAAR DE YOU NAAIT UT STEEDS BRENGEN

    OF GEWOON IN SYRIE TOT DE DAG VAN VANDAAG SYRISCHE OLIE STELEN

    DAT IS HUN GOED RECHT TOCH ??

    DAT ZIJN DUS UW VRIENDEN DIE U NU VOLKOMEN NAAR GOD HELPEN .

    DUS BLIJF HUN TROUW WHAHAHAHAHA

    DUS ZOEK ZELF NOU EENS EVEN OP . WAT DE USA VRAAGT NADAT ZE DE PIJPLEIDING DE NORTSTREAM HEBBEN OPGEBLAZEN .

    VOOR HUN LNG GAZZZZZZ . WHAHAHAHA WHAHAHAHAHAHAHAHA

    DUS UW VRIENDEN BRENGEN U ALS VRIEND AAN DE BEDELSTAF ..

    KIJK IN DUITSLAND WAAR NU AL DE RECORD ONTSLAGEN VALLEN ..

    UW EX VRIEND OOM VLADIMIR .. HEEFT NIETS MET DIE ONTPLOFTE PIJPEN TE MAKEN

    DIE HEEFT n.l. gewoon kranen die hij dicht kon draaien

    nadat hij pakweg de helft had betaald zo’n 5.5 miljard om de pjpleiding

    te laten werken

    OOM 4 JAAR LAGERE SCHOOL EN 2 JAAR VRIJ PERENPLUKKEN

    I REST MY CASE. U WORDT VERNIETIGD . EN DAT IS NIET PER ONGELUK

    MAAR U SCHIJNT DAAR BLIJ VAN TE WORDEN ?? LEES IK OOK HIER DIKWIJLS

    WHAHAHAHAHAHA

    U REDT HET WEL HE ZONDER MIJ DENK IK ?? LOSERSSS

    Geliked door 3 people

  2. BosscheBol zegt:

    Ik denk dat Europa geregeerd wordt door een stel psychopaten die elkaar allemaal de hand boven het hoofd houden en zich omringen met ja-knikkers. Andersdenkenden worden er snel uitgewerkt.
    De psychopaat denkt alleen aan zichzelf en voor een mooi baantje is hij bereid een heel land weg te geven. Zo heeft laatst een bekende Nederlandse psychopaat jarenlang miljoenen en miljarden uit het raam gesmeten telkens als hij dacht dat de EU of de NAVO onder dat raam stond. Je kon er op wachten dat hij een top-baan bij een van die organisaties zou gaan krijgen.
    Dus er is geen enkel contact meer tussen regent en volk maar met de regent gaat het goed en het volk blijft berooid achter.

    Geliked door 1 persoon

    • ronjaspers zegt:

      BosscheBol.Hier in europa m.u.v. hongarije regeert de bilderberg groep.Deze groep is opgericht in 1954 te oosterbeek in nederland.Medeoprichter nazi/sser nepprins bernhard met de CIA en nog wat hooggeplaatste figuren.Hun masterplan 90% van de wereldbevolking uitmoorden,de overige 10% dient als slaven.

      Like

    • Europa heeft een mol in huis gehaald; Ursela von der Leyen is een pion van amerika die de opdrachten van amerika uitvoert, De europese bevolking telt niet voor haar; Ook hangt europa financieel af van de amerikaanse investering smaatschappij Black Rock die europa in de tang heeft

      Like

  3. 007lucia zegt:

    Over zwaar oppervlakkige deskundige analyses gesproken
    Als je dit soort analyses leest, dan weet je meteen
    hoeveel deskundigheid en wetenschap tegenwoordig waard is
    wat de gek en de naïeveling ervoor geven

    Geliked door 1 persoon

  4. 007lucia zegt:

    Ik ben het overigens en dele eens met de conclusie
    dat Europa de verliezer zal zijn
    maar dan wel samen met Amerika
    die zal dit keer de dans niet ontspringen.
    Overigens is dat een zeer makkelijke conclusie… dat van Europa,
    want wij zijn altijd het schaakbord
    waarop de wereldoorlogen worden uitgespeeld
    Voor de rest is de analyse een soort gatenkaas

    Like

  5. mooinique zegt:

    Beetjes lastig als Europa vuistdik erin zit bij Amerika. Kijk alleen al waar ze allemaal gestationeerd zijn. We hebben ze in huis gehaald. Bommetje hier bommetje daar jah zo gaat die goed enz. Al die verdragen die gesloten zijn ga zo verder. In feite heeft Amerika iedereen nodig gehad om te groeien en niet andersom.

    Like

  6. Ravian zegt:

    “Misschien heeft Europa het verzuimd om op tijd de Amerikaanse sector te verlaten.”

    Zou je denken?

    LOL

    West Europa wordt al decennialang bestuurd door globalisten die niets met natiestaten hebben, die zelfs niets met Europa hebben, voor wie ook de EU niet meer is dan een sport op de ladder naar de wereldstaat.
    Het zijn lieden die geleid worden door hebzucht en/of Marxistische idealen, en als we ze hun gang laten gaan dan gaan ze de hele menselijke beschaving vernietigen.
    Maar gelukkig zaagt er iemand ijverig aan de sporten van die vervloekte globalisten ladder, en die meneer heet Poetin.

    Nadat de hele zaak is ingestort komen dan uiteindelijk de intelligente en inventieve volkeren vanzelf weer boven drijven, de blanken en de Aziaten dus.
    Tot die tijd is het enkel een kwestie van overleven, en primair daarbij is dat we ons van de islam ontdoen, omdat die de intelligentie en inventiviteit van ons volk bedreigt.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie