Niger kiept migratiepact met de EU – nieuwe bestorming dreigt

(Vertaling: E.J. Bron)

Middenin de actuele migratiecrisis stelt de militaire regering van Niger “Wet 36 over de strafbaarheid van mensensmokkel en mensenhandel” buiten werking. Daarmee valt Niger voor de Europese Unie als belangrijk remblok voor immigratiestromen uit het zuiden van Afrika weg. Deskundigen voorspellen een nieuwe migratiegolf uit Afrika.

Tot nu toe stroomden er Europese subsidies van meerdere miljarden euro naar Niger om daar de strijd van de staat tegen netwerken mensensmokkelaars te financieren. Na de uitvaardiging van de “Wet 36” daalde het aantal doorreizende migranten weliswaar inderdaad van 300.000 naar minder dan 50.000 jaarlijks. Maar vier maanden geleden al, kort na de militaire putsch, hing de toekomst van het migratiepact in de lucht. Met het wegvallen van de wet is het nu definitief uiteengespat – en de politieke machteloosheid van de EU wordt duidelijk.

Mensensmokkelaars weer vrij

Het militaire regime heeft met een decreet de anti-mensensmokkel-wet niet alleen buiten werking gesteld, maar de desbetreffende maatregelen helemaal veranderd. De eisen van de mensensmokkelaars naar vrijlating van gevangen zittende mensensmokkelaars en de teruggave van de in beslag genomen terreinwagens worden omgezet. De opperbevelhebber, generaal Abdourahmane Tchiani, hoopt daarmee op instemming bij de eigen bevolking. Want daarmee gepaard gaat de herleving van de “oude economische tak” – van lucratieve smokkelbanen tot gastronomie voor migranten en mensensmokkelaars.

De poort naar de Sahara” gaat opnieuw open

Maar door het wegvallen van de Europese gelden en de sancties van de West-Afrikaanse Economische Gemeenschap “ECOWAS” daalt het staatsbudget van Niger met ongeveer 40% (!). Bovendien zijn de meeste grenzen als reactie op de putsch tijdelijk gesloten, wat ook de migratie als bron van inkomsten, in ieder geval op dit moment, geen goed doet. Nu zoekt de pro-Russische generaal Tchiani in het binnen- en buitenland naar bondgenoten. Omdat ook Moskou er niet in is geïnteresseerd om de immigratiestroom richting de Middellandse Zeekust af te remmen, zal waarschijnlijk de “Poort naar de Sahara”, dus het belangrijkste migratieomslagpunt Agadez, weldra weer open gaat.

EU machteloos

Met de zich aftekenende migratiegolf wordt de EU nu met de consequenties van haar niet soevereine handelen geconfronteerd. De migratiedruk wordt niet verminderd, maar slechts tijdelijk onderdrukt. De Europese Unie heeft zichzelf niet alleen afhankelijk en chantabel gemaakt, maar miljarden aan belastinggeld in de woestijn van Afrika verkwist. Het geld zou wezenlijk effectiever en duurzamer belegd zijn geweest in een verantwoordelijke “No-Way-politiek” naar Australische voorbeeld. Alleen een soevereine politiek van remigratie zou een onmiskenbaar signaal naar Afrika sturen dat de migratie naar Europa de moeite niet loont.

Bron:
heimatkurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Niger kiept migratiepact met de EU – nieuwe bestorming dreigt

  1. karton zegt:

    Ogenblikkelijk álle zg. ontwikkelingshulp aan de neger-landen stop zetten.
    Laat ze toch verrekken dat zwarte schorem, alles wat ze willen én kunnen is …… leven op andermans portemonnee.

    Geliked door 1 persoon

    • olieklippie zegt:

      Wat dacht men van die EU “hulptroepen boten” zoals van frontex en van die zieligheidsindustrie eens en voor altijd tot zinken te brengen en dan die van de gelukzoekers er achter aan + dat tuig wat hier al zit per direct te retourneren, dan ist heel snel afgelopen met dat “feest”.

      Geliked door 2 people

    • aris1951 zegt:

      Koop maar een zootje wapens van die z.g.ontwikkelingshulp en schiet dat tuig van de wereld af niks presteren hier de boel opvreten en lekker niks betalen de boel verzieken wat doe je met ongedierte precies afschieten die hap het blanke ras die alles hier hebben opgebouwd laten we toch niet creperen door deze primaten.

      Geliked door 2 people

  2. bobzelf zegt:

    WHAHAHAHAHAHAH …

    OOH GELUKKIG WHAHAHAHA

    IK MAAKTE ME AL ZORGEN …

    IK DACHT DAT HET GESTOPT WAS ??

    WHAHAHAHAHAHAH

    HET GAAT ECHT OP SODOM & GONORROE LIJKEN WHAHAHAHAHA

    OOM DE ZOUTPILAAR .

    IK KIJK N.L. GRAAG . OOK MET SEX . WHAHAHAHAHAHA

    Like

    • karton zegt:

      @ bobzelf op 29-11-2023 om 14.28 u.
      Gadverdamme oom Zoutpilaar toch !
      Had ik niet van u verwacht.
      Kijken naar seks ?
      Das toch iets voor vieze mannetjes, zoals bijv. Glibber Jetje ?
      Échte kerels (daar schat ik u onder😉) kijken daar niet naar, maar gaan d’r meteen op los, toch ?

      Like

  3. Ravian zegt:

    Sinds wanneer staan de slagbomen voor de EU grenzen in Niger?
    Het ENIGE dat noodzakelijk is om deze invasie te stoppen is vast te stellen dat het hier geen vluchtelingen betreft, en daarna aan de EU grenzen de wet te handhaven.

    Geliked door 3 people

    • olieklippie zegt:

      Nou madam vdLeyen denkt heel groot en wil om te beginnen ein grosse vierte reich en dan de rest van der welt eroberen.🤮😆
      Weg met deze idioten en dit gedrocht Eu.

      Geliked door 3 people

Plaats een reactie