Voormalige Gaza-minister bekritiseert Hamas en Sinwar (+ video!)

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige minister van Communicatie van Hamas, Yousef al-Mansi (foto), beschuldigt in een verhoor door de Shin Bet Hamas ervan de Gazastrook “200 jaar teruggeworpen” te hebben.

De voormalige minister van Communicatie van de Hamas-regering in Gaza, Yousef al-Mansi, heef tin verhoren door de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet zware beschuldigingen tegen de terreurgroep en diens leider Yahya Sinwar geuit.

In de video-opname, die door de Shin Bet gepubliceerd werd, noemt de voormalige minister dat hij zich sinds de 7e december in hechtenis van de Shin Bet zou bevinden. In zijn verhoor noemde hij Sinwar een impopulaire despoot, die de Palestijnen alleen maar schade toegebracht zou hebben. Er zou niemand in Gaza zijn die Sinwar zou ondersteunen, en veel mensen bidden dag en nacht dat God hen van hem zou bevrijden. Al-Mansi bekritiseerde Hamas en maakte haar voor de vernietiging van meer dan 60% van de gebouwen, de infrastructuur, straten en openbare instellingen in Gaza verantwoordelijk en noemde de groep “een bende krankzinnigen”, die de Gazastrook “200 jaar teruggeworpen zou hebben”.

Beschuldigingen tegen Sinwar en Hamas

Al-Mansi beschuldigde Sinwar van grootheidswaanzin en van het nemen van beslissingen zonder ruggenspraak. Hij benadrukte dat de ontevredenheid van de bewoners van Gaza met de heerschappij van Sinwar gist. Al-Mansi veroordeelde ook de militaire opbouw van Hamas, bij wiens financiering Iran betrokken zou zijn, en noemde het van Iran gekregen geld middelen voor de vernietiging.

De aanval van Hamas op Israëlische grenssteden op 7 oktober bekritiseerde hij als waanzin en ketterij en als volledig in tegenspraak met de islam. Al-Mansi adviseerde de mensen in Gaza om in verzet te komen tegen de groep van Sinwar om Gaza weer op te bouwen en vrede te zoeken in de regio.

Toenemende ontevredenheid in Gaza

De uitlatingen van Al-Mansi weerspiegelen de toenemende ontevredenheid van de bevolking in Gaza. Burgers uiten in toenemende mate openlijk kritiek op Hamas, wat voor de oorlog onder de strenge controle van de “islamistische” groep ondenkbaar geweest zou zijn. Berichten over de plundering van humanitaire hulpgoederen door Hamas-operaties en de immense verwoestingen in Gaza versterken de roep naar een einde van de Hamas-heerschappij.

Bron:
israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Voormalige Gaza-minister bekritiseert Hamas en Sinwar (+ video!)

  1. karton zegt:

    Jeukel-de-peukel …….. ik dacht meteen ……. Fransje Timmermans in gevechtstenue.

    Geliked door 2 people

  2. Ravian zegt:

    Berouw komt altijd na de zonde…

    Geliked door 2 people

  3. Niek zegt:

    Naïeve klootzak, zet hem tegen de muur na een eerlijk proces.

    Geliked door 1 persoon

  4. bobzelf zegt:

    do you remember. ??? JE MAG SNEL NOG EEN KEER !!

    SNAPPU ??

    BOBZELF

    Geliked door 3 people

  5. bobzelf zegt:

    EN HIER ZIJN AL UW ”’VRIENDEN ” DIE U GRAAG , HEEL GRAAG ..

    ”” DE PIJP UIT WILLEN HEBBEN …

    DE MASSAMOORDENAARS ZEG MAAR . HALLO HUGOOTJE

    Geliked door 2 people

  6. jantjeuitnl zegt:

    Die gasten kunnen alleen maar liegen en bedriegen. Een driekwart van de bevolking steunt hamas en zijn gruweldaden.

    Like

Plaats een reactie