President Macron eist staakt-het-vuren in de Gazastrook – Israël bijt van zich af

(Vertaling: E.J. Bron)

Onder verwijzing naar het volkerenrecht heeft de Franse president Emmanuel Macron van Israël een staakt-het-vuren in de Gazastrook geëist. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft hem onmiddellijk op “X”/Twitter tegengesproken: “Het geweld gaat uit van Hamas”.

Als eerste regeringschef binnen de EU heeft president Macron duidelijke taal tegenover het Israëlische tegenoffensief na de Hamas-overval vier weken geleden gekozen: “Er worden burgers, baby´s, vrouwen en oude mensen gebombardeerd en gedood. Er bestaat geen rechtvaardiging voor om burgers aan te vallen. Wij roepen Israël ertoe op om daarmee op te houden”, zei hij in een vandaag gepubliceerd interview met de Britse zender BBC. “Ik wil iedereen graag aan het volkerenrecht herinneren, ik roep op tot een staakt-het-vuren.”

Op de vraag of hij zou willen dat andere staats- en regeringschefs – ook in de VS en GB – zich bij zijn eisen naar een staakt-het-vuren aansluiten, zei Macron: “Ik hoop dat ze dat zullen doen.”

Netanyahu: Hamas gebruikt burgers als menselijke schilden

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wees de beschuldigingen van Macron af. “De verantwoordelijkheid voor het leed van de burgers ligt bij Hamas, niet bij Israël. Terwijl Israël alles wat in zijn macht ligt doet om burgers te ontzien, misbruikt Hamas hen als menselijke schilden en doet er alles aan om te verhinderen dat ze naar veilige gebieden gaan”, schreef Netanyahu op “X”/Twitter.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op President Macron eist staakt-het-vuren in de Gazastrook – Israël bijt van zich af

  1. olieklippie zegt:

    Laat die napoleon eerst eens zijn eigenlandje op orde krijgen, net als bij meerdere noordelijke Eu landen, is dat namelijk één grote puinhoop.
    En ik vrees dat dit nog erger gaat worden in ons land mocht er een uitbreiding van dat gedrocht Eu komen met nog meer corrupte landen erbij , Nexit!!!

    Geliked door 3 people

  2. BosscheBol zegt:

    Het leger Israëlhaters groeit met de dag. Die haat wordt vaak mooi verpakt: meestal in humanitaire verhalen. De joden moeten maar eens humanistisch worden, en vlug wat.
    Musk (van oa de Tesla’s) zegt op DDS dat de Israëliërs voor elke gedode Hamas-terrorist er 3 of 4 terug krijgen.
    https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/filmpje-elon-musk-hamas-heeft-zoveel-mogelijk-burgers-afgeslacht-in-de-hoop-een-heel-agressieve-reactie-van-israel-uit-te-lokken

    En dan zijn er nog de verhalen over nep-joden en dan is het een grote complot-theorie. Zelfs dat de joden die slachtpartij van een maand geleden zelf hebben gedaan, ben ik al tegengekomen (RTDE?)

    Geliked door 1 persoon

  3. Alphons Mantel zegt:

    Macron is wereldkampioen moslim import

    Geliked door 2 people

  4. karton zegt:

    Macron heeft geëist, de gek kan eisen wat tie wil !
    Wat deze muppet kan krijgen is een ferme mep met een staaf ijzer in z’n nek !
    Z’n eigen land is vergeven van de verkrachters én moordenaars (nét als in NL trouwens !) maar dat soort verlegt de belangstelling graag naar andere landen, zodat zijzelf ff zijn gevrijwaard van commentaar.
    Dezelfde leerschool gehad als Pinokkio Rutte, Vette Fransje enz.
    Ze kunnen zelf geen ene moer maar wijzen constant naar anderen.

    Geliked door 4 people

  5. fredjohan zegt:

    Heeft Macron Hamas al veroordeeld? Nog niets van gemerkt!

    Geliked door 3 people

  6. aquarius4422 zegt:

    Macron spoort niet.
    Een eenzijdig staak het vuren van Israël komt neer op een onvoorwaardelijke overgave aan Hamas.
    Hamas heeft zelf aangekondigd door te gaan met moorden tot de laatste Israëliër dus heeft Israël geen andere keuze dan doorgaan tot de laatste Hamas terrorist.

    Geliked door 7 people

  7. LB zegt:

    35 kinderen vermoord door Hamas tijdens het bloedbad van 7 oktober,meer dan 30 kinderen worden nog steeds gegijzeld.

    De kinderen werden thuis en in hun slaapkamer afgeslacht;een aantal van hen werd op gruwelijke wijze levend verbrand,terwijl anderen op brute wijze werden vermoord in het bijzijn van hun ouders.

    Er is ruim een maand verstreken sinds de terreuraanslag van Hamas op 7 oktober en de massamoord op ruim 1.400 Israeliers,waaronder kinderen,mannen,vrouwen en ouderen.

    Tot nu toe zijn de lichamen van 1.194 personen geidentificeerd.
    Door de meedogenloze terroristische aanval van Hamas zijn ook 21 kinderen uit 13 gezinnen wees geworden,hun ouders ontvoerd of vermist.

    Een hartverscheurende zaak betreft een vierjarig meisje dat wees was geworden door haar beide ouders te verliezen en nu gegijzeld werd in Gaza.
    In een ander tragisch geval werd de moeder van een kind vermoord en werd haar vader gegijzeld.

    Minstens dertig kinderen onder de 18 jaar worden door Hamas gegijzeld in de Gazastrook.
    Sommigen van hen zijn daar helemaal alleen,in de duisternis,zonderiemand,sommigen zijn nog maar babys;de jonste is 9 maanden oud.

    bron:ynetnews.com

    Israel you”r note alone!!

    Like

Plaats een reactie