Hoog terreurgevaar door “islamisten”: Denen sturen het leger de steden in

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat een ontwikkeling in heel Europa: ook de regerende sociaaldemocraten en liberalen in Denemarken moeten nu maatregelen nemen tegen het terreurgevaar door radicale “islamisten”- het leger wordt geactiveerd, dat de 11.360 politieagenten bij de beveiliging van joodse instellingen zal ondersteunen.

We kennen de beelden al uit Parijs en Rome: met semiautomatische geweren bewapende soldaten met pantservoertuigen en terreinwagens bewaken verkeersknooppunten en bezienswaardigheden in de Europese grote steden. Nu volgt ook Denemarken (5,9 miljoen inwoners): “De bedreigingssituatie is serieus”, verklaart minister van Defensie Troels Lund Poulsen van de centrumrechts-liberale regeringspartij Venstre.

Vanaf woensdag 6 december zullen de Deense strijdkrachten de politie erbij ondersteunen om o.a. de Israëlische ambassade evenals de synagoge in Kopenhagen en andere joodse instellingen te beveiligen. Op dit moment zijn er 11.360 Deense politieagenten rondom de klok belast met de beveiligingsmaatregelen.

“BILD” berichtte daar over: in het centrum van Kopenhagen zwaaiden demonstranten met de vlag van de “islamistische” organisatie Hizb ut-Tahrir, waarvan het doel de oprichting van een kalifaat is. “Allahu Akbar” (Allah is de grootste) brulden ze en riepen op tot de “jihad” – de oorlog tegen alle ongelovigen.

Minister van Justitie Peter Hummelgaard berichtte dat hij met de joodse gemeenschap over de bedreiging heeft gesproken, die de bescherming door het leger heel erg zou begroeten.

Van de 5,9 miljoen inwoners van Denemarken zijn er ongeveer 250.000 moslims en 7000 Joden. De sociaaldemocratische regering volgt sinds enkele jaren een hardere koers in de asielpolitiek, die ook steeds weer door Oostenrijkse politici voorbeeldig wordt genoemd.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoog terreurgevaar door “islamisten”: Denen sturen het leger de steden in

  1. Sinyo zegt:

    De vraag, die zich ook hier voordoet is, hoe het bij islam terreur met de loyaliteit van moslims is gesteld, die in het legen of politie dienst doen. (getrouwheid aan een verplichting of verbintenis)

    Geliked door 1 persoon

  2. BosscheBol zegt:

    Groepsverkrachtingen en mes-moorden worden al “normaal” in Frankrijk, Duitsland en Ierland. En de regeringen staan erbij en kijken er tevreden naar. Dit is wat ze willen. Nederland loopt nog een paar jaar achter maar Timmermans is speciaal hier neergezet om die achterstand in te lopen.

    Het enige waar de Europese regeringen zich druk om maken, is dat sommige mensen boos worden en kritiek hebben op de onbeperkte invoer van mohammedaanse verkrachters en moordenaars. Die critici worden vervolgd en berecht.

    Geliked door 5 people

  3. Willem zegt:

    En links blijft ze maar binnen halen, het geloof van de vrede. PVV mag niet aan de macht komen want ze sluiten 2 miljoen moslims uit, beter dus 2 miljoen Nederlanders uitsluiten vanwege diversiteit en inclusiviteit want anders vertraagt de islamisering en volgens mij gaat het links nog lukken ook nu NSC iets heeft gelekt. Dan F.Timmermans als MP, dan zitten we gebeiteld voor een vreedzame toekomst met meer hoofddoekjes in de kamer en natuurlijk dan ook, eindelijk, bij de politie. Sinterklaas feest weg en ook kerstmis want dat stoort het geloof van de vrede dus winterfeest, als dat niet te heidens is, dus beter ook maar afschaffen, enkel ramadan en iftar vieren, is toch meer dan genoeg.

    Geliked door 5 people

  4. Andre zegt:

    Ja het is weer kerstmarkt tijd. Altijd de falende autoriteiten. Het heeft niets met 1 idioot te maken maar de mongolen overheden.

    Geliked door 1 persoon

  5. Beschimmeld Kaasje zegt:

    Wat een zooitje hebben die Links Liberalen er toch werkelijk van Europa gemaakt en binnen gehaald .
    Ook in Nederstan uiteraard de teringzooi voor degene die er Zelf mag achter komen .
    Dan ziet je geen 1 Dienst of ander mag je het Zelf doen .

    Geliked door 2 people

  6. olieklippie zegt:

    Mag toch hopen , met een mandaat van, shoot to kill.

    Geliked door 1 persoon

  7. Harry zegt:

    Sociaal democraten oftewel links geteisem , snappen het nog steeds niet .
    Ik ken diverse mensen die met mongolen werken in diverse instellingen .
    Die “ cliënten “ kun je het niet kwalijk nemen dat ze maar steeds niks snappen .
    Maar die sociaal democraten kun je dat wél !
    En ik vraag me af ; zijn ze te stom om het te snappen of te corrupt ?

    Volg het Israëlische systeem maar : UITDUNNEN !
    De enige effectieve oplossing .
    Want op een beetje bezinning hoef je niet te hopen !

    Geliked door 2 people

  8. Republikein zegt:

    Het zijn allemaal Denen hoor, eens gegeven blijft gegeven.

    Like

  9. Realist zegt:

    Wat een verschil he’ tussen nu en toen!

    Like

  10. Realist zegt:

    Docu:

    Denemarken. Provoking the limits of tolerance.

    Like

Plaats een reactie