IDF breidt grondoffensief uit naar de zuidelijke Gazastrook

(Vertaling: E.J. Bron)

Israëlische troepen leverden zaterdag hevige grondgevechten in de buurt van Khan Younis. De Israëlische strijdkrachten zijn hun grondoffensief in de zuidelijke Gazastrook ten noorden van de stad Khan Younis begonnen. IDF-grondtroepen zouden er al mee begonnen zijn de terroristische infrastructuur van Hamas in dit gebied aan te vallen, zei de stafchef van de IDF, luitenant-generaal Herzi Halevi, zondag.

“De operatie zal niet minder krachtig zijn dan in het noorden van de Gazastrook, ze zal niet minder successen hebben”, zei hij, en voegde er aan toe: “De Hamas-commandanten zullen overal met de Israëlische strijdkrachten geconfronteerd worden. Net zoals we in het noorden van de Gazastrook krachtig en grondig geopereerd hebben, hebben we nu de mogelijkheid om dit ook in het zuiden van de Gazastrook te doen”, vervolgde Halevi.

De Israëlische troepen zouden zaterdag heftige grondgevechten in de buurt van Khan Younis hebben gevoerd, nadat uit informatie van de geheime dienst was gebleken dat Hamas-leiders zich in de stad, de op een na grootste in de Gazastrook na Gaza-stad, verschanst zouden hebben, aldus Halevi verder.

De IDF had vrijdagmorgen de gevechten in de Gazastrook weer opgepakt, nadat Hamas een staakt-het-vuren van een week gebroken en raketten op de joodse staat afgevuurd had.

De Israëlische minister van Defensie Yoav Galant zei in de nacht naar zondag dat het doel van Jeruzalem, Hamas te verslaan, onveranderd zou blijven. “In de afgelopen twee dagen hebben we in gebieden geopereerd, waarin we in de afgelopen maand niet actief waren, en dat zal uitgebreid en geïntensiveerd worden”, zei hij. “Deze operatie zal ieder punt bereiken dat bereikt moet worden. Ons doel in de volledige vernietiging van de terreurorganisatie Hamas.”

“De IDF heeft de strijd weer met volle kracht opgepakt – we gaan exact daar verder waar we opgehouden zijn”, vervolgde Galant. “We houden de doelen van deze oorlog in het oog: Hamas overwinnen, hun regerings- en militaire capaciteiten vernietigen – en het Hamas niet toestaan zijn heerschappij over Gaza voort te zetten – en de gijzelaars naar huis terug te brengen.”

De Arabischtalige woordvoerder van de IDF, luitenant-kolonel Avichay Adraee, zei zondag dat het leger de evacuatie van de Palestijnen voorafgaande aan de uitbreiding van de grondoperatie op de zuidelijke Gazastrook zou voortzetten.

De IDF publiceerde een kaart, waarop het gebied in veel kleine zones is onderverdeeld om de burgerbevolking over de komende gevechtshandleningen te informeren.

“De mensen in Gaza zijn niet onze vijanden. Daarom voeren de Israëlische strijdkrachten gecontroleerde en doelgerichte evacuaties uit om hen zo ver mogelijk van de gevechtszones te verwijderen”, staat er in een mededeling van het leger aan de bewoners van de Gazastrook.

Sinds het bloedbad van Hamas op 7 oktober, waarbij in het zuidwesten van Israël meer dan 1200 mensen werden vermoord, heeft een speciale eenheid van de Israëlische luchtmacht ongeveer 10.000 terroristische instellingen in de Gazastrook aangevallen, deelden de Israëlische strijdkrachten zondag mee.

De luchtaanvallen van afgelopen weekend omvatten een “omvangrijke” golf van meer dan 50 aanvallen op de infrastructuur van Hamas in het gebied van Khan Younis.

Volgens informatie van het Israëlische leger van zondagmiddag werden er sinds het begin van de oorlog meer dan 800 ondergrondse tunnelschachten ontdekt en ongeveer 500 vernietigd.

Bron:
israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op IDF breidt grondoffensief uit naar de zuidelijke Gazastrook

  1. bobzelf zegt:

    NEEM DAT HELE ”FILISTIJNEN ‘ LAND MAAR TERUG ..

    HET IS MOOI GEWEST ,

    OOM SAMSON

    Geliked door 2 people

  2. Svalbard zegt:

    Geen enkele reden om Hamas te laten bestaan. Ook de kopstukken die in luxe villa’s met zwembad in Qatar verblijven, zullen niet lang meer leven. Qatar steunt de Hamas. Daarom, vlieg niet met Qatar Air, dat ik Hamas Air noem. Geld, besteed aan vliegtickets van Qatar, komt n.l. ook ten goede van Hamas!

    Like

  3. J.v.d.Heijden zegt:

    OPRUIMEN, die islamitische BENDE.
    Vandaag mag ook: beter voor deze wereld.

    Like

Plaats een reactie