Spanje: Massademonstraties tegen Sánchez in 52 steden

(Vertaling: E.J. Bron)

Protesten tegen de socialisten en de afsplitsing van Catalonië

De Spaanse oppositieleider Alberto Núñez Feijóo riep tot een massademonstratie op. Er kwamen honderdduizenden. Ze beschuldigen de sociaaldemocraat Pedro Sánchez ervan teveel concessies te hebben gedaan aan de separatisten om zijn herverkiezing als minister-president veilig te stellen.

De sociaaldemocraat Pedro Sánchez wil binnenkort in het parlement herkozen worden als minister-president. Daarvoor heeft hij een parlementaire meerderheid nodig. Om deze te krijgen, heeft hij concessies gedaan aan groeperingen van separatisten. Daartoe behoort ook een amnestiewet, die de organisatoren van het niet grondwettelijke onafhankelijkheidsreferendum voor de onafhankelijkheid van Catalonië van oktober 2017 ontslag van rechtsvervolging garandeert (zie “Neue Zürcher Zeitung”). Bovendien zou Catalonië een kwijtschelding van € 15 miljard aan schulden krijgen.

Miljoenen Spanjaarden zijn het daar niet mee eens. En zondag jongstleden gingen in 52 steden honderdduizenden mensen de straat op om hiertegen te protesteren. Ze willen de afsplitsing van Catalonië verhinderen en verzetten zich tegen de concessies. Ze beschuldigen Pedro Sánchez van ijskoude machtsberekening.

Bovendien zijn veel demonstranten tegen de massa-immigratie uit Afrika naar Spanje. Er waren spreekkoren tegen de islamisering van Spanje. Met zou een christelijke natie zijn, geen islamitische, riepen de demonstranten in Madrid.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Spanje: Massademonstraties tegen Sánchez in 52 steden

  1. 007lucia zegt:

    80 jaar oorlog en niet eens 1% van dat spaanse temperament hier

    Like

  2. Rosa zegt:

    Geliked door 1 persoon

  3. Fredje zegt:

    Tenzij ik iets gemist heb, wordt dit gewoon dood gezwegen in de Vlaamse leugenpers.

    Like

Plaats een reactie