NIKS GOEDHEILIGMAN…

5 december 1950

(Door: “Driek”)

(Dit artikel werd eerder op de site geplaatst op 26 november 2017)

Zojuist lees ik in één onzer couranten dat de oer-Hollandse gezelligheid het meest doeltreffende middel is voor integratie. Dat vindt het toneelgezelschap het Wolkentheater. Daarom gaat Sinterklaas ook langs bij jonge asielzoekers die in de opvang verblijven. Met een toneelstuk, maar vooral met de traditionele attributen als het grote boek, pepernoten en cadeaus. Want, lees ik, Sint is ook voor deze kinderen een held.

Welnu, heel vroeger, toen Nederland nog leefbaar was, toen ons hart nog vol verwachting klopte en Sinterklaas nog een vriendelijke oude heer met het Grote Boek, waar al je ondeugden in stonden geschreven, toen volwassen lieden toch altijd nog met enig ontzag en zelfs met angst in het hart den Sint verwelkomden – want, spitse jongens en meisjes van “E.J. Bron”, wie is er geheelvrij van ondeugden? – toen was december een feestelijke maand. De sfeervolle etalages en den prikkelende geur van dennengroen, den verwachting ook dat het Nieuwe Jaar beter zoude worden dan het vorig, deed ons hullen in een sfeer van feestelijkheid. Maar dat is voorgoed voorbij. Sinterklaas is niet leuk.

Het is een vervelende ouwe zak met een opgeplakte baard die op bezoek gaat bij gelukszoekers in opvangkampen. Ik zoude zeggen, beste Sinterklaas, van mij mag je voorgoed ophoepelen. Want dat jaarlijkse gezeik van menschen die zich gediscrimineerd voelen, die weer zo hoognodig dat leuke kinderfeest moeten verpesten, neemt ieder jaar toe. Neen, de lol is eraf. Sinterklaas? Weg ermee. Donder op naar Spanje, met je achterlijke witte Pieten en je kinderachtig gezeik over stoute kinderen. We hebben genoeg van je.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

(De tot nu toe oudst bekende foto waarop een zwarte knecht voorkomt, dateert van 1885 met de aankomst van Sinterklaas en Zwarte Piet, te paard en te ezel, op het station Purmerend. Een andere vroege foto dateert van 6 december 1891).

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op NIKS GOEDHEILIGMAN…

  1. scherpschutter1943 zegt:

    Nee Driek, niet sinterklaas moet opdonderen, trap al die gelukszoekers nederland uit en de lieden die deze gelukszoekers faciliteren, in de gevangenis. Dan zal nederland weer kunnen worden zoals op die oude foto, een land waar het goed en veilig toeven is, zonder moskeeen en islamieten en ander ongedierte.

    Geliked door 2 people

  2. Sinyo zegt:

    Dan komt het toch aardig in de buurt van wat Driek hier publiceert.
    Ik zoude zeggen, beste Sinterklaas, van mij mag je voorgoed ophoepelen.

    Wat ik hier bij meneer Bron bracht:
    Sinterklaas en Zwarte Piet die bestaan toch lekker niet. Vroeger hebben ze wel bestaan, maar toen zijn ze doodgegaan.

    Variant op Driek
    Sinterklaas en Zwarte Piet die bestaan binnenkort niet meer.
    De oorzaak ligt bij dat stelletje zeikerts met hun “gediscrimineer”.

    Geliked door 1 persoon

    • scherpschutter1943 zegt:

      Sinyo, voor mij kan je aan het gas. (moet je wel opschieten anders is de gaskraan definitief dicht) Doe mij de sint maar in plaats van al die buitenlandse pokkenlijers die hier de boel denken over te nemen.

      Like

  3. Wim Vreeswijk zegt:

    Dit feestje is alleen bedoeld om nog meer migranten hier naartoe lokken, dus nog meer onrust in ONS land zoals in Israël. Dus de politiek denkt NIET in ons belang !

    Geliked door 1 persoon

  4. 007lucia zegt:

    Beste Driek;
    Ik begrijp hoe u zich voelt en ook uw pijn maar toch vind ik
    dat je oude gewoonten en een stuk traditie
    niet zomaar prijs moet geven u moet het zo zien…
    dit is allemaal een potje pesten met hoofdletter P van het gajes
    Maar eens valt Soros echt uit elkaar, de man is nu al
    een moeizaam bij mekaar gehouden puzzel.
    Over, hopelijk, niet al te lange tijd mag hij gaan pensioneren
    in een, hopelijk bestaande hel .
    Ik hoop (alweer) dat als ze hem begraven,
    iemand de goede ingeving/fatsoenheeft om een staak,
    door (voor wat er aan aanwezig is), zijn hart te drijven
    en hem het liefst boven op een kale berg te begraven,
    zodat er geen groen hoeft af te sterven
    door de hoeveelheid kwaadaardige afscheidingen
    van deze untermensch

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    Sinterklaas is een vrij recente toevoeging aan onze cultuur…

    Deze gaat al wat langer mee:

    Sint met ballen…

    Like

  6. scherpschutter1943 zegt:

    Scherpschutter194 3 laat nu alle fatsoen varen en zegt precies wat hij denkt. Alle islamieten kunnen de moord steken. Alle christenen trouwens ook. Kom mij niet voor de loop want ik schiet je kapot. Dat mag van mijn god. (god van het vliegende spaghettimonster ( u weet wel., die met het vergiet op zijn kop. ) Leve Israël en dood aan ALLE palestijnen, jong en oud, groot of klein) Laat de joden de palestijnse methoden overnemen. Zie de palestijnse vijand niet als mensen maar als insecten die je dood kan trappen onder je schoen. Doe dat ook met die babys uit dat ziekenhuis. weg ermee.Weer toekomstige terroristen minder. Doe je het anders,menselijker, dan betaal ,je later de rekening van je medemenselijkheid. Islamieten kennen geen medemenselijkheid. Niets. Bovenal, heb schijt aan de lafaards uit europa, smerig volk van de EU, die heulen met de palestijnen, zoals mevrouw Kaag, of mevr Halsema uit amsterdam of de schoft harrie van bommel met zijn “hamas, hamas, joden aan het gas.” Ik adviseer deze man om in het vervolg maar goed achterom te kijken want je weet maar nooit.

    Like

Plaats een reactie