Harde noot voor Baerbock: Tunesië zet vol in op anti-Israël koers

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat wordt een stevig probleem voor de Duitse regering, die zich in het actuele Gaza-conflict zonder aarzelen achter Israël heeft opgesteld. Tegelijkertijd is ze aangewezen op goede betrekkingen met Tunesië, want het Noord-Afrikaanse land bezit een sleutelpositie in de strijd tegen de illegale migratie over de Middellandse Zee. Maar nu heeft Tunesië een strikt anti-Israëlische politiek aan zichzelf opgelegd.

Volgens een actueel wetsontwerp dienen in Tunesië verbindingen met Israël in het vervolg als hoogverraad bestraft te worden. Tunesische burgers, die de misdaad van de “normalisering” van de betrekkingen met Israël plegen, riskeren een gevangenisstraf van 6 tot 12 jaar wegens hoogverraad, bij herhaling levenslang. Als “normalisering” geldt volgens het wetsontwerp “de erkenning van de zionistische constructie of de opname van directe of indirecte betrekkingen” met Israël.

Mocht de wet in werking treden, dan zou het voor Tunesiërs verboden zijn om contracten af te sluiten met Israëli´s, met hen samen te werken of contact met hen te onderhouden. Het wetsontwerp voorziet in een verbod op interactie met Israëlische “individuele personen, instellingen, organisaties, staats- of privélichamen”. Het verbod moet ook gelden voor manifestaties op “politiek, economisch, wetenschappelijk, artistiek en sportief” gebied, die in Israël en in de door Israël “bezette gebieden” plaatsvinden.

Sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas hebben duizenden Tunesiërs bij demonstraties hun ondersteuning voor de Palestijnen betoond. President Saied noemde de situatie in de Gazastrook “onacceptabel” en iedere normalisering van de betrekkingen met Israël “hoogverraad”. Baerbock, Faeser en Co. Zullen het niet gemakkelijk hebben wanneer ze binnenkort weer eens in Tunis moeten onderhandelen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Harde noot voor Baerbock: Tunesië zet vol in op anti-Israël koers

  1. BosscheBol zegt:

    Duitsland is afhankelijk van Tunesië voor de “strijd tegen de illegale migratie over de Middellandse Zee????” Wat een quatsch. Als Duitsland “hun” veerboten niet meer financiert en in plaats daarvan verbiedt, als Duitsland een paar gewapende boten in de Middellandse Zee neerlegt om die migratiestromen te stoppen en de migranten in Noord-Afrika af te leveren, dan zal die migratie al een stuk minder worden.
    In plaats daarvan beginnen ze weer te zeiken en te janken. En in de tijd dat dit tienderangs toneelstuk duurt, gaat de illegale massa-immigratie verder. Steeds meer. Steeds sneller. En dat is precies de bedoeling.

    Geliked door 3 people

  2. karton zegt:

    Ik ben ‘t absoluut niet eens met de stelling dat Tunesië een sleutelpositie inneemt tegen de illegale migratie over de Middellandse zee.
    Die sleutel is in handen van de landen die het migranten-gajes opneemt én óók nog eens zorgt voor onderdak en eten/drinken.
    Zouden díé landen ál die gasten niet van de bootjes aan land laten stappen maar meteen terugsturen naar hun land van herkomst, dan zouden de “opvanglanden” geen overlast van dat gajes ondervinden.
    De miljoenen euro’s die o.a. aan Tunesië zijn gegeven om dat gajes tegen te houden, is weggegooid geld (óns geld !), dat wisten u én ik wel maar de “deskundigen” niet !

    Geliked door 3 people

    • scherpschutter1943 zegt:

      Het mooiste zou zijn dat al die vluchtelingenbote terug de zee op worden gedreven, dan blijven er 2 keuzes over . Of ze varen terug naar hun vertrekpunt , of ze verzuipen met de hele meuk. Voor ons maakt het niet uit. In beide gevallen zijn wij van ze af. (nou niet gelijk beginnen te zijken over arme kindertjes en zo want dat is onzin. Denk maar aan dat christelijke gezin die de pech had aan boord van een moslimboot te zitten. Ze werden met kinderen en al genadeloos overboord gekieperd.)

      Geliked door 4 people

  3. Peter zegt:

    Die Duitse trut is een olifant in een porceleinwinkel.

    Geliked door 1 persoon

  4. Svalbard zegt:

    Europa had al een hele tijd geleden moeten inzetten op het Australische systeem. Ongenode kom je er niet in!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie