Nederland koopt weer vloeibaar aardgas uit Rusland

Een LNG-terminal in Rotterdam, 6 mei 2022.

(Vertaling: E.J. Bron)

Er wordt nog steeds vanuit Rusland aardgas aan de EU geleverd, hoewel enkele EU-landen al langer aangekondigd hebben daarvan helemaal te willen afzien. Zo gaan er bijvoorbeeld behalve naar Spanje ook leveringen van Russisch vloeibaar aardgas (LNG) naar Nederland. In september heeft het land daar € 109 miljoen voor betaald.

Volgens een bericht van het Russische persbureau RIA Novosti was Nederland er na een pauze weer mee begonnen om vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) van Rusland te kopen. Volgens statistieken van het EU-land betaalde Nederland in september € 109 miljoen voor 211,5 m³ van deze energiedrager. Tegen deze achtergrond steef de totale import uit Rusland in de maandvergelijking met 5,3%, wat overeenkwam met een bedrag van $ 410,5 miljoen.

In april had Rob Jetten als minister zonder portefeuille, maar maar verantwoordelijk voor de thema´s klimaat en energie op het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat, bekendgemaakt dat de Nederlandse regering er aan zou werken volledig af te zien van de LNG-import uit Rusland. Het land zou ermee stoppen nieuwe leveringscontracten voor het lopende jaar te ondertekenen. Bovendien wilde het land ook de daarvoor afgesloten contracten opzeggen.

De uit Rusland geïmporteerde hoeveelheid LNG daalde daarop in mei inderdaad drastisch. De leveringen namen met 30% af en in juni vonden er helemaal geen leveringen plaats. Deze pauze duurde de hele zomer, terwijl er in de vorige zomermaanden geen stop op de leveringen was geweest.

In november verklaarde de Russische minister van energie, Nikolaj Sjoelginov, dat het land niet gestopt zou zijn met de gasleveringen aan de westerse landen. Moskou zou een betrouwbare leverancier zijn – zelfs onder de actuele omstandigheden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nederland koopt weer vloeibaar aardgas uit Rusland

  1. Rini Stegeman zegt:

    Moet het gas nog duurder worden dan ? En Jetten is een aartsleugenaar !

    Geliked door 1 persoon

  2. karton zegt:

    Het héle zg. sanctie-gebeuren is één hele grote klucht, waarbij wij, de bevolking, ons grootschalig bij de neus hebben laten nemen door bijv. een keutelstoter als Jetje en consorten.

    Geliked door 2 people

  3. bobzelf zegt:

    AND THE WINNER IS ????????????????????????

    WHAHAHAHA ,,, WHAHAHAHAH ,, WHAHAHAHAHAHA ,, WHAHAHAHAHA

    IK DENK PERSOONLIJK ROB JETTE ?? WHAHAHAHAH WHAHAHAHAHAH

    ALTIJD LACHEN MET DIE KEUTELSTOTER TOCH ?? WHAHAHAHAHAHA

    OOM VLADY HIMSELF . . . . GOOOOOOD MORNING MOSCOU

    Geliked door 2 people

  4. waalkade zegt:

    De Nederlandse regering is een grote maffia organisatie. Nederlanders betalen het meeste voor het gas in europa, bedankt Roverheid !

    De Roverheid heeft 95 miljard gestolen om het vervolgens aan Blackrock te geven om de beurzen te manipuleren.

    Wij worden gecontroleerd op iedere betaling boven de €100,- en de maffia Roverheid steelt er lustig op los. Maar ja het slapende volk accepteert het allemaal.

    De banken hebben boetes gehad van honderden miljoenen voor al hun witwas praktijken en nu moeten deze criminele organisaties ons controleren.

    HOUDT ER REKENING MEE DAT ALLE CENTRALE BANKEN IN 2024/2025 HET VOORNEMEN HEBBEN OM EEN CYBERAANVAL TE CREËREN EN INTERNET 2 JAAR UIT WILLEN SCHAKELEN. OP DIE MANIER KUNNEN ZE IEDEREEN GAAN DWINGEN OM DE CBDC TE ACCEPTEREN. ZORG DAT JE VOOR MINSTENS 2 JAAR VOEDSEL IN HUIS HEBT EN VEEL CASH GELD.

    Geliked door 3 people

  5. Republikein zegt:

    ” Bovendien wilde het land ook de daarvoor afgesloten contracten opzeggen.”

    Ik zou zeggen, Jetten, wacht daar nou even mee.
    Eerst alle andere levensbedreigende afspraken, overeenkomsten, etc, opzeggen, zoals er zijn, EU, Nav[t]o, VN, enfin, de lijst is lang.

    Wat, zegt Robbie, ben je al lang gek?
    Nou nee hoor, niet zo gek lang.

    En Chinees woont in China en ik woon hier.

    Geliked door 1 persoon

  6. Harry zegt:

    Mooi hoor !
    Hopelijk drukt dat de prijs een beetje !
    Beetje veel .
    Ik moet iedere maand al bijna 2000 euro ophoesten , waar werk je nog voor ?

    Geliked door 2 people

  7. Ravian zegt:

    € 109 miljoen voor 211,5 m³ is meer dan 500 Euro per liter…

    Like

Plaats een reactie